Şimdi Ara

Oyunda aşırı parlama (Grafik problemi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar bu çember içine aldığım alanlar neden bu kadar parlak oluyor. Sadece burada değil, örneğin kasabada güneşli bir yerde zemini görmek için güneş gözlüğü takmanız lazım. O kadar parlama yapıyor ki hiç bir şey gözükmüyor..

Ekran kartı HD 6870
    Skyrim son patch yüklü
    Catalyst driver güncel
    Oyun grafik ayarları Ultra'da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 3 Şubat 2017; 8:31:23 >

• Birincisi oyunun içindeki grafik ayarlarından parlaklık (brightness) buna bir bak derim,ikincisi monitörün parlaklık ayarına bak.
    Yalnız bana o kadar da parlak gibi gelmedi,ateşin yakınında olduğu bu denli bir parlaklık normal gibi geliyor,diğer yerler o kadar da parlak gözükmüyor.Gösterdiğin yerler evet bayağı parlak ama oyunlarda bu ışık-aydınlatma olayını bazen fazla abartıyorlar.Bunu en iyi test edeceğin yer tamam birincisi böylesi yerler ama bir de karanlık ortamlarda da ortama zıt bir şekilde anormal parlaklık var mı ona da bakmanı tavsiye ederim.
  • Şimdi farkettim,grafik ayarları ultra'da demişsin.Belki bununla alakalı bir şey olabilir,bir alt seviyedeki grafik ayarlarıyla oyna veya,aynı grafik ayarlarında seviye değişikliğine gitmeden bu bahsettiğim şeyleri değiştir bir de öyle dene.Dediğim gibi oyunlarda bazen böylesi şeyleri çok abartılı yapıyorlar,ulta grafik ayarlarına bağlı bir şey olabilir bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siriusien

Şimdi farkettim,grafik ayarları ultra'da demişsin.Belki bununla alakalı bir şey olabilir,bir alt seviyedeki grafik ayarlarıyla oyna veya,aynı grafik ayarlarında seviye değişikliğine gitmeden bu bahsettiğim şeyleri değiştir bir de öyle dene.Dediğim gibi oyunlarda bazen böylesi şeyleri çok abartılı yapıyorlar,ulta grafik ayarlarına bağlı bir şey olabilir bu.

grafik ayarlarını sadece "low" düzeye alınca düzeldi. Yani normal high ve ultrada görüntü bu şekilde oluyor. Sizcede çok rahatsız edici değilmi ? Bu sadece ateşde değil, kasabada güneş vuruncada oluyor. Ultra ayarda oynamim mi yani nedir saçmalık.
  • Ati CCC ye girip bi ayarlara bakın hocam default ayarlara alın belki düzelir düzelmezse parlaklıkla ilgili ayarları kurcalayın
  • Ultra ayarlarda oynarken bazen oyunlarda eskiden ekran kartları yetersiz olunca patlama denilen kötü durumlar ortaya çıkardı.Ekran kartın nedir,oynadığın oyu ne kadar kasar,bu yüksek ayarlarla oynarken yavaşlıyor mu falan bunları bilemiyorum.Eğer ultra ayarlarda oynarken oyunun grafikleri dışında da bir ağırlaşma,yavaşlama ,takılma falan bunlar varsa bariz olarak durum,düşük ayarlarda oynaman gerektiğini gösteriyor demektir.
    Ha yüksek ayarlarda olmasına rağmen yine de bir kasma olmuyorsa,yavaşlama olmayıp sadece bu parlaklık olarak verimsizlik gösteriyor da olabilir.
    Ekseriyetle böylesi durumlar yetersiz ekran kartları ve yüksek donanım isteyen veyahut da normalde kaldırabilecek oyunların çok yüksek grafik ayarlarında oynanmaya çalışıldığında bu türden sorunlarla karşılaşılır.
  • Ekran kartının özellikleri fena değil.Oynadığın oyunun ekran görüntülerine baktım netten şöyle bi; genelde parlaklığaı çok kullanmışlar.Normali bu gibi.
    Ekran kartında bir sıkıntı yok da diğer sistem özelliklerini şuradan kontrol et.

Skyrim Sistem Gereksinimleri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ATI CCC ayarlı default'da

Sistem skyrim gibi bir oyun için yeterli olduğunu düşünüyorum kaldıki fix 45 fps alıyorum. HD 6870, phenom II x4 955, 4gb ram.

Oyuna high texture pack yükledim bununda etkisi olabilir mi diyede düşünüyorum.

Bir keresinde bu denli parlama olayı Venetica adlı eski RPG oyununda olmuştu. Oyun ayarlarında visual effectsleri "normal" e alınca düzelmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 27 Şubat 2012; 0:44:48 >
  • Bence bu kesinlikle oyundan kaynaklanıyor. Sistemin zaten oyun için yeterli. Ve ssde de gördüğüm kadarıyla ateşin yakınındasın hatta yanındasın. Bu kadar parlaklık normal geldi bana. Yoksa yanılıyor muyum?
  • biliyorum yeri değil burası ama çözmek gereken bir sorunum var. konu başlığı açamıyorum bana yardımcı olabilecek kimse var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigas97

Bence bu kesinlikle oyundan kaynaklanıyor. Sistemin zaten oyun için yeterli. Ve ssde de gördüğüm kadarıyla ateşin yakınındasın hatta yanındasın. Bu kadar parlaklık normal geldi bana. Yoksa yanılıyor muyum?

Kesinlikle oyunla alakalı.Nice oyunlarda benzeri durumları yaşadım.Oyunun netteki görüntülerine bakınca da emin oldum.Bu oyunun oluşunda böyle.
    Bunda bir şey aramaya gerek yok.Kaldı ki,ekran kartı da ortalamanın üzerinde.Oyunlarda abartıyorlar çok fazla göze değer gözüksün diye böylesi şeyler olabiliyor.Niteliksiz,abartılı aydınlatma.Hata bunlar aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siriusien

quote:

Orijinalden alıntı: yigas97

Bence bu kesinlikle oyundan kaynaklanıyor. Sistemin zaten oyun için yeterli. Ve ssde de gördüğüm kadarıyla ateşin yakınındasın hatta yanındasın. Bu kadar parlaklık normal geldi bana. Yoksa yanılıyor muyum?

Kesinlikle oyunla alakalı.Nice oyunlarda benzeri durumları yaşadım.Oyunun netteki görüntülerine bakınca da emin oldum.Bu oyunun oluşunda böyle.
    Bunda bir şey aramaya gerek yok.Kaldı ki,ekran kartı da ortalamanın üzerinde.Oyunlarda abartıyorlar çok fazla göze değer gözüksün diye böylesi şeyler olabiliyor.Niteliksiz,abartılı aydınlatma.Hata bunlar aslında.

Aynen hocam valla haklısınız. Tam ayarlayamıyorlar. Bazı oyunlara bakıyorum karanlık, sanki aydınlık kavramı unutulmuş. Bir de böyle oyunlar var aydınlık, karanlık kavramı unutulmuş.

• bu parlama olayını bir türlü çözemedim nesneler ne olduğu bile belli değil oyun ayarlarından kıssamda ekran kartı ayarlarından kıssamda düzelmiyor hemen her oyunda var monitör zannediyordum fakat oda değilmiş sorunun ana sebebi nedir 6870hd ekran kartım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.