Şimdi Ara

SU KAPLUMBAĞASI OLANLAR LÜTFEN YARDIM:((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
11.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kaplumbağa bikac gündür yem yemio süreklı kuru alanda durdu bütün gün.

göz kapakları kapalı filan.. sudan cıkardım yürüttüm bıraz actı gözlerını ama eskısı gıbı parlak bakmıo..

bugun ugrastım baya yem yesın dıe.goz kapaklarını suyun altındada acmıo cok uzuluorum koklayak buldu yemi ole yedi..

ısıtıcı 28 derecede..suyu temiz.hastalandı mı acaba bilen arkadaslar yardım etsin nolur..

bı de kıs uykusuna yatıolarmıs bunlar acaba o yuzden mı bole davranıo anlamadım..napmam gerekiyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Su Kaplumbağası Sahipleri İçin Yardım: Su Kaplumbağanız Yemek Yemiyor

Su kaplumbağalarınızın yemek yemeyi reddetmesi endişe verici olabilir. Bu durumun birkaç farklı nedeni olabilir ve sorunu gidermek için adımlar atmak önemlidir.

İlk olarak, kaplumbağanızın yemeğini yememe nedenini belirlemeniz gerekir. Suyun kalitesi veya sıcaklığı gibi tutma koşullarında bir değişiklik olmuş olabilir. Suyu düzenli olarak değiştirin ve sıcaklığın türü için önerilen aralıkta olduğundan emin olun.

Su kaplumbağanızın ağzını veya kabuğunu kontrol edin. Ağız çürüklüğü veya kabuk yaraları yemek yemeyi zorlaştırabilir. Herhangi bir anormallik fark ederseniz, derhal bir veterinere başvurun.

Diğer bir olası neden ise stres olabilir. Su kaplumbağaları, yeni ortamlar, yüksek sesler veya diğer hayvanlarla yakın temas gibi stres faktörlerine karşı hassastır. Stresli bir kaplumbağa yemek yemeyi reddedebilir.

Su kaplumbağanızın yemeyi reddetmesi birkaç günden uzun sürerse, bir veterinere başvurmanız önemlidir. Altta yatan tıbbi bir sorun olabilir ve veterineriniz doğru teşhisi koyabilir ve tedavi önerebilir.

Kaplumbağanızın iştahını geri kazanmasına yardımcı olmak için şunları deneyebilirsiniz:

• Farklı yiyecekler sunun: Kaplumbağanızın olası beslenme eksikliklerini gidermek için canlı yem, solucanlar, meyve ve sebzeleri içeren çeşitli bir diyet sunun.
    • Yemeği ısıtın: Yem sıcak suda hafifçe ısıtmak kaplumbağanızın dikkatini çekebilir ve yemek yemesini sağlayabilir.
    • Sessiz ve sakin bir ortam sağlayın: Su kaplumbağaları yemek yerken huzurlu bir ortama ihtiyaç duyar. Onları gürültüden veya diğer stres faktörlerinden uzak tutun.

Su kaplumbağanızın hala yemek yemiyor olması durumunda, bir veterinerden profesyonel yardım almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

• quote:

Orijinalden alıntı:

28 derecedeyse yatmaz kış uykusuna.
    Benimki geçen yaz 1 haftalıgına arkadaşımda kalmıştı ve farklı yem vermiş. Hayvanı geri aldıgımda yem yemiyor sürekli uyuyor hiç hareket etmiyor ve hiçbir zaman çıkmadıgı kuru bölgeden aşşagı inmiyordu tıpkı seninki gibi. 2-3 gün sonra öldü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 10 Ekim 2010; 23:43:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

Benimki geçen yaz 1 haftalıgına arkadaşımda kalmıştı ve farklı yem vermiş. Hayvanı geri aldıgımda yem yemiyor sürekli uyuyor hiç hareket etmiyor ve hiçbir zaman çıkmadıgı kuru bölgeden aşşagı inmiyordu tıpkı seninki gibi. 2-3 gün sonra öldü

Alıntıları Göster
    başlık sakat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quintana!

yapma ya cok uzuldum..

bılen bırılerı yokmu arkadaslar biseler yapamaz mıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JAMESx

başlık sakat

arkadasım sırf cvp yazıcam dıe kasmasan kendını komık duruma düşüosun..
  • quote:

Orijinalden alıntı:

quote:

Orijinalden alıntı: JAMESx

başlık sakat

arkadasım sırf cvp yazıcam dıe kasmasan kendını komık duruma düşüosun..

