Şimdi Ara

Aktif ve Pasif 3D Gözlük Arasındaki Farklar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
10
Favori
110.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam malzeme kalitesi farklı desen anlarımda ikisi de 4k çözünürlükte iken görüntü kalitesinde bir fark olmaz. o yüzden 40bin ₺ lik fark havada kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Percipience

Yukarıda link verilmiş, LG Pasif (FPR) 5 adet gözlük 38 TL Adet 7 TL Bu tür ucuz gözlüklerde iç yansıma çok fazla olduğu için son derece rahatsız edici ve yorucudur, 5-10 Liralık gözlük ne kadar kaliteli olabilir? bu gözlüklerde fiyatı kadar kaliteye sahiptir. Ucuz gözlüklerin göz sağlığı için kullanılması tavsiye edilmez.

640X480, 720X576, 800X600, 1024X768, 1280X1024, 1600X1200 ve 1920X1080 arasındaki farkı göz problemi olmayan görebilir. 1080 Aktif ve 540 pasif 3D teknolojisi arasındaki farkıda göz problemi olmayan herkes uygun izleme mesafesinden görebilir.

İzlediğiniz 960X540 SBS filmler için daha yüksek çözünürlük gerekmiyor Full HD'den 4 kat fazla çözünürlük sunan 4K TV'niz olsada kalitesiz internetten indirme SBS 3D izlediğiniz sürece 960X540 dan ileriye gidemezsiniz.

Pasif 3D tercih eden Full HD 3D 1920X1080 orijinal Blu-ray ile internetten indirme korsan 3D 960X540 SBS arasındaki farkı anlamayanlar var. Pasif teknolojide orijinal Blu-ray de izleseniz 3D ye geçtiğinizde 540p olarak izleyeceksiniz.

Orjinalde alıyorum, internetten korsanda indiriyorum arada bir fark göremiyorum yazanlar var, fark anlayana görebilene var. 1080p yerine 540p pasif teknoloji ve 5-10 liralık gözlük ile daha detaylı ve daha iyi bir görüntü alabileceklerini bende düşünmüyorum.

140cm Full HD den 4 kat daha fazla çözünürlük sunan 4K TV'ler ile Full HD 1920X1080 arasında dünyalar var. 4K film listesi aylar önce yayınlandı. Artık 1920X1080 Sony Xperia Z Cep telefonunda var. Fark yok diyenler yanılıyor.

http://profil.gittigidiyor.com/gagashop

Sen öyle yorucu falan diyorsunda alan binlerce kisi 5-7 liralik gözlüklerden cok memnun...

Pasif gözlugu cok buyutmemek lazim...

Polarize lenslerin gecirgenligi onemli ancak kaliteli gozluk 5-7 lira olabiliyor... Eger bir pasif gözluk ucuz ise lensinden degil cercevesinden dolayi ucuzdur... Lensler aynidir... Yada lg nin orjinal gozlugu gibi cervevesi pahalidir... Yada marka degeri yuzunden pahalidir...

Bence bu sekilde...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Size katılmıyorum. Alanlar kaçgün kaç saat kullanıp yorum yapmışlar, gözlük bu sanıyorlar pahalı gözlük hiç kullanmamışlar, aradaki farkı bilemezler. Baurada 4K Sony TV yi yakından gidip görmenizi isterim. Sony Japon X-Reality Pro işlemci kullanıyor, LG bugüne kadar film sektörü için profesyonel ne üretmiş? hangi kamerası iyi? hangi fotoğraf makinesi iyi? profesyonel OLED monitör bugüne kadar üretti mi? Bence bu konuşmalara hiç gerek yok. Siz 5000 liralık Full HD TV ile 2500 liralık Full HD TV'yi ve pahalı gözlük ile ucuzunu aynı sanmaya devam ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Percipience -- 8 Mart 2013; 17:00:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Percipience

