Merhabalar, hangi oyunda denesem bu sorundan kurtulamadım denemediğim yol kolmadı en son olarak sizlere danışmak istedim sorunum şu, oyunlarda akıcılık 0, kasma hissiyatı çok ciddi derecede var 5 aydır bu sorunla uğraşıyorum sorunun monitörle alakalı olduğunu sandım ve sıfır monitör aldım ama durum aynı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler. Bu arada kasayı servise gönderdiğimde hiç bi sorun olmadığı söylendi. PC ÖZELLİKLERİ AMD Ryzen 5 2600 MPK 3.4GHz-3.9GHz, 19MB, 65W, 6/12, AM4, Wraith Stealth İşlemci KINGSTON SA2000M8/500G A2000 500GB SSD M.2 2200-2000MB/s SSD sabitdisk ADATA AX4U320038G16A-SR30 XPG Spectrix D30 DDR4-3200Mhz C16 8GB (1x8GB) (16-20-20) 1.35V Bellek FSP Hydro k 500 500W 80+ BRONZE kutusuz Güç kaynağı ASUS ROG-STRIX-RX570-O8G RX570 PCI-E16 3.0, 8GB/256bit GDDR5, HDMI, DisplayPort, 2xDVI-D Ekran kartı |
AKICILIK YOK KASMA HİSSİYATI VAR!
-
-
Kasma derken fps mi düşük? Kaç fps de oynuyorsun baktın mı? Oyundayken CTRL+SHİFT+O yapıp bakar mısın bi kaç fps gösteriyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
fpsde sıkıntı yok 200 300 arası alıyorum. yani oyun akmıyor kasıyomuş gibi geliyo böyle
-
bitane daa aynı ramden al senin sorun bunun gibi videoda 3200mh ayarlarsan gayet akıcı olur yeni çıkan amd işlemcilerin hepsi böyle
heiitorm94youtubeAMD RYZEN 5 2600 RX 570 (Dual Channel vs. Single Channel) Resolution : 1080p Graphic Preset : Muito Alto (Very High) Inscreva-se : https://goo.gl/BySCMR ============ Hardware ============ - CPU: AMD RYZEN 5 2600G 3.9 GHz - Cooler: Wraith Stealth - GPU: XFX RX 570 4G - Motherboard: Asrock B450m-HDV - PSU: CORSAIR VS500 500W 120mm 80 Plus - RAM: Crucial 4GB 2400Mhz DDR4 CL13 (2x4) 1.2v - SSD: Kingston SSD 120gb A400 - System: Microsoft Windows 10 Pro - Drivers : Adrenalin 2019 Edition 19.4.3 ============ VIDEO INFO ============ - FPS Monitoramento : MSI Afterburner ============ Playlists ============ - Processadores INTEL : https://goo.gl/Ffsb8z - Processadores AMD : https://goo.gl/KhHcSN - Comparativos : https://goo.gl/ZigAcS ==================================== Programas que uso: -Bruto : Adobe Premiere CC -Capa/Thumbnail : Photoscape Placa de Captura: - Avermedia GC550 #R5_2600 #RX_570https://www.youtube.com/watch?v=nShVZJ5xW0Q
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 20 Kasım 2021; 5:21:19 > -
zaten ayarlı hocam 3200mhz'e bi 8 daha alıyım o zaman teşekkürler.
-
cpuz indir memory bölümünü koy buraya bakalım
-
tamam hocam atacağım.
-
buyur hocam memory kısmı, bu arada aynı ramden sipariş verdim bakalım ne olucak.
-
1600mhz işte 3200mhz değil tek ram olduğu için dual olunca hem işlemcinin perforrmansıda artıyor
-
orada 1600mhz goruyorsa 3200mhz demektir.. nasıl bir bilgi bu? tamam çift kanal bilgisi dogru ama mhz bilgisi yanlış. o ram 3200 calisiyor su anda . dual data date yani hangi hizi goruyorsan efektif hızı 3200mhz demektir.
kasma oluyor derken fps tamam akıcılık konusunda fps yeterli ise goruntu hz de sıkıntı olabilir. monitor degistirdin ama nasıl bir monitor aldın?
-
basligi ilk okudugumda kendi yasadigim durum aklima geldi.
sizden ricam, ekranin hertz ayarini kontrol eder misiniz? benim yasadigim problem catalyst centerdaki ekranin hertzi-windowsun kendi ayarlarindaki hertzinin cakismasi sonucu olusmustu. sistem ozellikleri yetmesine ragmen akicilik olmuyordu.
oyunda da yanlislikla hertz sabit birakilmis mi onu da kontrol etmek lazim tabi. hepsi ayni olmali.
ek olarak, 2x ram falan tabi ki iyi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam biosda 3200mhz ayarlı ram aynı ramden aldım bugün elime ulaştı çift kanal kullanıcam bakalım, önceki monitörüm powerboostun dandik bi monitörüydü sorunun ondan olduğunu sandım ve ASUS VG24VQ monitörünü aldım şu an onu kullanıyorum.
-
tamam hocam eve geçtiğimde tekrar dönüş yaparım.
-
Bunun sebebi büyük ihtimalle AMD'nin yazılımdan dolayı. "Global" ayarlara girip tüm ayarları akıcıya yönelik olarak ayarlayın.
-
tamam hocam bunuda deneyeceğim teşekkürler.
-
@kittyhunter hocam o dediğin şey çerçeve hızımı şuan bakıyorumda.
-
@soultechuser hocam nasıl yapıcam onu tam olarak bi bilgi verirmisin.
-
Herhangi bir oyunda grafik ayarlarınızı paylaşır mısınız?
-
ekran kartının sürücüsü yüklü değilse yükle veya bir eski sürümle güncelle. bazen sürücü sorunlarından kaynaklı olabiliyor. veya sürücünün yapılandırmasından bazı özellikleri devre dışı bırak. mesela sürücü bu özelliği uygulamaya bıraksın tarzı özellikler var. bazen sürücünün yazılımının karışması işi karmaşıklatırabilir.
-
Hangi oyunlarda bu sorunları yaşıyorsunuz ? Yüksek fps oyunlarda mı ? 200-300 fps dediğinize göre CS:GO ya da Valorant oyunundan bahsediyorsunuz. Doğru mu ? Ayrıca monitör marka model nedir ? Yazar mısınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 25 Kasım 2021; 19:39:25 >
Benzer içerikler
- www.googleadservices.com bağlanmayı reddetti.
- 1 uzun 3 kısa bip
- out of delivery ne demek
- youtube altyazı türkçe olmuyor
- epson atık mürekkep pedi resetleme key anahtarı
- pc otomatik kapatma
- gigabyte bios tuşu
- ekran videosu alma
- silinen dosyaları geri getirme
- telefon neden ısınır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X