İlk önce şunu belirteyim ben bir elektrik mühendisiyim .Ve nükleer santrallerin kapatıldığı haberi yanlış . Kullanım ömrü dolan veya güncel statülere dayanamayan santraller evet kapatılıyor veya kapatılma fikri var ama enerji tüketimin düşüş yerine yükselmesi ve bu gibi yüksek güç üreten santrallerin yerini 10 15 belki daha fazla santralin alacak olması nedeniyle kapatılamaması söz konusu .almanya bir santralini geçtiğimiz kış ayında kapattı ve yükselen güç tüketimi sonrasında tekrar açtı ve bu bir nükleer santraldi . Deprem vs sızıntı konularına gelince arkadaşlar en büyük nükleer sızıntı olalı 20 yıldan fazla oldu inşaat elektronik ve sızıntı gibi koruma yapma imkanları nükleeri kapalı olarak metallerde tutma imkanı çok daha arttı . Sizin evdeki gibi 3 çeliği sar bir kolon yap gibi bir olay mümkün değil orada. O santralde kullanılan çeliği ve betonu kullansak 2 tane ilçedeki tüm apartmanları yenileriz büyük ihtimalle. Rus ve çinlere güvenmiyorsanızda kime güveniyorsunuz onu anlamadım ? Ruslar acı tecrübelerle bu işi öğrendiler çinliler ise bu işlerde sadece türkiyede değil afrikada asyada bir çok nükleer santralin yapımını ve işleten ülkedir . Eğer ruslar ve çinliler kendi ülkelerindeki yaptıkları standartı tutturursa birşey olmaz. Benim tek üzüldüğüm nokta tüm hakların rus ve çinlilerde olması , türkiyeye kazandıracağı çok şey olmasına rağmen türkiyenin pek bir söz hakkı olacak gibi durmuyor . Fakat şu bir gerçek risk böyle üretimlerde her zaman vardır . Elektrik zaten başlı başına dengesiz bir enerji , nükleer ile birleşince çok tehlikeli fakat 2024 te kontrol otomasyon çelik metaller vs konusunda dünya çok ileride . Kesinlikle bir sorun çıkmaz kimse diyemez fakat bu işin standartları basit temelde tutturulursa dahi sorun çıkma oranı çok düşük olur |
Akkuyu NGS’nin 1. Ünitesinde kritik bir aşama daha tamamlandı (2. sayfa)
-
-
O kadar detayı düşüneceğinize kendi bataklığınıza baksanıza? ufacık belediyenizle hiçbir şeyi beceremiyorsunuz kanuna uyduğunuz bile yok, sürekli hayır diyerek değişimden korkarak yobaz kafayla geçmez bu hayat. Size kalsa bu ülke hiçbir şey üretmesin çözülmesin sonra da oturup keyfine baksın öylece duvara bakıp atamızı seyredelim atammmmm diye
-
Haklısın.... Detay düşünmeye ne gerek var?! İnsanlar kanser olup acı çeksin, gebersin, sefil olsun, ama saraylarda ballı manda yoğurdu yiyenler, Amerikan vatandaşı torunlarıyla, uçak filolarıyla gezsin.
Biz belediyelerin yapamadığı işleri de eleştiririz. Kendilerini düzeltsinler diye. Siz her boku bildiğini zanneden badem bıyıklı efendinize 1 kelime eleştiri yapamazsınız. Çaldıklarını sen de biliyorsun ama hırsız diyemiyorsun. Ben eski Bodrum belediye başkanına, sayfasında köstebek Ahmet diye lakap taktım, ne mahkemeye verdi, ne itiraz etti, ne de saldırdı. Biz düşünüp yorum yaparız, eleştririz. Yanlış, eleştiriyle düzeltilir. Her boku ben bilirim, siz de bana uyacaksınız ile değil. Herif sizi beyinsiz salaklar olarak görüyor, siz kabul ediyorsanız, bizim için sorun yok.En azından ben bunu kabul etmiyorum. Düşünüyorum, eleştiriyorum, sesimi çıkarıyorum, cevap istiyorum. Ben Arap kültürüyle yetşmedim, çerkezim ve Türk kültürüyle yetiştiğim için sorgularım. Biad etmem.
Bu ülkenin üretimini de siz bitirdiniz, haberin yok galiba. Anavatanı Anadolu olan mercimeği Kanadadan alıyoruz. Yine anavatanı Anadolu olan buğdayı, savaşta olan Ukraynadan alıyoruz. Türklerin, Türk olduğu zamandan beri yetiştirdiği hayvanları bitirdiniz, Brezilyadan hastalklı hayvanları gemilere doldurup getirttiniz ve bunları da halka yedirdiniz. Bu ülkenin şeker fabrikalarını kapattınız. Pancar üretimini bitirdiniz. Amerikadan mısır şurubu alıp, halkı kanser ettiniz. Bu ülkenin fabrikalarını, bankalarını, limanlarını, tesislerini sattınız. Turkcellde, tüpraşta Amerikalıları zengin etmek, onlara para kazandırmak için asgari ücretle, karın tokluğuna kölelik yapıyorsunuz. Vodafone da İngilizleri.... Bu ülkenin yeraltı madenlerini bile sattınız.
