Şimdi Ara

Aktif ve Pasif 3D Gözlük Arasındaki Farklar (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
10
Favori
110.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Orijinalden alıntı: .i.

Arkadaşlar internetten 3D film indirdim, bunu aktif gözlük ile mi izlesem daha iyi yoksa pasif gözlük ilemi. FİLMİ dizüstünde izleyeceğim..

Hocam sen çok yanlış anlamışsın.

hocam keşke de açıklama yapsaydın da süper zekanı bizlerle bilgilendirseydin. Yazdığın cümlenin maalesef bana hiç, en ufak bir yararı olmadı.

3D filmi dizüstü ile izleyebiliyoruz diye biliyom, 3D filmler sadece TV için yapılmıyor, sanırım pasif gözlük ile izlemek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 18 Kasım 2014; 16:54:34 >
  • .i. . kullanıcısına yanıt
    Dizüstünün ekranında 3D özelliği var mı öncelikle bunu bilelim ve onun üzerinden konuşalım.
  • 1-hayır 3D ekran özelliği yok, normal dizüstü.

2-peki normal filmleri 3Dye çeviren pc programları var bunları hangi gözlükle izlemek gerekiyor.
  • .i. . kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhaba,

1-hayır 3D ekran özelliği yok, normal dizüstü. - Normal biz dizüstünden 3D izleme imkanınız yok. Eğer ekran kartınız destekliyorsa 3D özelliği olan bir televizyona HDMI ile bağlantı yaparak izleyebilirsiniz fakat dizüstü bilgisayalarda 3D destekli ekran kartı bulmak düşük ihtimaldir. Bağladığınız televizyonun 3D özelliğine göre aktif ya da pasif gözlükle izleyebilirsiniz.

2-peki normal filmleri 3Dye çeviren pc programları var bunları hangi gözlükle izlemek gerekiyor. - Böyle bir program hiç duymadım. Dediğim gibi eğer ekran kartınız desteklemiyorsa ve ekran özellikleriniz 3D desteklemiyorsa dizüstü bilgisayarınızdan izlemeniz mümkün değil.

Umarım yardımcı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikroislemci -- 19 Kasım 2014; 15:55:08 >
  • mikroislemci M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam benden önce cevaplamıssınız.

Filmleri 3D ye çeviren program var ama koca bir yalandan ibaret. Hiç gerek yok yani..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, bu 3D olayı ile ilgili sırf pazarlama amaçlı insanların akıllarını çok karıştırdılar. İnsanlar haklı olarak vaat edileni bekliyor fakat evdeki 100 küsür ekranlı televizyonlarla sinema kalitesi alınması imkansız.

O programlara denk gelmedim fakat en azından pasif 3D için polarizasyon gerekir, bunu yazılım ile nasıl yapılır orası düşündürücü
  • Her gün saatlerce 3D mi izleyeceğiz. Zaten 3D içerikli Film-Belgesel Bluray içerik ne kadar. Her gün birkaç tane 3D içerik mi çıkıyor? Ben de pasif gözlük düşünüyordum. Ancak öncelik 3D değil TV de görüntü kalitesi önemli. Haftada bir 3D film izlesem göze de zararı olacağını düşünmüyorum.
  • 3D gözlük ve diğer ürünlerde en iyi kalitede en uygun fiyat için mutlaka aşağıdaki mağazayı gözden geçirin.

www.n11.com
    Mastercodex - n11.com
    http://www.n11.com/gelismis-magaza/Mastercodex

Yeni Yılınız Kutlu Olsun

• fikir edinebilirsiniz.
  • Bilgisayardan da 3D izlersiniz ancak 2 göze ayrı renkler veren (mavi - kırmızı veya yeşil - kırmızı gibi) gözlüklerden alacaksınız. 3D film indirip, bunu elinizdeki gözlükle izletebilecek program (veya filte) indireceksiniz.

Bu tarz gözlüklere stereoskopik deniyor olması lazım. Esasen renk kalibrasyonu iyi olursa güzel görüntü alırsınız diye düşünüyorum.

