Şimdi Ara

AKILLI TELEFONLARDAN ANLAYAN ARKADAŞLARDAN YARDIM İSTİYORUM (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ALPEREN_06

ilgi gösterip cevap verme zahmetinde bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim öncelikle.bugün birkaç mağaza gezdim ve bazı modelleri inceleme şansı buldum.telefonları canlı olarak incelemek çok daha başka his uyandırıyor insana.
    öncelikle tasarım olarak hanım en çok galaxy ace yi beğendi.tam istediği gibi 3,5'' boyutlarında,sade bir tasarımı var ve android.ama maalesef hem görüntülü görüşme olmaması,hem buradaki forum konusunda okuduğum kadarıyla hemde telefonu iyi bilen magaza görevlileri,ilk mesajımda belirttiğim diğer tüm beklentilerimi boşa çıkaracak bir telefon olduğunu söz birliği etmişcesine tekrarladılar.
    maalesef bu şartlarda biraz daha bekleyip haziranda S.E NEO nun veya Samsung GS2 MİNİ nin gelmesini umut edeceğiz galiba.zaten hanım hangi mağazaya girse önce NEO ne zaman gelecek diye sordu tezgahtarabu arada bir mağaza görevlisi S.E MİNİ diye bir telefonunun geleceğini söyledi yakın zamanda.x10 mini den daha büyük bir ekrana ve daha iyi donanıma sahip olacağını ve fiyatınında çok uygun olacağını söyledi.bunun üzerine eve gelince hemen S:E nun sitesine baktım ve orada gördüm telefonu.x10 mini ile farkları var ama benim beklentilerimi ne ölçüde karşılar tam bilemiyorum.acaba inceleme videosu vs. izleyen olmuş mudur forumda diye merak ettim...

O mağaza çalışanına helal olsun , daha 3 gün önce tanıtılan bi telefonu biliyor valla bravo ,

Xperia Mini nin ana konusu buradan bakabilirsiniz özelliklerine

http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=48811825

burada da tanıtım videosu

http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=48855920

• quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

quote:

ilgi gösterip cevap verme zahmetinde bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim öncelikle.bugün birkaç mağaza gezdim ve bazı modelleri inceleme şansı buldum.telefonları canlı olarak incelemek çok daha başka his uyandırıyor insana.
    öncelikle tasarım olarak hanım en çok galaxy ace yi beğendi.tam istediği gibi 3,5'' boyutlarında,sade bir tasarımı var ve android.ama maalesef hem görüntülü görüşme olmaması,hem buradaki forum konusunda okuduğum kadarıyla hemde telefonu iyi bilen magaza görevlileri,ilk mesajımda belirttiğim diğer tüm beklentilerimi boşa çıkaracak bir telefon olduğunu söz birliği etmişcesine tekrarladılar.
    maalesef bu şartlarda biraz daha bekleyip haziranda S.E NEO nun veya Samsung GS2 MİNİ nin gelmesini umut edeceğiz galiba.zaten hanım hangi mağazaya girse önce NEO ne zaman gelecek diye sordu tezgahtarabu arada bir mağaza görevlisi S.E MİNİ diye bir telefonunun geleceğini söyledi yakın zamanda.x10 mini den daha büyük bir ekrana ve daha iyi donanıma sahip olacağını ve fiyatınında çok uygun olacağını söyledi.bunun üzerine eve gelince hemen S:E nun sitesine baktım ve orada gördüm telefonu.x10 mini ile farkları var ama benim beklentilerimi ne ölçüde karşılar tam bilemiyorum.acaba inceleme videosu vs. izleyen olmuş mudur forumda diye merak ettim...

