Şimdi Ara

Oyunlarda Dalgalanma Sorunu (Sadece Oyunlarda)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

son bir kaç yıldır sadece oyunlarda koyu renkten açık renge geçişlerde dalgalanma sorunu baş gösteriyor. bunun sebebi ne olabilir

mevcut monitörüm samsung cf390 yeni monitörlerden eski monitörüm de de benzer problem vardı herşeyi denedim sadece 1 öneri kaldı o da çözüm olur mu bilmiyorum ferrit boğumlu bir hdmi kablosu alıp deneyeceğim

.hdmi kablosunu yeniledim olmadı
    .monitörün fişini başka yere bağladım nafile
    .nvidia kart kullanıyordum amd'ye geçtim malesef aynı (sırf bu sorundan geçmedim orası ayrı)
    .klasik hoparlörü uzaklaştır o da olmadı
    .monitörün hz yükselt zaten en yüksekte
    .driver güncelle (sürekli güncelliyoruz)

görseller aşağıda dikkatli bakarsanız çok rahat farkedersiniz daha önce böyle bir sorunla karşılaşıp ta çözen var mı acaba elektriksel altyapı sorunumu yoksa farklı bir şey mi yardım edebilecek en azından çözüm önerisi sunabilecek biri varsa memnun olurum,

• yukarı
  • vsync açarak oynayın
  • resimlerden birşey anlayamadım. video belki daha açıklayıcı olur.

https://www.youtube.com/watch?v=J3UBVsvGYEE

sıkıntı şunun gibi birşey mi acaba. hareket halinde koyu yerlerdeki açık kısımların kararması gibi ?
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    yok dostum video'da ki gibi değil görselde aslında dikkatli bakınca çok bariz fark ediliyor.
  • Resimden anladığım kadarıyla renk geçişlerinde pürüz var
    açık renkten koyu renge geçerken pürüzsüz geçmiyor
    monitörde sıkıntı olsaydı onu sadece senin görmen gerekiyodu bizde gördüğümüze göre başka bir sıkıntı var
    belki oyunun içerisinde grafik ayarlarını yanlış yapmış olabilirsin
  • Hatta kullanıcısına yanıt
    aynen sadece 1 oyunda değil mesela gta v oynarken oyun içinde akşamüstü olup havaya baktığımda açık renkten koyu renge geçişte bariz fark ediyorum dalgalanmayı oyun içi ayarlarla alakalı değil eğer öyle olsaydı bu sorunu başka oyunda yaşamamam gerekirdi. acaba bu hdmi kablosunda ferrit boğum denilen zımbırtı yok ondan olabilir mi?

başka bir şey ile alakalı ama neyle çözemedim çok gıcık bir sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 10 Haziran 2017; 21:48:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlarda grafik sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • belki windows renk paletiyle alakalı bi problem olabilir
    hangi işletim sistemini kullanıyodun

srgb renk profilini yüklemeyi dene eğer yüklü değilse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatta -- 10 Haziran 2017; 22:4:22 >
  • yanlış anlamadıysam koyu tonlarda koyudan en koyuya geçişte yumuşak geçiş arıyorsun yani parçalı olmasın

misal şunun gibi bişi istiyorsun:

bu durum diğer bilgisayarlarda da böyle mi önce bir denemende fayda var. windowsta renk modunun düşük (16 bit) olmasından, oyun/driver optimizasyonundan, görüntü çıkışının sistemdeki renk kalibrasyonundan(bir arkadaş değinmiş) v.b. renk bazlı konulardan olabilir. hdmi kablonun türü belkide(oda düşük ihtimal) ferrit filitreden olacağını sanmam ferrit filtre daha farklı olası problemler içindir. zaten kablodan monitörden olsa monitörde kötü, screenshotlar bizde düzgün olurdu. senin sistemin yani monitör kablo v.s. dışında görüntüyü bu şekilde oluşturup ekrana veriyor. yani sistem ayarlarına odaklasan daha mantıklı gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 10 Haziran 2017; 22:25:57 >

• öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim

renk profillerinde Samsung CF390 icc profili varsayılan gözüküyor monitörün kendi driverı ile yüklenmiş olsa gerek
    srgb'yi de denedim ama malesef yine dalgalanma fark ediliyor.

aynen görselde ki gibi yumuşak geçiş olmuyor dalgalı yapıda gerçekleşiyor.
    renk modu 32 bit en yüksek'de zaten
  • Bunun bir sorun olduğunu sanmıyorum açıkçası, ben bildim bileli böyle bir durum var ( farklı pc lerdede dikkatimi çekmişti ). Konuyu görünce bir kez daha bakayım dedim, witcher'a girdim ve siyahdan açığa doğru gidince katman katman gözüküyor özellikle mağaralarda ve karanlık yerlerde çok belirgin ediyor kendini. Fakat youtube veya net üzerindeki videolardada görüyorum ben bu olayı. Özellikle düşük kalitede bağırıyor resmen.

Bu durumu yaşamayanlar varmı aramızda merak ettim doğrusu şuan.
  • hocam senin için netten araştırdım

probleminin ingilizcesi "color banding"

https://forums.geforce.com/default/topic/815189/geforce-900-series/noticeable-color-banding-in-gradients-/6/

burda tartışmışlar

çözümüde burda

https://pcmonitors.info/articles/correcting-hdmi-colour-on-nvidia-and-amd-gpus/

hdmi ile alakalıymış problem ben hepsini okumadım çok uzun diye

birde video koymuşlar videodakini bir dene düzelmezse bütün makaleyi okuycaz artık :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.