Şimdi Ara

%60'a kadar fan çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Msi r9 380 4g sahibiyim fanlar %62 dereceye çıktığı zaman calısıyor ben bunu gereksiz sayıyorum. ve ekran kartı aşırı sıcaklamış oluyor

asıl sizlere sorum= msi afterburner ile fan hızını %25 yapıyorum boşta 27 derece yükte 40 derece üstü çıkmıyor sizce nasıl doğru bir yoldamı gidiyorum?

• garipcol G kullanıcısına yanıt
    Ilk cumlenize bir bakin hocam. Ben bunu gereksiz buluyorum... Adamlar 0 db yapmak icin 60 dereceye kadar calismayan fan yapmislar bu da herhangi bir sorun teskil etmemis ki boyle yapmislar. Sahsen o sekilde kullanilmasinda hic bir problem yok isinan kart eskise 4850 ler erirdi stok sogutucular. Neyse iki turlu de bir sorun olmaz. Yalniz ben soyle bir tavsiyede bulunayim custom fan profile olusturun. 45 dereceye kadar calismasin ondan so ra 55 e kadar yuzde 25 calissin sonra kademe kademe arttirin. 25 de sabit kalmasin gerektiginde cikabilsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    60 Dereceye çıkacakta ısınacakta fanlar çalışıp soğuyacakta ohoo ben bunu acaip saçma buluyorum.
    Şuan ''Msi afterburner'' ile fan hızını %25'e getirdim boşta iken sıcaklık 25 derece son çıkan oyunlarda test ettiğim zaman yükte durumu %40 dan üstüne çıkmıyor sıcaklık..
    böyle kullanırsam uzun yıllar boyunca bu kart beni götürürmü?
    orjinal ayarlarıyla bıraksam boşta zaten 40 derece oluyor yükte 60 dereceye çıkacak fanlar calısıp soğuyacak'ta gerçi soğumuyor bile %5 - %10 ısı düşüyor! ve acaip kart ısı boru - üst tabaka dahi aşırı ısınmış oluyor ve ısıdan dolayı ömrünü çabuk bitereceğini düşünüyorum bu ısıdayken.
  • Fanların tamamen durması banada saçma geliyor eskisi daha güzeldi belli bir devirde çalışsa sonra ısındıkça devir artsa daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selçux

Fanların tamamen durması banada saçma geliyor eskisi daha güzeldi belli bir devirde çalışsa sonra ısındıkça devir artsa daha iyi olur.
    ya arkadaşlar siz fanın rengiydi şuyuydu buyuydu derken siz iyice abarttınız dönmesine taktınız.

merak etmeyin o bakır ya da alüminyum ısı borularının ısınması lazım çok çok sıcak olması kötü değil iyi bir şey. çok saçma buluyorsunuz da ne saçmalığı var anlamadım. merak etmeyin karta bir şey olmaz hayvan gibi oc yapmadığınız sürece kartınız ne yanar ne de başka bir şey olur. 60 dereceye çıkacakmış sonra inecekmiş merak etmeyin indirir hemen.

yani adamlar oturmuş düşünmüş hesaplamış denemiş test etmiş bunu uygun görmüş. siz de saçma buluyorsunuz. tabi saçma bulmanıza saygı duyuyorum da ben de sizin saçma bulmanızı saçma buluyorum. hayır o sıcaklık çıksa ne olacak 60 dereceye? size zararı ne? karta zararı ne? eskiden olsa gpu ve cpu soketleri zarar görür uzun vadede aşırı sıcaktan. bakın gpu ya ya da cpu değil soket. ama artık onların da üretim teknolojisi değişti onlar da bana mısın demiyor.

ya eskiden böyle değildi soğutmalar çok zayıftı. bırakın fanı pasif soğutucular olurdu gpular üzerinde. komple ekran kartı soğutucuları iceq'lar ile geldi hatırladığım. vay anasını bu ne olmuştuk. oc bile yapsanız bir iki şey önemliydi macun düzgün sürüldü mü yeni mi? fan yeterli mi?. bunun sonrasında oc de yapardık ısınırdı bir şey de olmazdı uzun zaman boyunca kullanırdık.

