Şimdi Ara

buzdolabı gazı ömrü ne kadardır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
108.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun senelerdir kullandığımız nofrost bir buzdolabı var. çalışmaya başladığında 20-25 dk çalışıyor ve bana bu süre biraz fazlaymış gibi geliyor.

buzdolabları kaç dk çalışmayla soğutma ihtyiacını giderir? kapak hiç açılmadan.

ben acaba gaz ömrü bitti ondan mı soğutamıyor kısa sürede diye düşünüyorum. bizimkiler normal diyor çalışmasına. iç soğukluğunda yada buzluk kısmındaki soğuklukta bir sıkıntımız yok. çalışma süresi açısından soruyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Buzdolabı Gazı Ömrü: Kapsamlı Bir Kılavuz

Buzdolabı gazı, buzdolabınızın soğutma sisteminin temel bir bileşenidir. Bu gazın ömrü, buzdolabınızın verimliliği ve ömrü için çok önemlidir.

Buzdolabı Gazı Biter mi?

Evet, buzdolabı gazı zamanla azalabilir veya bitebilir. Bu, birkaç faktöre bağlıdır, örneğin buzdolabının yaşı, kullanımı ve bakımı.

Buzdolabı Gazı Biterse Ne Olur?

Buzdolabı gazı bittiğinde, buzdolabınız düzgün şekilde soğutmayı durdurabilir. Bu, yiyeceklerin bozulmasına ve buzdolabınızın verimsiz çalışmasına neden olabilir.

Buzdolabı Gazı Ne Kadar Sürede Biter?

Buzdolabı gazının ömrü, buzdolabının markasına, modeline ve kullanım koşullarına bağlı olarak değişir. Genel olarak, buzdolabı gazının 10 ila 15 yıl dayanması beklenir. Ancak, bu süre daha kısa veya daha uzun olabilir.

No Frost Buzdolabı Gazı Biterse Ne Olur?

No frost buzdolablarında da buzdolabı gazı bulunur. Bu gaz bittiğinde, buzdolabınızda buzlanma ve donma sorunları yaşayabilirsiniz.

Buzdolabı Gazı Kaç Yılda Biter?

Yukarıda belirtildiği gibi, buzdolabı gazının ömrü modele ve kullanıma bağlı olarak değişir. Ancak, ortalama olarak 10 ila 15 yıl dayanması beklenir.

Arçelik Buzdolabı Gazı Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Arçelik buzdolabınızın gazının bittiğini şu belirtilerle anlayabilirsiniz:

• Buzdolabı düzgün soğutmuyor.
    • Buzdolabında buzlanma veya donma var.
    • Buzdolabından gelen sesler değişmiş.

Buzdolabı gazınızın bittiğinden şüpheleniyorsanız, bir yetkili servis çağırmalısınız. Gazı doldurmak için özel ekipman ve bilgi gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

uzun senelerdir kullandığımız nofrost bir buzdolabı var. çalışmaya başladığında 20-25 dk çalışıyor ve bana bu süre biraz fazlaymış gibi geliyor.

buzdolabları kaç dk çalışmayla soğutma ihtyiacını giderir? kapak hiç açılmadan.

ben acaba gaz ömrü bitti ondan mı soğutamıyor kısa sürede diye düşünüyorum. bizimkiler normal diyor çalışmasına. iç soğukluğunda yada buzluk kısmındaki soğuklukta bir sıkıntımız yok. çalışma süresi açısından soruyorum.

