Şimdi Ara

AKK'den kurtulmak isteyenler. (Ana Konu - MTU ayarları vs) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.372
Cevap
173
Favori
791.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SPL3NDOR

Linksys'te bunu nasıl yapabiliriz ?

ben de linksys icin cozum varsa duymak isterin WAG320N kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: flocky88

quote:

Orijinalden alıntı: ozan_ronal

quote:

Orijinalden alıntı: turnike_85_85

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turnike_85_85

quote:

modemim 5340 aylardır tr69 ve dns ip lerim modem arayüzünden değiştirdim ve 50 gb yi geçmeme rağmen şuan hızım 8 :)

Lütfen Banada Yardım Edin Modemim Bu

AKK'den kurtulmak isteyenler. (Ana Konu - MTU ayarları vs)

Hangi Ayarları Yapacağım?

öncelikle internet ve ordanda dns ayarları dedikten sonra ordaki ısp tarafından atanan dns sunucularını kullan işaretli ise onu kaldırıp şöyle yap

ilk dns

208.67.222.222
    dns2

208.67.220.220

dns3

198.153.194.1

kaydet deyin

daha sonra

yönetim tr-069 ayarı yazan yere tıklayın
    ve açılan sayfadaki ilk kutucuğu kaldırıp kaydet dedikten sonra reset atın modeme :)

teşekkürler usta ama hala 1 mbps çıkıyor speedtestlerde

bide ben dmt programını kullanıyorum hani şu marjin değeri düşük olanlar için zorlayarak
    8mbit alma durumu ben o şekilde 8mbit alıyorum isterseniz burdan indirebilirsiniz
    ancak işlemci tutarmı bilmem direk indirme linkidir!

link:http://ul.to/kk9hw85b

kulanması basit programı açın
    dil olarak ingilizce
    annex tipi a

modemin ipsini yazın
    şifreniz yoksa şifre bölümünü silin connect diyin şifreniz varsa yazın şifreyi aynı şekilde connect diyip
    bağlandıktan sonra üstteki special seçeneğine tıklayıp
    ordan misc.options dedikten sonra gelen ekranda
    unlock experimental area (panel/last tab) seçeneğini işaretleyin ve save diyin
    sol tarafta info1 info2 gibi seneçekler var oranın en sonunda
    isimsiz bi seçenek var oraya tıkalyın adsl modu adsl2+ ve
    orda bi yukarı aşşağı yapmanız için bi seçenek var onu %10 en altta getirip
    apply/resync deyip modemin tekrar internete bağlanana kadar bekleyin ve speed teste girip hız testi yapın.

yav zyxel moderm için kullanıcı adı şifre nasıl olcak sadece şifre var

kullanmadığım bi modem içinyorum yapamam ancak modemin marka ve modeline göre ip ve standart şifresini internette bulabilirsiniz ufak bi arma yaparak
    daha sonra verdiğim programın modemin işlemcisine göre olan modelini bulup kullana bilirsiniz.

• bende ttnetin verdiği modem var huawei hg521 yapmadığım ayar kalmadı hatta yan yatırdım gene olmadı :D bu modemle işi çözen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi < -- 23 Nisan 2012; 19:52:35 >
  • dns ile alakası yok bence.
    benim düşmedi hızım bu ay.dns filan yazılı değil modemde.
  • denilenlerin hepsini yaptım olmuyor bu tr069 işi ttnetle aradaki bağlantıyı kopartıyor sanırım ama zaten bunlar hızı düşürmüş bi sonraki aya etki edebilir bu yöntem
  • ARkadşalar ne zaman hızımı kessler arayüzde 1024 olarak gözükürdü şuan 9400 lerde ama 1.3 ten yukarı çıkmıyor hız aynı yerde oturdugumuz 2-3 kişide daha böyle durum acaba santraldenmi sorun var? Çünkü hız kesilse direk 1024 veriyolar modeme. Bunun için bi çözüm varmıdır? TP Link var SNMP ye girdim ama Get Community : public Set community : public yazıyor?
  • Büyük bir toplu travma'nın sonucunda insan'lar ne yapacaklarını şaşırmıştı.Her kafadan bir ses çıkıyordu.Forumda tam bir kaos ve gargaşa vardı,acaba bizim ihtiyacımız olan bir psikolog'mu yoksa travma etkisi yaratan "kazık" kod adlı bir firmanın yemleri artırmasımı yoksa kotayı kaldırmasımı.Evet bir ümit bir umut kapıdan aralanacakmı?Hep beraber bekleyip göreceğiz.Winter Is Coming.
  • Mantıklı olabilir. Çünkü bende 1 mbit bağlantı hızım varken modemde 1024 yazıyordu. 8 megabite geçtim hız 8192 yazıyor. hızım 1 megabite düştü ama orası hala 8192 alabileceğim maksimum hızda da 9156 yazıyor. Bir yolu olmalı hattan gelen hızı kesmemişler yani.
  • iş büyük ihtimal ip ile alakalı genelde 85.103.x.x 85.108.x.x bu ipleri veriyor benim olduğum yerde bunların dışında ip verirse hızlı oluyor modemle alakası yok gibi
  • arkadşaımın mpodeminde ip yönlendirmesi yok dns ayarlarınıda değiştirdik ama yine yakalandı.sağlık olsun oda kapattırıyor bugün
  • Valla snmp ile erişim kontrolünü kapatıp resetlediğim anda 8mbiti gördü sonrasında direk düştü fakat şu anda 2 mbit ile 3 mbit arası gidip geliyor hız lanet olası Rt-205 in dnsleri niyeyse ttnet dnsleri ve değişmiyor eğer değişebiliyorsa bi yardımcı olursanız sevinirim

