Şimdi Ara

Aktive edilen Android cihaz sayısı 400 milyona ulaştı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: idris

Bu iOS - Android tartışmasına asla girmek istemedim ama bir i,ki kelam etmeden duramayacağım.

Evet Dalvik Virtual Machine yüzünden android uygulamaları iOS uygulamalarına göre daha düşük bir performans ile çalışmaktadır. Ama çok büyük bir fark değil bu. Aradaki donanım farkı ile bu performans handikap olmaktan çıkmış durumda. Android ekosistemi sadece bir üreticinin elindeki 3 - 5 model ile kısıtlı olmadığı için daha ölçeklenebilir yapıdadır. Yani her keseye göre ve her zevke göre bir ürün muhakkak bulunur. Bu bir avantaj olmakla beraber bir çok cihaz ve model farklılıklarından dolayı yazılım optimizasyonu sınırlıdır. Buda iOS işletim sisteminin daha optimize olması sebebi ile daha az stabilite sorunları yaşaması anlamına geliyor. Bu demek değildirki android telefonların tamamı stabilite sorunu yaşıyor.

Android işletim sisteminin stabilitesini eleştirenler Windows işletim sistemli makineye ayda bir format atmak lazım diyenlerle aynı şekilde eleştiriyorlar. Evet şu anda bu mesajı Windows 7 işletim sistemine sahip 6 ay önce sabit disk güncellemesi yapıldığı için mecburen işletim sistemi yeniden kurduğum yıllardır elektrik kesintileri haricinde pek fazla kapalı kalmamış bilgisayarımdan yazıyorum.

Motorola Atrix telefonum var ve telefonumdaki herhangi bir veriyi başka bir bilgisayara hatta tablete işletim sistemi ve donanımı ne olursa olsun bir tek kablo bağlantısı yapmadan aktarabiliyorum. Nerede olursam olayım telefonum ile internet bağlantısı yaparak bulunduğum yerdeki tüm kablosuz bağlantı kurabilen cihazlara paylaştırabiliyorum. İstediğim resim, müzik yada uygulamayı internet bağlantısı veya bir kablolu bağlantı olmadan hatta herhangi bir cihaza ihtiyaç duymadan başka bir telefona bluetooth ile aktarabiliyorum. İş yerinde masamın üzerinde duran telefonumu alıp kimse izinsiz kurcalayamıyor parmak izim olmadan cihaz açılmıyor. Ortalama 2 günde bir kez şarj ediyorum. Bazen 3. günü buluyor bazen 1 gün ancak yetiyor. Marketteki bir çok ağır diyebileceğimiz oyunu rahat bir şekilde oynayabiliyorum. Örneğin shadowgun, asphalt 6, real racing gibi. Belki NOVA 3 te zorlanabilir denemek lazım. Cihazın ebatları ve sağlamlığı konusunda en ufak bir kuşkum yok. Cihazla birlikte gelen HDMI kablosu ile HDMI girişi olan herhangi bir TV yada başka bir görüntüleme cihazına hiç bir ek aprat gerekmeden çektiğim resimleri yada telefonumdaki müzik ve videoları aktarabiliyorum. Hatta telefona bir kaç modifiye ile HDMI mirror yaparak dev ekranda araba yarışı oynayabiliyorum. Bütün bunları yapmak için cihaza ödediğim ücret 800 TL civarı.

Siz yaklaşık 2000 TL verip iPhone 4s alıyorsunuz ya, Evet birkaç fps daha hızlı oyun oynamak hakkınız tabi.

Bana akıcılıktan kullanım kolaylığından filan bahsedeyim demeyin. Benim istediğim tarzda kullanabileceğim, farklı kullanım kolaylıkları yada özellikleri olan en az 10 farklı launcher'im var. Ben widgetlar ile çoğu şeye hızlı erişirim. Beim cihazım adam gibi multitasking yapar.
    Ben Telefonun donanımına para verdim. Yazılımını istediğim gibi değiştirebiliyorum. Benim işletim sistemim açık kaynaklı. Yapabileceklerim hayal gücümle sınırlı, ya senin?

Ben de bir iki kelam edeyim o zaman. Sen o telefona ROM atıyosan, iOS'a JB yaparak çoğu widgetı bulabilirsin. Yani seni tutan eden yok programlama dili biliyorsan yaz istediğin widgetları sende.. Yani gerçekten yazını okuduğumda öyle bi yazmışsın ki iPhone sadece uygulama,telefon,mesajdan ibaret.. Objektif olalım ben de farkındayım Apple'ın zorluklarının. Fakat bunlar JB ile aşılabilecek şeyler çoğu. Aç bi bak bakalım Apple bölümünü ne kadar fazla tweak var orada. Yani üşengeçliğin sınırlarını zorluyor millet bu tweakler ile.