2D filmleri 3D ye çevirmeyi düşünmeyin, çok zor. Hafif bir derinlik belki katabilir ama iyi bir sonuç ummuyorum. Ama 3D filmleri renkli gözlük ve uygun renk kalibrasyonu ve yazılım ile izlemeniz mümkündür.

• Konu 2012 yılında açılmış.pasife 3d ler kalite olarak hala aktiflerin gerisinde mi?kaliteden kastım sinemadakiler gibi 3d...

• Bende samsung ve lg arasında düşünüyorum. Ama samsunga daha yakınım. Şuan Samsungun tek eksisi aktif gözlük olması. O da görüntü kalitesi derinlik vs. değil bence. Daha ağır olduğu için baş ağrısı gibi durumlar ortaya çıkabilecek olması ve gözlük maliyetinin yüksek olması. Fakat bence daha önemli olan 3d filmi ne sıklıkla izleyeceğimiz. Ve her filminde 3dsi yok. 10 kişi arkadaşlarınla 3d film izleyememe örneği verilmiş gayet güzel ve yerinde bir örnek. Fakat LG tvler (edindiğim bilgiye göre) internet üzerinden 10 15dk'yı geçen videolarda, online filmlerde izlerken yetersiz bellek deyip videodan atması 10 kişi 3d izleyememeden daha kötü bence. Ayrıca lglerde altyazı ve codec sorunları olduğu söyleniyor. İlk etapta LG aklımdaydı tamamen telefonumda LG G2 :) Fakat artık samsung düşünüyorum.

Ayrıca Teknosa çalışanından edindiğim bilgiye göre TRT 4K yayınını şuan sadece Samsung Tvler açıyormuş. LG'nin uhd tvleri bu yayını açmıyor dedi. Gerçi 4k tv alma düşüncesinden vazgeçmiştim ama böyle bir durum var mıdır? Varsa nedendir?

• HardRhymeRBJK kullanıcısına yanıt
    Bana da LG de 3D filmlerde altyazı sorunu olduğu söylendi ama öyle bir şeye rastlamadım. TRT 4K'yı da izliyorum sorunsuz.

Bu alacağınız modele göre değişir. Bu yorumlara pek kanmayın. LG ana konusu altında ve Samsung ana konusu altında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: diabolical

Bilgisayardan da 3D izlersiniz ancak 2 göze ayrı renkler veren (mavi - kırmızı veya yeşil - kırmızı gibi) gözlüklerden alacaksınız. 3D film indirip, bunu elinizdeki gözlükle izletebilecek program (veya filte) indireceksiniz.

Bu tarz gözlüklere stereoskopik deniyor olması lazım. Esasen renk kalibrasyonu iyi olursa güzel görüntü alırsınız diye düşünüyorum.

2D filmleri 3D ye çevirmeyi düşünmeyin, çok zor. Hafif bir derinlik belki katabilir ama iyi bir sonuç ummuyorum. Ama 3D filmleri renkli gözlük ve uygun renk kalibrasyonu ve yazılım ile izlemeniz mümkündür.

Teşekkürler evap için..

*Bu gözlük satışı için örnek bir link atarmısın.
    *Uygun program hangisi mesela..

• quote:

Orijinalden alıntı: .i.

quote:

Orijinalden alıntı: diabolical

Bilgisayardan da 3D izlersiniz ancak 2 göze ayrı renkler veren (mavi - kırmızı veya yeşil - kırmızı gibi) gözlüklerden alacaksınız. 3D film indirip, bunu elinizdeki gözlükle izletebilecek program (veya filte) indireceksiniz.

Teşekkürler evap için..

*Bu gözlük satışı için örnek bir link atarmısın.
    *Uygun program hangisi mesela..

Bunun gibi bir gözlük alacaksın. 2-3 TL'ye bile bulabilirsin muhtemelen.

