Şimdi Ara

Akp dönemi: kürdçe yerine “Türkiye Türk’tür Türk kalacak” yazısına soruşturma! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
2.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

birincisi benim ecdadım, slav, arnavut ve dalçian unsurları dışında başka bir unsurla beraber savaşmadı (boşnaklar da slavdır yani yeniçeri). Bana kalsa ben 1940 öncesi kaydı olmayan hepsini geri postalarım. tabi bu ülke için şehit olmuş biri ile 1. dereceden kan bağı bulunanları da bundan hariç tutarım.

özal denilen adama arada hatırladıkça en içten selamlarımı (!) gönderirim! bugün nasıl suri afgan ne idüğü belirsizleri ülkeye dolduruyorlarsa, 1991 de özal denilen amerikan kuklası da bu ülkeye doldurdu. bana kalsa bir referandum ile 1991 de gelmiş olanların vatandaşlıklarını iptal eder geri gönderirdim.

bu ülke Türk yurdu. bizden önce tapusu doğu romaya aitti, geldik aldık ve 1000 yıldır da bize ait. beğenmeyen gidebilir.

benim soy evlad-ı fatihan. ben gidip de orada burada Türkçe konuşacam, orada burada son ses açıp hele hüle konuşacam diye o ülkelerde taşkınlık çıkarmıyorum. polisini askerini öldürmüyorum. adamlar 120 yıl önce gelmişler yenmişler. bizim hatalarımızdan dolayı o topraklar kaybedilmiş. istemiyorsam geri dönerim. sonuçta BAYRAĞIM, VATANIM var. toplumunun büyük kısmını yersem de Türk bilinci olan, Türkçe düşünen biri ile illa ortak noktada buluşurum.

ama ortadoğulularda bunların anlamı pek yok galiba. suriyelisinden bunu rahatlıkla bir kez daha anlamış oluyoruz.

• dmncyr D kullanıcısına yanıt

-Biz kürtlerle birlikte bin yildir kafirlere karsi omuz omuza savasmisiz tamam mi..

-Bizde ayrilik gayrilik olmaz tamam mi

+Peki turkce ezan ne dusunuyorsunuz?

-ne kurtcesi ya.sen bolcukusun.pkk limisin.hainmisin..olmaz oyle sey.turkiyenin resmi dili... 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt

sana kalmiyo iste seni kimse bi yerine takmiyo :d tamam turk yurdu olsun ama laz cerkez de kurt de alevi de yasiyo istedigi gibi muzigini de aciyo halay da cekiyo horon da tepiyo kendi dilini de konusuyor. delikanliydan git sokakta kurtce konusanlara hayirdir benim yurdumda kurtce konuşuyorsun de :d yemez dimi sosyal medyada erkeklik en guzeli bosver basina is de almiyorsun nasilsa , uzaktan milletin son ses kurtce muzik acmasini halay cekmesini kendi dilini konusmasini izleyip gelip forum dh da nasil kudurdugunu anlat sen en guzeli :d

• bunlardaki tapinma olayini cok garipsiyorum ben. full birseye tapmaya olarak yetistirilmisler. olum insan dile neden tapar turkceden baska dil konusmaya niye bu kadar kudurabilir:d polis adamın1. derece akrabasina yanlis birsey yapsa olsun devletimin polisidir diyo ona da tapiyo. mesela devlet yoneticileri asker polis vs bunlarin insanlardan olustugunu herhangi biri gibi iyi veya kotu olabilecegini algilayacak kapasite yok. kucuklukten bunlara tapinmayi ogretmis bozkurt babalari herseye tapiyorlar boyle, kendilerine ait bi dusunceleri ideolojileri yok. satrancta sirf feda edilmek icin var olan hic bi ise yaramayan piyon bunlar. yonetenler bunlari ne guzel guduyo belli degil :d

dur mikrofona konuş :)