Size katılmıyorum. Alanlar kaçgün kaç saat kullanıp yorum yapmışlar? Gözlük bu sanıyorlar pahalı gözlük hiç kullanmamışlar, aradaki farkı bilemezler. Baurada 4K Sony TV yi yakından gidip görmenizi isterim. Sony Japon X-Reality Pro işlemci kullanıyor, LG bugüne kadar film sektörü için profesyonel ne üretmiş? hangi kamerası iyi? hangi fotoğraf makinesi iyi? profesyonel OLED monitör bugüne kadar üretti mi? Bence bu konuşmalara hiç gerek yok. Siz 5000 liralık Full HD TV ile 2500 liralık Full HD TV'yi ve pahalı gözlük ile ucuzunu aynı sanmaya devam ediniz.

Hocam günde kaç saat kullanmışlar diyorsun da günde 5-6 saat kesintisiz oyun oynamışlığım var pasif gözlükle. Seni inandırmak zorunda da değilim gerçi ama ben yaptığımı söylüyorum. Eve gidince sana bendeki çeşit çeşit pasif gözlüklerin fotoğrafını çekip koyayım. Aradaki çerçeve farkını gör bence.

• @dusty beni mi takip ediyorsun. Buarada pahalı gözlüklerde sadece çerçeve farkı var başka bir fark yok diye yazıyorsun, bu senin kişisel tercihin ve buna inanıyorsun. Kendini mutlu etme yolunu bulmuşsun.
    Not: Aman ucuz gözlük fotoğraflarıyla forumu doldurma kalsın! Merak etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Percipience -- 8 Mart 2013; 16:53:01 >
  • Valla hocam ben seni takip etmiyorum. Zaten sürekli takip ettiğim konulara yazıyorum, o yani. Forumda uzun zamandır aktif olduğum bir konuda fikrimi beyan ediyorum yönetici olarak değil, kullanıcı olarak. Mesajları sadece sana yazılmış olarak düşünme lütfen, forumdaki herkese yazıyoruz.

Önemli olan da inanmak değil mi? Ben çok net, arkasında durarak 2 senedir 5-6 saat kesintisiz oyun oynadığımı ve en ufak bir rahatsızlık yaşamadan, rahat rahat kullandığımı yazıyorum. Kullanıcı izlenimi aktarıyorum yani. Sen de bir gün 5-6 saat kullan FPR gözlüğü objektif biçimde, yine rahatsızım diyorsan, yine rahatsız ol. O da senin inandığın ve kişisel tercihindir.

• Ssg-4100 le izledim 3 ay----aktif---samy
    şimdi fpr ile izliyorum son 2 ay----pasif--- phil
    İsteyen istediğini yazsın ama ssg-4100 leri sattım
    Aradaki fiyat farkına değecek fark asla ama asla yok.Üstüne de aktifler 20.dakikadan sonra bende mide bulantısı yapmaya başlıyordu.Kızım da gözlük kullandığı için 5.dk dan sonra hemen çıkartmak zorunda kalıyordu.İsteyen istediği teknik veriyi vs vs yazsın çizsin umrumda değil.Gözümeve sağlığıma bakarım.Ps3 ve teledünya 3d yayın ve 1 adet filmde denedim.Aktifin bana tek avantajı yavaş yavaş alnının ortasında oraya denk gelen pilin orayı çukur haline getirmesiydi.
  • 45 TL'ye satılan pasif gözlük kadar olmasada, uygun fiyatlı Samsung aktif gözlüklerden söz ediyorsuz. 65 TL'ye var.
    http://www.boyutdijital.com/Samsung-SSG-4100GB-3D-Gozluk%2CPR-106624.html?ref=akakce&v=1.79.6

Ben 3-5 liralık pasif gözlük, 45 liralık (FPR) pasif gözlük ve 250 liralık (aktif) gözlüklerden söz ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Percipience -- 8 Mart 2013; 19:23:42 >

• Samsung'un 5000 liralık televizyonuyla birkac görüntü izledim. Gözlük aktifmi pasifmi bilmiyorum ama asagıya resmini koydum.

