Şimdi Ara

Akıl fikir istiyorum ( çok ciddi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İnanılmaz derecede çaresiz hissediyorum. Uzun yıllar ticaret ile uğraştım. 3 yıl önce kötü bir şekilde battım. Epey bir borcum vardı.çevremin yönlendirmesi ile maaşlı bir işe girdim. Borçlardan dolayı çalıştığım yerde sigorta yaptırmadım. Anlayışla karşıladılar halimden ötürü. Çünkü aldığım 3000 lira maaş idi ve kesilmesi halinde iyice perişan olacaktım. Kira geçim derdi banka taksidi gibi zorunlu ödemeler vs.
    Yakın zamanda işimden oldum. Tabi bu 3 sene zarfında kıt kanaat geçinmek dışında kuruş borç ödeyemedim. Bu arada başıma ekstra bir iki dert geldi. Tahhahüt vermek zorunda kaldığım bir borç yüzünden hapislik oldum. Ailem borç harç bulup hapisten çıkmam için gerekli parayı tedarik etti. Tabi borç buldukları para bir yakınımızın kredi çekmesi ile elde edildi. Her ay bu krediyi ödemem gerekli kaçarı yok.
    Tüm bu olumsuzlukların yanında bir proje geliştirdim ve ummadığım bir kaç kişiden destek gördüm. Tabi sermaye sıkıntısı olunca işe bir türlü start veremiyorum.
    Harçlığımı çıkarmak için evden mesleğimle alakalı işler yapıyorum fakat geçinmek için yeterli değil. Bir sürü firmayla ve kişiyle görüşmelerim sürüyor. Ailem ısrarla maaşlı bir işe girmemi istiyor ancak benim her ay mutlaka ama mutlaka ödemem gereken sabit 4700 lira var.
    Buna yakın maaşlı bir iş bulmam mümkün görünmüyor.
    Bir sürü işe başvurdum dönüş yok.

Sizce ne yapmalıyım?
    Psikolojik olarak çökmüş durumdayım. Maaşlı bir işe girip son 3 yılda olduğu gibi sürünmeli miyim yoksa ticari şansımı zorlamaya devam mı etmeliyim?
    Çıkar yol bulamıyorum.

Dalga geçmeden fikir verecek veya benzer şeyler yaşamış arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Maaşlı bir işe girip yanında ya küçük çaplı ticarete başlamalısın ya da gece gündüz çalışarak ek gelir eşde etmelisin. Allah yardımcın olsun. İmtihanın büyük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 28 Haziran 2016; 15:26:19 >
  • Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    Öyle ne yazık ki dostum. Teşekkür ederim

• borcunuz cekmi bankayami insanlarami?
    Benim bildigim kanunlar geregi bankalar uzerinde birsey yoksa hicbirsey yapamaz.

• Çek değil.
    Bankalara ve bir kaç firmaya var.
    Asıl belimi büken tahhahütlü bir borç ve kredi ödemesi. Zorunlu bunlar dostum. Her ay ödemek zorundayım. Bekletme yada ödememe şansım yok ne yazık ki.

• Anladığım kadarıyla, her batışında birilerini de dibe çekiyorsun. Son olarak dibe çekme riskin olan kişi, artık birçok insanın babası için bile yapmadığı birşeyi yapıp seni kurtarmak için kredi çeken yakının olmuş.

Kendini kurtarmayı ve bir anda rahatlamayı bir kenara bırakıp, senin iyiliğini düşünenlerin sözlerini dikkate almalı ve maaşlı bir işte çalışmaya başlamalısın. Şu anda Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ekonomik konjonktür en büyük firmaları bile yutabilirken, senin kadar çaresiz ve hızlı hareket etmek zorunda olan birini çok daha yüksek ihtimalle batıracaktır.

Sabırlı ol ve çok çalış. 10 saat maaşlı çalış, 4 saat kendi işini yap. Kendi işin tutarsa, acele etmeden ona yönelirsin. Aksi halde, kendinle birlikte başkalarına da zarar vereceksin.

• hangi sektörde battınız hocam? batmak o kadar kolay değil.
  • Allah akıl fikir versin
    Amin

• The Notorious kullanıcısına yanıt
    Mağazamız vardı hocam. Tekstil üzerine. Marka ürünler satıyordum.tırışka bir yer değildi. Dar bölgeye üç tane küresel büyük firma mağaza açınca batış süreci başladı. Arkası çorap söküğü gibi geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: physas

Mağazamız vardı hocam. Tekstil üzerine. Marka ürünler satıyordum.tırışka bir yer değildi. Dar bölgeye üç tane küresel büyük firma mağaza açınca batış süreci başladı. Arkası çorap söküğü gibi geldi.

anladım hocam ancak bayağı riskli bir sektöre girmişsiniz, cafe tarzı bir yer açabilseydiniz en azından sadık müşterileriniz olurdu. sağlık olsun, adınıza üzüldüm umarım en yakın zamanda borçlarınızdan kurtulursunuz.

fikrim ise kesinlikle ticarette şansınızı denemeniz, diğer türlü hayatınızın sonuna kadar sürünürsünüz artı olarak yaşınız geçer.

• The Notorious kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. 3 yıl maaşlı çalıştım battıktan sonra, geceleri ekstra eve iş aldım. Olmadı bir türlü. Psikolojim ciddi bozuldu. Gram ilerleyemediğim gibi geri gittim. Çaresizlik berbat bir duygu. İçkim yok hovardalığım yok kumar oynamam. Hani bunlarda battı desem bir nebze ettim buldum diyecem. Nasip yani

• Allah yardımcın olsun kardeş.
  • Arkadaşlar yok mu bu yollardan geçmiş batmış borçlanmış kişiler?
    Cidden ne yapacağımı bilemez haldeyim.

• Direk 3000 liralık işe girseydin şimdi hayatını yaşıyordun. Geçmiş olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.