Bu sorunun cevabı aslında soğutma sistemlerinde gaz akışının hangi seviyede likid hangi seviyede gaz, akışkan/yoğuşkan mantığında yatar. işleyişi bilmek gerekir ama kısaca cevaplamak gerekirse anlattığınız konu gazın bozulması olarak nitelendirilemez.
    Farazi konuşuyorum, ürününüz no frost ise arka kapak içerisinde fan/kondanser grubu mevcuttur. kondanser içerisinden geçen sıcak gazın aynen araba radyatöründe olan mantık gibi hava ile belli bir seviyeye soğutulması gerekir ki bu nedenle fan/kondanser grubu denir zira o kondanseri (radyatöre benzer) pervane ile soğutmak gerekir.

olası(!) sorununuza gelince. gaz bozulması olarak nitelendirilmese de, yıllardır kullanılan buzdolabının bu fan pervanesi sayesinde, nemlenen veya üzerine yağ buharı oluşan kondanser boruları üzerinde partikül partikül yapışıp toplanarak artık aradan hava geçmeyecek derecede katman oluşmasına ve fan pervanesinin asıl amacı olan o boruların arasında hava akışı sağlayarak soğrutması gereken gazı soğutamaması, akışkan/yoğuşkan mantığının dışında kalan gazın tam performansına olması gereken zamandan daha geç ulaşıyor olması şeklinde nitelendirebiliriz.
    bana göre de ortada bir sorun yok ancak anlattığım konu yıllarca kullanılan buzdolaplarının %99 unda oluşan sorundur ve performans ile elektrik tüketim yükseklikleri ile sonuçlanır.
    ürününüz sağlam dahi olsa, yetkinliğiniz/yeteneğiniz var ise önce enerjiyi kesmek şartı ile kendiniz, ''yok ben yapamam'' derseniz bu işin piri olan ustalarımızdan birisini çağırarak onların bu temizlik işini yapmasını sağlayabilirsiniz.

• Ado kullanıcısına yanıt
    teşekkürler %90 sizin bahsettiğiniz konu sorunum.

dolap nofrost temizlik yapılacak alan alttaki motor kısmımıdır yoksa arkasındaki kapalı boruların geçtiği alan mı?

arkasındaki sıcaklığı hafif hissedebiliyorum bazen ellediğimde demek ki nedeni buymuş.
  • quote:

teşekkürler %90 sizin bahsettiğiniz konu sorunum.

dolap nofrost temizlik yapılacak alan alttaki motor kısmımıdır yoksa arkasındaki kapalı boruların geçtiği alan mı?

arkasındaki sıcaklığı hafif hissedebiliyorum bazen ellediğimde demek ki nedeni buymuş.

Öncelikle tekrar ve tekrar uyarma ihtiyacı duyuyorum ki elektrik çarpma riski olan bir uygulamadı bu nedenle mutlaka ama mutlaka enerjiyi keserek yani duvardan fişi çekerek işlem yapınız.
    Dolabınızın arka tarafında alt bölümde muhtemelen 3-4 vida ile kapatılmış plastik bir kapak vardır. o kapağı açtığınızda %90 sizin bakışınıza göre sağ tarafınızda kalan unsur. olması gereken temiz hali ekteki resimdedir.
    sizin karşılaşacağınız manzara oldukça farklı olacak

https://store.donanimhaber.com/73/a7/d2/73a7d236225ef50358247156d0cc5dab.jpg
    Bu mesaja eklenen görseller:

buzdolabı gazı ömrü ne kadardır?

• Ado kullanıcısına yanıt
    anladım hocam saol uyarıların için kolayda ise kalkışırım zaten zor ve uzak bir köşede ise hiç ellemem.

elektronik aletlerde fişi her zaman dikkat tabiki. elektrik çarpmasa bile pervane devreye girip yaralanmaya yol açabilir.
  • quote:

anladım hocam saol uyarıların için kolayda ise kalkışırım zaten zor ve uzak bir köşede ise hiç ellemem.

elektronik aletlerde fişi her zaman dikkat tabiki. elektrik çarpmasa bile pervane devreye girip yaralanmaya yol açabilir.
    20 dakika çalışması gayet doğal evham yapacağınız bir durum yok
  • arkada siyah bir motor var onun arkasındaki kapağın içinde sanırım bu alet. baktım uğraştırıcı hiç ellemedim zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

