Şimdi Ara

Akıılıca Bir HOSTİNG Çözümüne ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde kendime birdedicated server almayı planlıyorum. kendim için yaptığım çeşitli siteleri (yüksek trafikli) bu serverda barındıracağım. Sizce bu seçenekleriden hangisi benim için en iyisi olur? :

1:)Türkiyede bir firmadan yıllık dedicated kiralamak.
    2:)Yurtdışında bir firmadan dedicated kiralamak.
    3:)Kendime bir makina toplayıp Co-Locationa bırakmak

Yurtdışı seçeneği için ingilizcem var. Türkiye dedicatedlarda celeron işlemciler görüyorum ??? Kendim toplarsam canavar bir makina yapabilirim. sizce neyapmalıyım?

En az başımı ağırtacak ve en yüksek performansı sağlayacak seçenek sizce hangisi?? Teşekkürler

• 1 ) Yüksek bandwith demişsiniz. Ortalama siteleriniz ne kadar bw harcıyor. ?

2) Teknik bilginiz ne kadar. Yada teknik destek sizin için ne kadar önemli.

3) Hızın sizin için ne kadar önemi var ?

4) Bütçeniz ne kadar ?

Bu soruları yanıtlarsanız size fikir üretmeye çalışacağım. Saygılarımla.
  • 1: Valla bazı sitelerimde video stream online oyunlar vbvb var . bitanede arkadaş profil sitesi oluyo şimdi yani biraz bant genişliğine ihtiyacım olucak. En azından sıkıntı yaratmasını istemiyorum

2: Çok önemli bir durum olmadığı sürece kendim halledebilirim yada destek olacak bilgili arkadaşlarımda var. Plesk Cpanel falanb kullanmayı biliyorum Hardware olarakda oldukça tecrübeliyim

3: Çok önemi var

4: Yıllık 1000-1500 Dolar civarı gibi düşünüyorum.
    Teşekkürler.
  • Ucuz bir pc toplayıp TRde co-loc sizin için iyi bir seçenek olabilir. Tabii TRde BW ve bağlantı biraz pahalıdır. Eğe yüksek hızlı bağlantı 100/1000 mbit düşünüyorsanız Almanya ortalama 80/100 ms ping süreleriyle işinizi rahatlıkla görür. Tabii o zaman deciated almak zorundasınız. 100 usdye Almanya(Netdirekt) veya Amerika(Layered) da güzel deciatedler var. Eğer unlimited Bw isterseniz ki(max. 100 mbit hat kapasitesi) FDCServers da işinizi görecek çözümler bulabilirsiniz. Tabii server yönetmek her yiğidin harcı değildir Biraz zordur anlayacağınız.
  • Eğer 350 gb bw yeterli olursa trden teklan dc den almanızı yada co-location yapmanızı öneririm. Hızda sorun yaşamazsınız. 350 gb yeterli değilse. Nixcon dc öneririm. Ama teklandaki teknik desteği ordan alamazsınız. Hız iyi olsun dediniz. Tr kesinlikle öneriririm. Saygılarımla.
  • hem hız hem bw derseniz almanya netdirekt diyebilirim. kesinlikle bw sorunu olmaz. hız konusuna gelince tr nin hızına yakındır. en azından abd dc ler gibi sayfa yavaş açılmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MadLuck

hem hız hem bw derseniz almanya netdirekt diyebilirim. kesinlikle bw sorunu olmaz. hız konusuna gelince tr nin hızına yakındır. en azından abd dc ler gibi sayfa yavaş açılmaz.

Evet buda güzel bir seçenek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürlr arkadaşlar . Fakat kafama takılan birşey var almanyadaki netdirekt in 57€ olan seçeneğinin özellikleri şöyle: PIV 2400 MHz, 512MB RAM, 80GBHDD yani bir alt modelde ise pentum3 kullanıyolar. Bu değerlerin bu kadar düşük olması neden? yani işlemci ram falan hiçbir önemi yokmu? ben şimdi gidip oldukça cazip bir fiyata core2duo 2 GB ram 250 HDD alabilirim bu makinayı co-locationa bıraksam daha avantajlı olmazmıyım? hatta 55-60 dolar daha verip +250 HDD daha alıp raid 1 bile yaparım? Sizce nasıl olmalı?
  • Ram ve işlemci tabiki önemlidir, düşük ramli ve işlemcili bir pc düşünün ve ona programalrı yükleyin sonra pc nin size sağladığı verime bakın, bu onun gibi birşey,

size sınırsız BW diye (sınırız bw yoktur) limitsiz trafikte verseler, ram ve işlemci ii değilse verim alamazsınız, sunucudan en iyi şekilde yararlanmak isterseniz en az 1gb ram ve yüksek işlemcili bir sunucu olmasına büyük özen gösteriniz.

İsterseniz size bir kaç DC den teklif sağlayabilirim

Site adresim imzamda mevcut, oradan iletişim kurarsanız, size 3 dc den teklif verebilirim.

Saygılar.
  • tek kelime ile TR ve Teklan bizimde makinalar orda. Sistemnet deydi ama teklana aldık artık.

