< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AKP ile MHP ittifak olmayı nasıl becerdi? (2. sayfa)

-
-
Mhp ideolojisi gereği muhalefet konumundada olsa devleti yönetenlerle yakın olmak zorunda. Şimdi kol kola gezdiklerine bakmayın islamcılarla ülkücüler asla biraraya gelebilecek insanlar değil, iki ideoloji aslında taban tabana zıt. Mhp de reis geleneği vardır yani teşkilatın başındaki insana biat esastır. Yani sen baştakine biat edersin ama baştakide seni korur arkanda durur, sıradan vatandaşa verilmeyen imkanlar sağlar vs. Örneğin ülkücüler kavgadan, tacizden vs. karakola gittiğinde sırtının sıvazlanıp arka kapıdan çıkmayı bekler. Ama Akp feto ile beraberken solcuları olduğu kadar ülkücüleride sindirdi, eziyetler etti.
Bahçeli tabanına hiç bir ayrıcalık sağlayamıyordu çünkü ne devlet içinde kadrosu ne de siyasi bir gücü vardı. Tabanıda yavaş yavaş eriyip güçlü tarafa Akp ye kaydı. Büyük ihtimalle ben bunları sandıkta yenemem ama ortak olursam en azından baskıyla milliyetçi çizgiye getiririm diye bir plan çizdi. Buda işe yaradı ama gidici olan akp ye can suyu olup ülkeye çok büyük zarar verdi tabi.
Bu işi analiz etmek biraz zor ama benim düşüncem Akp yi hdp ile veya feto tarzı bir yapılanma ile tekrar ortaklık yapmaktan alıkoyan tek şey Mhp ile olan ittifakı. Bu anlamda ülkeye faydalı oldu gibi gözüküyor ama sorun şu ki Mhp de bu siyaset anlayışı ile nerdeyse feto ve hdp yi aratmıyor.
-
boş konuşmayı bırakalım, bak gerçekler bunlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: The Red Foxboş konuşmayı bırakalım, bak gerçekler bunlar.
Bu bildiğimiz yolsuzluk Türkiye de sıradan bir gün bunun benim söylediğim ile alakasını kuramadım konuyu mu değiştirmeye çalışıyorsun?
-
Hadi Ya napıyormuşki MHP devletin sigortası olmuşmuş.Kürt iş adamlarını illegal bir şekilde öldüren faşist ve ırkçılara sahip çıkan bir parti mi şekillendirecek Türkiye’yi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mevcut içişleri bakanı da "AKP'den hesap sormazsam namerdim" demişti.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X