şimdi herkes nükleer reaktörü kontrol ediyormuş sürekli ısı kontrölü allah çok ısındı şöyle oldu böyle oldu soğusun hemen. ya eskiden çakardık ayarı biostan ısınırsa verirdi uyarı iyice ısınırsa kapatırdı bilgisayarı. herkes şimdi yok afterburnerlar şunlar bunlar ile strese giriyorlar. ya bırakın arkadaşlar o programlar gerçekten oc'nin dibine vuran arkadaşlar için yapılmış. boşverin fan dönsün çalışsın çalışmasın sallamayın o kadar siz arada bir açın kasayı tozunu falan alın kapatın kablo düzenlemesini doğru düzgün yapın zaten çok ısınırsa kapanacak o alet patlamayacak. son zamanlarda bu afterburnerlar şunlar bunlar da işin cafcafı oldu artık ürün sattırmak için türlü triplere girer oldu firmalar böylece kullanıcılar da kendilerini daha profesyonel hissediyorlar. bir iki pazarlama stratejisi ile gelinen nokta bu.

araba gibi düşünün arabanın motorunun çok sıcak olması da iyi değil ama soğuk olması da iyi değil belli bir sıcaklık değeri arasında olması gerekir. burada gpunun üretim teknolojisinden kullanılan malzemelere kadar her şeyin önemi var. optimal değeri bunlar belirler size göre fazladır da siz neye dayanarak diyorsunuz bunu? belki de değildir belki de en performanslısı bu şekildedir ki adamlar düşünmüşlerdir bunu. kartınız yanmaz uzun uzun kullanırsınız merak etmeyin. belki de bakın belki de diyorum sizin o gpuyu boşta o sıcaklıkta tutmanız daha fazla zarar veriyordur bunu bilemezsiniz bunu sadece üretici bilir.

ha genel konuşalım şimdi gpu için konuşuyorum tam yükte 70dereceye kadar çıkması gayet normal ki siz ne olduğunu anlamadan çıkara 70e. 70 60 arasında durması gayet normaldir ki adamlar zaten 60tan itibaren çalışmasını buna göre ayarlamışlardır 60 olduğu anda başlar ve tutar o arada. 90 dereceye falan çıkıyorsa o zaman endişelen onun dışında yaptığın her şey gereksiz. ben de aynı karttan kullanıyorum (sapphire) ve bir sıkıntısını görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnr_2010 -- 15 Şubat 2016; 12:22:04 >

Hocam ekran kartımız aynıymış sana kendi uygulağım bir seçenekten bahsedeyim.Speed Fan indir..Ben fazla kurcalamadım manuel olarak kullanıyorum.Gpu fanı %40 %45 alıyorum dying light'a giriyorum.Ekran kartı full grafikte 50-55 derece arası geziyor. (İşlemci hdd ekran kartı hepsinin derecesini gösteriyor.)

Bu arada eskiden toshiba laptopla gtx 350m kullanmış biri olarakda 2 çift laf etmiş olayım.7 seneye dayandı hala çalışır durumda.70- 80 dereceyle 4-5 saat oyun oynadığımı biliyorum :) Elinin dayanmayacağı derecelere dayanıyor bu malzemeler sıkıntı etme yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.Aldebaran -- 15 Şubat 2016; 13:10:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr_2010

ya arkadaşlar siz fanın rengiydi şuyuydu buyuydu derken siz iyice abarttınız dönmesine taktınız.

merak etmeyin o bakır ya da alüminyum ısı borularının ısınması lazım çok çok sıcak olması kötü değil iyi bir şey. çok saçma buluyorsunuz da ne saçmalığı var anlamadım. merak etmeyin karta bir şey olmaz hayvan gibi oc yapmadığınız sürece kartınız ne yanar ne de başka bir şey olur. 60 dereceye çıkacakmış sonra inecekmiş merak etmeyin indirir hemen.

yani adamlar oturmuş düşünmüş hesaplamış denemiş test etmiş bunu uygun görmüş. siz de saçma buluyorsunuz. tabi saçma bulmanıza saygı duyuyorum da ben de sizin saçma bulmanızı saçma buluyorum. hayır o sıcaklık çıksa ne olacak 60 dereceye? size zararı ne? karta zararı ne? eskiden olsa gpu ve cpu soketleri zarar görür uzun vadede aşırı sıcaktan. bakın gpu ya ya da cpu değil soket. ama artık onların da üretim teknolojisi değişti onlar da bana mısın demiyor.

