Yaptığın ne yazık ki demogoji oluyor. Ve verdiğin okul örneğinin gram alakası yok olayla. Burada oraya yazı yazma kararını BELEDİYE MECLİSİ ALIYOR. Yani seçilmişler. Öyle köy kahvesinde oturan 20 kişi topalnıp biz şuraya şunu asacaz bunu yazacaz demiyor diyemezde zaten. Van'da 13 ilçe var 13'üde DEM'de Büyükşehirde AKP'ye 2 katı fark atıyorlar. CHP'nin Van'da oyu yüzde 2 bunları biliyon mu mesela ? Belediyeler yerel yönetimlerdir belediye meclislerinde yerel yönetimlerin karar organıdır bir nevi TBMM gibi. Haaa anayasaya aykırı diyorsanız başvurursun anayasa mahkemesine ve bu yazıları sildirtirsin. Ama sıradan birileri gidip oraları karalamayaz üstüne bir şeyler yazamaz bu kadar basit. Yarın başkasıda STOP görmek istemiyom EXİT görmek istemiyor veya İngilizce Tabela görmek istemiyorum deyip kafasına göre sağı solu karalar. Kargaşa ortamı olur. Ben Trakyada oturan biriyimi ve Van'a hiç gitmedim büyük ihtimalde gitmeyecem. Orada yerde yazan bir kürtçe yazı için kavga dövüş ile nereye kadar gideceksiniz ? Yasak dedimi adamın yapmayacağı bir varsa zorla onu oraya yazdırma hırsını azdırıyorsunuz. Bırakınız yazsın azcık rahat olun korkmayın böyle ülke bölünmez. Terorist varsa eline silah alan varsa gelin hep beraber mücadele edelim hatta idamsa idam ben varım. 1 karış toprak vermeyelim ülkeden. Ama hak hukuk tarafında bu kadar gaddar olmayın. Teröristlerin eline koz vermeyin gereksiz yere. Gençlerin beynini böyle böyle yıkıyorlar sonra. Bak sen kürtsün kürtçe bile konuşturmuyorlar bak sen kürtsün yasak koyuyorlar gel dağa buna karşı çıkmalıyız diyorlar sonra. |
Akp dönemi: kürdçe yerine “Türkiye Türk’tür Türk kalacak” yazısına soruşturma! (3. sayfa)
-
-
Alıntı
metni:Ben Trakyada oturan biriyimi ve Van'a hiç gitmedim büyük ihtimalde gitmeyecem. Balkanlarda olan Türk yerleşimlerine kimse hangi ülkeye bağlı olmak istersiniz diye sormadı,Türklere soykırım yaparak,göçe zorlayarak,Türkleri 1000 yıldır yaşadıkları topraklardan 2 ayda sürdüler.Sağ kalan Türklerde yavaş yavaş Türkiye'ye göçtü.
Sen trakyalısın,bulgarlar,yunanlılar başarılı olsaydı,Trakya'da Türk'de kalmayacaktı,İSTANBUL bile elden gidiyordu,Türkiye'nin bütünlüğünü savunanlar Türkiye'de bitmez.
Bugün bile Türkçe adını koruyan yerleşimler var Balkanlarda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soygar -- 27 Temmuz 2024; 16:32:17 >
-
Yaptığım demogoji olmuyor hocam, size öyle geliyor. Çünkü siz Türk milleti hariç herkese destek çıkarsınız, şimdide PKK'yı meşrulaştırmak için belediyeler özerktir. Belediyeler istediği her şeyi yapabilir gibi açıklamalarda bulunuyorsunuz. Yukarda bir arkadaş demişti: "TRT'nin Kürtçe yayın yapan televizyon kanalı açması PKK'nın elinden propaganda unsurunu almadı aksine PKK'ya taviz anlamına geldi ve PKK 'Eğer bizim mücadelemiz olmasaydı devlet Kürtçe kanal açmayacaktı.Bu bizim sayemizle oldu' diyerek propagandasını güçlendirdi." Bu sizin dediklerinizin yapılmasıda en çok PKK'ya yarıyor. PKK diyor: "Bakın Türk devleti diz çöktü. Biz ne propaganda yaparsak yapalım tepki göstermiyorlar. Bizim şartlarımızı kabul ediyorlar."
