Şimdi Ara

stok fan 1700 rpm den hızlı dönmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi stok fanı 1700 devirden daha hızlı bi türlü döndüremedim.
    biostan speedstepi kapattım bu sefer min.800 le dönen fan 1700 le dönmeye başladı.ama yine max. 1700 lerde dönmeye devam ediyor.

işlemci 70 lere dayanıyor ama fanda tık yok.
    istiyorumki bu sıcaklıklarda fan 2200...2300 dolaylarında dönsünki işlemci 62..63 derecelerde gezinsin.
    bunun bi yolu var mı?

• Eğer Qfan v.s kapattığınız halde daha hızlı dönmüyorsa,yapacak birşey yok hocam,fanın sınırı budur.
    70C fazla bir sıcaklık,gerekirse yeni bir işlemci soğutucusu alın derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jaguar19

merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi stok fanı 1700 devirden daha hızlı bi türlü döndüremedim.
    biostan speedstepi kapattım bu sefer min.800 le dönen fan 1700 le dönmeye başladı.ama yine max. 1700 lerde dönmeye devam ediyor.

işlemci 70 lere dayanıyor ama fanda tık yok.
    istiyorumki bu sıcaklıklarda fan 2200...2300 dolaylarında dönsünki işlemci 62..63 derecelerde gezinsin.
    bunun bi yolu var mı?

Demekki fanın max hızı 1700 rpm.70 derecelere çıkıyorsa bence yeni bir işlemci soğutucu almanın zamanı gelmiştir derim.Buraya bütçenide belirt ona göre sana en uygun fanı tavsiye edelim.
  • hayır 1700 den fazla dönüyor aslında.
    çünkü kasayı ilk topladığımda kasanın havalandırması iyi değildi bundan dolayı fan 2200 lere felan çıkıyordu.

ama şu an kasanın içi sepserin olmasına rağmen işlemci kararlılık testinde 70 e çıkıyor.
    kasa havalandırması iyi değilken işlemci 66 derecede fan 2200 devirdeydi.
    şu an havalandırma iyi işlemci 70 fan 1700 rpm lerde.
    bişey anladıysam arap oliyim

fan bu!
     stok fan  1700 rpm den hızlı  dönmüyor

• quote:

hayır 1700 den fazla dönüyor aslında.
    çünkü kasayı ilk topladığımda kasanın havalandırması iyi değildi bundan dolayı fan 2200 lere felan çıkıyordu.

ama şu an kasanın içi sepserin olmasına rağmen işlemci kararlılık testinde 70 e çıkıyor.

fan bu!

Kasaya yeni fan takınca mı böyle oldu?Birde kasa fanların anakarta mı bağlı?

• quote:

Orjinalden alıntı: KaraDavut1989

quote:

hayır 1700 den fazla dönüyor aslında.

fan bu!

Kasaya yeni fan takınca mı böyle oldu?Birde kasa fanların anakarta mı bağlı?

yok 3 tane fan anakarta bağlı değil psu ya bağlı.
    aslında fanları taktıktan sonra durum güzeldi.

ama 2...3 gündür istanbulda havalar çok sıcak bundan olmuş olabilir ancak
    mesela bu değil.

tamam hava sıcak ama bu durumda fan devrini arttırması lazım ama böyle bişey yok

• Arkadşım güzel diyosun da,hava ısındı diye fan devrini artırmaz ki...
    Normalde tam gaz dönerler,sıcaklık sensörü yoktur bu fanlarda,eğer anakartının QFan - SmartFan - FanEQ gibi özellikleri varsa,anakart kendisi otomatik olarak sıcaklığa göre ayarlar.Zaten sen de onu kapatmışsın,yani şu an fanın tam gaz dönüyor,daha fazla yapabileceği birşey yok...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    (SATILDI) Ryzen 5 3600 ve Stok Fan
    2 hafta önce açıldı
    Ryzen 5 2600 stok fan yeterli mi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum ben bu fanla 2100..2200 devirleri gördüm onun için soruyorum zaten o zaman çıktıda şimdi niye çıkmıyo diye.
    şu an biostan smartfan açık.yani devirini sıcaklığa göre değiştiriyo.şimdi boşta 900 rpm de felan dönüyor.
    ama yükte 2,8 e çekmeme rağmen 66 derece.yine 1700..1750 rpm de dolanıyor.

