Merhaba arkadaşlar evimize akıllı ev sistemi kuracağız ve tüm bunları telefonumuzdan ve apple homepod üzerinden yönetmek istiyoruz. Öncelikle suan sahip oldugum tek sey Apple homepod ve yale linus akıllı kilit. Aslinda rasberry pi 4 alıp homeasistans kurup tum cihazları ona ekleyecektim ancak ögrendim ki homepod uda bir hub olarak kullanabiliyor musum. Şuan akıllı yapmak istediklerim; Akilli anahtarlar, panjurlar, kapı kilidi , kapı sensoru Bu sekilde. Bunlar icin homepod yeterli mi? Yoksa rasberry pi alip home asistans kurmali miyim? Ayrica wifi olan mi alayim zigbee mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Akıllı ev sistemi kurmak
-
-
Almayı veya kullanmayı düşündüğünüz cihazlarda Apple HomeKit desteği varsa HomePods’u kullanabilirsiniz. Destek yoksa HomeAssitant’a eklediğiniz cihazlara özel bir HomeAssistant eklentisi ile HomeKit desteği kazandırabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Genelde home kit destekli cihazlar almaya calisiyorum ancak panjur icin akilli anahtarin home kit destegi olan cihaz bulamadim sadece onun icin home asistant mu kurmam lazim. Baska bir yolu yok mu? Birde home asistanti sadece rasberry pi ile mi kurabilirim
Edit;
Mesela hocam panjurlar icin 2 adet sonoff dual r3
2 adet sonoff s mate2
Işıklar icin
2 adet sonoff r4m extremee akilli role
2 adet sonkff s mate kablosuz anahtar
1 adet sonoff m5 86 1c akıllı anahtar
Almayı düsünüyorum. Bu cihazları apple telefonumdan ve homepoddan kontrol etmem icin home asistantı kurmam mı gerekiyor. Ve bunun icin raapberry pi gerekli mi. Ayrica bu yazdiklarimi aldigimda ekstra birseye ihtiyac var mı
Yani bunlar wifi urunler biliyorum ama zigbee vs almam gerekiyor mu internet gittiginde otomasyonlar devam etsin istiyorum bu mümkün mü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 14 Haziran 2024; 1:47:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerekmez direkt HomeAssistant yönetebilir. HomeAssistant’ı genelde raspberry gibi cihazlara kurmamızdaki maksat az enerji tüketimi ile çok iş yapması. Yoksa bilgisayarınızı sürekli açık tutup (home assistant kurup) oranın da yönetim işini üstlenmesi sağlanabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Apple HomeKit desteği olmayan cihazlara HomeKit desteği kazandırmanın HomeAssistant dışında daha pratik bir yolu yok benim bildiğim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Anladım cok sagolun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X