O mağaza çalışanına helal olsun , daha 3 gün önce tanıtılan bi telefonu biliyor valla bravo ,

Xperia Mini nin ana konusu buradan bakabilirsiniz özelliklerine

http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=48811825

burada da tanıtım videosu

http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=48855920

bende çok şaşırdım,hatta x10 mini mi diye sordum ''hayır abi,x10 mini dandik bişey.hem senin dediklerini yapamaz x10 mini.benim telefonumda yengenin telefonundan(w810i),5 senedir ne badireler atlattı bana mısın demedi.sırf kafamdaki olumlu S.E imajı yüzden NEO yu bekliyordum ama geç gelecek haberleri yüzünden ve bu telefonunda NEO dan daha önce çıkacağını düşündüğümden bunu bekliyorum'' dedi mealen.ayrıca delikanlıda teknoloji forumlarına meraklıymış bizim gibi.sanırım iyi derecede ingilizcesi olduğundan daha çok yabancı forumları takip ediyormuş daha çok...

• Xperia Mini iyi seçim olur hocam. Forumda takılan mağaza çalışanını da ilk defa duyuyorum ve bu kadar bilgilisini. Benim bildiklerim Nokia 5230'a java işletim sistemi var. filan diyorlar da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şehr-i Hüzün -- 8 Mayıs 2011; 23:32:48 >
  • bugün elazığ,bingöl,tunceli gibi şehirlerin bağlı olduğu avea bölge bayisi gibi bir şirkette çalıştığını söyleyen biri ile tanıştım.sohbetin özü yeni çıkacak telefonlar,olası çıkış tarihleri ve kendisinin deneyimleri ışığındaki güncel telefonlar hakkındaki fikirleri.sohbetin özeti ise şu şekilde;

1.iphone4;kaliteli malzeme,stabil,hızlı ve sorunsuz işletim sistemi,rakiplerine oranla düşük donanıma rağmen,rakipleriyle yarışır kusursuz optimizasyon,toplam kalite.

2.samsung GS2;hemen hemen her konuda piyasanın en iyisi olacak.avea ile mayıs sonu haziran başı kampanyalı-kampanyasız satışı olacakmış.

3.S.E arc;1000-1250tl civarı pitasaya girecekmiş.kaliteli malzeme,kusursuz işçilik,iphone4 yerine kesinlikle tercih edilebilecek bir cihaz.

4.S.E neo;1000tl altında bir fiyat bekleniyormuş.arc için söylediklerini tekrar etti ama ikisi arasında seçim yapacak olsa neo yu tercih edermiş.

5.güncel-satışta olan telefonlar içinde her markanın üst seviye modellerinin en iyi seçim olacağını,örneğin SGS,S.E X10 vb.çünkü zaten bu telefonların yeni çıkan-çıkacak orta seviye telefonlardan daha iyi olacağını,gerekli güncellemelerle çok iyi performanslar alınacağını söyledi.

6.böylelikle benim kafamda iyice karışmış oldu.

herkeze selamlar,saygılar...

• son dakika;
    arkadaşlar merhaba.en son mesajın üzerinden yaklaşık 17 gün geçti ve tercihlerimde bazı değişiklikler oldu.şuan iki telefon üzerinde duruyorum.

1.LG optimus black,
    2.HTC desire S.

dün yolum vodafon bayisine düştü ve orada htc desire s i inceleme fırsatım oldu.telefon öncelikle malzeme kalitesi olarak en üst seviyede.en azından şimdiye kadar şahsen incelediğim telefonlar içinde.yanlız htc konusunda çookkk bigisiz olduğumdan sizlerin görüşlerini almak istiyorum.telefon öncelikle konu başlığında belirttiğim ihtiyaçları karşılama oranı nedir? marka ve bu model hakkında önemli olacak,detay bilgiler nelerdir?tabii birde lg O.Black hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.aslında telefonun video çekimindeki bir sorundan başka çok beğenmiştim.sizlerin bu konudaki görüşlerinizi alabilirmiyim.tabi birde aralarında yaklaşık hatırı sayılr fiyat farkı var(htc DS 1135tl,lg OB 925tl),acaba htc tercih etsek aradaki farka değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPEREN_06 -- 28 Mayıs 2011; 1:39:03 >

• quote:

son dakika;
    arkadaşlar merhaba.en son mesajın üzerinden yaklaşık 17 gün geçti ve tercihlerimde bazı değişiklikler oldu.şuan iki telefon üzerinde duruyorum.

