Şimdi Ara

AKN Kalkması ile yapılan %280lik zamları Cimere şikayet ettim (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
2
Favori
30.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
625 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • akk/akn kalkmasada aynı zamlar gelecekti...
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    İletin.

Bizzat yaşadığınız, bu forumda da bire bir her anına tanıklık ettiğiniz veya etmeseniz bile geriye dönüp bakabileceğiniz her izi ortada olan bir konu hakkında ısrarla yanlış bilgileri yaymaya devam ediyorsunuz ve bizlere hiç hak etmediğimiz ithamlarda bulunuyorsunuz.

Biz 2016'dan beri hiçbir doğrudan çıkarımız dahi olmadığı hâlde bu ülkede insanlar daha yüksek hızlarda makul fiyatlarla internete girebilsin diye yeri geliyor gecemizi gündüzümüze katıyoruz, siz diyorsunuz ki "Azınlığı mutlu ediyorsunuz". Ne münasebet!

Açın bakın, madem DonanımHaber forumundayız, forum konumuz orada:https://forum.donanimhaber.com/internette-kalite-hareketi--117507603

Açın bakın, Change.org kampanyamız orada:https://www.change.org/p/internette-kotaya-kısıtlamaya-düşük-hıza-fahiş-fiyatlara-hayır

Açın bakın, binbir emek sonucu çıkmasını sağladığımız BTK düzenlemesi hakkındaki görüşümüz orada:https://www.change.org/p/internette-kotaya-kısıtlamaya-düşük-hıza-fahiş-fiyatlara-hayır-btkgovtr/u/19403990

Açın bakın, okuyun. Buna rağmen, onca dil dökmemize rağmen aynı şeyleri, aynı tuhaf ithamları tekrarlıyor olmanız troll olup olmadığınız konusunda ciddi şüpheler yaratıyor. Eğer troll değilseniz okursunuz, rasyonel bir insanın yapacağı gibi gerçekleri görüp ona göre yorum yaparsınız.

Bakın, üstte de birisi sürecin unutulması sonucu düşülen büyük bir yanılgıya yanıt verdiğimiz şu tweet dizisine rağmen (https://twitter.com/kalitehareketi/status/1149647991868813313) AKK varken hızının 35 Mbps'den 16 Mbps'ye düştüğünü öne sürerek AKK'nin kaldırılmasının kötü olduğunu söyleyerek nedense bizi suçluyor. Bakın, buna rağmen, her şeyin o kadar net bir şekilde ortada olmasına rağmen, hafızaları tane tane anlatarak tazelememize rağmen.

Hakkaniyet. Vicdan. Sağduyu. Mantık.

Lütfen. Lütfen, bizim de psikolojimiz var, göz göre göre bu kadar oynamayın, bizi psikolojik bir harbe sokmayın. Bu kadar yanlış yorum, bütün dil dökmelere, tek tek izah etmelere rağmen bu kadar haksızlık, bu kadar tuhaf itham olmaz. Lütfen.

Not:

Bu foruma üye olan insanlar ve forumun birçok yöneticisi de bizzat destek oldukları için onların hepsi birden, bu aymazca yapılan, okumadan, bilmeden yapılan hakaretlerden payını alıyor. Bakınız, tamamen gerçek dışı uçuk bir iddia üzerinden bu forumun üyelerine ve admin'lerine yapılan hakaretlere bir örnek:

ekşi sözlük
    kota aşımında internetin kesileceği iddiası
    https://eksisozluk.com/entry/86714746

Bakın, bu Ekşi Sözlük üyesinin ettiği bu hakaret... Bu ne kendini bilmezliktir? Her yerden onlarca haksız itham duymaktan, haksız hakaretler işitmekten bıktık.