20 dakika çalışması gayet doğal evham yapacağınız bir durum yok

yaklaşık 20 dakika çalışıyor 23-25 dk duruyor bu süre sonunda bir daha çalışmaya başlıyor. 1 saat içinde 2 kez çalışıp 1 kez dinleniyor anlayacağınız. ve bu sürelerde kapak hep kapalı. hani açılıpta içeriğinin sıcaklığını yükseltecek bir durum oluşmuyor. neyse normali böyleyse yapacak bir şey yok.
  • bizim eski buzdolabı 30 senelik hala çalışıyor maşallah boş kata koyduk fişe takılı hala çalışıyor buz gibi yapıyor maşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Muhalefet

bizim eski buzdolabı 30 senelik hala çalışıyor maşallah boş kata koyduk fişe takılı hala çalışıyor buz gibi yapıyor maşallah.

buz gibide elektrik faturasıda buz gibi geliyordur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

quote:

Orijinalden alıntı: Bay Muhalefet

bizim eski buzdolabı 30 senelik hala çalışıyor maşallah boş kata koyduk fişe takılı hala çalışıyor buz gibi yapıyor maşallah.

buz gibide elektrik faturasıda buz gibi geliyordur

Onu da bırak kompresör sesi kafa ütüleyen cinstendir.

• bizimkiler 1990 yılında arçelik 475t aldılar 27 sene oldu buzdolabı çalışıyor vallahi şimdi yazlıkta acayip elektrik yakıyor ama acayip soğutuyor az yakan buzdolabı araştırıyorum ufak alayım dedim büyüdükçe A+++ çıkmış 475t boyutunda arçelik 5430nm buldum kullanıyıcı yorumu bulamadım sağlam az yakan buzdolabı lazım yoksa arçelik 475t bizi batırıcak

• quote:

bizimkiler 1990 yılında arçelik 475t aldılar 27 sene oldu buzdolabı çalışıyor vallahi şimdi yazlıkta acayip elektrik yakıyor ama acayip soğutuyor az yakan buzdolabı araştırıyorum ufak alayım dedim büyüdükçe A+++ çıkmış 475t boyutunda arçelik 5430nm buldum kullanıyıcı yorumu bulamadım sağlam az yakan buzdolabı lazım yoksa arçelik 475t bizi batırıcak

Arçelik iyidir. Her ne kadar forumda düşman marka olarak ilan edilse de ben arçelik ürünlerinden çok memnunum. Fırınım setüstü ocağım derin dondurucum Arçelik çok memnunum. Bulaşık makinem de bozulursa Arçelik 6588 modelini düşünüyorum. Sizdeki dolap Siemens lisanslı olması lazım.
    Seçtiğiniz dolap A+++ değil de A+ olması lazım. Güzel dolap ancak ben olsam kahvaltı çekmecesi olmayan buzdolabı almam. Kahvaltı çekmecesi olan dolaplar çok kullanışlı oluyor zeytin tereyağı peynir veya derin dondurucudan çıkan yiyecekler hoop o çekmeceye. Eski buzdolabım Bosch du A sınıfıydı kahvaltılık çekmecesi vardı şimdi Samsung un kombi tipi dolabını aldık A++ memnununuz şimdilik ama dolap çok kullanışsız kahvaltılık çekmecesi yok bunu aldığımıza çok pişmanız. A++ olmasına rağmen elektrik faturasında çok da fark göremedim. Ne alırsanız alın hayırlı olsun şimdiden 👍

• evet hocam 5430 a+ başka modellere bir arçelik bayisinde baktım a+++ sınıfların hacimleri büyümüş bir tane normal buldum 1.85boy var sanırım 5505 modeldi
    2.999 tl fiyat verdi bayi bu modeli
    www.istanbulbilisim.com.tr
    Arçelik 5505 NE A+++ Çift Kapılı No-Frost Buzdolabı
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/arcelik-5505-ne-a-cift-kapili-no-frost-buzdolabi-fiyati,223251.html
    çok az yakıyormuş ama büyük hocam, 5430 da gidiyor geliyorum kararsızım kışamı alsam nisanda takarız fişe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 11 Temmuz 2017; 22:24:04 >