Değerlendirme yapacak olursak televizyon normal görüntüde son derece canlı görüntü veriyor ama gözlügü takınca resmen siyah bir perde cekmissiniz gibi oluyor. Renkleri bozulmadan izleyebilcegim bir sistem yokmu acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Samsung'un 5000 liralık televizyonuyla birkac görüntü izledim. Gözlük aktifmi pasifmi bilmiyorum ama asagıya resmini koydum.

Değerlendirme yapacak olursak televizyon normal görüntüde son derece canlı görüntü veriyor ama gözlügü takınca resmen siyah bir perde cekmissiniz gibi oluyor. Renkleri bozulmadan izleyebilcegim bir sistem yokmu acaba?

Şimdi yine kızacak bazı arkadaşlar bana ama pasif teknolojide parlaklık daha iyidir aktife göre. Samsung her modelinde aktif gözlük kullanıyor. Gidip, karşılaştırabilirsiniz bi LG, Panasonic, Philips, Toshiba, Vestel filan bir TV ile.

• aktif ve pasif denemeden karar vermeyin ....

pasif bana çok parlak geliyor gözlerimi yoruyor

aktif ise panasonic izlediğimde süper diyorum diğer tvleri izleyince pasif gibi aynı değeri görüyorum ...

65 liralık aktif gözlükten iyi performans alan var mı acaba ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: byozi

quote:

Orijinalden alıntı: bambam1912

quote:

Orijinalden alıntı: akin_orta

hocam pasifteki 540p olayında hatan var. LG Pasif 3D de dahi 1080p Full HD görüntü sunuyor

Hata yok arkadaş gayet güzel açıklamış sen neye dayanarak full hd diyosun Lg nin geçen seneki broşürlerini diosan davayı kaybettiler güzel kardeşim tazminatıda ödicekler paşa paşa Bu açık ve nettir polirze gözlük sistmenin maliyeti ucuzdur Aktifte ise pahalıdır ancak full hd taktığın görüntüyü full hd alırsın hem gözlük hem panel tarama yapar pasifte ise sadece panel tarama yapar 3 kat meselesine gelince biri dikey tarama yapıyo (pasif) diğeri ise yatay (aktif) Piksel ölçümünde ise satır baz alınır sütun değil.

Baş ağrısı falansa biraz göreceli değişebiliyor ancak kesinlikle pasif yapmaz aktif yapar diye bir şey yok açıkcası bende hepsi yapıyo sonuçta birgöznüzü kapatırken bir gözünüzü açıyo bunu ışıkla yapıyo buda ağrı yapabilir evdeki lambayı sürekli aç kapat bir süre sora ağrı yapar bunuda öyle düşün

Neden pana gibi firmaların kullanmadığına gelince sebebi ortada 540p çözünürlük ile 1080p arasında dağlar ferrariye tüp mü taksın adam hakkı bu Pana açıkcası bu sene yaptı ama tamamen ticari tuttu diye biz bu sene daha doğrusu 2011 in ikinci yarısında eş zamanlı olarak crysis 2 yi üç boyutlu olarak denedik TVler Sony nin hx920 si panasonic vt30 lg 980s ve lg yi direk eledik inanılmaz gözle görülür fark var adam hareket ederken binaların bulanıklığı vs. deneyin görün varsa kullanan arkadaşınız kendiniz oynayın ikisindede maç yapın. Benim en çok duyduğum evde bu 3d yi alamadık alamazssınız alın LG nin bilgisayar ortamında hazırladığı demoları alın bide mağazalara dağıttığı 1000TL lik Hd box u o zmn dünyanın en iyisi bide avatarı alın hepsine takın aradaki farkı siz görün

kesinlikle aktifmi tercih edelim arkadaşım...

Teşekkürler.