Anlamıyorsunuz, bu sizin savunduğunuz, ne varmış canım bunlarda dediklerinizin hepsini PKK istiyor. Böyle yaparak PKK'yı memnun etmiş oluyorsunuz. Ayrıca Osmanlı İmparatorluğu hoşgörü politikası ile yönetiliyordu, imparatorluk olduğu için herkes istediği dili konuşuyordu. E hani noldu? O kadar hoşgörüyü rağmen Osmanlı ekonomik ve siyasi gücünü kaybedince Müslüman-Gayrimüslim fark etmeksizin hepsi isyan etti, Osmanlı'dan ayrılıp devlet kurdu.
-
Nasıl PKK'nın elinden propaganda aletini almadı ya :D Kürtçe radyo ve televizyon açılması teröre vurulan en büyük darbelerden birisidir. Sen ne kadar özgürlük verirsen PKK o kadar zayıflıyor. Sen son yıllarda PKK ya dağ kadrosuna katılan sayılarına bakıyor musn ? Tek hanelere düştü neredeyse. Eskiden binlerce insan dağa çıkıyordu !!! Neden yapıyordu bunu YASAKÇI MANTIKTAN...
Adam Türkçe bilmiyor ama kürtçe konuşması yasak diyorlar. Hapse atıyorlar dövüyorlar flan böyle bu adam vatan millet sevdalısı olur mu ? Veya anlatılan bir sürü hikaye vardır adamları zorla köy meydanına toplayıp zorla marş okutmak flan böyle olmaz bu işler. Veya 80 darbesi zamanı ceza evlerinde Diyarbakır Cezaevinde kürtlere yapılanlar bunlar kini nefreti körükleyen şeyler sadece.
Terör ile mücadelede sonuna kadar destek ama özgürlük konusundada az serbest olun ve kendinizi karşı tarafın yerine koyup azcık düşünün sadece ve öyle karar verin.
Olaya terstten bak ve bu ülke kürt ülkese olsa ve sen TÜrk olsan birileri Türk diye bir şey yok sen Kürdüm diyeceksin. Türkçe yasak sadece Kürtçe konuşacaksın sağa sola Türkçe bir şey yazmak yasak çocuklarına Türkçe isim veremezsin Türkçe TV izlemeyemezsin müzik yasak dese sende aynen doğru söylüyorsunuz ben soyumu sopumu inkar ederim pampa diyebiliyorsan aynen bu kafa ile devam et ne diyeyim... Ve 50 yıldır bu ülkede terör bitmişr bir 50 yıl daha gitsin kan göz yaşı hiç dinmesin aman...
-
Hocam devleti kuran Atatürk olduğu için onun ilkeleri doğrultusunda konuşuyorum ben. Atatürk'ün bakış açısına ve millet tanımlamasına göre: "Türkiye'yi kuran halka Türk milleti denir." E şimdi hocam bu tanımdan yola çıkarsak Türk kimliği etnik değil, üst kimlik olmuş. Kişinin Kürt, Çerkez olması fark etmiyor bu devlette yaşayıp Türkçe konuşan herkes Türk milletinin ferdi. Olaya etnik kimlik bakımından bakmayın hocam.
Ayrıca hocam terörün azaldığı yok. Bir arada Süleyman Soylu seneye hiç terörist olmayacak. 10 tane terörist kaldı, ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz diyordu hani terör bitti mi? Ayrıca hocam tarihten örnek vermek gerekirse Osmanlı'da herkes özgürdü. Kimsenin diline, dinine karışılmıyordu. Bu kadar rahat olmalarına rağmen neden Osmanlı gücünü kaybedince Osmanlıya destek çıkmaktansa isyan edip kendi devletlerini kurdular? Bunu açıklayın hocam. Demek ki her imkanı tanımakta fayda sağlamıyor. Yoksa Osmanlı örneği ortada Araplar dahil Müslüman-Gayrimüslim fark etmeksizin hepsi Osmanlı'nın zor dönemlerinde arkadan bıçaklayıp kaçtı.
