< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 7 Ocak 2021; 19:57:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Oyundayken Siyah Ekran sorunu(Kasa Çalışmaya Devam Ediyor) (EDİT-ÇÖZÜLDÜ-SORUN PSU)
-
-
Merhaba, çeşitli sebepleri olabiliyor. İlk akla gelen hdmi veya dp kablosunun ömrünü tamamlamış olması, kabloda sorun yoksa PSU ikinci şüpheli.
Daha sonra ekran kartı vs. -
Anladım o zaman ben bir gold güç kaynağı alayım. Güç kaynağım dandikti beğenmiyorum 3 yıl da götürdü beni. Yanına da display port kablosu alayım bakalım tekrar edecek mi? Etmezse mecbur gtx 970, 1060 alıp ikinci elden devam ederim o kadar param yok artık :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her durumda iyi bir psu gerekli zaten, dandik bir psu varsa değiştirin, zamanla kendiyle birlikte sistemi de götürme riski var.
Siyah ekran sorunu için, tavsiyem önce farklı kabloyla denemeniz, tabi psu'yu da yenileyin; bu arada ekran kartı sürücünüzü de güncelleyin. -
Sinyal kesip arkada calismaya devam etmesi
bende ayni sekilde 1080ti strix imde
2 ay once kart öldü. Garantisi devam ediyorsa gonderin
Bence sorun direkt kartta kısadevre yapmış olabilir siyah ekrana düşüp son fanların hızda çalışmasından bana öyle geldi
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Nihat-B
Sinyal kesip arkada calismaya devam etmesi
bende ayni sekilde 1080ti strix imde
2 ay once kart öldü. Garantisi devam ediyorsa gonderinVay be 4bin'e almıştım zamanında. 4 bin'e 3 yıl 2 ay oyun keyfi. Oysa ben bi 5 sene falan kullanırım sanmıştım. Çok kısa sürdü bu. Mualidini alayım desem yine bu kurala 5 bin vermem gerekir ki şu an imkansız bu parayı verebilmem. Garantisi de malesef bitti 2 ay oluyor. Elveda yüksek grafikli oyunlar.
Aldığım 2k monitör de bana girmiş oluyor böylece. :(
quote:
Orijinalden alıntı: Khoradasein
Her durumda iyi bir psu gerekli zaten, dandik bir psu varsa değiştirin, zamanla kendiyle birlikte sistemi de götürme riski var.
Siyah ekran sorunu için, tavsiyem önce farklı kabloyla denemeniz, tabi psu'yu da yenileyin; bu arada ekran kartı sürücünüzü de güncelleyin.Sorun ekran kartından kaynaklanıyor gibi fırınlama yapsak düzelir mi acaba? :D
Benzer sorunu arkadaşım yaşıyordu. Psu değiştirdi ve sorun düzeldi. Muhtemelen sizin de sorun psu kaynaklı olabilir. Eğer deneyebilirseniz farklı bir psu ile test edin. Sorun giderilirse yenisini alırsınız.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Sorun psu değilse hiç fırınlama falan yapma tamir ettir.
Hocam muhtemelen ekran kartı driverı çöküyor, çökmesinşn nedeni kartın güç alamaması olabilir. Kablolar tam takılmamış olabilir. Yüksek sıvaklıktan olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Omisis046
Hocam muhtemelen ekran kartı driverı çöküyor, çökmesinşn nedeni kartın güç alamaması olabilir. Kablolar tam takılmamış olabilir. Yüksek sıvaklıktan olabilir.Max sıcaklık ne olmalı? 70-78 arası oluyor genelde kartın full kullanıldığı oyunlarda sıcaklık. Güç kablolarını kontrol ettim sıkıntı yok. Core Clock hızını -100 düşürünce siyah ekran sorunu bir miktar azalmaya başladı. Fakat GTA 5 de sorun yine de devam ediyor. Core clock hızını düşürdüğümde diğer oyunlarda(BF5, Cs Go, Fifa 20) görmedim şu ana kadar siyah ekran.
-
Bir macun yap istersen belki serinler kart.
Core hızını düşürünce azalma oluyorsa bu psu'dan kaynaklı olduğuna işaret olabilir.
Bir de undervolt yapmayı deyebilirsin istersen. Daha da etkili olacaktır bence.
-
Başka psu da denemeden kartı sökmeyin.
Sonucu yaz bro neymiş öğrenelim.
quote:
Orijinalden alıntı: Timeguard
Sonucu yaz bro neymiş öğrenelim.Sorun psu'danmış hocam. Ekran kartı oyunda fazla voltaj istemesi durumunda psu bunu karşılayamıyor ve ekran kartı görüntüsünü kesiyordu. Sanırım bir tür kendini korumaya alma durumu. Evga 850w aldım deli gibi arkada 5 oyun açsam da voltajı tam aldığından hiç bir şey olmuyor artık.
quote:
Orijinalden alıntı: defaulticusCore hızını düşürünce azalma oluyorsa bu psu'dan kaynaklı olduğuna işaret olabilir.
Bir de undervolt yapmayı deyebilirsin istersen. Daha da etkili olacaktır bence.
Sorun psu hocam yeni psu aldım 2 hafta önce sorun düzeldi. Ekran kartı istediği voltajı almaya başlayınca rahatladı :)
quote:
Orijinalden alıntı: Ateşle Barut
Benzer sorunu arkadaşım yaşıyordu. Psu değiştirdi ve sorun düzeldi. Muhtemelen sizin de sorun psu kaynaklı olabilir. Eğer deneyebilirseniz farklı bir psu ile test edin. Sorun giderilirse yenisini alırsınız.Sorun psu. Değiştirince düzeldi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- geforce 940mx
- amd hata 182
- zotac ekran kartı alınır mı
- hd filmler
- amd radeon r7 200
- amd fsr
- dlaa nedir
- amd boykot mu
- nvidia h100
- rtx 4060 ne zaman çıktı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X