• Çok net 3D teknolojisi pasif olmalı. Ne göz yorar ne birşey. Bırakın 3D yi Tv yi yapsın gözlük değil. Gözlerinin bozulmaz böylece.
  • Bu ürünü almak istiyorum kampanya broşürün de pasif 3d yazıyorhttp://www.arcelik.com.tr/urun_detay.aspx?kat=1672&urn=5204&lang=tr-TR

• FULL HD
    • Passive 3D
    • 6 adet Gözlük
    • Smart Interactive TV 2.0
    • USB’ye Dijital yayınları kayıt özelliği
    (Kayıt anında başka bir program seyredebilme)
    • 4xHDMI girişi / 2x USB 2.0 girişi
    • 1920 x 1080 Yüksek çözünürlük
    • HD Uydu Alıcısı
    • 400 Hz Picture perfection Rate
    • Yatay: 176 / Dikey: 176 Görüş Açısı
    • Dinamik Kontrast Plus
    • 2x10 Watt (RMS) Stereo Ses Çıkış Gücü
    • 1x10 gücünde Subwoofer
    • 1000 DVB-T, 1000 DVB-C, 6000 DVB-S2 ve
    100 analog Program Hafızası

Ne dersiniz bu ürün alınır mı? Alma nedenim peşin fiyatına 15 ay taksitli olması kefil yok kredi kartı yok. Senetli satış

• quote:

Orijinalden alıntı: righteous

Bu ürünü almak istiyorum kampanya broşürün de pasif 3d yazıyorhttp://www.arcelik.com.tr/urun_detay.aspx?kat=1672&urn=5204&lang=tr-TR

• FULL HD
    • Passive 3D
    • 6 adet Gözlük
    • HD Uydu Alıcısı
    • Dinamik Kontrast Plus
    • 1x10 gücünde Subwoofer

Ne dersiniz bu ürün alınır mı? Alma nedenim peşin fiyatına 15 ay taksitli olması kefil yok kredi kartı yok. Senetli satış

Dostum söylediğin ürünü bilmiyorum ama yazdığın özellikler iyi. Bana kalırsa bir de EVKUR a bak derim. Oradada senetli satış var 24 aya kadar. Belki bundan daha iyi birşeyi daha uyguna alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evrenukal

quote:

Bu ürünü almak istiyorum kampanya broşürün de pasif 3d yazıyorhttp://www.arcelik.com.tr/urun_detay.aspx?kat=1672&urn=5204&lang=tr-TR

• FULL HD
    • Passive 3D
    • 6 adet Gözlük
    • HD Uydu Alıcısı
    • Dinamik Kontrast Plus
    • 1x10 gücünde Subwoofer

Dostum söylediğin ürünü bilmiyorum ama yazdığın özellikler iyi. Bana kalırsa bir de EVKUR a bak derim. Oradada senetli satış var 24 aya kadar. Belki bundan daha iyi birşeyi daha uyguna alabilirsin.

Evkur kazık (UE-46ES7000) SAMSUNG 116 CM 3D LED TV MICRO DIMING+(2 GOZLUK) 10 taksit ile 3.749TL taksit sayısı arttıkça verilecek para da çoğalıyor
    Teknosa da SAMSUNG 46ES7000 FHD 3D DVB-S LED LCD TV +2 Gözlük 12 taksit ile 3.199 TL
    Arçelik 119 ekran 2.298 TL 15 ay = 153.2 TL peşin fiyatına vade farkı yok.... Nisan ayı kampanyası

Evde Samsung 27" 3D Led monitör var onunla çok film izledim 3D olarak çevrilen sanıyorum bir tane film var görüntüler mükemmel aktif gözlük bende hiç ağrı sızı yapmadı Drive Angry intikam yolu 3D
    pasif gözlük hiç kullanmadım nasıl olur onu da bilmiyorum LG nin bazı modelleri pasif gözlük kullanıyor neyse bütçemize uygun olanı alıp köşemize çekileceğiz. Herkese kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous -- 17 Nisan 2013; 13:54:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Evrenukal

quote:

• FULL HD
    • Passive 3D
    • 6 adet Gözlük
    • HD Uydu Alıcısı
    • Dinamik Kontrast Plus
    • 1x10 gücünde Subwoofer

