Şimdi Ara

AKICILIK YOK KASMA HİSSİYATI VAR! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    AKICILIK YOK KASMA HİSSİYATI VAR!
    AKICILIK YOK KASMA HİSSİYATI VAR!

@GunoX7 genellikle csgo oynuyorum buyur hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laarz -- 25 Kasım 2021; 20:59:53 >

• @Lautreamont hocam her oyunda aynı sorunu yaşıyorum, 200 300 derken csgodan örnek verdim. Monitör ASUS VG24VQ

• melo06 kullanıcısına yanıt

@melo06 nasıl yapıcam hocam onu anlatırmısın kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laarz -- 25 Kasım 2021; 20:58:34 >
  • Zaten denemiş olacağınızı düşünerek soruyorum yine de. Dikey Eşitleme açarak, Görüntü Modu'ndan Çerçeveli Tam Ekran(Windowed Fullscreen) açabilir misiniz? Açtıysanız nasıl bir sonuç gördünüz?

• daha önce sorunsuz kullanıyor muydunuz ? ne zaman çıktı bu sorun ?

sistem eskimi temizlik ve macun yenileme yaptınız mı. temiz bir kurulum yapmayı denediniz mi.

virüs yada sistemi arka planda çalışan program var mı.

donanımsal sorun kasma yapmaz .

yazılımsal, ısı kaynaklı sorun, virüs, uyumsuz sürücü, bunlardan olabilir .

oyunları V-Sync açık şekilde oynamayı deneyin.

fırsat bulunca da 16 gb yapın reminizi.

• laarz kullanıcısına yanıt

bu açtığınız seçenekler ekran kartınızın sürücü seçenekleri mi oynadığınız oyunun mu anlamadım ? mesela orada çoklu cpu kullanımı diye bir şey var. bazı anakartlar 2 tane işlemciye izin veriyor yoksa çok işlemcili bir cpuyu mu kasdediyor o özellik anlamadım. bir kapat dene bakalım. çözünürlüğü kendi monitörünle uyumlu hale falan getir.

oyundayken cpu derecesi kaça çıkıyor ekran kartı derecesi kaça çıkıyor ısınmayla ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum. çok düşük gereksinim isteyen oyunda bile kasıyor demişsin çünkü. farklı işletim sistemi kurmayı bile deneyebilirsin daha çözüm bulamazsan.

• @GunoX7 önceden denemiştim hocam yapıyor.

• @kara6655 hocam pcyi 2021 şubatta aldım yaklaşık 5 aydır bu sorunla karşı karşıyayım.

macunu 1 ay önce sürdüm tozunuda aldım bu 5 aylık süreçtede 5 kez format attırdım.

hayır virüs programı vs hiçbirşey çalışmıyor, arkaplanda kapatıyorum.

v-sync açık kapalı farketmiyor.

ram'i 1 hafta önce 16gb yaptım değişen bişey olmadı.

• @melo06 onlar csgo ayarlarım hocam, çoklu cpu kullanımını herkes kullanıyor bi zararı olduğunu görmedim ama deneyim bakalım çözünürlüğüm masaüstü 1920x1080 csgo 1280x1024 kullanıyorum.

cpu ve gpu sıcaklıkları normal seyirlerde dolaşıyor.

• Evet, sorununuzun donanımsal olmadığını düşünüyorum.

Offline oyunlarda da aynı problemi yaşıyor musunuz? Ping değerleriniz neler?

Diğer sorularımdan önce Afterburner indirerek, FPS göstergelerinde max/min/avg değerlerini grafik ve yazılı olarak;

Framerate ve Frametime değerlerini grafik ve yazılı olarak;

Bu değerlere bakarak, herhangi bir kısıtlamaya maruz kalıp kalmadığınızı öğrenmeyi amaçlıyorum.

Grafik sürücünüzde Anti-Lag vb. Response Time ile ilgili değişiklik yapabilecek ayarlar ne durumda?

Bilgisayarınız Güç Ayarlarında, Performans Modu aktif mi?

Mouse ayarlarınızda Sampling Rate mevcut mu? Windows Fare ayarlarında yumuşatma efekti açık mı?

• Bir yorumda ben bulunmak istiyorum görüntü ayarlarını yükselterek çözebilirsin sorunu. Şöyle düşükte tutup ekran kartını zorlamazsan tam kendisini ve performansı zorlanmadığından oyuna vermiyor. Aynı sorunu ben fps drop yiyerek yaşadım amd a10 işlemci ve 1050 ekran kartım var düşük ayarlarda 120 fpsden 60-70 lere düşüp duruyordu buda ekrana yansıyor hissediliyordu can sıkıyordu. Ben görüntü ayarlarını arttırıp ekran kartımı aktif leştirdim ve fps i 75 e sabitledim ne düşsün ne de üstüne çıksın diye böylece kasma sorunum kalmadı birdene derim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • destekleriniz için çok sağolun, sorun çözüldü.

• laarz kullanıcısına yanıt
    Nasıl çözdüğünü yazarsan konuya giren aynı sorundan muzdarip arkadaşlarda faydalanır hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.