Şimdi Ara

Yeni toplanan bilgisayarca anlık donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Amd ryzen 1300x 3.5 ghz Cpu
    Msi B350 Tomahawk
    Gskill 8gb (1x8gb) ripjawsv kırmızı ddr4 3000mhz
    Msi Aero ITX RX560 4GB
    Samsung 850EVO 250gb
    Coolermaster Masterwatt Aktif PFC 80 PLUS 600W PSU

Sorun
    Boşta,oyun oynarken,internette gezerken farketmeksizin anlık olarak donmalar oluşuyor. Zırtt diye bir ses ve anlık pc donması. Başlarda bu az tekrarlasada zaman geçtikçe artmaya başladı.
    Nette yaptığım araştırmalara göre hdd problemi olduğu belirtiliyor.

Çözüm denemeleri
    Bad sector taraması, biçimlendirme , windows formatlama ve diğer programlarla testlerin hepsini denedim.
    Isınma problemi yok. Sürekli olarak takip ediyorum.
    Bios güncelledim.
    Driverları güncelleştirdim veya eski sürümlerini kurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snipercover -- 8 Şubat 2018; 11:45:11 >

• bence sorun topraklamada
  • Hard disk sentinel programını indirip, bilgisayarınıza kurun. Program açıldığında ilk gelen ekranın görüntüsünü yakalayıp burada paylaşın.

Eğer diskinizde bir sıkıntı varsa belli olur.

Evet yeni bir sistem ise genelde bu tür sıkıntıların arkasında disk sıkıntısı olma ihtimali düşünülür ama anlık takılma özellikle windowsu ortamında bile takılma oluyorsa işlemci ekran kartı hatta anakart'da bile sıkıntı olabilir.

Yanlış yüklenen sürücüler veya sürücü çakışması bu tür sorunlara da neden olabilir. Sürücü konusunda özellikle ekran kartı sürücüleri baş şüpheli diyebiliriz. O yüzden ekran kartınıza ait eski yeni ne kadar sürücü varsa indirip tek tek yükleme ve kaldırma ile sistemnizi test etmeniz en iyisi.

Velhasıl önce bir ekran görüntüsünü atın programın daha sonra da siz ekran kartı sürücülerini bir deneyin. Olmuyorsa zaten parçaları topladığınız bilgisayarcıya gidip sıkıntınızı anlatıp garantiye vermek en iyisi.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Kasma ve Yavaşlama Sorunu
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.