Şimdi Ara

Akım Koruyucu Priz tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar evdeki beyaz eşyalar için akım koruyucu priz alacağım. bildiğim iki farklı marka hakkında aradaki fiyat farkını da göz önünde bulundurarak tavsiyede bulunabilecek arkadaşlardan yardım istiyorum. şimdiden teşekkürler.

http://www.electroworld.com.tr/p/belkin-1-soket-914-joule-akim-koruyucu/

http://www.vatanbilgisayar.com/Prizler/tuncmatik-tsk2517-surgepro-1---enerji-koruma-prizi-1li---238-joule/productdetails.aspx?I_ID=58559

• Yapay Zekanın Yanıtı

Akım Korumalı Priz Önerileriyle Elektrikli Cihazlarınızı Koruyun

Elektrikli cihazlarınızı aşırı akım, voltaj dalgalanmaları ve diğer elektriksel tehlikelerden korumak için akım korumalı prizler hayati önem taşır. Bu kapsamlı kılavuzda, farklı ihtiyaçlarınıza uygun en iyi akım korumalı priz önerilerini bulacaksınız.

Kurutma Makineleri İçin Akım Korumalı Prizler:

Kurutma makinesi gibi yüksek güçlü cihazlar, aşırı akımlara neden olabilir. Bu nedenle, kurutma makinesi için özel olarak tasarlanmış bir akım korumalı prize yatırım yapmak esastır. Bu prizler, cihazınızın güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayarak elektrik yangınlarını önlemeye yardımcı olur.

En İyi Akım Korumalı Prizler:

Piyasada çok çeşitli akım korumalı prizler mevcuttur. İhtiyaçlarınıza en uygun olanı seçmek için aşağıdaki hususları göz önünde bulundurun:

• Amper Değeri: Cihazlarınızın toplam amper çekişine göre uygun amper değerine sahip bir priz seçin.
    • Voltaj Koruması: Akım korumalı prizler, voltaj dalgalanmalarına karşı da koruma sağlar. Gerilim dalgalanmalarını tolere edebilecek bir priz seçin.
    • Ek Özellikler: Bazı akım korumalı prizler, USB bağlantı noktaları, anahtarlı çıkışlar ve çocuk güvenliği kapakları gibi ek özellikler sunar. İhtiyaçlarınıza uygun özellikler sunan bir priz seçin.

Akım Korumalı Priz Tavsiyeleri:

İşte farklı ihtiyaçlarınıza uygun bazı akım korumalı priz önerileri:

• Yüksek Güçlü Cihazlar İçin: Monster Surge Protector (6 çıkışlı, 2.100 joule)
    • Kurutma Makineleri İçin: GE Power Strip (4 çıkışlı, 5.000 joule)
    • Çoklu Cihazlar İçin: Belkin SurgeMaster (12 çıkışlı, 3.300 joule)
    • USB Bağlantılı: Anker PowerPort Cube (3 çıkışlı, 2 USB bağlantı noktalı, 1.800 joule)

Akım korumalı bir priz seçerek elektrikli cihazlarınızı koruyabilir, elektrik yangınlarını önleyebilir ve içinizin rahat etmesini sağlayabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza uygun en iyi akım korumalı prize yatırım yapın ve elektrikli cihazlarınızı güvenle kullanın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Teşekkür ederim hocam peki özellikleri arasında epey bi joule farkı var bu ne ifade ediyor? Buzdolabı vs. gibi ürünler icin tunçmatik yeter mi diyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün eve gelen beyaz eşya servisi bulaşık makinesi için takmış bir tane hem de epey yüksek bir fiyat almış cihaz için... Demek ki boşuna verdik parayı

• quote:

Orijinalden alıntı: Geyix

merhaba arkadaşlar evdeki beyaz eşyalar için akım koruyucu priz alacağım. bildiğim iki farklı marka hakkında aradaki fiyat farkını da göz önünde bulundurarak tavsiyede bulunabilecek arkadaşlardan yardım istiyorum. şimdiden teşekkürler.

http://www.vatanbilgisayar.com/Prizler/tuncmatik-tsk2517-surgepro-1---enerji-koruma-prizi-1li---238-joule/productdetails.aspx?I_ID=58559

Beyaz eşyalar için gerekli değil. Sadece LCD Televizyon ve Bilgisayar için alın(masaüstü pc ise).

Eğer evinizde düşük gerilim veya yüksek gerilim problemi varsa bu akım korumalı prizler işinizi görmez.

Saygılar...

• Düşük-yüksek gerilimden öte elektrik kesintileri yaşıyoruz buna önlem olmaz mı bu cihazlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

merhaba arkadaşlar evdeki beyaz eşyalar için akım koruyucu priz alacağım. bildiğim iki farklı marka hakkında aradaki fiyat farkını da göz önünde bulundurarak tavsiyede bulunabilecek arkadaşlardan yardım istiyorum. şimdiden teşekkürler.

Beyaz eşyalar için gerekli değil. Sadece LCD Televizyon ve Bilgisayar için alın(masaüstü pc ise).

Eğer evinizde düşük gerilim veya yüksek gerilim problemi varsa bu akım korumalı prizler işinizi görmez.

Saygılar...

eski analog kontrollü beyaz eşyalarda sorun yok. ama yeni beyaz eşyalar, mikrodenetliyiciler ve dijital sistemlerle kontrol ediliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: dergul

quote:

quote:

Saygılar...

eski analog kontrollü beyaz eşyalarda sorun yok. ama yeni beyaz eşyalar, mikrodenetliyiciler ve dijital sistemlerle kontrol ediliyorlar.