1.LG optimus black,
    2.HTC desire S.

dün yolum vodafon bayisine düştü ve orada htc desire s i inceleme fırsatım oldu.telefon öncelikle malzeme kalitesi olarak en üst seviyede.en azından şimdiye kadar şahsen incelediğim telefonlar içinde.yanlız htc konusunda çookkk bigisiz olduğumdan sizlerin görüşlerini almak istiyorum.telefon öncelikle konu başlığında belirttiğim ihtiyaçları karşılama oranı nedir? marka ve bu model hakkında önemli olacak,detay bilgiler nelerdir?tabii birde lg O.Black hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.aslında telefonun video çekimindeki bir sorundan başka çok beğenmiştim.sizlerin bu konudaki görüşlerinizi alabilirmiyim.tabi birde aralarında yaklaşık hatırı sayılr fiyat farkı var(htc DS 1135tl,lg OB 925tl),acaba htc tercih etsek aradaki farka değer mi?

Desire S'in gpu'su daha güçlü onu tercih edin derim.Optimus Black'De Adreno 200 varken Desire S'De Adreno 205 var ve aralarında ciddi performans farkı var.Bu arada Xperia Neo da ülkemize giriş yapmış olsaydı daha iyi tercih olurdu.Xperia Neo'da da Adreno 205 GPU mevcut.

• quote:

son dakika;

1.LG optimus black,
    2.HTC desire S.

Hocam bildiğim kadarıyla Optimus Black geri teknoloji bir GPU kullanıyor.Bu yüzden onu unutun derim.Eğer 1000 tl'yi geçmem derseniz Galaxy Ace(Fiyatı 600 tl civarında)Geçerim derseniz de bütçenizi biraz daha arttırıp 1400-1500 seviyesine çekip SGS2 almanız öneririm.Kaldı ki 1000 TL'yi geçip de çift çekirdekli bir telefon almamak şu saatten sonra mantıksız olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcombil -- 28 Mayıs 2011; 3:29:52 >

• @aboxzux;
    size katılıyorum.donanım,performans ve tecrübe olarak htc daha ileride olduğunu zaten iki günlük araştırmalarım sonucunda gayet net olarak gördüm.ayrıca htc müşteri memnuniyeti ve destek açısındanda baya övülüyor.sanırım 1000tl altına haziran sonuna kadar düşerse hanıma htc desire s,kendime 1250tlye kadar htc incredible S veya 1500tl ye kadar htc sensesion-samsung GS2 alabilirim.

@berkcombil;
    G.ACE hanımın tasrımsal olarak en beğendiği ama maalesef donanım ve performans açısından içler acısı olan bir telefon.ama dediğiniz fiyata kendim için ilk sıradaki tercihlerim S.G.S 2 ve HTC sensesion
  • sanırım HTC nin rakiplerine oranla geride kaldığı konu fotoğraf ve video çekimi.kötü değil ama vasatıda aşamıyor sanki...
  • Bakarsanız Ace fiyatına göre gayet iyi bir telefon.Sadece video çekimi konusunda geride.Ben olsam eşime Ace kendim içinse Galaxy S2 alırdım.Tabi tercih sizin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkcombil

quote:

son dakika;

1.LG optimus black,
    2.HTC desire S.

Hocam bildiğim kadarıyla Optimus Black geri teknoloji bir GPU kullanıyor.Bu yüzden onu unutun derim.Eğer 1000 tl'yi geçmem derseniz Galaxy Ace(Fiyatı 600 tl civarında)Geçerim derseniz de bütçenizi biraz daha arttırıp 1400-1500 seviyesine çekip SGS2 almanız öneririm.Kaldı ki 1000 TL'yi geçip de çift çekirdekli bir telefon almamak şu saatten sonra mantıksız olacaktır.