he forum köşeleri

he kendi kendine

he kimse tınlamıyor

hehehehehe

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

konuyla alakasi ne simdi :d teror propagandasi yapan adami tabi alirlar. kurtce konusuyo diye kimi almislar. ha eskiden oluyordu simdi yapsinlar hadi iki tane aslan gibi baskan var imamogluyla ozgur ozel, bunlar oldugu surece senin gibi zihniyetler forum koselerinde kudurur durur. bu arada rte de izin vermez oyle bi olaya, trt kurdi diye kudurdugunuz bi kanali kurdu :d cikip kurtce sarkilara da eslik ediyo ahmet kayaya da selam yolluyo, sizin tanriniz kanzi japon baskaninizin oyu yuzde 1 hatirlatayim hpden 20 kat daha altta :d bu ozguven nerden geliyo yuzde 1 oyla anlamiyorum ki :d

he böyle yavaştan yavaşyan yola geleceksin. ülkenin resmi bir tek dili vardır o da TÜRKÇE! öyle kafana göre "Türkler anlamaz" demeyecek, lakin ne dinliyeceğine yiyip içeçeğine dikkat edeceksin. yoksa ananla babanla evinde ne istersen onu konuş. o konuda herkez özgür. Boşnak kendi dilinde konuşacak da kürd konuşmayacak mı diycez? konuşsun. ama devletin dili TÜKRÇE'dir!

kimse kendini gereğinden fazla nimetten saymayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: pskillercheto

he böyle yavaştan yavaşyan yola geleceksin. ülkenin resmi bir tek dili vardır o da TÜRKÇE! öyle kafana göre "Türkler anlamaz" demeyecek, lakin ne dinliyeceğine yiyip içeçeğine dikkat edeceksin. yoksa ananla babanla evinde ne istersen onu konuş. o konuda herkez özgür. Boşnak kendi dilinde konuşacak da kürd konuşmayacak mı diycez? konuşsun. ama devletin dili TÜKRÇE'dir!

kimse kendini gereğinden fazla nimetten saymayacak.

Hocam onlar biraz zor anlıyor bir deyim vardır jeton geç düşüyor derler o misal

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hadi dil ogrenecek zekaniz olmadigi icin turkce disindaki dili konuşanlar haindir diye bi kafa yapisiyla kendinizi kandiriyorsunuz eyvallah da turkceyi de bilmiyorsun ki sen  su yzdigim yazidan ne anladin da yola geleceksin falan diyorsun 

bu arada sadece evde degil, cesaret edip bi sokaga cikan kurtce arapca konusan bir dunya insan gorursun , son ses kurtce sarki acani da :d hadi agla simdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmncyr -- 28 Temmuz 2024; 16:44:11 >
  • sorun anlama zorlu değil de kabullenememe.

• Yok arkadaş bu milletten bi cacık olmaz ne sağcısı ne solcusu ne ülkücüsü ne dindari ne dinsizi.

Ulan ülken nerdeyse işgal edilmiş her taraf hemde istanbul gibi ege gibi yerlerde bile arapca tabelalar dolmuş. Devletin Hastaneler de dahil.
    Adamlar dukkan acar vergi veriyormu vermiyormu belli değil. Afganı pakisi surisi yetmedi afrikalısı .
    Hatay nerdeyse elden gidecek.
    Sesiniz cikmaz gıkınız cikmaz .
    Ama bu ülkeye askerlik yapan. Dukkan açsa esit bi sekilde vergisini veren. Dedesine kadar T.C vatandası kürtlerle kafayı bozmuş geri zekalı bir kitle mevcut. Ve bu kitle sadece pkk sempatizanı degil tüm kürtlere kafayı takmış bir kitle. Yorumlardan tamamen bu çıkıyor. Sonrada bunlar bölünmek istiyor diye gelip burda sacma salak eleştiride bulunuyorlar.
    Asıl bölücu sizlersiniz. Bir milleti ne kadar ötekileştirirsen kendini oraya ait hissetmez. Zorla insanları tekmelemeyin artik.
    Gercekten sadece slogan milliyetçisi degilsen önce topragının para karsiliginda satilmasina vatandaslığının para karşılığında satilmasina karşı dik dur bakalım maçan yiyosa tabii. Sınırlarinı bi koru önce.
    Yok ben gelecem burda yalandan slogan aticam ama secimlerde de gidip utanmadan oy istiycem diyosan artık sen bilirsin ne diyim.
    Ama allah tüm türkiyeye akıl fikir ve hidayet versin ne diyim isimiz allaha kalmış.