ya eskiden böyle değildi soğutmalar çok zayıftı. bırakın fanı pasif soğutucular olurdu gpular üzerinde. komple ekran kartı soğutucuları iceq'lar ile geldi hatırladığım. vay anasını bu ne olmuştuk. oc bile yapsanız bir iki şey önemliydi macun düzgün sürüldü mü yeni mi? fan yeterli mi?. bunun sonrasında oc de yapardık ısınırdı bir şey de olmazdı uzun zaman boyunca kullanırdık.

şimdi herkes nükleer reaktörü kontrol ediyormuş sürekli ısı kontrölü allah çok ısındı şöyle oldu böyle oldu soğusun hemen. ya eskiden çakardık ayarı biostan ısınırsa verirdi uyarı iyice ısınırsa kapatırdı bilgisayarı. herkes şimdi yok afterburnerlar şunlar bunlar ile strese giriyorlar. ya bırakın arkadaşlar o programlar gerçekten oc'nin dibine vuran arkadaşlar için yapılmış. boşverin fan dönsün çalışsın çalışmasın sallamayın o kadar siz arada bir açın kasayı tozunu falan alın kapatın kablo düzenlemesini doğru düzgün yapın zaten çok ısınırsa kapanacak o alet patlamayacak. son zamanlarda bu afterburnerlar şunlar bunlar da işin cafcafı oldu artık ürün sattırmak için türlü triplere girer oldu firmalar böylece kullanıcılar da kendilerini daha profesyonel hissediyorlar. bir iki pazarlama stratejisi ile gelinen nokta bu.

araba gibi düşünün arabanın motorunun çok sıcak olması da iyi değil ama soğuk olması da iyi değil belli bir sıcaklık değeri arasında olması gerekir. burada gpunun üretim teknolojisinden kullanılan malzemelere kadar her şeyin önemi var. optimal değeri bunlar belirler size göre fazladır da siz neye dayanarak diyorsunuz bunu? belki de değildir belki de en performanslısı bu şekildedir ki adamlar düşünmüşlerdir bunu. kartınız yanmaz uzun uzun kullanırsınız merak etmeyin. belki de bakın belki de diyorum sizin o gpuyu boşta o sıcaklıkta tutmanız daha fazla zarar veriyordur bunu bilemezsiniz bunu sadece üretici bilir.

ha genel konuşalım şimdi gpu için konuşuyorum tam yükte 70dereceye kadar çıkması gayet normal ki siz ne olduğunu anlamadan çıkara 70e. 70 60 arasında durması gayet normaldir ki adamlar zaten 60tan itibaren çalışmasını buna göre ayarlamışlardır 60 olduğu anda başlar ve tutar o arada. 90 dereceye falan çıkıyorsa o zaman endişelen onun dışında yaptığın her şey gereksiz. ben de aynı karttan kullanıyorum (sapphire) ve bir sıkıntısını görmedim.

Sonuna kadar katiliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dostum içini iyice dökmüşsün patlama yaşamışsın resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: selçux

quote:

Dostum içini iyice dökmüşsün patlama yaşamışsın resmen

Alıntıları Göster
    Ben yine fan hızını %25de tutacağım (boşta iken %25 derece üstü çıkmıyor video izlesem dahi @ Oyunlarda yükte iken 35 derece üstü çıkmıyor) ve ekran kartı acaip soğuk ben bu yaptığım ayardan şuan oldukça memnunum

Fanlar %62 dereceye geliyor fanlar çalışmaya başlıyor soğutsa iyi ama sıcaklık yine aynı değerde duruyor fan calısır durumdayken.

