Bu konu altında günlerdir uğraşıp bulduğum çözümleri anlatıp, olurda birileri bu sıkıntıları yaşarsa yardım bulabilsin diye paylaşıyorum. Windows 7'den windows 10'a yükselttiğim dizüstü bilgisayarımda sorunlar yaşadım, bunlar nelerdi ve nasıl çözdüm.
%100 disk kullanımı; bu konu hakkında youtube'da çok güzel içerikler var onlardan faydalanarak bunu çözmeniz mümkün.
Özellikle laptop kullanıyorsanız Windows 10 güncelmiş gibi göstermesine rağmen güncel olmayan İntel Ekran kartınızı güncelleyin HD4600 gibi sizinki neyse bulup güncelleyin. Bundan sonra kendi ana ekran kartınızın modeli ne ise onu da güncelleyin.
Sorun yaşadığınız oyuna sağ tık yapın özellikler deyin ve uyumluluk kısmında bulunan tam ekran desteklerini devre dışı bırak seçeneğini tıklatıp uygulayın.
Masaüstüne sağ tık attıktan sonra Nvidia Denetim Masasını açın, 3D ayarlarının yönetilmesine girin oradan da Program ayarları kısmına gelip sorun yaşadığınız oyunları bularak alt kısımda bulunan ayarlardan güç yönetimi modunu Maksimum performansı tercih et olarak değiştirin, Open GL ile görüntü oluşturma kısmından da ekran katınızı seçin uygulayın.
Oynadığınız oyunun görüntü ayarlarından veya yine Nvidia denetim masasından Anti-aliasing ve dikey senkronizasyonu etkinleştirin. Masaüstü çözünürlüğünüz ile oyundaki çözünürlüğünüz bir tutmaya çalışın.
Oyunlarda FPS'iniz yüksek Pinginiz normal olduğu halde kasma gibi görünen problem yaşıyorsanız bunları yapıp düzeltebilirsiniz.
Tüm bunları yaptıktan sonra eğer oyunları kablosuz bağlantı ile oynuyorsanız, wireless yazılımınız sistemde güncel gözükse bile güncel olmayabilir, aygıt yöneticisinden modelini öğrenip son sürümünü yükleyebilirsiniz, ancak burada benim başıma gelen bir sıkıntıyı anlatayım; son sürüm en iyisi diyerek yüklediğim INTEL wireless yazılımı sebebiyle ani ping artışları ve donmaya benzer problemler yaşamaya devam ettim, oyunu oynatmıyordu. Bir önceki versiyonu falan denedim yine olmadı, en son gittim en eski sürümlerinden birini bulup yükledim sorunum düzeldi. Allahtan Intel tüm versiyonlarını internete yüklemiş ulaşım çok kolay. Bu tarz cihazlarda yani wireless gibi, en yeni değil en iyi olan yazılım sizin birinci önceliğiniz olsun.
Umarım google aramalarında birileri bu konuya ulaşacak ve sorunlarına çözüm bulacak, saygılar.