Her şey bu kadar netken, onlarca şey yazılıyken, çiziliyken, bu süreçten bizzat yaşaya yaşaya hep birlikte geçmişken... Olmaz. Lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 13 Temmuz 2019; 4:30:31 >

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    durum bu hale gelince onu da siz yapın diyeceksin öyle mi ?
    aksine ben değil siz kendinizi düşünerek bunları yapmışsınız (geldiğimiz noktada bu anlaşıldı)

üstelik kota kalktı mı ? hayır tabi (yani bir şekilde akn.devam ediyor)
    belli bir azınlık dışında bu hareketten faydalanan oldu mu ? hayır tabi

peki bu ülkenin ne kadarı fiber ,ne kadarı adsl. kullanıcısı ?
    çok büyük kısmı adsl kullanıcısı öyle değil mi ?

artı olarak fiyatlar anormal arttı mı ? arttı değil mi

şimdi taahhütleri devam edenler sanki hep böyle devam edecek gibi konuşuyor ,bittiğinde asıl isyanı onlarda göreceğiz ve yine başlayacaklar ,buna tepkimizi gösterelim diye ama bu defa bu kadar destek gösterilir mi bilemem

sen 35-50-100 mbit ile akn. kalktı bak ne güzel diyeceksin ama 8 mbiti bile zor alan ,hatta bunu bile sağlıklı alamayanlara haset etme diyeceksin
    o zaman bir daha destek isteyeceğin zaman sadece o kesimden destek iste sende ,en başta böyle deseydin acaba kaç kişi destek olurdu ,bunu da test etmiş oluruz

neyse dediğim gibi bu konuda daha fazla sinirlerimi bozmayacağım ,zaten aylarca telekom ve ttnet ile yaptığım sinir harbi yetti de arttı bile
    birde buradakilerin "trol-haset etme" gibi sözlerine muhatap oluyoruz ,insaf yahu

yalnız şunu unutmayın "bugün bana ,yarın sana" ,hayat hiçbir zaman aynı gitmez bunu da hesaba katın

• kontratak kullanıcısına yanıt
    ilettim zaten ve eğer siz millete trol dediğiniz halde işlem yapılmazsa bende herkese demeye başlayacağım

yahu sanki bu konuda sadece siz çaba gösterdiniz ,ben dahil herkes bu konuya destek verdi
    ama siz kendinizi kurtardıktan sonra ses soluk kesildi (merak etmeyin bu konuyu en başından beri takip eden birisiyim)

benim söylediğim her şey delillidir ,bir sürü örnek getiriyorum ,nerede yanlış yönlendirme ?

ben ne zaman akn. kalkmasın dedim ,ne zaman bunu savundum ?
    aksine kalkması gerektiğini söyledim ve hala aynı fikirdeyim ,ben başka şeyler söylüyorum ama anlaşılan okumuyorsunuz bile

sizin psikolojiniz var bizim yok mu ?
    biz sizi desteklediğimiz için bedel ödedik ama hala sizin psikolojiniz bile bizden önemliymiş anlaşılan
    ben 5 ay telekom ve ttnet ile her gün kavga ettim ,peki siz 2019 yılında bunlarla kaç defa kavga ettiniz ?

bizim değil de sizin psikolojinizin bozulmasına sebep nedir ,siz ne kaybettiniz ?

internette kalite hareketi yaptık deyip ,otur sus kes sesini diyeceksen alenen söyle
    çünkü bizim hiçbir konuda hakkımız yokmuş

ben ve benim gibilerin konuşmasına bile dayanamıyorsun ,bunlar olmadı yok mu diyelim ,kulağımızın üstüne yatarsak sorunlar bitmiş mi olacak ?
    üstelik burası devlet dairesi mi ,siz böyle istiyorsunuz diye emredersiniz mi diyeceğiz ?

tekrar ediyorum benim açımdan bu yapılan hareketin hiçbir faydası olmamıştır (mutlu azınlık hariç desem yine kızacaksınız ama ne diyeyim peki)
    hadi diyelim ben yalan söylüyorum ,o zaman internet sağlayıcıları bölümünde isyan edenleri de mi görmüyorsunuz ?