Tabi benim de bahsettiğim yeni nesil beyaz eşyalar zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar rossman magazasında 14.90 a 6 adet girişli akım korumalı priz satılıyor.herkeze öneririm.kaliteli bişey.
  • bu prizler voltaj düşmesinde de koruma sağlıyor mu ?
  • quote:

quote:

Saygılar...

hocam bu akım korumalı prizlerin, regülatör ve(ya) ups ile arasındaki farkı yazarsanız çok faydalı olur forum için...

bu prizler sadece yüksek gerilimi mi engeller, ani voltaj düşmelerinde etkili olmuyor galiba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

quote:

quote:

Saygılar...

hocam bu akım korumalı prizlerin, regülatör ve(ya) ups ile arasındaki farkı yazarsanız çok faydalı olur forum için...

bu prizler sadece yüksek gerilimi mi engeller, ani voltaj düşmelerinde etkili olmuyor galiba?

Akım korumalı prizler sadece aşırı gerilimlerde iş görür regülasyon yapmaz. Ani voltaj düşmelerinde bir işe yaramaz.

Regülatörlerin büyükçe olanları servo regülatördür yüksek veya düşük gerilime göre içerisinde bulunan tek sargılı ayarlı trafonun (varyak) ayarını değiştirerek çıkışta gerilimi sabit tutmaya çalışır. Anlık aşırı gerilimlere karşı hızlı tepki veremeyebilirler.

UPS cihazları üç çeşittir on-line, line interactive ve off-line. On-line ups yükü şebekeden izole tutar çıkış sürekli olarak regüledir. Yani size 240 Voltta gelse 180 Voltta gelse daima 220V veya 230V alırsınız.(Ayara göre)

Line interactive olanlar şebekeyi düzenleyerek vermez direk besleme yapar off-line ups den farkı gerilim belli bir limit değerin altına düştüğünde(örn 200 Volt) devreye girmesidir.

Off line ups de şebeke direk çıkışa verilir, sadece elektrik kesilirse devreye girer.

Saygılar...

• açıklama çok güzel olmuş ellerinize sağlık

o zaman on-line UPS tercihi en doğru tercih olacaktır, özellikle yıldırım düşmesi sonucu benim gibi bilgisayarı ve modemi zarar görenler için..

hatta akım korumalı prizle beraber kullanılırsa (gereksiz mi olur bilmiyorum ama) içimizin çok rahat olacağı kesin

bu arada hazır bu konuda uzman birini bulmuşken, akım korumalı prizlere ek uzatma kablosu bağlamayın, direk cihazı bağlayın diye uyarı konulmuş. Bunun doğruluğu var mı? Yoksa çoklu prizlerini satmak için uygulanan bir stratejilerimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

açıklama çok güzel olmuş ellerinize sağlık

o zaman on-line UPS tercihi en doğru tercih olacaktır, özellikle yıldırım düşmesi sonucu benim gibi bilgisayarı ve modemi zarar görenler için..

hatta akım korumalı prizle beraber kullanılırsa (gereksiz mi olur bilmiyorum ama) içimizin çok rahat olacağı kesin

bu arada hazır bu konuda uzman birini bulmuşken, akım korumalı prizlere ek uzatma kablosu bağlamayın, direk cihazı bağlayın diye uyarı konulmuş. Bunun doğruluğu var mı? Yoksa çoklu prizlerini satmak için uygulanan bir stratejilerimi?

On-Line UPS en iyisi ancak pahalıdır. Yıldırım farklı bir konu nereye düştüğü çok önemli hepsine karşı farklı önlemler var. UPS yıldırıma karşı kesin olarak korur demek yanlış olur.

Uzatma kablosu bağlamayın direk bağlayın.

Saygılar...

• peki teşekkürler tekrar.
  • Akım korumalı priz denilen prizlerin içinde sadece varistör vardır. 1 TL gibi bir ücrete varistör alıp istediğiniz prizin içine takarak korumalı priz yapmış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forgatten2

Akım korumalı priz denilen prizlerin içinde sadece varistör vardır. 1 TL gibi bir ücrete varistör alıp istediğiniz prizin içine takarak korumalı priz yapmış olursunuz.

O kadar basit aletler değil bunlar. Sizin yöntem riskli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

quote:

Orijinalden alıntı: forgatten2

Akım korumalı priz denilen prizlerin içinde sadece varistör vardır. 1 TL gibi bir ücrete varistör alıp istediğiniz prizin içine takarak korumalı priz yapmış olursunuz.

O kadar basit aletler değil bunlar. Sizin yöntem riskli.

Elektrikle çalışan çoğu aletin içinde varistör var zaten. Ne gibi riskleri var sizce?
  • Upsye uzatma baglanir mi peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: saasc

Upsye uzatma baglanir mi peki?

Evet bağlayabilirsiniz. Bu uzatma kablosuna sadece ups üzerinden beslenecek cihazlar takılmalı. UPS devrede olmasa bile, elektrikli ısıtıcı, saç kurutma makinesi, süpürge vs cihazlar takmayın.

Saygılar...
  • 500wlik pc
    250wlik kombi
    150wlik tv baglayacagim ama hepsi ayri odada o yuzden uzatma kullanmak gerek :)

Birde yaklasik 900w yapiyor 1kvalik yeter mi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.