Yazılımını kendin değiştiriyorsun madem Apple koskoca iOS'u boşa yazdı o zaman, siz daha güzel yazılım atıyosunuz ya telefonlara.. Senin bahsettiğin oyunlar yani AppStore o oyunlarla sınırlı kalsaydı Apple zaten bugüne gelmezdi bence. Adamlar uygulamadan yardırıp gidiyolar yalansa yalan de. Demek istediğim şu olay 2-3 FPS fazla almak değil, zaten oynadığım oyunlar sistem sınırlarını zorlamaz bile.. Fakat siz AppStore'daki inanılmaz potansiyeli görmüyorsunuz. Yukarıda bir arkadaş demiş Android'de yapsın uygulama diye. Bu kadar büyütemezler çünkü AppStore uygulamaların paralı oluşu sayesinde büyüyor. Rekabet arttıkça yazılım artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 28 Haziran 2012; 0:23:55 >

• O 400.000.000 adamdan biri değilim hala
  • şöyle birşeyde var ben yakşalaşık 3-4 hesap açtım şifreleri unuttuğum için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Ben de bir iki kelam edeyim o zaman. Sen o telefona ROM atıyosan, iOS'a JB yaparak çoğu widgetı bulabilirsin. Yani seni tutan eden yok programlama dili biliyorsan yaz istediğin widgetları sende.. Yani gerçekten yazını okuduğumda öyle bi yazmışsın ki iPhone sadece uygulama,telefon,mesajdan ibaret.. Objektif olalım ben de farkındayım Apple'ın zorluklarının. Fakat bunlar JB ile aşılabilecek şeyler çoğu. Aç bi bak bakalım Apple bölümünü ne kadar fazla tweak var orada. Yani üşengeçliğin sınırlarını zorluyor millet bu tweakler ile.

Yazılımını kendin değiştiriyorsun madem Apple koskoca iOS'u boşa yazdı o zaman, siz daha güzel yazılım atıyosunuz ya telefonlara.. Senin bahsettiğin oyunlar yani AppStore o oyunlarla sınırlı kalsaydı Apple zaten bugüne gelmezdi bence. Adamlar uygulamadan yardırıp gidiyolar yalansa yalan de. Demek istediğim şu olay 2-3 FPS fazla almak değil, zaten oynadığım oyunlar sistem sınırlarını zorlamaz bile.. Fakat siz AppStore'daki inanılmaz potansiyeli görmüyorsunuz. Yukarıda bir arkadaş demiş Android'de yapsın uygulama diye. Bu kadar büyütemezler çünkü AppStore uygulamaların paralı oluşu sayesinde büyüyor. Rekabet arttıkça yazılım artıyor.

Yazdığım şeylerin içerisinde HDMI mirroring yapmak dışındaki hiç bir özellik için telefonun yazılımında herhangi bir oynama gerekmiyor. (root işlemi dahil)
    Bunların hepsi 5 kuruş ödenmeden play store mağazasından telefona (dikkat edin bilgisayara değil) indirilecek ücretsiz programlarla yapılıyor.

İş mod olayına girerse o zaman bir iOS cihazı ile yapmayı rüyanızda bile hayal edemeyeceğiniz durumlar ortaya çıkmakta. :)

• quote:

quote:

Yazdığım şeylerin içerisinde HDMI mirroring yapmak dışındaki hiç bir özellik için telefonun yazılımında herhangi bir oynama gerekmiyor. (root işlemi dahil)
    Bunların hepsi 5 kuruş ödenmeden play store mağazasından telefona (dikkat edin bilgisayara değil) indirilecek ücretsiz programlarla yapılıyor.

İş mod olayına girerse o zaman bir iOS cihazı ile yapmayı rüyanızda bile hayal edemeyeceğiniz durumlar ortaya çıkmakta. :)

İyi peki şöyle sorayım Google Play'de kaç tane uygulamaya güvenebiliyorsunuz? Veya iOS'da olmayıp Google Play'de olanları sayabilir misin

• quote:

İyi peki şöyle sorayım Google Play'de kaç tane uygulamaya güvenebiliyorsunuz? Veya iOS'da olmayıp Google Play'de olanları sayabilir misin

Appstore daki uygulamaların elekten geçirildiği su götürmez bir gerçek. Benim kullandığım uygulamaların sayısı 100'ü geçmez. Ben bu uygulamalarla ilgili rapor edilmiş bir güven sıkıntısı görmedim.
    Hatta bu uygulamaları kurarken bak bu uygulama telefonundaki şu, şu, şu kısımlara erişir diye söylüyor. Misal Resim düzenleme uygulaması yüklerken sana rehbere erişim izni istiyorum diyen uygulamayı yükleyecek kadar safsan git iPhone al zaten.