Üretmekten kastın bu muydu? Ne ürettiniz pardon? O nükleer santral bizim bile değil, Rus şirketine ait. Onun pparasını bile ödeyemiyorsun, kredi kartından, olmayan parayı vergilendirmeye kalkıyorsun. Bu mu uçuşunuz? Hani hedef 2023 tü, uçuyor muyuz, kaçıyor muyuz?
Siz osmanlıcılık oynamaya çalışırken, keşke o duvara bakıp atammmm diyebilseydin... Bugün gri listede, embesil listesi için sıra beklemezdik.
-
Rusya federasyonuna hayırlı olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eyvallah kardeşim, güzel bilgiler vermişsin. En azından biraz rahatladık.
Ben Ruslara güvenmiyorum diye de birşey demiyorum. Ruslar ya da Çinliler yapıyorsa yapsın. Ancak tabi, Çernobil kazası, akıllarda soru işaretleri bırakıyor.
Şu da var, Mersin, güneydoğu depreminden etkilendi. Ben orada şehir hastanesi yapımında çalışmıştım. Çok sağlam yaptık ama buna rağmen, uzun binaları bölen dilatasyon dediğimiz hareket payının olduğu yerden bina ayrılmış, fotoğraf yükleyemedim şimdi. Mersinde yaşayan bir arkadaşım göndermişti. Cephede dökülmeler meydana gelmiş. Umarım bunları tolere edecek kadar sağlam yapmışlardır.
BU santralin Ruslara ait olacağı konusunu da buradan öğrendim. Nükleer atıklar ne olacak? Akıldaki soru bu. Mevcut ülkede, insan hayatının değeri olmadığını hepimiz biliyoruz. Korktuğumuz nokta da bu zaten.
-
Nükleer atıklar sizin sokağa gömülecek değer kazansın mahalle.
-
https://www.sansasyonelhaber.net/sehir-hastanesi-depremde-ortadan-ikiye-ayrildi-paylasimlarina-yalanlama-geldi-yalan-bilgi-yayanlara-suc-duyurusu.html
-
NGS kullanan dünyada kanser yok ama bizde çok
peki kenks
-
- Akdeniz'e yapmayalım peki. Nereye yapalım? Karadeniz? eee? Orada tarım arazileri yok mu? Fındık, Tütün, Karadeniz ormanları. VAR. Ege? Orada tarım arazileri fabrikalar yok mu? VAR
eeee?
NGS yapma yani kanka
2. Merak etme sen atıkları saklarsın
3. 1.de NGS yapmıcaz dedik ya kanka. HES yapınca HESe karşıyız diyorsunuz ama karar ver kanka
4. Dünyada diğer NGSler kanser üretmiyor ama bizde üretiyor. peki kanka
5. İleride Amerikanın ne diyebileceği ihtimali üzerine ülkemiz stratejilerini geliştirmeli. Hmmm Peki kanka
6. Niyet okumacalar hmm anlaşıldı kanka
7. NGSyi japonlara yaptırsaydık kanka bkz. Fukushima Felaketi
Soru sormak ile itibarsızlaştırma yapmak, iftira atmak, niyet okumak arasında farklar vardır
Bu ülkenin en büyük ithalat kalemi enerjidir. Enerji üretim kaynaklarını yedeklemek geleceğimiz için aşırı derecede önemlidir.
Dünyada bizim gibi GSMH ve nüfusa sahip hangi ülkenin NGS si yok? tersten bak cevaplarını alacaksınız
Ama sizlerin derdi cevap değil. boşver kanka
-
Boşverdim kanka.
Sen kankalığa devam et kanka.
Bilgi yok, birikim yok, sokak ağzıyla devam kanka.
Osmanlı olacaz kanka
-
Nasıl cevap isterdin?
Termodinamiğin 1. kanunuyla mı?
Derdin NET
Ne NGS ne başka birşey
Osmanlı diyerek teyit ettin
Hadi sağdan sağdan
-
o kaza değil deprem sonrası tsunami yüzünden olan durum... nükleer ölüm fabrikalarına tapanlarda azıttı...
-
ee Japonlar kanka
çok iyiler kanka
çok dürüstler kanka
Japonya deprem bölgesi kanka
9 şiddetinde deprem oluyor ama kimsenin burnu kanamıyor kanka
Depremlerden sonra tsunami alarmı veriyorlar kanka kimseye bişey olmuyor kanka
E ama deprem sonrası oluşan tsunami sebebiyle NGS'de sızıntı oldu
Doğal afet meydana geldi
Japonlar olarak deprem bölgesinde olduğunu ve tsunami riskini bilmelerine rağmen tesisi buna göre inşa etmemişler mi?
Hemen HARAKİRİ kanka
-
Kanka....
Bu forumda olduğuna göre, internet kullanabiliyorsun kanka.
Dilatasyon nedir bi sor Google amcaya kanka.
Ya da kolay yoldan suç duyurusunda bulun kanka.
Venom ismi de yakışmış kanka
Ne nedir, sorma, soruşturma, burada neden bahsediyoruz sorgulama kanka
Saldır kanka
-
Dayanaksız fikirlere tahammül seviyem
Temsili değildir
-
Dilatasyon nedir bi sor Google amcaya kanka.
Yurtiçi ve yurtdışı prestijli projelerde şantiye şefliği yaptım
CVleri yarıştıralım mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X