Şimdi Ara

AKTİF SUBWOOFERLAR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.848
Cevap
59
Favori
226.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 17 Mt duvar boyu olan bir oda da 20 Hz testi yapıldı mı?

30hz civarında in-room SPL değerleri ölçüldü mü?

Bizim kullandığımız Sub.'larla bir arada karşılaştırma ve testi yapıldı mı?

Room Correction var mı? Yapıldı mı?

Sidik yarışı yapıldı mı?

Sahibi diğer Sub. sahipleri ile karşı karşıya geldi mi?

Bunlar yoksa, bana martaval okumayınız rica edeceğim.
  • Ben amatör kulağımla ve hiç kimsenin sidik yarışına alet olmadan sadece dinleyici olarak katıldım (haa birde amele olarak tabiii ) ve yazdığım yorum da tamamen beni bağlar. Teknik veriler detaylar biz dinleyicilerin işi değil ki. Onları dergilerden, testlerden okuyabilirsiniz. Bu forum kullanıcı yorumları yapılan bir alan değil mi? Teknik detaylara hakim kişiler var ise burada tabiiki saygı ile dinler, okuruz ve memnun oluruz.
    Ben şahsen burada deneyimlerimi paylaşmak, başkalarının deneyimlerini okumak için bulunuyorum. Her okuduğumu da iyi kötü analiz edecek, süzgeçten geçirecek akla sahibim.
    Her koşulu dört dörtlük sağlayarak yapılması imkanı yok zaten biz kullanıcılar için. Gidip dinleme yaptığımız satıcı mekanları çok mu uygun. Ama oralarda dinleyip, kulağımıza hoş geleni alıp evimize koyuyoruz işte. Sonra hoşumuza gidiyor ya da gitmiyor bu da bize bir deneyim kazandırıyor.

Neyse bu başlık subların karşılaştırma imkanı bulan, dinlediği sub larla ilgili deneyimlerini paylaşmak isteyenlerin başlığı olsun. İşi teknik karmaşaya dökerseniz tadı tuzu kaçar, yapmayalım arkadaşlar.

Hıdefman 90 kg. luk subı getirecek mi senin oraya teknika. Ben şimdiden rezervasyonumu yaptırayım o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Ben amatör kulağımla ve hiç kimsenin sidik yarışına alet olmadan sadece dinleyici olarak katıldım (haa birde amele olarak tabiii ) ve yazdığım yorum da tamamen beni bağlar. Teknik veriler detaylar biz dinleyicilerin işi değil ki. Onları dergilerden, testlerden okuyabilirsiniz. Bu forum kullanıcı yorumları yapılan bir alan değil mi? Teknik detaylara hakim kişiler var ise burada tabiiki saygı ile dinler, okuruz ve memnun oluruz.
    Ben şahsen burada deneyimlerimi paylaşmak, başkalarının deneyimlerini okumak için bulunuyorum. Her okuduğumu da iyi kötü analiz edecek, süzgeçten geçirecek akla sahibim.
    Her koşulu dört dörtlük sağlayarak yapılması imkanı yok zaten biz kullanıcılar için. Gidip dinleme yaptığımız satıcı mekanları çok mu uygun. Ama oralarda dinleyip, kulağımıza hoş geleni alıp evimize koyuyoruz işte. Sonra hoşumuza gidiyor ya da gitmiyor bu da bize bir deneyim kazandırıyor.

Neyse bu başlık subların karşılaştırma imkanı bulan, dinlediği sub larla ilgili deneyimlerini paylaşmak isteyenlerin başlığı olsun. İşi teknik karmaşaya dökerseniz tadı tuzu kaçar, yapmayalım arkadaşlar.

Hıdefman 90 kg. luk subı getirecek mi senin oraya teknika. Ben şimdiden rezervasyonumu yaptırayım o zaman

Olay budur!

Sadece Hi-Def-Man değil, sub.'ı olan, meraklı, hevesli, iyi niyetli, dost canlısı, saygılı arkadaşlar da gelebilirler. Bizim kapımız herkese samimiyetle açıktır. Ancak, bu samimiyeti riyakarlığa dönüştürenler, nankörler, vefasızlar ve saygısızlar bir daha asla! Onlara değil kapımı, telefonumu bile açmam. Hepsi de iyi bilirler kendilerini.