üstelik siz servis sağlayıcı firmamısınız da onlardan fazla tepki gösteriyorsunuz ?

her ne olursa olsun karşınızdaki kişiye trol falan diyemezsiniz ,size bu hakkı kim veriyor ,aynı sözleri istesem bende size yada daha fazlasını söyleyebilirdim ama söyledim mi ?

burası bir forum ve ben forum kuralları dahilinde istediğimi söylerim ,sizin beğeneceğiniz sözleri söyleme mecburiyetim mi var ?

"Troll müsünüz?" bir sorudur, troll değilseniz "Troll değilim." diyebilirsiniz. İnternette Poe Kanunu vardır, araştırın. İnanılmaz bir yazının parodi mi yoksa gerçekten inanılmaz bir aşırıcılık örneği mi olduğunu açık bir beyan olmaksızın anlamak mümkün değildir.

https://rationalwiki.org/wiki/Poe's_Law

O kadar yazmışsınız, aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz. Bakın, bu inanılır gibi değil.

Siz sadece kendinize odaklanmışsınız, kendiniz anında rahata kavuşmak istiyorsunuz ve bizim elit bir kesim için uğraştığımız gibi çok ama çok büyük bir haksız ithamda tekrar bulunmuşsunuz.

Bakın, siz anlamlandıramıyor olabilirsiniz, ama ben "adalet hassasiyeti" olan birisiyim (İngilizcede "justice sensitivity" olarak geçer). Ben haksızlığa tahammül edemem ve onunla mücadele ederim. Sadece kendime yapılan bir haksızlığa değil, başkasına yapılan bir haksızlığa da tahammül edemem ve mücadele ederim.

Siz, 2019 yılında Türk Telekom'la kavga etmiş olabilirsiniz, eyvallah.

Ben, 2019 yılında kendim İSS konusunda sadece kendi yaşadığım problemler için değil, tanıdık veya değil, ayırmaksızın onlarca insanın problemiyle bizzat ve hiçbir çıkarım olmaksızın ilgilendim. Birçok insanın tüketici hakem heyetine başvurarak haklarını almalarını sağladım. Hiçbir kişisel menfaatim olmadan insanlara yardımcı oldum hak yerini bulsun diye.

Sadece 2019 yılı mı? Ben yıllardır bu konularda mücadele ediyorum, insanlara yardımcı oluyorum. Sadece internet konusunda değil, tüketici haklarını ilgilendiren her konuda.

Örnek mi istiyorsunuz? Bu forumun LG G4 konusunu açın bakın. Buradan kaç insana tek tek, saatlerimi feda ederek yardımcı olmuşum görün.

Bakın, siz büyük bir yanılgı içindesiniz ve bu yanılgı bize büyük haksızlık yapmanıza neden oluyor. O kadar link verdim, onları açın okuyun. Biz bu ülkenin her bir köşesinin fiber optik altyapı ile donatılması için farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Ve "biz" derken birkaç kişiden bahsetmiyorum, bunun için uğraşan, bu konuda destek veren herkesten bahsediyorum.

Hakkaniyet ve sağduyu. Lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 13 Temmuz 2019; 5:5:58 >

• hepsini geçtim neden benim gibi sözler edenler susturulmaya çalışılıyor ?
    neden başka fikirlere tahammül edemiyorlar ?
    başkalarının yaşadığı sorunları dile getirmeleri neden engellenmeye çalışılıyor ?
    sorunlar devam ediyor denildiğinde neden birileri bu sorunları kendisi yapmış gibi savunma konumuna geçiyor ?
    ülkenin bir kesimi hak aradığında normal ,diğerleri niye anormal görülüyor ?

yani yazmayayım diyorum ama gelen suçlamalar yenilir yutulur cinsten değil
    Biz tüm internetin gelişmesi için uğraşıyoruz derken siz o emekleri hiçe sayıp, sadece kendi sorununuzla ilgilenen özel bir kampanyayı sipariş verir gibi bizden başlatmamızı isterseniz o cevabı almanız doğaldır.