NOT: %60'a gelince fanlar calısır uygulamasını çok saçma buluyorum bu benim düşüncemdir düşüncenize saygı duyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garipcol -- 15 Şubat 2016; 14:09:17 >

• cnr_2010 C kullanıcısına yanıt
    Agzina saglik...
    Basima gelen bir olayi anlatayim. Hasta geliyor yaslica bir hasta ve kalp ilaci yaziliyor. Tabi eski ilaclari yetmemis daha guclu bir ilac yazilmis. Hasta yakini gelmez mi sonra ben bu ilaci bu hastaya uygun gormuyorum diye ayni hesap oldu:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Peki hocam niye saçma buluyorsunuz?Gerçekten merak ediyorum.Yani PC'ye bir zararımı var?Ekran kartı ömrümü kısalıyor?Benim şuan kullandığım kart'da 0db olarak çalışıyor.Benim eski ekran kartında en çok şikayetçi olduğum şey fan sesiydi.Çok az da olsa vardı.

Peki siz ne için 60 dereceye gelince çalışan fanı saçma buluyorsunuz buna mantıklı bir açıklama yaparsanız gerçekten size saygı duyacağım.

Çünkü forumda ilk defa bu tarz bir başlık görüyorum gerçekten şaşırdım , 0db olayı bir sorun olmaktan ziyade bir teknolojidir.Ve bunu Evga Msi Sapphire Asus gibi markalar kartlarında kullanıyor.Bu markalar neden size göre saçma bir şey yapsın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

Peki hocam niye saçma buluyorsunuz?Gerçekten merak ediyorum.Yani PC'ye bir zararımı var?Ekran kartı ömrümü kısalıyor?Benim şuan kullandığım kart'da 0db olarak çalışıyor.Benim eski ekran kartında en çok şikayetçi olduğum şey fan sesiydi.Çok az da olsa vardı.

Peki siz ne için 60 dereceye gelince çalışan fanı saçma buluyorsunuz buna mantıklı bir açıklama yaparsanız gerçekten size saygı duyacağım.

Çünkü forumda ilk defa bu tarz bir başlık görüyorum gerçekten şaşırdım , 0db olayı bir sorun olmaktan ziyade bir teknolojidir.Ve bunu Evga Msi Sapphire Asus gibi markalar kartlarında kullanıyor.Bu markalar neden size göre saçma bir şey yapsın?
    Gecenin bir yarısında, tam ritmi bulmuş Pc takılıyorsun, arkada hoş bir müzikte açmışsın, tam böyle hafif kasvetli, hafif melakolik, hafif eski nostalji tadı yakalamışsın, çayını da almışsın mis gibi bir ortamı kurmuşsun. Sessiz sakin çıt çıkmıyor, öyle bir moda girmişsin ki trilyonları verseler neredeyse dğeğişmeyeceğin duygulara kapılmışsın, derken tam o ara vızzzzzz vızzzzz cozzzz cozzzzzz diye bir ses duyuluyor.

Millet sessize hasret siz niye ses çıkmıyor diye panik yapıyorsunuz. Tehey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Gecenin bir yarısında, tam ritmi bulmuş Pc takılıyorsun, arkada hoş bir müzikte açmışsın, tam böyle hafif kasvetli, hafif melakolik, hafif eski nostalji tadı yakalamışsın, çayını da almışsın mis gibi bir ortamı kurmuşsun. Sessiz sakin çıt çıkmıyor, öyle bir moda girmişsin ki trilyonları verseler neredeyse dğeğişmeyeceğin duygulara kapılmışsın, derken tam o ara vızzzzzz vızzzzz cozzzz cozzzzzz diye bir ses duyuluyor.

Millet sessize hasret siz niye ses çıkmıyor diye panik yapıyorsunuz. Tehey.

Alıntıları Göster
    Fanın durması saçma değil tersine daha iyi birşey. Sen fanları boş yere çalıştırıp kartın çok daha erken tozlanmasına neden oluyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Fanın durması saçma değil tersine daha iyi birşey. Sen fanları boş yere çalıştırıp kartın çok daha erken tozlanmasına neden oluyorsun.

Alıntıları Göster
    Orjinal ayarlarıyla bıraksam boşta 30-36 derece değişiyor yükte ise 62'yi geçmiyor
    fan speed %25 yaptığım zaman boşta 26 derece üstü çıkmıyor yükte 45 derece geçmiyor
    millet ekran kartının tamamen soğuk olmasını ister sizler sorun yok devam diyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: garipcol

Orjinal ayarlarıyla bıraksam boşta 30-36 derece değişiyor yükte ise 62'yi geçmiyor
    fan speed %25 yaptığım zaman boşta 26 derece üstü çıkmıyor yükte 45 derece geçmiyor
    millet ekran kartının tamamen soğuk olmasını ister sizler sorun yok devam diyorsunuz

Alıntıları Göster
    GTX980'im var, 60 dereceye kadar fan çalışmıyor. Normal hocam. Yeni ekran kartları genellikle böyle üretiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateş ve güneş

GTX980'im var, 60 dereceye kadar fan çalışmıyor. Normal hocam. Yeni ekran kartları genellikle böyle üretiliyor.