Optimus Black'de PowerVR SGX530 GPU var Adreno 200 ile aynı sayılır. Fakat Flash player desteklemeyen , 256 MB ram olan Galaxy Ace almak çok saçma olur o telefonun hiç bir getirisi yok ,

Ayrıca şuanda 2.3 işletim sistemnde çift çekrdekli telefonların tek çekirdeklilere oranla çok fazla farkı yok özellikle işlem kullanımında, ancak daha sonraki güncellemelerde farkı olacak, kaldi ki yine çift çekirdek için optimize edilmiş uygulama da fazla yok nereden bakılsa 1 yıl daha tek çekrdekli cihazlar 1000 üstü satılır / alınır

• Yalnız şöyle bir durum var.Örneğin tek çekirdekli 1200,çift çekirdekli 1600 olursa işte o zaman işin rengi değişir.Şahsen elimde biraz daha para vererek daha iyisini almak gibi bir fırsat varsa bunu değerlendirmemek mantıksızlık olacaktır benim içinBu arada Ace 600,Black 1000 yani Ace'nin 1.5 katından fazla bir fiyat farkı var.Tabi alınabilecek durum varsa elbette Black alınsın.Dikkat ettiyseniz ben Ace için parasına göre iyi telefon demiştim
  • quote:

Yalnız şöyle bir durum var.Örneğin tek çekirdekli 1200,çift çekirdekli 1600 olursa işte o zaman işin rengi değişir.Şahsen elimde biraz daha para vererek daha iyisini almak gibi bir fırsat varsa bunu değerlendirmemek mantıksızlık olacaktır benim içinBu arada Ace 600,Black 1000 yani Ace'nin 1.5 katından fazla bir fiyat farkı var.Tabi alınabilecek durum varsa elbette Black alınsın.Dikkat ettiyseniz ben Ace için parasına göre iyi telefon demiştim

Yazdığınızda kendinizle çelişiyorsunuz. Ace 600 - Black 1000 tl demişsiniz arada 400 tl fark var ( ama gerçkte Ace 633-O.Black 921 tl ve ikisi de paralel ithalat ) bu fark için çok Optimus Black almaya değmez demeye getiriyorsunuz.

Fakat Tek çekirdekli 1200, Çift çekirdekli 1600 olursa 400 TL azmış gibi alma taraftarı oluyorsunuz. 633 Liraya Ace alınacağına daha iyi olan Optimus Black almak mantıksızca olmuyor mu ?

• lg optimus black te kullanılan gpu günlük kullanımı olumsuz etkileyecek,yetersiz midir arkadaşlar?yoksa telefonun internet sayfalarını açmada,videoları oynatmada(hem kendi kaydettiğimiz tel hafızasındaki,hemde internet sayfalarındaki) veya bunun gibi işler haricinde,yüksek kalitedeki oyunları oynatmada mı sorun yaratır?lütfen bu konuda çok teferruatlı olmasada kısaca sebeb sonuç ilişkisi ile açıklayabilir misiniz?
    önceki mesajımda da belirttiğim üzere eşim için tercihte bulunacağım telefonlar HTC DESİRE S,LGOPTİMUS BLACK ve haziran sonuna kadar gelmesi halinde S.E XPERİA NEO.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPEREN_06 -- 30 Mayıs 2011; 15:42:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

quote:

Yalnız şöyle bir durum var.Örneğin tek çekirdekli 1200,çift çekirdekli 1600 olursa işte o zaman işin rengi değişir.Şahsen elimde biraz daha para vererek daha iyisini almak gibi bir fırsat varsa bunu değerlendirmemek mantıksızlık olacaktır benim içinBu arada Ace 600,Black 1000 yani Ace'nin 1.5 katından fazla bir fiyat farkı var.Tabi alınabilecek durum varsa elbette Black alınsın.Dikkat ettiyseniz ben Ace için parasına göre iyi telefon demiştim

Yazdığınızda kendinizle çelişiyorsunuz. Ace 600 - Black 1000 tl demişsiniz arada 400 tl fark var ( ama gerçkte Ace 633-O.Black 921 tl ve ikisi de paralel ithalat ) bu fark için çok Optimus Black almaya değmez demeye getiriyorsunuz.