Derken 10 dakika sonra 1mbit yine hızım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WrathChild -- 24 Nisan 2012; 9:15:44 >
  • modemi kapatıp açınca hızın artıyor ama 1-2 dakika sürüyor bu artış.
  • bende modem arayüzünde hız 8192/799 hep. ama hızım 1.5 mbps
  • Yahu ne garip bir ülkede yaşıyoruz. Nerede bir uygulama yapılsa mutlaka bunun bir açığı, yanlışı oluyor. Yarın öbürgün hani elektrik sayaçlarına falan uzaktan erişilip ona göre tüketim, fatura falan düzenlenecekmiş ya, kimbilir onda neler neler bulup uygularız.
    Şahsen ben de "ben yaptım, oldu" diyenler olduğu için bir ihtimal olur düşüncesiyle birazdan uğraşacağım modemle bakalım ne olacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ironeagle

Yahu ne garip bir ülkede yaşıyoruz. Nerede bir uygulama yapılsa mutlaka bunun bir açığı, yanlışı oluyor. Yarın öbürgün hani elektrik sayaçlarına falan uzaktan erişilip ona göre tüketim, fatura falan düzenlenecekmiş ya, kimbilir onda neler neler bulup uygularız.
    Şahsen ben de "ben yaptım, oldu" diyenler olduğu için bir ihtimal olur düşüncesiyle birazdan uğraşacağım modemle bakalım ne olacak...

bende uğraşacaktım ama 30 tlme yazık arkadaşımda denedik yemedi.artık iş dışında net kullanma yada cafeye giderim
  • Bir çözüm yolu mudur bilmiyorum ama modem ayarlarından adsl 2+ ve adsl 2 yi kapattım.Modem G.DMT modunda bağlandı.Düşen hızım tekrar geldi.Şu an 10mbit ile gidiyor.İnşallah düşmez Deneyebilen olursa sonucunu yazarsa iyi olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gargamel11

Bir çözüm yolu mudur bilmiyorum ama modem ayarlarından adsl 2+ ve adsl 2 yi kapattım.Modem G.DMT modunda bağlandı.Düşen hızım tekrar geldi.Şu an 10mbit ile gidiyor.İnşallah düşmez Deneyebilen olursa sonucunu yazarsa iyi olur...

genelde millet sadece adsl2 veya adsl2+ açık bırakıyor sen kapatmışsın deniyorum editliycem.

edit: komple internet bağlantısı koptu öyle yapınca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Film Bu Ya -- 24 Nisan 2012; 14:04:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: <

bende ttnetin verdiği modem var huawei hg521 yapmadığım ayar kalmadı hatta yan yatırdım gene olmadı :D bu modemle işi çözen var mı?

bir çok şeyi denedim olmadı. hatta bi ara komple internet gitti ayarları sıfırlamak zorunda kaldım

• olmuyoooooorrrrrr insanları umutlandırmanın ne anlamı var zevkmi alıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Film Bu Ya

quote:

Orijinalden alıntı: gargamel11

Bir çözüm yolu mudur bilmiyorum ama modem ayarlarından adsl 2+ ve adsl 2 yi kapattım.Modem G.DMT modunda bağlandı.Düşen hızım tekrar geldi.Şu an 10mbit ile gidiyor.İnşallah düşmez Deneyebilen olursa sonucunu yazarsa iyi olur...

genelde millet sadece adsl2 veya adsl2+ açık bırakıyor sen kapatmışsın deniyorum editliycem.

edit: komple internet bağlantısı koptu öyle yapınca.

Açık bırakınca 1mbitten gidiyor hız akk ile...Bende kapasam n'olur ki dedim kapattım 2'sinide.Yaklaşık 45 dk'dır hızım 10mbit civarı dolaşıyor.Düşmedi .Belki de şansa düzeldi hız yani kesin bir şey diyemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gargamel11 -- 24 Nisan 2012; 14:17:42 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.