Şimdi Ara

Aklıma takılan sorular var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Do ve did'den sonra gelecek cümlenin hangi halde olacağına karar veremiyorum. I did go veya i did went gibi.

Cümlelerin geçmiş zamandaki halleri kolayca aklıma gelmiyor bunu sadece ezberleyerek mi aşabilirim?

İngilizce konuşulanları kolayca anlayamıyorum altyazıya ihtiyaç duyuyorum. Bu sorunu aşmak için ne yapmalıyım? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Did do nun past halidir

Was/were ise be nin past halidir

Örneğin

I was ill (Hastaydim)

I did went olmaz. Çünkü yapilan bir eylem yok

I went to school.

I did not visit my friends yesterday vb.

Did donun past halidir ve didden sonra kesinlikle past tense olmali.

Fiillerin 2.hallerini ve bunlari bol tekrarla ezberleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rozark -- 16 Kasım 2017; 0:31:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DID ve WAS arasındaki fark elbette devasıdır. Unutun şimdi herşeyi ve şu sorularıma cevap verin:

Ben 2 gün önce hasta idim.
    Ben 2 gün önce hastaneye gittim.

Bu iki cümle arasındaki fark size doğru seçimi yaptırır. 1. Cümledeki idi/idim/idin... kelimesi bizim, hasta kelimesine ek fiil olarak yardıma gelir ve cümle kurmamızı sağlar. yani WAS /WERE ek fiildir ve sadece ismin/sıfatın yani hal ve durum için yanımıza gelebilir.
    Lakin GİTMEK kelimesi kendi kendisne başlıca kocaman bir ANA FİİL olarak dururu karşımızda ve zaten kendisi tense çekimine uğrar. Yani was ve were'ün yardım etmesine yani cümle içine girmesine müsade yoktur ;)
    Bu sebeple I went...demek ile cümlemizin iskeleti kurulmuştur ve yeterlidir. Koca ana fiilin olduğu yerde was ve were'ün de işi neymiş ?? ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.