• efem-35 kullanıcısına yanıt
    Çok büyük değil hocam yaz ayları için çok iyi olur bizim buzdolabı 435 lt soğutucu bölümü 303 lt derin dondurucu bölümü 132 lt. Derin dondurucu bölümü çok büyük ama soğutucu bölümü anca yetiyor yaz ayında dışarıda duran her şey bozuluyor her şey buzdolabının içinde tıkış tıkış şuan dolap daha büyük olsaymış bile olurmuş. Bence alın hem 600-650 lt hacimli dolap değil sonuçta 500 küsür hacimli normal büyüklükte. Bence mümkün olduğunca çabuk alın çünkü zamanla beyaz eşyalara zam geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramen-

Çok büyük değil hocam yaz ayları için çok iyi olur bizim buzdolabı 435 lt soğutucu bölümü 303 lt derin dondurucu bölümü 132 lt. Derin dondurucu bölümü çok büyük ama soğutucu bölümü anca yetiyor yaz ayında dışarıda duran her şey bozuluyor her şey buzdolabının içinde tıkış tıkış şuan dolap daha büyük olsaymış bile olurmuş. Bence alın hem 600-650 lt hacimli dolap değil sonuçta 500 küsür hacimli normal büyüklükte. Bence mümkün olduğunca çabuk alın çünkü zamanla beyaz eşyalara zam geliyor.

hocam arçelik 5505 nm modeli çok hoşuma gitti senin dediğin kahvaltık yeri var ayrıca yiyecekleri uzun süre taze tutması ve çok çok az elektrik tüketmesi yani a+++ olması kafam bu buzdolabına gidiyor hocam bir fiyat araştırması yapayım tşk.ler

• hocam öğlen arçelik bayisinden şiparişi geçtim hanım 5430 modelde diretti diğeri yazlık için fazla olur dedi
    yarın servis buzdolabı getirip kuracakmış

• quote:

hocam öğlen arçelik bayisinden şiparişi geçtim hanım 5430 modelde diretti diğeri yazlık için fazla olur dedi

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Kahvaltılık çekmecesi olmaması dışında kompresör sesinin fazla olmaması dışında güzel dolap aslında. Dedemde 10 yıldan eski Beko buzdolabı var sorun çıkarmadı şimdiye kadar ama kompresörü epey sesli çalışıyor.

• quote:

quote:

hocam öğlen arçelik bayisinden şiparişi geçtim hanım 5430 modelde diretti diğeri yazlık için fazla olur dedi

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Kahvaltılık çekmecesi olmaması dışında kompresör sesinin fazla olmaması dışında güzel dolap aslında. Dedemde 10 yıldan eski Beko buzdolabı var sorun çıkarmadı şimdiye kadar ama kompresörü epey sesli çalışıyor.

çok tşk hocam biraz önce getirdiler üç saat fişe takılmayacakmış yağı oturması gerekiyormuş, hanım bunu istedi kadınların altıncı hissi beli olmuyor inşallah uzun yıllar kullanırız evdeki bozulursa arçelik 5505 almayı düşünüyorum

• quote:

quote:

quote:

çok tşk hocam biraz önce getirdiler üç saat fişe takılmayacakmış yağı oturması gerekiyormuş, hanım bunu istedi kadınların altıncı hissi beli olmuyor inşallah uzun yıllar kullanırız evdeki bozulursa arçelik 5505 almayı düşünüyorum

Bize gelen Arçelik servisi de derin dondurucumu kurarken aynısını demişti. Kullanma kılavuzunda da ilk 6 saat yiyecek koymayın yazıyordu ama 3 saatte tamamen içini soğuttu . Samsung buzdolabıma da tam tersi kurulduktan sonra yiyecekleri hemen doldurduk 1 saatte bile dolabın içi bayağı soğumuştu .
    Boşverin kadınların dediği olsun en çok onlar kullanıyor ne de olsa .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-28FAB8B9B -- 13 Temmuz 2017; 20:29:58 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.