yav 1 hafta önce 3,2 ghz de 64 derecede rahat rahat kullanırken şu an bu lanet fan yüzünden 2,8 de bile zor kullanıyoz.
    daha önce deli gibi dönen aynı fana şimdi ne oldu anlamış değilim.

ama seneye kalmaz değiştiricem bu fanı.akasanın ak965 mi ne öyle modeli var fiyatına göre iyiymiş.
    ondan alcam sesle bi problemim yok zaten.
  • Hocam,Qfanı kapat,ve voltmetren felan varsa anakarttan gelen voltajı bi ölç bakıyım kaç volt geliyor.

Ayrıca,fanın fiziksel durumu nasıl?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Hocam,Qfanı kapat,ve voltmetren felan varsa anakarttan gelen voltajı bi ölç bakıyım kaç volt geliyor.

Ayrıca,fanın fiziksel durumu nasıl?

valla voltmetre yok bende.aksilik alıcağım yer de yok.
    bide fanın fiziksel durumu derken kırığı çıkığı var diye mi soruyorsun?

fanı sadece bi kere yerinden çıkardım o da mod için pallerini boyucaktım.
    ama beceremedim diğer fanlardaki gibi sökme yerini bulamadım..sonra taktım yerine o kadar başka bişeyi yok yani fanın.
  • biostan speedstepi kapattım.(min. 1700 oldu)
    kararlılık testinde fan max 1900 deviri gördü.
    ama 200 rpm e rağmen derece gıdım değişmedi.2,8 ghz de yine 66 derece.

bu da stok fandaki aleminyumun 1,5 cmle sınırlı tutulmasından ve dandik termal macundan sanırım!
    belliki havalar ısındıkça frekansı daha fazla düşürmek zorunda kalıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 22 Nisan 2008; 22:27:40 >
  • Hocam en azından termal pastayı yenileyerek biraz olsun performansını artırabilirsiniz,ama bütçe ayırabilirseniz eğer,güzel bir bakır soğutucu alın derim.
  • ya benim içime bi kuşku düştü.
    ben bu fanı yukarda dediğim gibi mod için yerinde sökmüştüm.
    bundan önce süper soğutuyordu.

1..2 saat termal macun açıkta kaldı.
    neyse işte fanı takınca işlk önce doğru takamadım işlemci 90 a vurdu
    sonra hemen fişi çektim tabi.yusufa bağladım biraz

sonra aadam gibi takınca bu derecelerde çalışmaya başladı.
    montajda bi sorun yok.iki 3 kere taktım denedim.işlemciye bayağı bi baskı uyguluyor

ama ben fanı çıkarıp tekrar taktığımda o pasta bozulmuş olmasın.beki bundan dolayı 5..6 derece fazla gösteriyordur.

şunuda belirtiyim işlemci test sırasında 68 derecede olmasına rağmen fanlara soğutucuya dokundum o kadar sıcak değil.
    çıkan hava neredeyse ılık hava gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 23 Nisan 2008; 23:28:41 >

• Tamam o zaman,işlemci sıcak ama soğutucu sıcak değilse,sorun termal pastadandır,iyi iletim yapmıyordur.
    Zaten pasta kuruduktan sonra eğer soğutucuyu sökerseniz,pastayı yenilemeniz gerek,yoksa iyi iletim yapamaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Tamam o zaman,işlemci sıcak ama soğutucu sıcak değilse,sorun termal pastadandır,iyi iletim yapmıyordur.
    Zaten pasta kuruduktan sonra eğer soğutucuyu sökerseniz,pastayı yenilemeniz gerek,yoksa iyi iletim yapamaz.

yav bi türlü çözememiştim bu işi kafayı yedim resmen.başka bi başlıkta pastanın değiştirilmesi gerektiği yazılında benimde jeton düştü.
    demekki bundanmış.

akasanın uyfun fiyatlı bi macunu var bu işe yarar heralde.gerçi ilerde su soğtma yaparım belki şimdiden iyi bi macun almakta yarar var.
    teşekkürler diabloXT
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.