Alıntıları Göster
    Öncelikle arkadasim ,

hemen karamsar olma yapilcak sey cok.

Kaplumbagayi aile ortamininda bulundur. Yok bekarim diyorsan annenin babanin evine birak hayvancagiz yanliz kalmasin.
    Hayvana her zamankinden daha cok ilgi göster, Basini oksa , kasi felan yap biseyler.
    Hayvana asla ama asla soguk davranma , sev ilgilen arada öp bisey olmaz.
    Cikmadik candan umut kesilmez , arada otur basina 1 2 dua et , gerekiyorsa hocaya git okut .
    SakIn veterinere götürme biz bu isi veterinersizde halledebiliriz , inan bana.

Tanri ile kul arasina kimse giremez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kuyruğa doğru parmakla hafif bastır kabuğu gereğinden fazla esnek veya yumusakmi
  • su kaplumbağasına bakmak zordur. kesin konuşmayayım ama ölmek üzere olabilir. ultraviyole ışığın var mı mesela kabuklarının sağlığı için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gekren

Kuyruğa doğru parmakla hafif bastır kabuğu gereğinden fazla esnek veya yumusakmi

yok kabuguna baktım yumusak esnek değil.. ayda bı kere diş fırcasıyla fırcalıorum kabugunu...

5 aylık bu arada..

kuyrugu hafıften kalınlasmaya basladı..

şükürler olsun ki normal insan gıbı cvp verenler de var saol arkadasım ılgılendıgın ıcın..

bı ilaç yada ne bilim vitamin filan vermeli miyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyaz Kedi

su kaplumbağasına bakmak zordur. kesin konuşmayayım ama ölmek üzere olabilir. ultraviyole ışığın var mı mesela kabuklarının sağlığı için?

kabugunda bı problem yok ama gözlerını acmıo..
  • quote:

Orijinalden alıntı:

quote:

Orijinalden alıntı: Beyaz Kedi

su kaplumbağasına bakmak zordur. kesin konuşmayayım ama ölmek üzere olabilir. ultraviyole ışığın var mı mesela kabuklarının sağlığı için?

kabugunda bı problem yok ama gözlerını acmıo..

Alıntıları Göster
    Bizde bir ejder vardı az önce öldü kış uykusuna yatıcakmış falan ama zayıfmış öldü işte poşete alıp çöpe salladım

• Uva ışığı çok önemli bende onu aksattim.daha doğrusu nerden temin edeceğim falan araştıramadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: AşkBirSudurİçİçKudur

Bizde bir ejder vardı az önce öldü kış uykusuna yatıcakmış falan ama zayıfmış öldü işte poşete alıp çöpe salladım

Alıntıları Göster
    sorun yok kafana takma uyuyacak :) aynı sorun bendede var araştırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: 0kNn

Alıntıları Göster
    benimki gecen yıl hareket fln etmiyordu. öldü sanıp atmıştım. daha sonra bu hayvanların kış uykusuna yattığını öğrenince üzülmüştüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 11 Ekim 2010; 2:56:04 >
  • quote:

saol arkadasım ya ınsalh senın dedıgın gıbıdır..evin bı ferdi gibi oldu resmen..babam istemıodu başta o bıle sevmeye basladı..

forumda bı arkadas vardı onu bulamadım bı türlu..4-5 senedır bakıomus o.. bıkac kişi daha vardı böyle bu konuda cok bilinçli olan insallh bu konuyu görurler bi yardımcı olsunlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı:

quote:

saol arkadasım ya ınsalh senın dedıgın gıbıdır..evin bı ferdi gibi oldu resmen..babam istemıodu başta o bıle sevmeye basladı..

forumda bı arkadas vardı onu bulamadım bı türlu..4-5 senedır bakıomus o.. bıkac kişi daha vardı böyle bu konuda cok bilinçli olan insallh bu konuyu görurler bi yardımcı olsunlar..