Fakat Tek çekirdekli 1200, Çift çekirdekli 1600 olursa 400 TL azmış gibi alma taraftarı oluyorsunuz. 633 Liraya Ace alınacağına daha iyi olan Optimus Black almak mantıksızca olmuyor mu ?

Ben yüzdesel boyutta değerlendiriyorum ki yapılması gereken de budur.Yani Ace alan biri parasını %50-60 daha arttırarak Black alabilir.Diğerinde ise tek çekirdekliye ödeyeceği parayı %30 daha arttırarak çift çekirdekli alabilir.Şöyle bir gerçek var ki kendine telefon almak için max.500tl ayırmış birinin bütçesini 600'e çekmesi zordur.Fakat 2000TL ayırmış birinin 2500 tl yapması ona göre daha kolaydır.Alım gücü ve buna bağlı olarak da gözden çıkarılabilecek para meselesi.Bu bilgiler ışında umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır

• quote:

Ben yüzdesel boyutta değerlendiriyorum ki yapılması gereken de budur.Yani Ace alan biri parasını %50-60 daha arttırarak Black alabilir.Diğerinde ise tek çekirdekliye ödeyeceği parayı %30 daha arttırarak çift çekirdekli alabilir.Şöyle bir gerçek var ki kendine telefon almak için max.500tl ayırmış birinin bütçesini 600'e çekmesi zordur.Fakat 2000TL ayırmış birinin 2500 tl yapması ona göre daha kolaydır.Alım gücü ve buna bağlı olarak da gözden çıkarılabilecek para meselesi.Bu bilgiler ışında umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır

Doğru konuşuyosun. Katılıyorum.
  • quote:

lg optimus black te kullanılan gpu günlük kullanımı olumsuz etkileyecek,yetersiz midir arkadaşlar?yoksa telefonun internet sayfalarını açmada,videoları oynatmada(hem kendi kaydettiğimiz tel hafızasındaki,hemde internet sayfalarındaki) veya bunun gibi işler haricinde,yüksek kalitedeki oyunları oynatmada mı sorun yaratır?lütfen bu konuda çok teferruatlı olmasada kısaca sebeb sonuç ilişkisi ile açıklayabilir misiniz?
    önceki mesajımda da belirttiğim üzere eşim için tercihte bulunacağım telefonlar HTC DESİRE S,LGOPTİMUS BLACK ve haziran sonuna kadar gelmesi halinde S.E XPERİA NEO.

Optimus Black de PowerVR 530 var Tarayıcıdan video izlemede veya bir diğer deyişle flaşlı siteleri açmada zorluk çekersin açar ama kasar veya takılır , aynı şeklde yüksek grafik isteyen oyunlarda donma kasma olur

Dediğin diğer modellerden Xperia NEO ve Desire S daha uygun olur

quote:

quote:

Doğru konuşuyosun. Katılıyorum.

• yunus bey kardeşim teşekkür edrim hızlı ve cevabınız için.HTC DS 1000tl ye garantili alabilsem tam süper olacak gibi.sanırım senin S.E ARC ın tr lansmanı yapıldı ama hala satışa çıkmamış.tanitılan cihaz satışa çıkmıyorken,NEO almak bu yaz hayal olacak gibi.
  • fiyat tahminim doğru çıktı arc hakkında.eğer neo da tahmin ettiğim üzere 1000tl civarı çıkarsa 1 aya kadar,demeyin milletin keyfine.
  • HOCAM FİYAT OLARAK UÇMAYACAKSANIZ.HTC SENSATİONU TAVSİYE EDERİM 650 CİVARINA ALIRSIN
    AMA 1000 TL ÇIKACAKSAN HTC ONE X DERİM
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.