Binbaşı
Tarihinde Katıldı
Toplam: 223 (Bu ay: 1)
Amazon, kullanılmış kulaklık gönderdi
Geçen cuma günü Amazon'dan Beats marka bir kulaklık alayım dedim, cumartesi elime geçti, bugün paketini açtım ve bir de ne göreyim: açılmış, yırtılmış bir kulaklık kutusu karşımda.
Belki olur ya "yanlışlıkla açılmıştır" diyebilirdik, fakat kulaklığı telefona bağladım ve karşımda şu manzara:
Kulaklığı birisi daha önceden almış, adını Ethem olarak değiştirmiş ve geri göndermiş.
Tabii sonra Apple'ın ürün kontrolü için olan "checkcoverage" sitesine girip kontrol ettim.
Sonuç:
Videolu kontrol:
Garanti kapsamı 18 Kasım 2025'te doluyor görünüyor. Yani 2 yıllık süreyi düşersek, ürün 18 Kasım 2023'te kaydedilmiş. Ben almadan 7 gün önce birisi kayıt işlemini yapmış. İçinden çıkan Amazon Music kodunu da kullanmış.
Ürünün göndericisi de satıcısı da amazon.com.tr
Şimdi, bu olaylar dünyanın her yerinde olabiliyor. Fakat tüketici hukukumuzun kağıt üzerinde çok benzediği örneğin Almanya'da nasıl oluyor? Amazon'un "retourenkauf" adında "b-ware" denilen ikinci el ürünleri sattığı bir bölümü var, böyle geri gönderilen ürünleri oradan satıyor. Yani bizdeki gibi "mis gibi, tertemiz sıfır ürün" diye ikinci el ürün itelemiyor.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un hükümleri de çok açık. Bana gönderilen bu ürün "ayıplı mal" olarak değerlendiriliyor. Tüketici hakem heyetine gitmeden önce bakalım çözecekler mi, çözeceklerse de ne kadar çabuk çözecekler... Hevesimin kursağımda kaldı.
Bu konuyu Ekşi Sözlük denen yerde de açtım, önlerden birisi gelip hak hukuk bilmeden Amazon'u savunmaya geçti. Burada öyle bir durum olmayacağını biliyorum.
Fazla söze gerek yok, içerik kendini açıklıyor. İronik.
https://www.haberturk.com/video/haber/izle/tuzlada-minibus-soforu-yasli-cift-icin-yolu-kesti/698198
|
|
|
|
|
|
|
|
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.114
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 88.625 (Bu ay: 1.304)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8.968 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun