Şimdi Ara

Yeni toplanan bilgisayarda aşırı düşük FPS sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, dün bilgisayar toplama işlemi gerçekleşti. Ekran kartı driverları, anakart bios ve chipset güncellemeleri yapıldı yani format sonrası yapılabilecek birçok işlem yapıldı diyebilirim.

Asus prime 5070ti ekran kartı

R7 7800x3d

Msi mag pro b840p

Bileşenler bu şekilde yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekran kartı ile alakalı bir problem olabilir diye düşündüm ama ekran kartı dahil hersey sıfır testlerini dahi yaptım aslında düzgünde çalışıyor.

Ets2 mponline calaise geldiğim zaman 25fps alıyorum. Offline modda ise full ayarlarda 100fps alıyorum yani almam gerekenin çok altında bir fps değeri bu.

Diğer oyunları daha denemedim ama böyle bir sistemin bu fpsleri vermesi üzücü maalesef yardımcı olursanız sevinirim.

• Oyun kaynaklı olabilir diğer oyunlarda da dene...

5xxx serisi driverleri sorunlu idi 4xxx serisinde sirayet etmeye başladı deniyor belkide neden budur bilemiyorum...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • modem odamdan uzak olduğu için wifi ile indirdim ama suan cod mw3 indiriyorum. Güncel fps değerlerini yine atacağım ama ets2 de olsa bilgisayardan max verimi alammadığımı düşünüyorum.

• Görüntü çıkışını ekran kartından alıyorsunuz değil mi?

• Ets 2 mpde duisburg calais yolu her zaman sıkıntıdır. Kalabalık yerde düşük fps normal, Oyun motorundan kaynaklı sanırım.

100 fps olayına gelince birkaç güncelleme önce görüntü ayarlarına fps limiti getirdiler, o açık olabilir (vsync-dikey eşitlemeden bahsetmiyorum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam ETS2MP'de aynı bölgede laptop 3050Ti 25-30 fps oluyor, 5070 Ti'ın o kadar düşük olması saçma.

• MHEC kullanıcısına yanıt

KacakTV, forumda üyeliği de var, yıllarca ets 2 yayını yaptı. Vakti zamanında 9900k 2080Ti ile de oralarda fps düşüşü yaşıyordu.

Ayrıca truckersmp, SCS'nin çıkardığı resmi bir uygulama değil, dışarıdan bir oluşum. Demekki bu kadar oluyor. SCS, daha sonra co-op oynanış getirdi ama truckersmp'nin yerini tutmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Sistem Düşük FPS sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    İyi de 2080ti çıkalı yıllar oldu. Şu an çıkan orta segmentlerin bile oldukça gerisinde bir kart. Üstüne ETS2’nin oyun motoruna bir çok güncelleme geldi 5 sene öncekiyle bir değil. 5070 Ti’ın bu FPS’lerde gezmesi normal değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • görüntü çıkışını ekran kartından alıyorum display port, cod mw3 te full ayarlar 4k da 100 200 fps arası fps değeri alıyorum bu demek oluyor ki ets2 sıkıntılı gibi duruyor. Ama nedendir niyedir bilmem 4060 lı sistemde bile ets2 de fps değerim daha yüksekti. Ya oyunla alakalı bir problem var yada benim pc de gerçekten problem var.

bios sürümü 1.A10 tarihi 20.11.2024 olarak yazıyor sistemde şuan ben pek anlamasamda bilgisayarcı bana güncelledim demişti sizde kontrol edebilirseniz memnun olurum arkadaşlar anakart msi mb pro b840p

Bu sorunu çözmem lazım gercekten ets2 de olsa 5070ti için normal bir fps değeri değil bu yada gerçekten oyunda bir problem var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan42111 -- 25 Mart 2025; 22:41:37 >
  • Anakart kaynaklı olacağını sanmıyorum bu kadar fps farkının ama keşke pcie 5 destekleyen bir anakart alsaydınız 5070 Ti için.

• Maalesef bu konularda pek bilgim olduğunu söyleyemem ama bunu tercih etmek zorunda kaldım. Performansı çok etkiliyecek bir durum değildir değilmi?

• furkan42111 F kullanıcısına yanıt

Pcie 4'te de iyi performans alabilmeniz lazım normalde. Diğer oyunlarda sorun yok demişsiniz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 26 Mart 2025; 1:11:40 >
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt

tamamdır çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.