Kapım sizlere her zaman açık aticus, Eresgü, Rgokdemir, SertacS ve aynı ruhu taşıyan diğer dostlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 15 Kasım 2011; 17:02:04 >

• ben açıkcası yapılan testi beğendim. çünkü götürmesi, getirmesi buluşulması, bir şeyler yapılması hepsinden daha önemli. tabi eksik tarafları var.
    bu da bir başlangıçtır. eleştirileri ise beğenmemezlik olarak algılamayalım. çünkü bu daha iyisini yapmak için ileriye götüren bir davranış sergiletir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

ben açıkcası yapılan testi beğendim. çünkü götürmesi, getirmesi buluşulması, bir şeyler yapılması hepsinden daha önemli. tabi eksik tarafları var.
    bu da bir başlangıçtır. eleştirileri ise beğenmemezlik olarak algılamayalım. çünkü bu daha iyisini yapmak için ileriye götüren bir davranış sergiletir.

Eleştiriler önce teşekkürle başlasa amenna. Ama direkt +1 +100 +10000000 şeklinde başlayınca, benim gözüm direkt o 1 leri sıfırlıyarak görüyor. Topic'i baştan itibaren okuyunca, iyi niyetli samimi ve sıcak olanların topic'e yazdıkları yazılar zaten derhal farkediliyor.
  • yaw bi mesaj yazayım dedim ne ara bu kadar mesaj atıldı. sizi gidi saman altında su yürütenler. karda yurup izini belli etmeyenler demek hep forumdasınız haberimiz yok.
  • quote:

ben açıkcası yapılan testi beğendim. çünkü götürmesi, getirmesi buluşulması, bir şeyler yapılması hepsinden daha önemli. tabi eksik tarafları var.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknika

quote:

Eleştiriler önce teşekkürle başlasa amenna. Ama direkt +1 +100 +10000000 şeklinde başlayınca, benim gözüm direkt o 1 leri sıfırlıyarak görüyor. Topic'i baştan itibaren okuyunca, iyi niyetli samimi ve sıcak olanların topic'e yazdıkları yazılar zaten derhal farkediliyor.

Valla ben ilgi ve alakamı başta belitiğim için anca okumakla yetindim @cantan üstad da bence en güzel cümleyi kurdu
    +1 ordan geliyor alınma sakın üstad

gerçekten emeklerinize saglık öyle kolay degil getir götür taşı dünya agır şeyler

• quote:

Orijinalden alıntı: nuribaras

Baya satelliteymiş jamo da bilip bilmeden yorum yapmayalım lütfen

Watt falan dersen senin DEVASA 1800 Wattlık referanceden iyi çalan Atlantic sub 325 watt bu 400 wat

AKTİF SUBWOOFERLAR

AKTİF SUBWOOFERLAR

Sayın Nuribaras benden önce davranmışsın, Teşekkürler... ve de 2 tane 400w.

Herneyse, benim sizler kadar dinleme tecrübem yok ama bu işlerde fizik kuralları geçerlidir.

Teknika'nın kasaba kurnazı gibi , diğer sub'ları THX'de tutup kendi efsanevi sub'ını övmesi bana şu şekilde haksız gözüktü. Belki de kendi sub'ı diğerlerinden iyidir ama test adil olmamış.

THX setup'da, gelen bass seslerin minimum dalgaboyu 4.3m. Sizin full performans için en az bu uzaklıkta durmanız, lazım, room correction, duvardan gelenler gibi diğer parametrelerde doğal olarak gelen sesi etkiler bunu da gözönüne almak gerekir tabii.

THX olmadan crossover 120'e bile gelse dalgaboyu 2.8m'den başlıyor, 150 olsa, 2.2m'den başlıyor.

Söylemek istediğim 150 crossover ile normal odada çok iyi bas alırsınız, 80 ile biraz zor.

Benim yazdıklarım tamamen teorik olarak ama sonucu etkileyeceğini düşünüyorum.

(Aramızda bir kulak burun boğaz doktoru olsa, hatta onların ses teknisyenleri olsa daha iyi olacaktı çünkü benim yazdığım düz mantık)

• quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Sayın Nuribaras benden önce davranmışsın, Teşekkürler... ve de 2 tane 400w.

Herneyse, benim sizler kadar dinleme tecrübem yok ama bu işlerde fizik kuralları geçerlidir.

Teknika'nın kasaba kurnazı gibi , diğer sub'ları THX'de tutup kendi efsanevi sub'ını övmesi bana şu şekilde haksız gözüktü. Belki de kendi sub'ı diğerlerinden iyidir ama test adil olmamış.

THX setup'da, gelen bass seslerin minimum dalgaboyu 4.3m. Sizin full performans için en az bu uzaklıkta durmanız, lazım, room correction, duvardan gelenler gibi diğer parametrelerde doğal olarak gelen sesi etkiler bunu da gözönüne almak gerekir tabii.

THX olmadan crossover 120'e bile gelse dalgaboyu 2.8m'den başlıyor, 150 olsa, 2.2m'den başlıyor.

Söylemek istediğim 150 crossover ile normal odada çok iyi bas alırsınız, 80 ile biraz zor.