Sonra da SBS 3D film indirip, şu videoda anlatıldığı gibi bunları anaglyph formata çevirip izleyebilirsin;

https://www.youtube.com/watch?v=n9LxisN4V1g

Şöyle örnek filmler falan da buldum sana bak;

• Denicem, dualarım seninle..
  • kjbjkbj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufhanatli@gmail.com -- 2 Ağustos 2015; 15:59:22 >

• SG08-DLP 3D ACTIVE SHUTTER DLP LİNK GÖZLÜK (PROMACTO VE TÜM DLP LİNK PROJEKSİYON CIHAZLAR İLE UYUMLU)

SG08-DLP ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
    Yüksek hızlı tepki, yüksek ışık geçirgenliği ve sıvı kristal lens kontrast.
    Kontrast: 1000: 1
    Frekans: 96-144HZ
    Geçirgenlik:% 38
    Tepki Süresi: 2.5 milisaniye
    Alma Açısı: 45 derece (yatay), 30 derece (Dikey)
    Pil Kapasitesi: 80 mAh
    Güncel Çalışma: 1.2mA
    Sürekli Çalışma Süresi: 60 saat
    Belirtilen Bekleme Süresi: 0.5 yıl
    Çalışma Sıcaklığı: -5 -45 santigrat derece
    Depolama Sıcaklığı: -10 -60 santigrat derece
    Çalışma Nem: 20% -80% RH
    Atm Press: 86kPa-106kpa
    Ürün Ağırlığı: 46g
    Ürün Ölçüleri: 163 x 173 x 42mm
    Paket Ağırlığı: 169g
    Ambalaj Boyut: 180 x 70 x 52mm

Kutu İçeriği
    1adet 3d dlp link Active Shutter gözlük
    1 adet özel temizleme bezi
    1 adet özel koruma kIıfı
    1 adet usb şarz kablosu
    1adet kullanma kitapçığı
    KUTU İÇERİĞİNİN TAMAMI 75 TL DİR

• Pasif gözlük ile akrif arasında fark yoktur yani göz bunu algılıyamaz 1080p materyal videoda aynı çözünürlüklü yayından bahsedersek aynı yayını hem aktif hem pasif ile test edersen aktif üff ne süper diyemezsin, çünkü zibillah tane test yaptım bir videonun pop-out yani dışarı taşma olayı iyiyse olay bitmiştir, zati pasif patenti kullanamayıp pasif patenti kullanan firmalara yapılan satış stratejisi ,yani pasif çok tercih edildiği için aktif kullananların urafeleri bilimsel metod çok azdır bu konuda ,3d seviyorsanız pasif alın gözlükler hafif pil derdi yok baş aağrısı yada dönmesi yok, zati 3d her birşeyi izliyemiyeceksiniz ee daha ne
  • Arkadaşlar

Bir sorunum var. Vestel 40FA8100 model 3D Smart TV aldım. Yanında 2 adet gözlük verdiler. Aktif 3D kullanıyormuş. Gözlük pilli ve beyaz bir led düğme var. Orijinal 3D blu-ray diski filmi oymatıcıya takıyorum. TV ekranına uyarı geliyor. 3D gözlüklerinizi takın diye. Ben de gözlükleri TV'ye 20 santim yaklaştırıp düğmeye bir kaç saniye basıyorum. Kırmızı ışık yanıp sönüyor bir kaç kere ve ortam kararıyor. Görüntüler 3D oluyor. Kullanma kılavuzunda yeşil ışıktan da bahsediyor ama gözlükte hiç yeşil ışık yanmadı.

Yalnız bir sorun var. Görüntü gölgeli 3D oluyor. Eğer altyazılı film seyrediyorsam yazılar üstüste binmiş oluyor. Zor okunuyor. Üşenmedim. Videoyu, 3D filmi ve gözlükleri Teknosa mağazasına götürdüm. Benimki ile aynı TV'de aynı şartları oluşturup mağaza görevlisi ile denedik. Sonuş aynı çıktı. Görüntüler gölgeli 3D.

Şimdi benim 3D gözlüklerde mi sorun var. 2 gözlük ve ikisi de aynı şekilde nasıl bozuk olabilir. Film bozuk değil. Çünkü kardeşimin LG marka pasif 3D tvsinde çok mükemmel oynuyor. Gözlükler Toshiba marka. Zaten bir çok TV üreticisi gözlükleri Toshiba'ya yaptırıyormuş.

Hiç gölgeli 3D videoya şahit olan var mı ve sorun nasıl giderilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 20 Eylül 2015; 2:14:15 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.