Şimdi Ara

Sağlam sistem kasma ve donma sorunu fotoğraflı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bilgisayarı geçen temmuz ayında topladım eski bilgisayar yavaş diye fakat yine kurtulamadım şuan aldığımdada sorun yaşıyorum

-Benim bilgisayarımdan kat kat düşük özellikteki bilgisayarda sorun olmazken ben oyun oynarken kasma yaşıyorum
    -Özellikle video çekmeye başladığımda aşırı kasıyor
    -İşlemci biraz yük aldığında 40 arttıkça 65 dereceye kadar ısınıyor
    -Bilgisayar ara sıra değişik bir şekilde donuyor sebebini bir türlü çözemiyorum aniden donuyor ve internet bağlantım kesiliyor ctrl alt del yapıp biraz bekledikten sonra işlemcinin fan sesinin artmasıyla birlikte bilgisayar kendine geliyor (ortalama 2 veya 3 dakika) ve ayrıca bilgisayar donduğu zaman cpu kullanımı %0 gözüküyor
    - Ara sıra mavi ekran hatası alıyorum

Sistemim

amd R9 280x dual x 3 gb 384 bit ekran kartı
    amd fx x8 8320 3.5 ghz işlemci
    8 gb ram
    120 gb 450 mb okuma ve yazma ssd + 500 gb hdd

Sistem özellikleri

Bu dertten kurtarırsanız çok büyük iyilik yapmış olursunuz bana :)

• Konu güncel yardımlarınızı bekliyorum
  • gahsa G kullanıcısına yanıt
    muhlemelen windows un çok eski güncel değil
    temiz bir format + son güncellemeler işini çözebilir
    power kaç wat yeterlimi
  • power 600 watt ssd almadan önce bu şekil donma sorunu yoktu ama yine kasıyordu şimdi donmada üstüne eklendi 2 kez formatlandı yine değişen birşey yok
  • gahsa G kullanıcısına yanıt
    kim formatladı bilmiyorum ama sp1 yok güncellemeler yok muhtemelen
    eski cd den kurmuş
  • Ssd yi aldığım yer kurulumunuda yapmıştı ben formatlamadım da bu derece kötü duruma sokarmı bilgisayarı?
  • sokmaması lazım senin donanımda sıkıntı var gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne gibi bir sıkıntı olabilirki donanımda gözüme batan herhangi bir problem yok işlemcinin ısınması ve fan sesi hariç :)
  • Güncel yardımlarınızı bekliyorum gerçekten sıkıntı bir olay bu
  • AMD sistem toplamış başına bela almışsın başka birşey değil. Aynı problemlerle ben teknik serviste staj yaparken bir pc gelmişti. Ondada vardı. İşlemci problemli çıktı garantiden değiştirttiydik. Neyse senin sorununa gelirsek; SSD'den sonra donma başladı dediğine göre senin SSD'de bir sıkıntı olabilir. Mavi ekranı genelde Ram bellekler verir. Çok alakasız gibi görünebilir ama herşeyle karşılaştım o yüzden söylüyorum modem.ine hard reset atmadan temiz formatlanmış bilgisayarına internetini bağlama. Kendin format atmayı bilmiyorsan bu sorunların üstesinden gelemezsin , bir servise götür. Önce yeni bir kalıp dosya ile sabit sürücüye format atılıp sorunların gözlemlenmesi lazım. AMD işlemcin için 65 derece gayet makul, ısıyı dert etme. Oyunlarda donma var demişsin, ekran kartı gibi görünüyor olabilir ama güncel oyunlar ekran kartı kadar işlemciyide kullanıyor. Seninde problemin işlemci gibi duruyor.

• Teşekkür ederim fakat bu ekran kartıyla ve buna benzer sistem ile gta 5 i ultrada oynadığını söyleyen arkadaşlar var ben 1 gb oyunda kasma sorunu yaşarken onlar gta 5 oynuyor çok ilginç bir durum :) donma olayı belirli şekillerde oluyor genelde google açıkken mesela bir siteye girerken sol altta önbellek bekleniyor yazıyo ve bir süre sonra pc donuyor kendine geldiği zaman ise facebookta sohbetle bağlantı kesilmiş oluyor + shockwave flash türü hatalar alıyorum
  • Ek olarakta wolfteam gibi basit görsel boyut olarak bir oyunda video çekerken 40-20 fps alıyorum cs go full ayarlarda 120 den aşağı düşmüyor işin ilginç yanıda bu :) (sadece wolfteam için geçerli değil )
  • Konu güncel sorun hala devam etmekte
  • quote:

Orijinalden alıntı: gahsa

Ek olarakta wolfteam gibi basit görsel boyut olarak bir oyunda video çekerken 40-20 fps alıyorum cs go full ayarlarda 120 den aşağı düşmüyor işin ilginç yanıda bu :) (sadece wolfteam için geçerli değil )

cs go full ayarlarda 120 yi geçiyormu? yoksa kilitledinizmi. o ekran kartı için 120 az. imzamdaki 4 yıllık sistem bile 170 230 fps alıyor
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    Video kayıttayken 120 kayıtta değilken 292 civarında
  • oKsyqeN kullanıcısına yanıt
    Kaç tane amd kullandında böyle kanıya vardın?
  • Yıllar önce kullandığım AMD venice 3000 li sistemde sorun yaşamamıştım, daha yeni topladığım ryzen 5500 lü sistem oyunlarda donma yapıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.