Bildirim
AKDENİZ TIP
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba. Akdeniz Tıp komite + pdö ile eğitim veriyor. İlk yıl 4 2.yıl 5 ve 3.yıl 8 komite var. Diğer fakültelere göre biraz daha zor. Gerek çıkmış sayısı ile gerek de baraj sistemi ile sağlanıyor bu zorluk. Baraj sistemi de bir dersin %60ından ne kadar az yaparsan bir o kadar daha puanın gidiyor. Mesela anatomi 30 soru diyelim barajı 18 yapıyor. Sen 16 soru yaparsan 14e düşüyor. Geçme notumuz 60 finalsiz geçme yok. Komite notlarının %60ı finalin de %40ı alınıyor. Sınavlara 30 gün kala çalışmaya başlamak lazım. Yoksa sıkıntılı olur. Yetişmez ya da kendini aşırı yorman gerekir ki 30 gün kala başlayınca bile yoruluyor insan. Açılma tarihi eylülün 2.haftası kapanma da haziranın sonu tabi büte kalmazsan büte kalırsan temmuzun 3.haftası oluyor. Hoca olarak bakarsak egolu hocalar pek yok. Ders anlatışı olarak da slayt okuyan da var dersi anlatan da var. Çoğunluğu dersi anlatıyor. Laboratuvar olarak bakarsak mikroskop sayısı gayet yeterli. Kadavra olarak da yaklaşık 10 kişiye 1 kadavra düşüyor. Maketler de yeterli sayıda. Kampüste de 3 tane çarşı var. Bunlarda da kafeler yemek yerleri vs var. Kampüse ait havuz ve spor salonu da var. Açık konuşmak gerekirse buralara çok gidemiyorsun zaten. Başka sorun olursa sorabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Okulun ulaşım-konaklama imkanı nasıl? Hastanesi hakkında da bilgi verebilir misiniz?
Hocam peki onca zorluğa rağmen mutlu musunuz, yazılmaya değer mi? 10 üzerinden kaçla tavsiye edersiniz? -
Hocam bölüm hakkında pek bilgim yok ama kampüsü güzeldir tabi sosyalleşecek vakit olur mu bilemiyorum
Ulaşım halledilir. Sıkıntı değil. Kampüsün dışında yeterince otobüs durağı var. Onlar istediğin yere gidiyor. Kampüsün içinde de ring sistemi var. Ücretsiz. Konaklama olarak kampüsün içinde 1 erkek 1 kız kyk yurdu var. Tıp fakültesine 10 15 dk uzaklıkta. Bir de kampüs dışında yine 10 15 dk uzaklıkta kyk yurdu var. Özel yurt sıkıntı işte. Okula yakın 1 tane var. O da tıp fakültesine 20dk. Bana kyk çıkmamıştı burada kaldım. Bir de Kültür Mahallesi denen yer var. Kampüsün kuzeyinde hemen yolun karşı tarafı. Apartlar var. Kiralık ev de bulabilirsin. 600 700 tlden 1+1 evler başlıyor. 2+1ler de 1200den başlıyor.
Zorluk bu fakültede en çok yakınılan durum. Zorluğun avantajları ve dezavantajları var. Dezavantajlardan başlayalım. Daha stresli daha yorgun daha sinirli daha gergin oluyorsun. Öyle anlar oluyor ki ya bırakıyorum tıpı mıpı uğraşmayacağım artık diyorsun. Avantaj olarak da daha çok bilgi öğrenmek zorunda kalıyorsun. Bu gereksiz gibi geliyor insana. Ama ileride karşına nasıl bir olay nasıl bir durum geleceğini bilemezsin. Ama sınava giriyorsun. Sonra sonuç açıklanıyor. İyi aldığını görüyorsun. Tüm bunlar önemini kaybediyor. Geriye dönüp bakıyorsun ve yaptım be diyorsun. Bu zorluk dediğimiz şey bir şekilde hallediliyor. Zaten tıp nerede olursa olsun bir zorluğu var ama dediğim gibi hallediliyor. Alışıyorsun. Tavsiye etme konusuna da gelirsem PDÖ sistemi bana mantıklı gelmiyor. Hoşuma gitmiyor pek. Biz de toplam da 3 hafta PDÖ ile eğitim gördük. Çok beğendiğim söylenemez. Oturumlar zevkli geçiyor ama bütün yılın öyle olduğunu düşününce bana sıkıntılı geliyor. O yüzden Akdenizi tavsiye ederim. Bu arada yanlış anlaşılmak da istemem. Dokuz Eylül de gayet güzel bir okul.
-
Sıralama 5981 gelir mi acaba? Gelmezse esogü düşünüyorum.
Teşekkürler hocam
Çok sağolun hocam
Bence gelebilir ama sınav sonucundaki kötümser tablodan sonra sıralamalara da güvenilmiyor pek
Aynen öyle maalesef. Teşekkür ederim
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X