Şimdi Ara

Buzdolabı İçin Akım Koruyucu Priz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
20.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gardolap tipi buzdolabı almayı düşünüyorum aklimda bir kaç model var ama herşeyden önce akım koruyucu priz almak istiyorum bu konuda önerilerinizi bekliyorum. Priz yüksek voltaja ek olarak voltaj düşmelerine karşı da korumalı fiyat olarak yüksek bir rakama çıkmak istemiyorum.
    Priz konusunda önerilerinizi bekliyorum, ayrıca varsa buzdolabı öneriniz beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 19 Mart 2017; 21:44:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Buzdolabı İçin Akım Korumalı Prizler: Tam Kılavuz

Buzdolabı gibi elektrikli cihazlarınızı voltaj dalgalanmalarından ve güç kesintilerinden korumak önemlidir. Buzdolabı için akım korumalı prizler, bu tehlikelere karşı koruma sağlayarak cihazlarınızın uzun ömürlü olmasını sağlar.

Buzdolabı İçin Akım Korumalı Priz Nedir?

Buzdolabı için akım korumalı prizler, buzdolabınızı aşırı akım, voltaj dalgalanmaları ve yıldırımlar gibi elektrik sorunlarından koruyan cihazlardır.

Buzdolabı İçin Akım Korumalı Prizlerin Faydaları

• Buzdolabınızı elektrik sorunlarından korur.
    • Cihazınızın ömrünü uzatır.
    • Verilerinizi ve yiyeceklerinizi güç kesintilerinde korur.
    • Yangın riskini azaltır.

Buzdolabı İçin Akım Korumalı Priz Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bir buzdolabı için akım korumalı priz seçerken şu faktörleri göz önünde bulundurun:

• Joule Derecesi: Buzdolabı için akım korumalı prizlerin joule derecesi, prizin ne kadar enerji emebileceğini gösterir. Buzdolabınız için önerilen minimum joule derecesi 1000'dir.
    • Bağlantı Sayısı: Gereksinimlerinize bağlı olarak birden fazla cihazı bağlayabilen çoklu prizli modelleri tercih edebilirsiniz.
    • Marka: Saygın markalardan bir priz seçin.

Akım Korumalı Prizler Buzdolaplarında Kullanılır mı?

Evet, akım korumalı prizler buzdolaplarında kullanılabilir ve cihazınızı elektrik sorunlarından koruyarak ömrünü uzatmaya yardımcı olur.

Önerilen Akım Korumalı Prizler:

• APC by Schneider Electric SurgeArrest Essential
    • Belkin Essential Surge Protector
    • Tripp Lite Isobar Surge Protector

Sonuç

Buzdolabınız için akım korumalı bir priz kullanmak, cihazınızı elektrik sorunlarından korumanın ve ömrünü uzatmanın akıllıca bir yoludur. Joule derecesi, bağlantı sayısı ve marka gibi faktörleri göz önünde bulundurarak ihtiyaçlarınıza uygun bir priz seçin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Akım korumalı prizlerin DÜŞÜK voltaja etkisi yoktur. Şebeke dalgalanmalarına etkisi yoktur, Arıza önleme yeteneği yoktur. Fiyatı düşük olması nedeniyle tercih edilen bu prizlerin normal prizlerden tek farkı, içlerinde 1 adet varistör bulundurmalarıdır ki bunun da amacı şebeke voltajı 250 üzerine çıkacak olursa koruma yapmak.

İstisnai 1-2 durum dışında (kamyon elektrik direğine çarptı vs) voltajların zaten 250 üzerine çıktığı pek görülmez kaldı ki olması gereken 230 u daha zor sağlıyor şebeke sağlayıcıları. Bu durumda kimse darılmasın lakin (Şahsi fikrimdir) bu akım koruyucu prizlere gereksiz yere para ödüyorsunuz.

Amacınız GERÇEK koruma ise, REGÜLASYON ve STABİLİZASYON sağlayacak olan kesintisiz güç kaynaklarından almalısınız.

Söz konusu ürün buzdolabı olduğu için ona uygun bir güç seçmeyi de ihmal etmeyiniz. Bu size hem regüle sağlayacak hem de şebekedeki tüm dalgalanmaları absorbe edecektir. Aslında bu aygıtları Televizyonlarınıza da almalısınız. Bu size aynı zamanda elektrik kesintilerinde kesintisiz tv izleme keyfi de sağlayacaktır.

Akım Koruma prizleri 20-50TL aralığında iken Güç kaynakları 150-200TL dolaylarındadır.

• Ado kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam cevabınız için kesintisiz güç kaynağından yana benim de gönlüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Adem hocam yeri gelmişken sorayım. Ups ler kombi çalıştırabiliyor mu? Yoksa kombi regülatörü almak daha mantıklı mı olur?
    Ayrıca buzdolabı için de regülatör mü tavsıye edersiniz Ups mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Değerli Hocam;

Aslında yüksek akım çeken unsurlar için elbette uygun olanı regülatör. UPS de gereksiz bir akü maliyeti oluşmakla birlikte konponentler de daha nazik boyutta olurlar. Bu nedenle arkadaşımıza da Dolabın gücüne uygun bir şey alması gerektiği bilgisini yazdım.

Ben UPS leri şu nedenle seviyorum. GÜÇ anlamında işime yarayacak bir tane alıp,Aküsünü söküp büyük akü bağlantısı yapıyorum.Ben genelde TV PC MODEM gibi dijital dünya ile irtibatımı kopartmamaya odaklandığım için bu şekilde hareket ediyorum. Dolayısı ile herkes amacı doğrultusunda hareket etmeli. Alacağı ucuz bir ups stabilizasyonu sağlasa da, KESİNTİSİZ anlamındaki kısmında akü çok yeterli olmayacak ve ancak 10 dakika idare edecektir.

Sorun şu ki, iyi bir regülatörün fiyatı neredeyse 2-3 UPS alıyor hocam :)
  • Ahmet Erboğayoutube
    Bu videodaki röle ile evimizin yada iş yerimizin gerilim ve akım değerlerinin belirleyerek gerekli korumayı sağlayabiliriz. Ayrıntıları video içerisinde belirtiyorum. Röleyi satın almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. https://tr.aliexpress.com/item/60A-230-V-Din-ray-ayarlanabilir-a-r-gerilim-ve-gerilim-koruyucu-cihaz-koruyucu-r-le/32860988913.html Web Sayfamız: http://www.elektrikbilgisi.com Facebook Sayfamız: https://www.facebook.com/elektrikbilgisi Mail Adresimiz : freemelodi@gmail.com
    https://www.youtube.com/watch?v=PAgOUeNXQpM
  • 70lerde ve 80lerin belli döneminde voltajlar o kadar oynaktı ki hemen her evin giri kapısınıın yanında regülatör vardı.

40x40x40 cm gibi bir kocaman kutu,tavana yakın bir noktaya duyara sabitlenirdi. Eve gelen kablo ona bağlanır, ondan çıkan eve dağılırdı.

Aradan geçen 50 yl içinde çok birşey değişmedi,şimdi mikro boyutlarda ve alternatifli aynı amaca hizmet eden ürünlere mahkumuz.

• realgs kullanıcısına yanıt

ben dediğiniz gibi evlerde reğülatör görmedim sadece tvlere takılan 0.5kw regülatörler vardı. bir eve reğülatör takmak epey masraflı olur şu dönemde bile.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.