Şimdi Ara

Ram arızası sonrasında Oyunlarda donma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
55
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, Kısa bir süre önce mavi ekran hatası aldım ve logları inceleyerek ve testler sonrasında ramlerimden birisinde arıza meydana geldiğini gördüm. Birebir aynı ramler ile değişiklik yaptım. Ve bilgisayarın işletim sistemini yeniden kurdum. Bilgisayarı yoğun olarak yazılım, video ve grafik işleri için kullanıyorum. Bu alanda bir sorun olmazken Cs2 de oynamayacak kadar donuyor. Daha öncesinde böyle bir sorunum yoktu ve sorunsuz biçimde Elden ring ve Gta 5 gibi oyunları dahi rahatlıkla oynayabiliyordum. Şuanda oyun tarafında genel olarak bir sorun yaşıyorum. Neyden kaynaklabileceğinden fikri olan var mı?

Sistem

MSI PRO B650-P Wi-Fi AMD B650 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 ATX Anakart

AMD Ryzen 7 7700X 4.5GHz (Turbo 5.4GHz) 8 Core 16 Threads 32MB Cache AM5 İşlemci

Kingston DDR5 32GB(2x16GB) 6000MHz CL40 Fury Beast Black Ram Bellek

Kingston FURY Renegade 1TB 7300-7000MB/s Soğutuculu PCIe Gen 4.0 NVMe M.2 SSD

Gigabyte Nvıdıa Geforce Rtx 3050 Gaming Oc GV-N3050GAMING Oc-8gd 8 GB Gddr6 128BIT Ekran Kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunrock14 -- 28 Haziran 2024; 1:43:4 >

• Yeni aldigin ram ve eski rami bilgisayara tek tek takip dene. Bakalım o oyunlarda donmalar olucak mi?. Biraz performans düşüklüğü olur ama bizim amacımız bu değil. oynanamıyacak kadar donma sorununu çözmek gerek.

• Selam, şuanda arızalı olanları garantiye gönderdim fakat daha önceki ramlerin aynısını alıp taktım. Arada hiç bir fark yok yani yeniyle eski arasında. Diğerleri de gelince 64gb ram olacak. Fakat bunun ramle alakası olmadığını tahmin ediyorum.

• Sorun ramde değilde slotta olmasın? Farklı slota takıp denediniz mi acaba?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.