Alıntıları Göster
    kardeşim sana saçma geliyorsa mühendis ol daha iyisini yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jquair

kardeşim sana saçma geliyorsa mühendis ol daha iyisini yap

Alıntıları Göster
    Bu sistemin saçma olmasını belirten insanların fikirlerine saygı duymakla beraber kendilerine eski ekran kartlarının çalışma sıcaklıklarını hatırlatmak isterim.Boşta 67-72 arası olup yükte 80-90 ve derecelere çıkan kartlar vardı.Referans soğutma sistemli 8800GT ve 4850'leri unutmayalım.60-70 derece sıcaklıklar ekran kartları için hiçbir şey.Korkmanızı gerektirecek hiçbir durum yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT237

Bu sistemin saçma olmasını belirten insanların fikirlerine saygı duymakla beraber kendilerine eski ekran kartlarının çalışma sıcaklıklarını hatırlatmak isterim.Boşta 67-72 arası olup yükte 80-90 ve derecelere çıkan kartlar vardı.Referans soğutma sistemli 8800GT ve 4850'leri unutmayalım.60-70 derece sıcaklıklar ekran kartları için hiçbir şey.Korkmanızı gerektirecek hiçbir durum yok.

Alıntıları Göster
    Fanları gereksiz bir şekilde çok çalıştırırsan:

1-Kart gereğinden fazla toz toplar
    2-Fan ömrünü kısaltmış olursun. Gereksiz ısı takıntın fanlara mal olur
    3-Gereksiz bir şekilde sesi arttırmış olursun.

Bu kartlar piyasaya sürülmeden önce elli testten geçiyor. Bir sakıncası olsa 60'a kadar fanı durdurmazlardı.

Mesela benim kartımın fanı 60 C'de çalışıyor ama hiç bir oyunda 70'i de geçmedi (BF4, tüm ayarlar ultra gibi şeylerden bahsediyorum).

• quote:

Orijinalden alıntı: ateş ve güneş

Fanları gereksiz bir şekilde çok çalıştırırsan:

1-Kart gereğinden fazla toz toplar
    2-Fan ömrünü kısaltmış olursun. Gereksiz ısı takıntın fanlara mal olur
    3-Gereksiz bir şekilde sesi arttırmış olursun.

Bu kartlar piyasaya sürülmeden önce elli testten geçiyor. Bir sakıncası olsa 60'a kadar fanı durdurmazlardı.

Mesela benim kartımın fanı 60 C'de çalışıyor ama hiç bir oyunda 70'i de geçmedi (BF4, tüm ayarlar ultra gibi şeylerden bahsediyorum).

Alıntıları Göster
    Zero Frozr, GPU sıcaklığının 60-62 dereceye geldiğinde fanların çalışmasını sağlayan bir işlev. Çok dert etmene gerek yok, zaten kart tam yükteyken sıcaklığı 65 derece:

http://www.overclockersclub.com/reviews/msi_r9_380_gaming_2g/14.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmetertas11

Zero Frozr, GPU sıcaklığının 60-62 dereceye geldiğinde fanların çalışmasını sağlayan bir işlev. Çok dert etmene gerek yok, zaten kart tam yükteyken sıcaklığı 65 derece:

http://www.overclockersclub.com/reviews/msi_r9_380_gaming_2g/14.htm

Alıntıları Göster
    Hocam fanlar çalışmadığı halde bile ekran kartına hava teması oluyor, yani oyun açmadığınız sürece fanlar dönmese bile 60 dereceye çıkmaz. Oyun açtığınızda çıkar oyun açılıncada zaten fanlar çalışıyor. Sıcaklığı merak etmeyin tahta değil bunlar ha 60 derece ha 90 derece ekran kartı ömründe 1 gün değişiklik olmaz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.