-
Her fırsatta demogoji yapıyorsun ki sen böyle devam et ne diyeyim. Kendini onların yerine koydumu haksız görebiliyorsan diyecek tek kelime yok sana.
Kürtçeye ölüm kürtçe ysaklayınca uçarız kaçarız ilk 5 ekonomi arasına gireriz kesin huzur içinde yaşarız aynen böyle devam edin siz sakın geliştmeyin kendinizi.
Ben ne anlatıyorum sen nereye çekiyon işi. Osmanlı ne alaka ? zaman diye konjektür diye bir şey var. Şuan dünyada İmparatorluk mu kaldı. O dönem hepsi dağıldı hepsi gitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 27 Temmuz 2024; 17:6:25 > -
Bu ZAKEPE dönemimde bizim başımıza gelmeyen kalmadı arkadaşlar.
Sonuçta bu adamların ülke ve yönetemediklerini bazı çevrelerin anlaması 25 yıl felan sürdü..
Yapaçak bişey şimdilik yok.
Bu vasat bile olmayan insanların saçma sapan aldıkları kararları hayretle ve artık yuhhh diyerek bakıyoruz..
-
Aynen öyle o bölgede kürtler yaşadığı için amerika kürdistan diyor köprüyü geçene kadar .
-
Nazi artiklari salya akan agizlariyla konuya dolusmus.
Gercek hayatta kardesiz mardesiz hepimiz biriz.
Sosyal medyada k.rt k.ürtce
Size sedat peker in seref namus metaforuyla cevap vermek isterdim.malum kurallar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ya yok kanka ne nazisi. naziler en azindan icraat yapiyordu savasiyordu. bunlar sosyal medyada kanziiii herkese olum kanziii en guclu biziz kanziiii bozkurt kanziiii en iyi kürt ölü kürt kanziiii diye dolasip duruyorlar. sokakta ancak kendileri gibi kanziler cogunluksa sesleri cikiyor. yemin ederim cevremde ne kadar milliyetci gecinen gorduysem hepsi askerligini bedelli yapti. nazilerle bunlari kiyaslamak adamlar buyuk hakaret olur. devlet bunun gibileri cezalandirsa hic bi sorun kalmayacak aslinda ulkede. yuzyillardir kardes olarak yasayan kurt ve turklerin arasini son yillarda hep bunun gibiler bozdu. sebebi cok acik adam rahat kurt diline irkina hakaret edebiliyor ve hicbirsey olmuyor, ama ayni seyi bir kürt turke yapsa aninda aliyorlar ve bu adam ulkeye de turke de dusman oluyor. ama az kaldi imamoglu basa geldiginde insallah degisecek bu durum, ve bunun gibi klavye milliyetcilerinin sesi cikmayacak
x (formerly twitter)x.comhttps://x.com/TTAgrup/status/1817250516566712403?t=g0FjJtzRJ-mbw6kCziiMRA&s=19
Gerçi konusu vardı da yine de hatırlatmak lazım bu üstteki iki "eleman" a kalsa biz bölücüyüz bakın Van Belediyesi teröristler için cenaze düzenliyor yetmiyor bölücü terör örgütünün sözde marşı çalınıyor acaba şimdi kim bölücü oluyor? Mavi logolu içinde s olan eleman da n*zi artığı demiş 🤣 Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunmak korumak kudurmak ile n*zi artıklığı oluyormuş (o mesajda itinayla şikayet edildi ✅) Bugün bu dil ile başlar yarın özerklik sonraki gün bağımsızlık diye uzar gider Türkiye Cumhuriyeti Anayasası açık ve net bilmiyorsanız da gidin öğrenin burada sizi bedava eğitecek değiliz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 28 Temmuz 2024; 15:53:15 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
nazi ARTİGİ...😇😉
daha önce mars olmuş amerikancı tiplerin Türkçülere "nazi artığı" demesi, sanırım tarihleri boyunca bir bayrakları, toprakları olmamasından kaynaklanıyor olabilir :)
-
turkculuk yuzyillardir beraber yasadigin beraber savastigin kardesinin diline irkina hakaret etmek, sosyal medyada klavye milliyetciligi yapip askerligi bedelli yapmak oluyor heralde. guzel bi dinmis o da sana iyi tapinmalar aslan parçası
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X