Şimdi Ara

PC Kasma ve Yavaşlama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
57
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar.2011'de toplamış olduğum sistem ve 2016'da ilave yaptığım parçalar şu şekildedir;

Anakart:Gigabyte Z68AP-D3

İşlemci:Intel İ5 2.Nesil 2500K 3.30 - 3.60 Ghz 4 çekirdek

RAM:Kingston HyperX DDR 3 8 + 4 GB (1600 ve 1333 Mhz sanırım)

Ekran Kartı:MSI GTX 1060 6 GB (2016)

HDD:Crucial 240 GB SSD (şu anki performans %100 sağlık %84) (2016)

Son 6 aydır league of legends'da 150-200fps alırken 40-50'ye düştü.Chrome üzerinde fazla sekmelerde kasma başladı.Herhangi bir sürtme,ısınma durumu yok.İşlemci ve ekran kartının termal macunlarını 3 ay evvel yeniledim.8'lik ram'i alalı 2 ay oldu,frekans değerleri farklı olsa da kısmen farkı hissettirdi.Hard disk olduğunu sandım ancak kardeşimin pc'sine taktığımda gayet akıcı oyun oynuyor,aynı şekilde onun diskini kendimde denediğimde aşırı kasma oluyor.Bu sebeple geriye işlemci veya ram kalıyor diye düşünüyorum.4 ram slotundan birinde problem var sanıyorum.Yan yana taktığımda pc bazen açılır gibi yapıp geri kapanıyor,reset atıyor.Elektrik kaçağı ya da şase yaptığını söyleyen bir abimiz oldu.Yardımlarınızı bekliyorum.

Disk test sonuçları aşağıdadır;

PC Kasma ve Yavaşlama Sorunu

• Ömer Yurdunol Ö kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağının tam marka ve modeli nedir? Ne zaman alındı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xigmatek Taoro 80plus bronze 600watt,ekran kartıyla beraber 2016'da alındı.

• Ömer Yurdunol Ö kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve ramde overclock var mı? Ramleri tek tek taktığınızda durum nasıl? Genel performans düşecektir tabii ki ama anlık takılma azalacak mı bakın. Ben güç kaynağından şüpheleniyorum aslen. İmkanınız varsa diğer bilgisayarın güç kaynağı ile deneyin. O en azından kaliteliyse fark ettirir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı ve kasma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.