Şimdi Ara

Aktif ve Pasif 3D Gözlük Arasındaki Farklar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
10
Favori
110.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Goldstar markasını hatırlar mısınız? Hani almayı bile düşünmediğimiz Goldstar 1995 yılında adını LG Elektronic olarak değiştirdi.
    Bilginize!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabremetric -- 12 Temmuz 2013; 1:36:41 >
  • oprema kullanıcısına yanıt
    panasonıcle samsungu aynı kefeyemı koyuyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wisemanman

panasonıcle samsungu aynı kefeyemı koyuyorsun?

yazdıklarımdan bu anlam mı çıkıyor?
  • Hayir beni yanlis anladiniz. Yani panasonicin gozlugu tabiki daha pahali olur. Saka anlaminda oyle dedim. Sonucta panasonic

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asyacafe

quote:

Eğer 3D TV alınacaksa 3D LED TV olması doğru bir tercihtir. LED hangi ürününün bünyesine girerse onu değerlendirir. Zamanla piyasada CTR (cathode ray tube) , plazma ve LCD TV’ler, LED TV’nin sunduğu avantajlar yanında zayıf kalacaklar, harcadıkları enerji, kısa ömürleri, ağırlıkları, kalınlıkları, yetersizlikleri daha çok göze batmaya başlayacak, piyasadaki rekabet kızıştıkça daha da ucuzlayacaklar hatta bazıları tamamen terk edileceklerdir.
    Şu anda bazı üretici firmalarda LCD ve PLAZMA TV stoklarından bir an önce kurtulma telaşı başlamıştır. Elektronik marketler bu ürünlerin fiyatını indirseler de tüketiciyi ikna etmekte zorlanmaktadır.

Yeni nesil plazmalar için geçerli olmayan eski ve aslı olmayan bilginin forumdaki arkadaşların kafasını karıştıracagı bir gerçek.Plazma tv ler hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan boyle kopyala yapıştır yapmamak gerekir...
    LCD tv lerin sanki yeniden keşfediliyormuşcasına led tv olarak lense edilmesine nasıl bakıyorsak yeni nesil neo plazma teknolojisinide araştırp değerlendirmek lazım.
    Sn Hd.lover

Yazınızı bir solukta ve bir roman tadında okudum..Biliyorum epey önce yazmışsınız ama ben yine de teşekkürlerimi iletmek istedim..
    Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7309DB214 -- 11 Temmuz 2013; 23:50:13 >

• Sony nin yeni çıkan 4k sı da pasif 3d olmuş ama fiyatı 80.000 tl değil

• Arkadaslar lg50ph670s plazma kullaniyorum gozluk olarakda aktif ags350 kullaniyorum tv 3dyi algiladgnda 3d moduna ceviriyor fakat camlarda kararma oluyor dartyden 30 tlye aldim piyasa degeri 80 ile 150 arasi degisen bir model forumdan baska bir arkadas teknosadan 90tlye aldigini ve boyle bir sorunla karsilasmadigini soyledi. Ben dartyden cakma bir gozlukmu aldim sorusu geliyor aklima sizin dusunceleriniz nelerdir

• Neden bir televizyonda ikisini de kullanamıyoruz böylelikle en fazla 2 gözlük zarar ederdik
  • quote:

Orijinalden alıntı: tieseto

Arkadaslar lg50ph670s plazma kullaniyorum gozluk olarakda aktif ags350 kullaniyorum tv 3dyi algiladgnda 3d moduna ceviriyor fakat camlarda kararma oluyor dartyden 30 tlye aldim piyasa degeri 80 ile 150 arasi degisen bir model forumdan baska bir arkadas teknosadan 90tlye aldigini ve boyle bir sorunla karsilasmadigini soyledi. Ben dartyden cakma bir gozlukmu aldim sorusu geliyor aklima sizin dusunceleriniz nelerdir

Aktif gözlükte kararma olur. Aksini iddia eden yalan söylüyordur. Zaten aktifin mantıgı 1 camı karartıp digerinden görüntü almaktır. Sonrasında ise diger camı karartır bu böyle devam eder..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kopuk-83

Neden bir televizyonda ikisini de kullanamıyoruz böylelikle en fazla 2 gözlük zarar ederdik

Çok farklı teknolojiler.
  • O zaman aldigim gozluklerde sikinti yok eger aktif gozluklerde durum buysa baya uygun fiyata aldim 90 tlye 3 aktif shutter:-)

• quote:

Orijinalden alıntı: tieseto

O zaman aldigim gozluklerde sikinti yok eger aktif gozluklerde durum buysa baya uygun fiyata aldim 90 tlye 3 aktif shutter:-)

Aynen hocam. Eğer 3D görüntü alıyorsan sıkıntı yoktur zaten
  • Gayet guzel hatta led panele oranla daha iyi goruntuyu aldim

• Tamam hocam o zaman güle güle kullan
  • Sinemadaki gözlükler pasif gözlük mantığıyla mı çalışıyor?mesela LG nin pasif gözlüğüyle sinemada film izleyebilirmiyiz?veya tam tersi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

Sinemadaki gözlükler pasif gözlük mantığıyla mı çalışıyor?mesela LG nin pasif gözlüğüyle sinemada film izleyebilirmiyiz?veya tam tersi?

3 sorununda cevabi evet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

Sinemadaki gözlükler pasif gözlük mantığıyla mı çalışıyor?mesela LG nin pasif gözlüğüyle sinemada film izleyebilirmiyiz?veya tam tersi?

3 sorununda cevabi evet.

O zaman pasiflerdeki düşük çözünürlük ve dikey açının dar olması gibi sorunlar sinemada da görülüyor mu?
  • gümüş_süvari kullanıcısına yanıt
    benim gittiklerinde sorun olmadı ama yüzdeli bir şey ise bilemicem
  • Bir sorum olcak göz doktoruna sorsak bir fikri varmıdır benim için kaliteden önemli sağlık geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantasticoo

Evde kullanım için mevcut olan iki yaygın tip 3D teknolojisi şöyledir: Active 3D and Passive 3D. Aktif 3D ve Pasif 3D teknolojisi arasında pek çok farklılık olmasına rağmen, ilki ev 3D deneyiminin kalitesidir. Pasif 3D teknolojisi her bir göze 1080p çözünürlüğü yarım (540p) kesen gözlükler kullanır. Samsung Aktif 3D gözlük her iki göze Full 1080p HD deneyimi sunar.

Pasif bir 3D TV’de 3D içeriği görüntülerken, ekranın üst kısmından alt kısmına yatay olarak soluk siyah çizgilerin görünmesi veya göreceli olarak kısa dikey açılarda 3D görüntü kalitesinin kaybedilmesi yaygındır. Bu, Samsung Aktif 3D teknolojisi ile meydana gelmez. Samsung Aktif 3D teknolojisi tutarlı olarak her bir göze 1080p HD deneyimi gösterir ve 178 dereceye kadar açılarda bile mükemmel 3D resim sunar. (ALINTI)

http://www.samsung.com/tr/article/everything-3d-guide-explore-the-wonder

Arkadaşlar bana göre bu bulantı, baş ağrısı gibi mazeretler de abartılıyor gibi geliyor?

Güzel paylaşım

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.