Şimdi Ara

AKK'den kurtulmak isteyenler. (Ana Konu - MTU ayarları vs) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.372
Cevap
173
Favori
791.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

modem arayüzünde bu yazıyor arkadaşlar. hızım normalde 12 mb demek oluyor bu değilmi ?

ama ben şuan 1 mbps hız alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ras0

ADSL Hızı: 959 / 12283 kbps

modem arayüzünde bu yazıyor arkadaşlar. hızım normalde 12 mb demek oluyor bu değilmi ?

ama ben şuan 1 mbps hız alıyorum

Geçmiş olsun akk uygulandı büyük bir ihtimal...Normalde 12mbit almanız gerekiyor ama 50gb kotasını geçtiniz heralde akk uygulandı...
  • evet kotam 110 gb şuan o yüzden düştü hızım
  • şaka gibi ben 6-7 sene önce 1 mb 30 tl veriyordum şimdi 1 mb 64 tl veriyorum komediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii utan kendinden ttnet inş batarsın inş iflas edersin
  • evet ttnet 1 mbiti 65 liraya kakalamayı başardı.
  • Ben bu tür şeylere pek inanmam, bi yapayım bakalım ne kaybederis dedim oldu entresan 1mbitdi 12 ile indiriyo şuan
  • Forumda okuduğum tüm yöntemleri denedim kesin olarak tek ulaştığım sonuç modemden ADSL şifresini değiştirip yanlış şifre girdiğimde hat kopması ve ardından doğru şifreyi yazdığımda hattın yeniden gelmesiyle beraber stabil olarak 30 saniye süreyle max hızda kullanabiliyor olmam. 30 saniye şifre işlemlerinin sürmesi ve 30 saniye max hızda DL edildiği düşünüldüğünde bu işlemi sürekli tekrarlamakla toplamda 8Mbit bağlantı için 4 kat hızlı DL yapmak mümkün oluyor. Tabii modem arayüzünden bunları yapmak, ardından F1'de yeşil ışığı bekler gibi modemin hat ışığını beklemek, görünce hemen download manager'dan dosyayı başlatmak, 30 saniye sonunda dosyayı tekrar durdurup işlemleri tekrarlamak gibi komik tarafları var.
  • Arkadaşlar bence tamamen modem arayüzünden kaynaklanıyor airties rt206 modemde dns değiştirince hızım bu oldu ama ne kadar devam eder bilemiyorum

AKK'den kurtulmak isteyenler. (Ana Konu - MTU ayarları vs)

umarım böyle gider :D:D
  • Yarım saat geçti daha hız düşmedi bakalım ne kadar devam edicek

Edit: Şuan düştü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cy_x -- 24 Nisan 2012; 15:38:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guardnight

Arkadaşlar bence tamamen modem arayüzünden kaynaklanıyor airties rt206 modemde dns değiştirince hızım bu oldu ama ne kadar devam eder bilemiyorum

illaki dusucek bende de aynısı oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: exerion

quote:

Orijinalden alıntı: guardnight

Arkadaşlar bence tamamen modem arayüzünden kaynaklanıyor airties rt206 modemde dns değiştirince hızım bu oldu ama ne kadar devam eder bilemiyorum

illaki dusucek bende de aynısı oldu

evet şuan düştü ama böyle oluyorsa muhakkak bir çözümüvardır

• vallaa ben 2-3 gun uğraştım daha uğraşmam 12 aya kadar sözleşmem var ondan sonra vururum penseyi keserim kaployu gider ttnet tende bitiririm aboneliği olur biter ben eskiden devletteyken telekom keşke özelleşse keşkeşkeşke derdim şimdi kendi kendime guluyorum telekom devleteyken borçtan kapanınca açma parası yoktu 45 tl ydi her sene 2 ye katlanırdı sabit para gelirdi bi özelleşti şuan ne kadar ödediğimi bilmiyorum bi fatura ötekini tutmuyor artı borç açma kapama parası eklediler resmen yolunuyoruz başka bi açıklaması yok
  • Bende G.DMT yapınca torrentdaki download işlemi inene kadar 800 lerde hız ama sadece o bağlantı için öyle oluyor başka bir torrent veya tarayıcıdan birşey denediğimde olmuyor. İndikten sonra o hızı göremiyorum bidaha yani..
  • buda bişeydir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror42

Bende G.DMT yapınca torrentdaki download işlemi inene kadar 800 lerde hız ama sadece o bağlantı için öyle oluyor başka bir torrent veya tarayıcıdan birşey denediğimde olmuyor. İndikten sonra o hızı göremiyorum bidaha yani..

Yok dostum her zaman yemiyor Önceki gece modemden telnet, SSH, Remote Management, vs engelledim. Modem arayüzünden dns leri değiştirdim. O gece birkaç saat eski hız kullandım. Sabah kalktığımda aynı tas aynı hamam. Bu sefer ne yaptım ettiysem olmadı. 1 mbit çakılı kaldı öyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pc_kopatim -- 24 Nisan 2012; 19:43:45 >

• tüm yorumları okudum gerçekten güldürüyorsunuz insanları.

