Şimdi Ara

Pc kapalı haldeyken mouse ışığı yanmaya devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.başlıkta belirttiğim gibi pc kapattığım halde mouse ışığı yanmaya devam ediyor.
    Anakartım:Asrock z77 extreme 3

2.pc yi kapattıktan sonra klavye,mouse,hdmi,güç kablosu hepsini kasadan çıkarıyorum ama bunu yapmakta Bir yere kadar Bunları pc den hiç çıkartmazsak bi sorun olur mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PC Kapalıyken Mouse Işığı Yanmaya Devam Ediyor

Bilgisayarınızı kapattıktan sonra bile mouse ışığının yanmaya devam ettiğini fark ettiyseniz, bunun birkaç nedeni olabilir.

• BIOS Ayarları: Bazı BIOS'larda, bilgisayar kapalıyken bile USB cihazlarına güç sağlanmasına izin veren bir ayar bulunur. Bu ayar, "USB Bağlantı Noktalarına Güç" veya "USB Power Delivery" olarak adlandırılır.
    • Fast Startup: Windows 8 ve sonraki sürümlerde, bilgisayar kapalıyken bile bazı temel işlevlerin çalışmasını sağlayan "Hızlı Başlatma" özelliği bulunur. Bu özellik etkinse, bilgisayarınız tamamen kapanmayabilir ve mouse ışığı yanmaya devam edebilir.
    • Donanım Sorunu: Nadir durumlarda, mouse'un kendisinde veya anakarttaki bir donanım sorunu, bilgisayar kapalıyken bile mouse ışığının yanmasına neden olabilir.

Sorunu Çözme Adımları:

• BIOS Ayarlarını Kontrol Et: Bilgisayarınızı başlatın ve BIOS ayarlarına girin. USB Bağlantı Noktalarına Güç veya USB Power Delivery ayarını bulun ve devre dışı bırakın.
    • Hızlı Başlatmayı Devre Dışı Bırak: Windows arama çubuğuna "Denetim Masası" yazın ve açın. "Güç Seçenekleri"ne tıklayın ve sol paneldeki "Hızlı Başlatmayı aç veya kapat" seçeneğini seçin. Hızlı Başlatmayı devre dışı bırakın.
    • Mouse'u Başka Bir Bilgisayara Bağla: Mouse'u başka bir bilgisayara bağlayın. Işık yine yanmaya devam ediyorsa, sorun mouse'un kendisinde olabilir.
    • Donanım Sorunlarını Kontrol Et: Bilgisayarın anakartını kontrol edin. Yanan veya hasarlı bileşenler olup olmadığını inceleyin. Gerekirse, profesyonel bir tamirciden yardım alın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ayni sorun bende de var Pc'yi kapatıp fişi dahi çekiyorum belli bir süre, yaklaşık 40 saniye filan, mouse, anakartin rgb ışığı yaniyor sonra kendiliğinden sönüyor. Biosta bilgisayar kapansa da usblere belli süre güç ver diye seçenek varmış. Sanırım o yüzden
    İkincisi de direk fişi çeksene ya niye bütün kabloları çıkarıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA5D8EAE5 -- 4 Eylül 2021; 12:11:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayn Sizin dediginiz in aynısı oluyor 4sn fln sonra gidiyor bütün ışıklar

Bilmem hepsini çıkartmayınca içimde bi kuşku oluyor sanki hala güç vermeye devam edecekmiş gibi

• Hocam bu anakartınızın kapalıyken de usb üzerinden voltaj vermesiyle alakalı, biosdan ya da aygıt yöneticisinden usb ayarlarına gelip kapatabilirsiniz. Araştırırsanız İnternete nasıl kapatıldığı yazar.

• darbeturk kullanıcısına yanıt

Merhaba, Ben bios menüsüne girip yanlışlıkla usb portlarının gücünü kapatmışım. Pc açılınca klavye ve mouse çalışmıyor. Haliyle bios menüsüne giremiyorum. Bios pilini çıkarsam fabrika ayarlarına döner mi ayarlar

• basis35 kullanıcısına yanıt
    Bios pilini çıkartıp bilgisayarın fişini çek 15 dk öyle kalsın o şekilde sıfırlar eğer düzelmezse ps2 klavyeyle bağlanıp düzeltebilirsin

Sabah deneyeceğim. Peki İlk önce fişi mi çekeyim pili mi çıkarayım fark eder mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Önce fiş çekmelisin. Hatta pili çıkardığında artı ve eksi bacakları tornavida yardımıyla kısa devre yaptırıp fiş takılı değilken 8-10 kere pc açma düğmesine basarsan daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darbeturk -- 6 Eylül 2021; 0:40:1 >
    İlk önce pili çıkarıp tekrar takayım, düzelmezse kısa devre denemeye çalışayım inşallah olur. Pc kapalıyken kulaklığın ışığı sönmüyor diye ayar yapayım dedim başıma iş açtım. Oğlumun da haberi yok sabah okula gittiği zaman yapayım 😊

Tamam hocam. Umarım yakalanmadan halledersin😂

Düzelsin de, yakalamaya razıyım 😁

Bios piliyle uğraşmana gerek yok hocam. Windows logosuna sağ tıkla>ayarlar>kurtarma>gelişmiş yeniden başlatma>sorun giderme>gelişmiş>uefi'li bir seçenek var onu seçip bios'a girebilirsin.

Düzeltme: Ah benim dalgın kafam :D klavye mouse algılamıyorsa nasıl gireceksin, kusura bakma hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Atlı Playboy -- 6 Eylül 2021; 0:48:32 >
  • Beyaz Atlı Playboy kullanıcısına yanıt
    Hocam klavye mouse usb olduğu için çalışmıyor diyor. Görmediniz sanırım🙂

• Beyaz Atlı Playboy kullanıcısına yanıt
    Klavye çalışmıyor ki, klavye ve mouse usb portlarını kapatmışım

Hocam gördüm de dalgınlığıma gelmiş.

Olması gerek hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sabah pili çıkarıp 10dk sonra taktım düzeldi. Bu arada kasanın arkasında bios reset tuşu varmış sorunu çözdükten sonra gördüm. Bilgisayarcıma sordum bios reset tuşuymuş 😂

Pc kapalı haldeyken mouse ışığı yanmaya devam ediyor

• Hocam o düğme her anakartta olmuyor maalesef resmini önceden atsaydınız söylerdim ama sorununuz çözüldüyse ne mutlu bize :)

Ben de iş bittikten sonra fark ettim :) Cevaplar için çok teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.