Şimdi Ara

Akım Koruyucu Priz tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: saasc

500wlik pc
    250wlik kombi
    150wlik tv baglayacagim ama hepsi ayri odada o yuzden uzatma kullanmak gerek :)

Birde yaklasik 900w yapiyor 1kvalik yeter mi?

1 kVA olan yetmez.

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: forgatten2

quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

quote:

Orijinalden alıntı: forgatten2

Akım korumalı priz denilen prizlerin içinde sadece varistör vardır. 1 TL gibi bir ücrete varistör alıp istediğiniz prizin içine takarak korumalı priz yapmış olursunuz.

O kadar basit aletler değil bunlar. Sizin yöntem riskli.

Elektrikle çalışan çoğu aletin içinde varistör var zaten. Ne gibi riskleri var sizce?

Birincisi bu prizler sadece 1 adet varistörden ibaret değil. İyi kalite olanlarda birkaç tane varistör+birden fazla termik sigorta+gaz deşarj tüpü+emı/rfı filtesi mevcut. Bazılarında fazladan aşırı akım sigortasıda var.

Risklerine gelecek olursak, bu varistörler darbe gerilimlerini absorbe etmeye çalıştıklarında darbe kuvvetliyse varistör ısınıp patlıyor. İnternette kömürleşmiş varistörlere örnek bir çok fotoğraf mevcut. Buda tabiki kontrolsüz bir şekilde gerçekleştiğinde tehlike çıkarabiliyor. Prizin kendine bile hasar verdiği durumlar var.

Özellikle yeni nesil markalı akım koruma prizlerinde bir değişikliğe gidildi. Yeni tiplerde her varistöre yapışık birde termik sigorta mevcut. Buda ısınma durumlarına karşı extra güvenlik sağlıyor ve patlama riskini azaltıyor. Normal bir kullanıcının bu devreyi kurması beklenemez. Bundan dolayı sadece tek bir tane varistör kullanarak koruma beklemek, bence kullanmamaktan daha riskli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzman arkadaş eğer bu mesajı alırsan sorum şu
    Benim pc de zaten yüksek akım düşük akım korumasına sahip bir psu var böyle şeylere gerek var mı?
    Normal 3 lü priz kullanıyorum akım korumalı olanlardan almaya gerek var mı?
    Bu arada pc köyde yani sık sık yıldırımlara elektrik kesintilerine ve düşük akıma maruz kalıyor pc ama bi problem olmadı şimdiye kadar çok şükür
    Ne dersin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaçak akım rölesi yıldırım gibi durumlarda çok faydalı oluyor (elektrik sisteminde ve tabiki direk sizi etkileyecek şekilde değilse)
    ancak internet hattından gelen yüklenmelerde ne derece faydası olur bilemiyorum
    bir defasında internet kablosu bağlı olmadığı ,bilgisayar kapalı olduğu halde anakarta ve modeme zarar verdi
    şerareyi gözümüzle gördük :)
    kablo ile bilgisayar arası mesafe 10-15 cm. kadardı
    ve bu durumda kaçak akım rolesinin hiç faydası olmadı
    bunun çözümü içinde bazı upslerde telefon giriş ve çıkış yerleri var
    ben açıp baktım ,araya sadece bir sigorta koymuşlar
    yani onunda ne derece koruyacağı meçhul
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.