1.si hızınızın düşmesi ile modeminizin ilgisi yok.
    2.si modeme ne yaparsanız yapın hızınız değişmez.

olayı size anlatayım. bu arada tt da çalışıyorum.
    şu yoldan gidelim. bilgisayarınız modeme 100 megabitle bağlı. modeminiz dslam e 8 megabit.
    siz 100 megabit mi internete bağlısınız hayır. modeminizin dslam e bağlı olan hızı 8 ile bağlısınız.
    sizin kullanıcı adınızın ve şifrenizin kayıtlı olduğu redbackler vardır
    redback nedir. dslam dan sonra internet omurgasına çıkmadan önceki kullanıcı adı ve şifrenizin kontrol edilği yer. bütün redbackler birbirine bağlıdır ve senkronize çalışırlar.
    dikkat ederseniz akk her zaman vardı. ama redbacklerin bazılarında. neden çünkü firmwareler farklı idi.
    şimdi ne oldu redbacklerin firmwareleri güncellendi hepsinde akk uygulanmaya başlandı.
    siz modem de 50 megabit de görseniz sizin kullanıcı adınız sınırlandırıldı. dslamden 8 de görebilirsiniz 16 da 32 de.
    önemli olan redbackin sizi sınırlaması.
    30 saniye normal olarak sizin internete girmenizin sebebi. modemi fişe taktınız. adsl ışığınız yandı redback e geldiniz kullanıcı adı şifreniz doğrulandı internete çıktınız. redback diğer redbacklere bakar. bu kullanıcı adında sınırlama varmı. yoksa devam. varsa sınırlanır. eğer o anda sizin kullanıcı adınızın kayıtlı olduğu redbacki bulamazsa akk yok sanar sizde normal hızda devam edersiniz. bir süre sonra tekrar kontrol eder. sizin kullanıcı adınızın olduğu redback i bulur sizi düşürür.

olay bundan ibaret.

hangi birim derseniz nms deyim.

bu arada fındık kadar değilde fındık kadar beyni vardır diyen arkadaşın beyni kadar bende beyin var.

iyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ra

tüm yorumları okudum gerçekten güldürüyorsunuz insanları.

şu yoldan gidelim. bilgisayarınız modeme 100 megabitle bağlı. modeminiz dslam e 8 megabit.
    siz 100 megabit mi internete bağlısınız hayır. modeminizin dslam e bağlı olan hızı 8 ile bağlısınız.
    redback nedir. dslam dan sonra internet omurgasına çıkmadan önceki kullanıcı adı ve şifrenizin kontrol edilği yer. bütün redbackler birbirine bağlıdır ve senkronize çalışırlar.
    dikkat ederseniz akk her zaman vardı. ama redbacklerin bazılarında. neden çünkü firmwareler farklı idi.
    şimdi ne oldu redbacklerin firmwareleri güncellendi hepsinde akk uygulanmaya başlandı.
    siz modem de 50 megabit de görseniz sizin kullanıcı adınız sınırlandırıldı. dslamden 8 de görebilirsiniz 16 da 32 de.
    30 saniye normal olarak sizin internete girmenizin sebebi. modemi fişe taktınız. adsl ışığınız yandı redback e geldiniz kullanıcı adı şifreniz doğrulandı internete çıktınız. redback diğer redbacklere bakar. bu kullanıcı adında sınırlama varmı. yoksa devam. varsa sınırlanır. eğer o anda sizin kullanıcı adınızın kayıtlı olduğu redbacki bulamazsa akk yok sanar sizde normal hızda devam edersiniz. bir süre sonra tekrar kontrol eder. sizin kullanıcı adınızın olduğu redback i bulur sizi düşürür.

olay bundan ibaret.

bu arada fındık kadar değilde fındık kadar beyni vardır diyen arkadaşın beyni kadar bende beyin var.

iyi akşamlar.

Arkadaş güzel açıklamış +1 :)

• quote:

olay bundan ibaret.

iyi akşamlar.

güzel bilgiler için teşekkürler öncelikle ,

dünden ben 2 saat boyunca 400 kb ile dosya cektim , daha sonra hiz dustu . sonra tekrar biraz daha denedim ve bu sefer 10 dk boyunce 1mb/sn ile dosya cektim

redback dediginiz sistem neden beni 2 saat sure ile sınırlandıramadı ? ikincisi de madem ilk seferde hız dustu , ikinci denemede nasıl hız artısı oluyor ?

• quote:

olay bundan ibaret.

iyi akşamlar.

Şahsen yetkili bir ağızdan açıklanmasını bekliyordum. İyi oldu.

Peki merakımdan soruyorum redbackler bölge santralinde mi tutuluyor yoksa Ankara merkezde mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: deta53

allah belasını versin sistemlerinin sınırsız diye satılan internet nasıl sınırladırıyor kullanıcı adını. tarife sınırsız ama her tarafta sınır var.

Hocam inşallah batar giderler, tarih sahnesinden yok olurlar, orası ayrı; ama ne yazık ki sınırsıza sınır olduğu en başından beri belliydi
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.