Şimdi Ara

Aktif ve Pasif 3D Gözlük Arasındaki Farklar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
10
Favori
110.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Starbury61

quote:

Orijinalden alıntı: Fantasticoo

Evde kullanım için mevcut olan iki yaygın tip 3D teknolojisi şöyledir: Active 3D and Passive 3D. Aktif 3D ve Pasif 3D teknolojisi arasında pek çok farklılık olmasına rağmen, ilki ev 3D deneyiminin kalitesidir. Pasif 3D teknolojisi her bir göze 1080p çözünürlüğü yarım (540p) kesen gözlükler kullanır. Samsung Aktif 3D gözlük her iki göze Full 1080p HD deneyimi sunar.

Pasif bir 3D TV’de 3D içeriği görüntülerken, ekranın üst kısmından alt kısmına yatay olarak soluk siyah çizgilerin görünmesi veya göreceli olarak kısa dikey açılarda 3D görüntü kalitesinin kaybedilmesi yaygındır. Bu, Samsung Aktif 3D teknolojisi ile meydana gelmez. Samsung Aktif 3D teknolojisi tutarlı olarak her bir göze 1080p HD deneyimi gösterir ve 178 dereceye kadar açılarda bile mükemmel 3D resim sunar. (ALINTI)

http://www.samsung.com/tr/article/everything-3d-guide-explore-the-wonder

Arkadaşlar bana göre bu bulantı, baş ağrısı gibi mazeretler de abartılıyor gibi geliyor?

Güzel paylaşım

Ağrı degilde gözü dolayısıyla beyni yordugu kesin. Ama bence değiyor. Arasıra LG nin son cıkan tv lerinde 3D izliyorum kalite hiç tat vermiyor ama ferah bir seyir yarattıgı kesin.

• Yaw arkadas ne aktif pasif olayiymisya kiyasla kiyasla bitmiyor bi bu bide 3d bluray isomu hsbsmi bu 2 kiyaslamadan cok sıkıldım artik
    Ben lg kullaniyorum ve cok memnunum hepsini test ettim almadan lgde karar kildim.ve profesyonel biri olarak söylüyorum 3d hsbsyide 3d bluray isoya tercih ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba elimde samsung ssg-5100gb 2 li gözlükler var sahibinden.comdaki ilanımhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-sinemasi-sookk-fiyaatt-2-adet-yeni-samsung-ssg-5100gb-d-es-f-uyum-sifir-143874912/detay/
    almak isteyenler pm atabilir veya arayabilirler şok kampanya son adetler acele edin pişman olmayın!!!!
  • Arkadaşlar bir şey öğrenmek istiyorum. Ben şuanda almanyada yaşıyorum ve Mayis ayında Antalyada olucam Samsung 46f 7000 modelini almayi düşünüyorum yanında 4 adet aktiv gözlük veriyorlar ama ben 2 tane daha alıcam. Şimdi sorum.

1. Aktiv gözlüklerinde kendi aralarında kalite farkı
    varmıdır?
    2. Bu 2 adet gözlüğü burdan almaya kalkarsam aktiv olması haricinde başka neyse dikkat etmen gerekiyo?
    3. Herhangi bir aktiv gözlük alsam sorun yașarmiyim?
    4. Her hangi bir Aktiv gözlükle her 3D aktiv televizyona bakabilirmiyim? Yani sunun için soruyorum. Diyelimki arkadaşıma gidicem ve evde 3D film bakmak istiyoruz ve herkes kendi gözlüklerini (aktiv) getirmek istiyor. Sorun yaşarmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starlightt -- 26 Ocak 2014; 20:49:50 >
  • Uzuun uzun yazılmış hepsini okuyamadım bu konunun. Ancak her şeyde olduğu gibi sanki babasının teknolojisi ya da markasıymış gibi delicesine körlemesine savunanları görmezlikten gelen gerçekten gerçeği merak edenlere kendi deneyimimi söylüyorum...

Yıl olmuş 2014 sanırım hepiniz iki teknolojiyle de film izlemişsinizdir. (Benim iki ayrı teknikte 3D TV si olan arkadasım var ve sıklıkla film izledik.)

Tamamen samimice ve kendi deneyimimce söylüyorum...