Benim yazdıklarım tamamen teorik olarak ama sonucu etkileyeceğini düşünüyorum.

(Aramızda bir kulak burun boğaz doktoru olsa, hatta onların ses teknisyenleri olsa daha iyi olacaktı çünkü benim yazdığım düz mantık)

asukrumercan.

O kurnazlık size münhasır olabilir.

Lafa da 2 tane 400 Watt diyerek başlamış ve fizik kuralları geçerlidir diyerek devam etmişsiniz.

O zaman ben de sorayım bari. 1800 Watt / 400 Watt = ? Kaç adet sizin sub.'dan eder.

1- THX'i kapatacaksanız, o zaman ne diye THX sub. aldınız? Hee ama biz kaldı ki kapatarak da denedik. Ahım şahım bir fark da olmadı.
    2- Zaten dinletiyi o uzaklıktan yaptık.
    3- 50 tane martaval saymaya da gerek yok. Zaten Sub.'ı devreye soktuğunuz an da ne olduğu 3-5 saniye de anlaşılıyor.
    4- Kaldı ki biz hepsini bir çok değişik seçeneği göz önüne alarak test ettik.
    5- Bu arada şunu da ekliyeyim ki, tüm sub.'lar da kesme frekansı 80 Hz'deydi. Yani hepsi aynı şartlar da test edildi.

Nuribaras. Her şart ve koşulda Supercube Reference güç olarak ciddi şekilde tüm sub.ları geçti. Bazı sahneler de Atlantic daha hoşumuza gitti dedik. Testte bulunan ve aksini iddia eden arkadaş varsa buraya yazabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 15 Kasım 2011; 17:35:05 >

• Yahuu biz bu meretleri zaten eğlence amaçlı alıp dinleyip kullanmıyor muyuz. Ticari amaçla hareket edenler varsa ama bunu da açıkça değil de perde gerisinden ticari kaygılar güderek yapanlar varsa benim meşrebime uymaz.

Normal de bu üç subı dinlememiş olanlar ne sonuç çıkmasını bekliyor ya da umuyorlardı bilmiyorum.
    4 kişi olabileceği kadar eşit ortamda, aynı AVR (baba AVR ama susano nasıl kıydın nuri ) aynı kolonlar, aynı kablolar, aynı filim sahneleri aynı ses şiddeti aynı 8 kulak dinledi ve yukarda da okuyabileceğiniz gibi benzer sonuçlara vardı. Eresgü itiraz ediyorsa SUB ını o biliyor o yapması gereken ayarları yapacaktı kanımca. Ben THX mandalları olduğunu MK Mx350 de dinleme sonrası fotoğraf çekme aşamasındayken gördüm mesela. Eresgü sen 15 gün sonra teknikaya al gel MK Mx350 yi de bir de o mekanda dinleyelim. Tahminimce teknikanın dinleme odasında daha iyi sonuç verecektir senin Sub.

Net olarak ifade edeyim ki, DEF güç olarak, detay olarak, yarattığı bas ve basınç etkisi olarak ve sanırım fiyat olarak da diğerlerine göre daha uygun olması ile de beni etkiledi.
    Atlantic özellikle ani patlama efektlerinde ve genel SUB performansında kağıt üzerindeki gücünün çok üsütünde performansla beni tatmin etti.
    MK da THX li veya THX siz, 0 db de veya +6 db de farketmez bu iki Sub ile güreşecek düzeyde gelmedi bana.

• quote:

O zaman ben de sorayım bari. 1800 Watt / 400 Watt = ? Kaç adet sizin sub.'dan eder.

Teknika yine kasaba kurnazlığına devam ediyorsun, kendi sub'ının peak değerini diğerlerinin RMS değerlerini yazıyorsun,, (jamo D7 peak değeri 700w )

Here is the answer from DefTech:

The amplifier ratings on our SuperCube subwoofers are "dynamic or peak" output ratings, however, their RMS ratings are pretty close.

For example, the SuperCube Reference subwoofer has a dynamic output of 1800 watts and an RMS output of 1500 watts.

Thanks,
    Chet Pelkowski
    Definitive Technology

Benim için pek önemli olmasa da yine de etik olarak doğru yazmak lazım, hele senin gibi bu işlerin içinden olan biri yazıyorsa..

Herneyse senin sub'ını kötülemek gibi bir niyetim yok zaten neden olsun, definitive ile bir alıp veremediğim yok. Sadece THX setup'ına takıldığım için yazdım.. Birde dalga boyları dikkatimi çekti..