• kugutex kullanıcısına yanıt

Ya iste sosyal medyadan sonra cikti bunlar piyasaya. bak adam askere gitmez, sokaktaki pkk propagandasi yapan adama ses cikartamaz , yaninda balon patlatsan korkudan camdan atar kendini ama buraya gelip kurtleri şoyle yapicaz boyle yapicaz yaziyorlar. devlet ya bunlari susturucak ya da bir tanesini ibret olsun diyip alcak yerlestiricek suriyeye hadi aslan prcasi ypg ile savas burda bakalim dicek cok asip kesiyordun forumlarda. bak bir tanesini al boyle gonder savasmaya yuzde 90inin sesi cikmamaya baslar :d ya da nasil turk diline irkina kufur etmek sucsa kurt icin de ayni seyi yapacaksin. bir de sosyal medyada kurde hakaret etmenin etkilesim getirdigini gordukleri zaman hic. kurtlerle derdi olmayan adam da yapmaya basliyor. eger devlet onlem almazsa bu is cok kotu yerlere gidecek

• Rovaniemi kullanıcısına yanıt

Pamukoğlu Özdağ kadar oy alamadıysa birilerini yağlamadı diyedir. Yoksa Pamukoğlu’nun kunduralarını boyar ancak.

• Diyarbakır Valiliği bilinmeyen dilde yazılan trafik yazılarının silinmesine karar vermiş darısı Van' ın başına bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti' nin tek resmi dili olduğunu onunda Türkçe olduğunu ve diğer bilinmeyen dilin kamusal ve resmi alanda bir geçerliliğinin olmadığını söylemek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 29 Temmuz 2024; 18:40:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Gene barış, kardeşlik, rojbaj. Burası bir ulus devleti. Burası Türk devleti. Başlatma start'ına stop'una. Türk kimliğine sahip herkes Türkçe konuşmakla mükelleftir. Turistler için yazılan İngilizce yazıları ağzına dolamışsın. Kürt turist mi geliyor? Kürtçe dünyanın geri kalanında kabul görmüş bir ikinci dil mi?

Ayrıca sen sus. O yazıyı yazan değil belediye başkanı tutuklansa helal olsun çekerdin yeme milleti. Senin yorumlarını GPT'ye atıp karakterini öğrettim, sonra bu haberi attım; aynı şu an yazdığın yorumu yaptı. O bile senin döneme göre, duruma göre yanar döner yorum yaptığını ayıktı.

• Rasyonel teletabi R kullanıcısına yanıt

Ne saçmalıyon Allah aşkına ya. Kürt bu ülkenin temel taşlarından kurucu unsurlarından. Ama Rus Turist kadar bir Arap turist kadar veya İngiliz turist kadar değeri yok heralde sizin gözünüzde ki diğerlerinin yazılasmını kabul ediyorsun buna gelince kem küm oluyorsunuz.

Terörle mücadeleyi sonuna kadar destekliyorum. Ve Van'a bence kayyum çoktan atanmalıydı. O ayrı bir mesele. Ama hak hukuk konusunda TÜRKÇESİ DE OLMAK ŞARTI İLE Orada çoğunluk kürt ise kürtçeside yazılabilir diyorum ben bu kadar basit. Bunlara körlemesine karşı çıkarak elimize hiç bir şey geçmez diyorum . Dünyada da örnekleri vardır. Biz daha 80 milyonluk ülkede böyleyiz millet 250-300 milyonluk ülkeler yönetiyorlar siz ömrünüzde hiç gitmediğiniz belkide gitmeyeceğiniz yerdeki kaldırımda yazan yazıyı bile dert edip kavga çıkaracaksanız işimiz var bu ülkeye huzur çok zor gelir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.