Aktif gözlük ne yaaaaa ?!?! Çözünürlük mü ? kapkara bir ekran ve burunumda ağrı yapan dana gibi bir gözlük ?!? Kimse kusura bakmasın ama ben pasifi sevdim. Gayet net de geliyor hani?

Bu tamamen kendi bilinçsiz teknik yapmadan deneyimimdir.

Onun dışında aktif gözlüğün titreşimi gözlerimi gayet yoruyor. Bünye diyenlerde nasıl göz var aşırı merak ediyorum doğrusu...

• Bende 55es8000 var göz yorması hiç yapmadı bence tv den tv ye değişiyor göz yorması buda tv nin kalitesine bağlı gibi geldi. Karanlık deniyor ama ayarlardan dinamik yapınca karanlık filan kalmıyor gayet güzel izleniyor. Herkes elindekini övüyor bu konuda bir sonuca varılamayacağı kesin ama şu bir gerçek 1080p den taviz vermek istemiyorsanız pasiften uzak duracaksın.
  • Benim TV ile aktif gözlük geldi pasif gözlük kullanarak 3d izleyebilir miyim?
  • HAAltuntas kullanıcısına yanıt
    tv
    aktif ise aktif
    pasif ise pasif kullanabilirsiniz.
  • hemen hepsini okudum yorumların ama net bi karar vermek için en iyisi gidip test etmek :)
  • Bunca yildir hep aktif kullanan sony bile 4k tv lerinde pasife gecti.. kaliteli olsun gozlerimin ve bas agrisinin cani cehenneme diyen aktif alabilir ;) yok gozlerim benim icin kiymetli ama 21.yy de ayak uyduralim lakin biliyorum kaliteden biraz odun verecez diyenler de pasif alsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 5 Mart 2014; 19:20:50 >
  • orjinal avatar bluray filmi alınır,
    3d si full 3d olan herhangi bir aktif tv ye takılır panasonic plazma , sony premium tv ler samsunglar vs.
    1.5 2 mt mesafeden izlenir.
    aynı film alınır
    yine 1.5 2mt den pasif de izlenir.

pasif daha iyi diyene yaw hehe diyip geçilir

aradaki farkı gözü 5 derece miyop olan bile görür.

öyle biraz daha falan değil 2 kat net ve keskindir aktif.

ha sen gidipte internetten 10gb lık half sbs filmi çekip izlersen, pasifle aktif arasında bir fark göremezsin pasifteki yatay çizgiler dışında.

half sbs,divx mivx , youtube üzerinden 3d izlemek dışında gerçek full bluray izlememiş kişilerin yaw arada fark yok hemide pasif de pil yok titreme yok demesi normaldir.

yalnız half sbs film dışında 3d film izlememiş arkadaşlar eğer ki full bluray edinme şansınız yoksa tavsiye etmem, bir kere gerçek 3d izlerseniz diğerleri çamur olur.

• Yeni tv alicam bu tvyi alayimmi?

http://www.hepsiburada.com/liste/ProductDetails.aspx?productId=evsamue40h6270&categoryId=163192

• Arkadaşlar merhaba, 3D gözlükleri araştırırken bende bu konuya geldim, bir duruma açıklık kavuşturmak istiyorum. Aktive 3D lerin 1080p, passive 3D lerin 540p olduğundan bahsedilmiş. Böyle bir şeyin mevcut olmadığını bildirmek isterim, bu tamamen samsung un ticari amaçla uydurmuş olduğu bir şeydir. Yoksa passive 3D gözlükler 2 TL ye satılırken, active 3D gözlükleri kim 150-200 TL ye satabilecek ?

Active 3D teknolojisi passive den önce çıkmış bir teknolojidir. Türkiye de bir çok şehirde neredeyse en iyi kaliteye sahip cinemaximum sinemaları da Real 3D yani passive 3D kullanmaktadır, adamların br bildiği vardır herhalde. Ayrıca benim kullanma şansım olmadı ama IMAX diye bir 3D teknolojisinden bahsedilmektedir, sinemalarda bulunmaktadır, şu ana kadar en iyi 3D görüntü sağladığı yorumlarca kaydedilmiştir, kendine özel perde-görüntü vs vardır fakat kullanılan gözlük yine Passive 3D dir ve LG tarafından geliştirilmiştir.