• quote:

quote:

Teknika yine kasaba kurnazlığına devam ediyorsun, kendi sub'ının peak değerini diğerlerinin RMS değerlerini yazıyorsun,, (jamo D7 peak değeri 700w )

Here is the answer from DefTech:

The amplifier ratings on our SuperCube subwoofers are "dynamic or peak" output ratings, however, their RMS ratings are pretty close.

For example, the SuperCube Reference subwoofer has a dynamic output of 1800 watts and an RMS output of 1500 watts.

Thanks,
    Chet Pelkowski
    Definitive Technology

Benim için pek önemli olmasa da yine de etik olarak doğru yazmak lazım, hele senin gibi bu işlerin içinden olan biri yazıyorsa..

Herneyse senin sub'ını kötülemek gibi bir niyetim yok zaten neden olsun, definitive ile bir alıp veremediğim yok. Sadece THX setup'ına takıldığım için yazdım.. Birde dalga boyları dikkatimi çekti..

Durum Definitive mail atacak kadar ciddi demek?

Ne demiş? İngilizce bilmeyen arkadaşlara da tercüme edersen memnun oluruz. Technical Speclerinde 1500 mü? Yazıyor. 1800 mü? Yani ben namahrem bir yerimden uydurarak yazmamışım heralde değil mi? Ayrıca öyle bile olsa, yahu senin sublar yine tırt. Watt toplanarak yazılmayacağına göre. İsterse 10 tane 700 W olsun.

Benim de senin sub.larınla bir alıp veremediğim yok. Ama bir taraftan fizik kurallarından bahsederken, bir taraftan da kendi sublarını üstü kapalı 400 Watt x 2 Ad'cik diye yazarsan, alacağın cevap zaten çok farklı olmaz.

Neyse ben severim bilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

quote:

quote:

Valla ben ilgi ve alakamı başta belitiğim için anca okumakla yetindim @cantan üstad da bence en güzel cümleyi kurdu
    +1 ordan geliyor alınma sakın üstad

gerçekten emeklerinize saglık öyle kolay degil getir götür taşı dünya agır şeyler

+1

• o maili bir forumda buldum, kendim atmadım..

Birde benim sub'larla niye mukayese ediyorsun, test'te değillerdi ki. Benim mesajlarda da benimki daha iyi diye bir yorum yok, sadece satellite olamayacak kadar büyük olduğundan bahsedildi..
  • quote:

o maili bir forumda buldum, kendim atmadım..

Birde benim sub'larla niye mukayese ediyorsun, test'te değillerdi ki. Benim mesajlarda da benimki daha iyi diye bir yorum yok, sadece satellite olamayacak kadar büyük olduğundan bahsedildi..

Hangi forumda? Linkini verir misin?

Bu arada tamam Sub.'larını satellite yapmayacağım.

Ama şu linki de buraya ekler misin? Bekliyorum.

• burada da aynı şeyden bahsetmişler..
  • Ok. Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Yahuu biz bu meretleri zaten eğlence amaçlı alıp dinleyip kullanmıyor muyuz. Ticari amaçla hareket edenler varsa ama bunu da açıkça değil de perde gerisinden ticari kaygılar güderek yapanlar varsa benim meşrebime uymaz.

Normal de bu üç subı dinlememiş olanlar ne sonuç çıkmasını bekliyor ya da umuyorlardı bilmiyorum.
    4 kişi olabileceği kadar eşit ortamda, aynı AVR (baba AVR ama susano nasıl kıydın nuri ) aynı kolonlar, aynı kablolar, aynı filim sahneleri aynı ses şiddeti aynı 8 kulak dinledi ve yukarda da okuyabileceğiniz gibi benzer sonuçlara vardı. Eresgü itiraz ediyorsa SUB ını o biliyor o yapması gereken ayarları yapacaktı kanımca. Ben THX mandalları olduğunu MK Mx350 de dinleme sonrası fotoğraf çekme aşamasındayken gördüm mesela. Eresgü sen 15 gün sonra teknikaya al gel MK Mx350 yi de bir de o mekanda dinleyelim. Tahminimce teknikanın dinleme odasında daha iyi sonuç verecektir senin Sub.

Net olarak ifade edeyim ki, DEF güç olarak, detay olarak, yarattığı bas ve basınç etkisi olarak ve sanırım fiyat olarak da diğerlerine göre daha uygun olması ile de beni etkiledi.
    Atlantic özellikle ani patlama efektlerinde ve genel SUB performansında kağıt üzerindeki gücünün çok üsütünde performansla beni tatmin etti.
    MK da THX li veya THX siz, 0 db de veya +6 db de farketmez bu iki Sub ile güreşecek düzeyde gelmedi bana.

Çok haklısın!

Ben Definitive'nin referans kolonlarını ve Sub.'ı 2005 yılında almıştım zannedersem. O zaman da çok doğru bir karar vermişim demek ki.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.