Alıntıları Göster
    Benimki bu sene 6 yaşına girdi şu sıralar kabuk değiştiriyor :) Göz kapanması durumu diğer ölen kamlumbağımdada meydana gelmişti.Zamanla tembelleşir hayvan. Vitaminsizlikten kaynaklanıyor. Birde suyuun temiz tutman gerekir. Böyle durumlarda çok çabuk enfeksiyon kapıyorlar.
    Verebilirsen marul kökü yada salatalığın kabuğunu yedirmeye çalış hayvana çok ufak parçacıklara böl. Umarım yararı olur. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozdurak -- 11 Ekim 2010; 20:20:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BeQuietDark

Benimki bu sene 6 yaşına girdi şu sıralar kabuk değiştiriyor :) Göz kapanması durumu diğer ölen kamlumbağımdada meydana gelmişti.Zamanla tembelleşir hayvan. Vitaminsizlikten kaynaklanıyor. Birde suyuun temiz tutman gerekir. Böyle durumlarda çok çabuk enfeksiyon kapıyorlar.
    Verebilirsen marul kökü yada salatalığın kabuğunu yedirmeye çalış hayvana çok ufak parçacıklara böl. Umarım yararı olur. Geçmiş olsun.

suyu hep temiz tutuorum..yemi yoklarak buluo fılan kör mü oldu acaba bılmıorum kı.. cok yıllar once hayvan beslemıstım ölunce bı daha beslemem demıstım ama bunu görunce dayanamadım..gercekten çok kötu hıssedıorum düzgun bakamadım hayvana hasta ettım dıe..

dedıgını yapıcam arkadasım cok saol umarım iyileşir...

yarın veterinere göturucem artık bi ilac fılan verır belkı iyi olur..

• quote:

Orijinalden alıntı:

quote:

Orijinalden alıntı: BeQuietDark

suyu hep temiz tutuorum..yemi yoklarak buluo fılan kör mü oldu acaba bılmıorum kı.. cok yıllar once hayvan beslemıstım ölunce bı daha beslemem demıstım ama bunu görunce dayanamadım..gercekten çok kötu hıssedıorum düzgun bakamadım hayvana hasta ettım dıe..

dedıgını yapıcam arkadasım cok saol umarım iyileşir...

yarın veterinere göturucem artık bi ilac fılan verır belkı iyi olur..

Alıntıları Göster
    Öncelikle geçmiş olsun dostum, 28 derece çok fazla sıcaklığı 25-26 dereceye düşür ve haftada bir kere vitamin vermeyi unutma herşey normal diyorsan geriye sadece beklemek kalıyor. Ayrıca yemini de yemiyorsa yeni bir yem almanı tavsiye ederim. Benimkiler canavar gibi bi' sağa bi' sola zıplıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Impala_vs_Tiger

Öncelikle geçmiş olsun dostum, 28 derece çok fazla sıcaklığı 25-26 dereceye düşür ve haftada bir kere vitamin vermeyi unutma herşey normal diyorsan geriye sadece beklemek kalıyor. Ayrıca yemini de yemiyorsa yeni bir yem almanı tavsiye ederim. Benimkiler canavar gibi bi' sağa bi' sola zıplıyorlar.

Alıntıları Göster
    Suyu 1-2 derece soğut.
    Soğuk ve karanlık bir ortamda olmasın.
    Şu anda 7.5 yaşında bir kaplumbağam var.
    Arada eline al narin hareketlerle başını okşa.
    Sana daha fazla alışsın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.