Dürüst konuşmak gerekirse fiyatlar hala yüksek olsa da aşırı derecede artmadı. Kampanyamız öncesindeki her hızın 3 Mbps'ye düştüğü dönemde de sınırsız fiyatları yaklaşık olarak bu kadardı. Ancak siz 50 GB'lık 24, 50 ve 100 Mbps illüzyonlarını gerçek 24, 50, 100 Mbps ile kıyaslarsanız bu elma ile armudu kıyaslamaktan farksızdır. O dönem sözde "limitsiz" sahtekarlığı ile aslında daha pahalıya internet kullanıyorduk.

Ayrıca sürekli bize elit zümre gibi hitap etmeyi de bıraksanız iyi olur. Yönetimde sizin gibi ADSL kullanan da var, kablo da, fiber de var. Biz bu işlere ilkesel olarak yaklaşıyoruz, bunu çoğumuz Playstation oynamadığı halde Sony'ye soruşturma açtırmamızdan belki anlayabilirsiniz. İnsanların mutluluğuna ortak olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 13 Temmuz 2019; 5:16:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"müsünüz " diye her konuda sorulmaz ,öğretmen misiniz diye sormakla ,aşağılamak amaçlı sormak aynı mı yani ?
    aslında bu sizin yaptığınıza "soruyormuş gibi yapmak" denir

neyse bu konuda daha fazla sinirlerimi harap etmeyeceğim ,zaten yeterince mağdur oldum ,bu yetmezmiş gibi birde forumdakilerin hakaretine ,anlamsızca suçlamasına daha fazla muhatap olmak istemiyorum

bir gün aynı şeyler başınıza geldiğinde anlayacaksınız ,diğer türlü ne desem olmuyor

işin en vahim olan kısmı ise mağduriyeti yaşatan firmaları bırakıp ,burada mağduriyet yaşadığını ,akn. hareketinden sonra yaşanan olumsuzlukları dile getirenlere suçlayıcı cevaplar verilmesi insanı üzüyor

başka cevap yazmayacağım ,zaten benim için konu kapanmıştır
  • Kendinizi yormayın arkadaşlar, bu ülkede iyi bir gelişme olmayacak.

"abandon all hope ye who born here"
  • benim anlamadığım taahüt varken nasıl fiyat değişir. taahüt bitince değiştirseler anlarım da, taahüt bitmeden değiştirilemez yani. tam bir rezalet.
  • Türkiye de interneti zenginlik sebebi oldu. Nasıl buzdolabı alamazken şimdi alabiliyorsak zenginiz işte interneti de alabiliriz. Neden sorun ettin ki.

Ben mesela hat tarifemin internetini kullanıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    hayatimda yapmadim troll lük. ama senin gibi gibi kibirli kendini begenmişleri herseyin dogrusunu ben bilirim gibi hatali beyin hücresi kullananlari da iyi bilirim. turolmüsünüz normal bir sorudur diye bir aciklama da yapmissiniz. troll müsünüz eğer bir soruysa ve normal bişeyse bir soruda benden size. peki senin beyin hücren varmı? buda normal bi sorudur yani. insanların düşüncelerine ve yaşadıkları tecrübelere saygı duyacaksin once bunu öğreneceksin. herkes senin gibi düşünmek zorunda deil. Ve herkesin aldığı hizmet seninle ayni değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaryigiter -- 13 Temmuz 2019; 10:9:6 >
  • sroad kullanıcısına yanıt
    3 yillik aboneyim bole bi olay görmedim yaşamadım inan. sistem eskiden dediğiniz gibi olabilir fakat benim abonelik sürecim boyunca ben böyle 3 mbite düşme diye bişey yasamadim. 35 mi hep 16 ya düştü. ben zaten kendi durumumu soyledim. ben böle bisey gormedim yasamadim. internetten baktim gerçekten hiz 3 mbite düşüyormuş. ben yaşamadim kardeşim. görmedim böle bişey. bildim bileli 35 mit 200 gb kotam dolarsa hizim 16 mbite düştü hep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaryigiter -- 13 Temmuz 2019; 9:3:28 >
  • Akn kalktı mı beyler ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Kuzgun