Full HD konusuna gelecek olursak;

3D filmler, SBS (Side-by-Side) veya TB(Top-Bottom) şeklinde olmaktadır. Yani iki adet yanyana görüntü veya üst üste görüntü bulunmaktadır. Bu iki görüntü 3D tv de çift led e aktarıldığı zaman, sağdaki görünü bir led e, soldaki görüntü diğer led e aktarılır. İzleyeceğiniz film 1920*1080 formatında ise iki ayrı görüntü olduğundan sağ ve sol led e aktarılan görüntüler 960*1080, veya 1920*540 formatına düşerler. Bunlara Half-SBS filmler denir, yani yarı çözünürlüklü filmlerdir bunlar, fakat günümüzde F-SBS(Full-SBS) filmler de mevcuttur ve 3840*1080 formatında ki bu görüntüler ikiye bölündüğü zaman zaten full hd ye düşmektedir, dolayısıyla Passive 3D teknolojisinde de her iki göze de full hd görüntü vermek mümkündür.

Sonuç olarak, active 3D film ekranını passive göre daha fazla karartır, çok dikkatli bir izleyici, gözlükteki frekans titreşimini hisseder, ayrıca çok fazla paralar ödemek zorundadır. Passive 3D ise hem ucuz, hem ekranı çok daha az karartır, hem de active deki kırpma teknolojisi olmadığından titreşim söz konusu dahi olamaz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Herkese iyi seyirler.

Edit : Ağağıdaki video anlattıklarımı anlamanızda daha yardımcı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercrazy -- 10 Haziran 2014; 15:30:25 >

• sercrazy kullanıcısına yanıt
    hocam ilk mesaja ekledim bilgilerinizi teşekkürler.
  • gözlük fiyatları ne zaman ucuzlayacak. şuan çok pahalı
  • 666azazel kullanıcısına yanıt
    BUNU İZLEDIM SONUÇ : PASİF = ÇÖP

SAMSUNG ÇEKMİŞ MUBAREK
  • myz1453 kullanıcısına yanıt
    adamlar kendi reklamını yapıyor ama 540p olduğunu göstermek için o videoyu koydum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantasticoo

hocam ilk mesaja ekledim bilgilerinizi teşekkürler.

Ben teşekkür ederim :)
  • 666azazel kullanıcısına yanıt
    öyle kardeş. bu gçzlüğün tek eksisi de benc bu aktifin birden faza eksisi var buna göre. ayrıca su da var bu formda telefon bölimlerine de bakarsan işlemcısı kaç dragon 800 aa bununki dragon805 ezer gecer onı vs durumlar da oluyor. bu farkların tv yi eve kurduktan sonraa öneminin kalmayacağını düşünüyorum
  • arkadaşlar pasif daha iyi, ancak full hd olmasına dikkat etmek lazım cihazın, ben projektör üzerinde denedim göz yorulması yapıyor ama lq 620 cihaz ile karşılaştırınca görüntü daha iyi nedenmi ?
    lg de her ne kadar 3d gözlükle seyretsenizde bazen 2 görüntüyüde taşma örnek yan yana iki dünya veya aracın yanında bir kenar uzamış görebiliyorsunuz. aynı zamanda seyir açısı orlama 2-4 metre yakından daha iyi sonuç veriyor ancak daha fazla göz yoruyor. bence 3d de pixelleri 1920 * 1080 görüntüde 900 * 500 gibi azalma oluyor alt alta olan pixellere dikkat ederseniz daha net anlaşılıyor.

aktif ise çok maliyetli, epson tw modelinde denedim gözlük ile eşleştirme yapınca gayet güzel sonuç veriyor, sanırım cihazın gözlükle kullanılacağı düşünüldüğünden siyahı aydınlık bir tonda yapmış adamlar ancak 720 p olması biraz sıkıntı dikkat edince pixel araları zaten çok boşluklu görünüyor. önerim geniş ekranda 3d biraz kasıp full hd projektör alınabilir veya 50 inc üzeri led tv ama aktif gözlüklü "yan sanayi olanlarındanda önermiyorum 160 tl ye aldığım gözlüğün 3 tanesi 120 tl ye neredeyse aliexpresste çin mali ve inanılmaz göz yoruyor". .

bütçe varsa aktif ve 50 inc önce bir yerde test edip keyfini çıkarın sonra almaya karar verin, cihazın kendi orijinal gözlüğü olmasınada dikkat edin derim.

Saygılarımla

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.