Şimdi Ara

Xigmatek Apache Fan hızı RPM düşürdüm..Ve...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben kaç gündür uymadığını sanıp, aslında uyan bu xigmatek apache'yi sisteme taktım.
    @MSI 880GM-E41 (938 pin)
    @X3 450@X4 B50 3.2Ghz (Overclock yok)
    @Xigmatek Apache

Takıp sistemi çalıştırdığımda aşırı bir ses duyarak hayal kırıklığına uğradım. Stok fanda hep 45 derece boşta max 50 derece aldığımdan biraz birşeyler bekledim doğrusu.. Fakat sisteme takıp sistemden baktığımda hiçbirşeyin değişmediğini görünce çok şaşırdım doğrusu (Yine 45 derece, 43'e düşüyor ama arada:P )

Bende o aşırı sesle yaşamayacağıma göre BİOS'a girerek birazda karıştırarak MİN Fan speed tarzı birşey buldum. 2 Değer var

45 50 55 60 diye giden birşey bunu 55 yaptım.
    0 12.5 vs. diye giden birşey daha bunuda 12.5 yaptım.

Restart attım ve tekrar bios'dan baktığımda 1800 RPM olduğunu gördüm ve acayip bir sessizlik. (Traktörden eser yok)

W7'ye girip HWMonitor'den sıcaklığa baktım.
     Xigmatek Apache Fan hızı RPM düşürdüm..Ve...

Bu sıcaklıklar sizce normal mi? İlla artırayım mı fan hızını? Bilgili arkadaşlar bir yardımcı olurlarsa sevinirim.

• arttırma bende de aynı fan var bende hayal kırıklığına uğradım boşa para kaybı bunun 1284 modeli varmış sanıyorum 10 tl farklı satılıyor kafamı taşlara vuruyorum ondan alsaydım diye, neyse bu sıcaklıklar normal 70 e kadar yolu var anakarttan ayarla 75 de uyarı versin 80 de kapatsın. 80 de de yanmaz meraklanma. millet laptoplarını 80-90 derece sıcaklıkda kullanıyor birşey olmuyor. bizim bi arkadaşda hp pavilion vardı 100 derecede oyun oynardı alet banamısın demezdi. gerçi plastikler zamanla erir hep o sıcaklıkda kullanılırsa.
  • bence açılan çekirdek arızalı. Boşta bu kadar yüksek derece olması normal değil. çekirdek kapalı test edin birde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furki06 -- 14 Mart 2012; 19:31:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furki06

bence açılan çekirdek arızalı. Boşta bu kadar yüksek derece olması normal değil. çekirdek kapalı test edin birde

+1
    forumda pek çok kişi çekirdek açtıklarında ya ısıları göstermiyor yada yanlış ölçüm yapıyordu bu tür programlar.
    En iyisi biostan bakmaktır veya aida64 yada anakartın kendi programından sadece CPU ısısına bakmaktır.Core (çekirdeklere) ısılarına değil.
  • termal macununu yenile birde bu gösterdigi deyerler boştaykenmi ?
  • bios tan ısıları kontrol ediniz ısı miktarı için yükte 60 dereceye kadar iyi.sayılır..işlemci tabiiki 75 dereceleri görebilir ama bu iyi bir şey değildir...sistemi ne kadar soğuk tutarsanız o kadar az yıpratırsınız....işlemci soğutucusunun fanlarından rahatsız olduysanız (ki ses sinir bozucudur) 25 tl ye süper sessiz fanlar var.bunlardan birini işlemci soğutucusuna takıp full devirlere yakın çevirip çok az bir sesle idare edebilirsiniz..
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5004
    75 cfm vede sadece 20 desibel...15 tl artı kargo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.