Evkur kazık (UE-46ES7000) SAMSUNG 116 CM 3D LED TV MICRO DIMING+(2 GOZLUK) 10 taksit ile 3.749TL taksit sayısı arttıkça verilecek para da çoğalıyor
    Teknosa da SAMSUNG 46ES7000 FHD 3D DVB-S LED LCD TV +2 Gözlük 12 taksit ile 3.199 TL
    Arçelik 119 ekran 2.298 TL 15 ay = 153.2 TL peşin fiyatına vade farkı yok.... Nisan ayı kampanyası

Evde Samsung 27" 3D Led monitör var onunla çok film izledim 3D olarak çevrilen sanıyorum bir tane film var görüntüler mükemmel aktif gözlük bende hiç ağrı sızı yapmadı Drive Angry intikam yolu 3D
    pasif gözlük hiç kullanmadım nasıl olur onu da bilmiyorum LG nin bazı modelleri pasif gözlük kullanıyor neyse bütçemize uygun olanı alıp köşemize çekileceğiz. Herkese kolay gelsin.

Bana kalırsa LG nin pasif gözlüklü Tvlerini bir dene. Bende 47LM660 var çok büyük keyif alıyorum. Hiç bir şekilde gözlerde ağrı falan olmuyor.

Bu arada bir arkadaşa sordum Evkurda 50PM6700 varmış smart fullhd 3d plazma tv. Kampanyadaymış bu aralar. Bir araştır istersen.

• Arkadaşlar 3d tv alacaktım ve hiç abartmadan itinayala 2 saattir forumdaki bu konuyla ilgili 3 sayfa süren yorumları tek tek okudum, ağır ağır okudum, tane tane ve sindire sindire. Size gerçekten hiçbir şekilde aktif ve pasif olarak ayrımını bile bilmediğim ve hiçbir şekilde tecrübemin olmadığı 3d tv ve gözlüklerinin hakkında tarafsız olarak anladıklarımdan çıkardığım sonucu paylaşmak istiyorum.

Eskiden pilli gözlükler varmış rakipsiz ve pahalı bunları kullanıyorlarmış bütün lcd veya led veya plazma tv üreticileri ve doğal olarakta ürettikleri görüntü panel teknolojilerine uygun gözlükler üretiliyormuş. Çünkü
    başka bir seçenekleri yokmuş.

Daha sonra bir firma buradaki eksikliği görmüş ve ( Bence ) kendi kedine sormuş daha iyisini üretebilirmiyim diye. İşte o firma insanlık adına bir kapıyı aralamış ve görüntü panelini değiştirmiş kolaylığı
    tvnin içine yerleştirmiş, gözlüklerin üzerinden o ağırlığı almış. Şu anda da o paneli sadece lgnin ürettiği okuyup anlayaraktan meyve veren ağaç taşlanır kanısına varıyorum.

Sadece daha büyük, daha ağır veya daha pahalı gözlükler diyerekten kullanılan teknolojiği görmezlikten gelmek bana biraz yanlı geldi ki şu anda sadece lg' den almak zorunda bir teknolojiyse bu ve daha ucuza indirgiyorsa hayatımızı kafamızda taşıyacağımız saçma ağırlıktanda kurtarıyorsa:

BENCE KERAMETİ GÖZLÜKTE DEĞİL TV İÇİN DE KULLANILAN TEKNOLOJİDE ARAMAK
    VE ONA HANGİ GÖZLÜK UYUYORSA ONDA ARAMAK LAZIM.

LG firması konuyu gözlükten alıp televizyon içindeki teknolojide eritmiştir anladığım budur hayırlı uğurlu olsun.

NOT: bu güzelim paneli ucuz gözlük pahalı gözlük diye basite indirgeyip sulandıran arkadaşlarımıza istinaden atışmak adına yazmıyorum bütün bu söylediklerimi ama şöyle bir düşündüğümüzde gözlüksüz 3d yi çıkaracak olan toshiba firması hiç gözlük vermiyor diye daha mı ucuz ve kalitesi olacak acaba. buradaki ters orantıyı iyi algılamanız dilekleriyle..