Ucuz işden uzak durun yusuf arkadaşımında dediği gibi Teklandaki destek hiçbirinde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eltun -- 29 Mayıs 2007; 15:40:54 >
  • peki kendimde öğrenmek için soruyorum.bu arkadaş için hostcini.com da iyi olmazmı peki?onu tavsiye etmezmisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: carisma-style

peki kendimde öğrenmek için soruyorum.bu arkadaş için hostcini.com da iyi olmazmı peki?onu tavsiye etmezmisiniz?

Türkiye'den sistemnet teklan hostcini kullandım. Görüdüklerimin ise...

Teklan
  • Anlıyorum. Peki Teklan,SistemNet,Nixcon,hostcini bunları birbirinden ayıran şeyler nelerdir.Hız mı yoksa Bw mi,destek olarak hangisi daha iyi, fiyat olarak hangisi,bi bilgilendirme yaparsanız arkadaşlar.
    Saygılarımla
  • quote:

Anlıyorum. Peki Teklan,SistemNet,Nixcon,hostcini bunları birbirinden ayıran şeyler nelerdir.Hız mı yoksa Bw mi,destek olarak hangisi daha iyi, fiyat olarak hangisi,bi bilgilendirme yaparsanız arkadaşlar.
    Saygılarımla

Şimdi ilk önce nixconu direkt eleyelim bence (onuda kullandım) telefonda diyorum ben colocation koyucam gelip görüşmek istiyorum diyor telefon üzerinden halledebiliriz diye

hostcini bir kaç ay önceye kadar iyiydi ama şuan bence eski performansından kayıplar oldu.

Sistemnet özellikle destek konusunda çok çok zayıflar ve şuan aklıma gelmeye bir kaç kötü yanlarıda var. Kendi sunucumuz ordaydı ordan aldık. tekalan geçtik.

Teklan en köklü dc lerde birisi ve bence tr nin en iyisi yaklaşık olarka 1mbit 'i 160 ytl falan alabilirsiniz.

teklan konusunda istersen yardımcı olabilirim...

• Şu anda Tr piyasasında en uygun yer fiyat = perofrmans açısından Nixcon gibi görünüyor. Gördüğüm kadarı ile en derli, toplu dc burası, diğerleri hep Bilgisayar tamirhanesi gibi, çeşit çeşit, renk renk kasalar mevcut :)))

Direk Nixcon yerine Netinternette (ni.net.tr) ile görüşebilirsiniz. Orada Osman bey var, gerek bilgi almak gerek fiyat almak için PozitifSolutions- Serkan tavsiyet etti derseniz yardımcı olur size :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: bLuEbLooD®

Şu anda Tr piyasasında en uygun yer fiyat = perofrmans açısından Nixcon gibi görünüyor. Gördüğüm kadarı ile en derli, toplu dc burası, diğerleri hep Bilgisayar tamirhanesi gibi, çeşit çeşit, renk renk kasalar mevcut :)))

Colocation ise ne yapıcan
  • Bandwith sorunu çok önemli değilse teklandan alın. Gece 5te msn destek veren başka bir dc bilmiyorum . Toplayın güzel bir pc verin teklana kafanız rahat etsin derim. Hatta istanbuldaysanız gidin kendiniz görün mekanı. Karaköyde teklan dc. Şu anda datacenterı büyütüyorlar biraz karışık olabilir korkmayın görünce. Ayrıca blueblood ve eltunun tavsiyelerinide dikkate alın derim. Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusuf okur

Bandwith sorunu çok önemli değilse teklandan alın. Gece 5te msn destek veren başka bir dc bilmiyorum . Toplayın güzel bir pc verin teklana kafanız rahat etsin derim. Hatta istanbuldaysanız gidin kendiniz görün mekanı. Karaköyde teklan dc. Şu anda datacenterı büyütüyorlar biraz karışık olabilir korkmayın görünce. Ayrıca blueblood ve eltunun tavsiyelerinide dikkate alın derim. Saygılar.

Yusufum yakındaysan gel teklana şuan teklandayım

• quote:

Anlıyorum. Peki Teklan,SistemNet,Nixcon,hostcini bunları birbirinden ayıran şeyler nelerdir.Hız mı yoksa Bw mi,destek olarak hangisi daha iyi, fiyat olarak hangisi,bi bilgilendirme yaparsanız arkadaşlar.
    Saygılarımla

Sistemnet: Teknik Destek 0
    Hostcini: Uptime Sorunu var
    Nixcon: Gözünle git gör öyle buraya geç
    Teklan: Herşey 4 Dörtlük

Burada yıllık 1500 dolara Ancak Teklandan 1 Mbit colocation yapabilirsin. Sakın ucuz et peşinde koşma :) bu yazdığım tüm firmaları kullandım sayılır. Eltun ile bende bu ay sonu Teklan'dayım.

Eltun şuan teklanda makinasına bakım yapmakta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KamiLOwen -- 29 Mayıs 2007; 17:35:11 >
  • Teklanı merak edenler için :)

http://youtube.com/watch?v=PfmuTjMfu2I

Eltuncum buradaki sarışın bayanmı yoksa sahibi :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.