akn karşıtı insanlar bizi rezil etti diye bağırıyorlar bu zamlara ağlayanlar. akn olsa ve enflasyon bu düzeyde olsa yine aynı zamlar gelecekti. ben mecbur muyum 24 mbps ücreti verip 20 gün 3 mbps kullanmaya. insanlar bunu akıl etse zaten bunlar yaşanmayacaktı.

Alıntıları Göster
    Hocam anlatamazsın bunu. İnternet sorununda dıj güçler akn karşıtları oldu. Biz bütün interneti iyileştirmeyeçalışarak hata ettik. Aknsiz paketlerin standartlaşmasını isteyip parasını verip kullanacaktık.

Başkasının hakkını savunmayacaksın bu ülkede. Bırak adam 3 mbps ile girsin. Yetiyor ona zaten.

• Seçim sürecinde şikayet olsa belki bir şeyler olurdu ama şu an gündemde seçim meçim yokken kopyala-yapıştır bir cevap alıp oturursunuz aşağıya...

Hazırlayın dilekçeyi 2023 te yollarsınız 👍 zaten şahlanacaz o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhunturk -- 13 Temmuz 2019; 11:51:50 >
  • Seçim zamanı yaptırabilirdik ama o zamanlar taahütler bitmemişti tabii ses çıkaran olmadı bizim azıklık hariç,ufaktan tepkiler başlamış güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

iyi olmuş , sırf akpli değiliz diye , yorum yaptık diye , içinde hakaret olmayan mesajlara 1 hafta + 3-5 gün daha ceza veriyorsunuz , ne yazdığımızı bilmesek haklısınız derim :D allahta işinizi rast getirmiyor. hepinize müstehak
    Ben de bu taahhütlü sınırsız olayı fiyat artışlarının % 100 den fazla olduğu ile ilgili mesajlar yazdığımda aynı anda onlarca kişi bana saldırdı.
    İnşallah taahhütleri bitince dünyanın kaç bucak olduğunu görecekler.

• serdaryigiter S kullanıcısına yanıt
    tamam işte hocam zaten 3 yıllık bir geçmişi var bu durumun. muhtemelen siz abone olduğunuz dönemler btk bu kararları açıklamıştı. 2019'a kadar hız artık 3'e değil kademeli olarak herkesin paketine göre düşecek. 2019'dan sonra akn kalkacak.

yani şu an geldiğimiz durumdan ben de memnun değilim ama sizin dediğiniz gibi olma ihtimali hiç yoktu. eğer bu hareket olmasaydı siz 16 falan değil dümdüz 3 kullanacaktınız. hadi iyimser bakalım iss'ler kendileri düzenleme yaparlardı diyelim 5 mbps olsun.

ayrıca fiyatlara gelen bu zamlar kabul edilemez olsa da son 1 yıllık ekonomik gidişat ile zaten bir miktar zam geleceği kesindi. sadece bu zamların intikam alır gibi çok abartılı saçma düzeyde olması şu an akn hareketine yönelik nefret oluşturdu. oysa bu hareket olmasaydı da insanlar fahiş fiyatlara ayın 15-20 günü sınırsız internetlerini 3 mbps ile kullanıyor olacaklardı.

özetlersek sizin ben yaşamadım kardeşim dediğiniz şey akn hareketi sayesinde gerçek olan bir durum. sonuç olarak o bir geçiş dönemiydi ve şu an vardığımız yerden daha iyi olduğu konusuna ben de katılıyorum. eğer fiyatlar daha düzgün olsaydı şu an bunların hiçbirini konuşmuyor olacaktık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sroad -- 13 Temmuz 2019; 13:30:54 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.