• İyi günler arkadaşlar,

Nişanlım lazer göze ameliyatı oldu ,
    ben de gözlüklüyüm. 3,5 numara miyop ve astigmat var bende.

Aktif gözlüğün göz hastalarına daha çok zararlı olduğunu duydum.
    Aktif gözlük endişem var.

Ayrıca gözlüğümün üstüne bir de 3D gözlük takma beni düşündürüyor???

Aktif mi pasif gözlük mü önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurt_ous

Arkadaşlar 3d tv alacaktım ve hiç abartmadan itinayala 2 saattir forumdaki bu konuyla ilgili 3 sayfa süren yorumları tek tek okudum, ağır ağır okudum, tane tane ve sindire sindire. Size gerçekten hiçbir şekilde aktif ve pasif olarak ayrımını bile bilmediğim ve hiçbir şekilde tecrübemin olmadığı 3d tv ve gözlüklerinin hakkında tarafsız olarak anladıklarımdan çıkardığım sonucu paylaşmak istiyorum.

Eskiden pilli gözlükler varmış rakipsiz ve pahalı bunları kullanıyorlarmış bütün lcd veya led veya plazma tv üreticileri ve doğal olarakta ürettikleri görüntü panel teknolojilerine uygun gözlükler üretiliyormuş. Çünkü
    başka bir seçenekleri yokmuş.

Daha sonra bir firma buradaki eksikliği görmüş ve ( Bence ) kendi kedine sormuş daha iyisini üretebilirmiyim diye. İşte o firma insanlık adına bir kapıyı aralamış ve görüntü panelini değiştirmiş kolaylığı
    tvnin içine yerleştirmiş, gözlüklerin üzerinden o ağırlığı almış. Şu anda da o paneli sadece lgnin ürettiği okuyup anlayaraktan meyve veren ağaç taşlanır kanısına varıyorum.

Sadece daha büyük, daha ağır veya daha pahalı gözlükler diyerekten kullanılan teknolojiği görmezlikten gelmek bana biraz yanlı geldi ki şu anda sadece lg' den almak zorunda bir teknolojiyse bu ve daha ucuza indirgiyorsa hayatımızı kafamızda taşıyacağımız saçma ağırlıktanda kurtarıyorsa:

BENCE KERAMETİ GÖZLÜKTE DEĞİL TV İÇİN DE KULLANILAN TEKNOLOJİDE ARAMAK
    VE ONA HANGİ GÖZLÜK UYUYORSA ONDA ARAMAK LAZIM.

LG firması konuyu gözlükten alıp televizyon içindeki teknolojide eritmiştir anladığım budur hayırlı uğurlu olsun.

NOT: bu güzelim paneli ucuz gözlük pahalı gözlük diye basite indirgeyip sulandıran arkadaşlarımıza istinaden atışmak adına yazmıyorum bütün bu söylediklerimi ama şöyle bir düşündüğümüzde gözlüksüz 3d yi çıkaracak olan toshiba firması hiç gözlük vermiyor diye daha mı ucuz ve kalitesi olacak acaba. buradaki ters orantıyı iyi algılamanız dilekleriyle..

Sana tamamen katılıyorum. Burada o kadar saçma muhabbetler dönüyor ki. Bu LG nin Cinema 3D diye ürettiği teknoloji şuan telif hakkı onda. Bu yüzden kimse kullanamıyor ve bütün diğer markalar bok atıyor gibi geliyor banada. Yabancı sitelerden okuduğuma göre söylüyorum. LG nin bu teknolojisinin telif hakkı 2014 de sona erecekmiş çünkü insanlığın yararına olan bir teknolojiyi belli bir süre sadece elinde tutabiliyormuşsun. Bence 2014 ten sonra hepsi bu teknolojide Tv üretecek ve aktif gözlük diye birşey kalmayacak.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.