Biraz daha maliyetli olur ama appstoredaki uygulamaları gönül rahatlığı ile kurarsın paranın yettiğince :)

• 400 Milyon çöp. Vay be...

Bomb has been planted.
  • quote:

Bu iOS - Android tartışmasına asla girmek istemedim ama bir i,ki kelam etmeden duramayacağım.

Evet Dalvik Virtual Machine yüzünden android uygulamaları iOS uygulamalarına göre daha düşük bir performans ile çalışmaktadır. Ama çok büyük bir fark değil bu. Aradaki donanım farkı ile bu performans handikap olmaktan çıkmış durumda. Android ekosistemi sadece bir üreticinin elindeki 3 - 5 model ile kısıtlı olmadığı için daha ölçeklenebilir yapıdadır. Yani her keseye göre ve her zevke göre bir ürün muhakkak bulunur. Bu bir avantaj olmakla beraber bir çok cihaz ve model farklılıklarından dolayı yazılım optimizasyonu sınırlıdır. Buda iOS işletim sisteminin daha optimize olması sebebi ile daha az stabilite sorunları yaşaması anlamına geliyor. Bu demek değildirki android telefonların tamamı stabilite sorunu yaşıyor.

Android işletim sisteminin stabilitesini eleştirenler Windows işletim sistemli makineye ayda bir format atmak lazım diyenlerle aynı şekilde eleştiriyorlar. Evet şu anda bu mesajı Windows 7 işletim sistemine sahip 6 ay önce sabit disk güncellemesi yapıldığı için mecburen işletim sistemi yeniden kurduğum yıllardır elektrik kesintileri haricinde pek fazla kapalı kalmamış bilgisayarımdan yazıyorum.

Motorola Atrix telefonum var ve telefonumdaki herhangi bir veriyi başka bir bilgisayara hatta tablete işletim sistemi ve donanımı ne olursa olsun bir tek kablo bağlantısı yapmadan aktarabiliyorum. Nerede olursam olayım telefonum ile internet bağlantısı yaparak bulunduğum yerdeki tüm kablosuz bağlantı kurabilen cihazlara paylaştırabiliyorum. İstediğim resim, müzik yada uygulamayı internet bağlantısı veya bir kablolu bağlantı olmadan hatta herhangi bir cihaza ihtiyaç duymadan başka bir telefona bluetooth ile aktarabiliyorum. İş yerinde masamın üzerinde duran telefonumu alıp kimse izinsiz kurcalayamıyor parmak izim olmadan cihaz açılmıyor. Ortalama 2 günde bir kez şarj ediyorum. Bazen 3. günü buluyor bazen 1 gün ancak yetiyor. Marketteki bir çok ağır diyebileceğimiz oyunu rahat bir şekilde oynayabiliyorum. Örneğin shadowgun, asphalt 6, real racing gibi. Belki NOVA 3 te zorlanabilir denemek lazım. Cihazın ebatları ve sağlamlığı konusunda en ufak bir kuşkum yok. Cihazla birlikte gelen HDMI kablosu ile HDMI girişi olan herhangi bir TV yada başka bir görüntüleme cihazına hiç bir ek aprat gerekmeden çektiğim resimleri yada telefonumdaki müzik ve videoları aktarabiliyorum. Hatta telefona bir kaç modifiye ile HDMI mirror yaparak dev ekranda araba yarışı oynayabiliyorum. Bütün bunları yapmak için cihaza ödediğim ücret 800 TL civarı.

Siz yaklaşık 2000 TL verip iPhone 4s alıyorsunuz ya, Evet birkaç fps daha hızlı oyun oynamak hakkınız tabi.

Bana akıcılıktan kullanım kolaylığından filan bahsedeyim demeyin. Benim istediğim tarzda kullanabileceğim, farklı kullanım kolaylıkları yada özellikleri olan en az 10 farklı launcher'im var. Ben widgetlar ile çoğu şeye hızlı erişirim. Beim cihazım adam gibi multitasking yapar.
    Ben Telefonun donanımına para verdim. Yazılımını istediğim gibi değiştirebiliyorum. Benim işletim sistemim açık kaynaklı. Yapabileceklerim hayal gücümle sınırlı, ya senin?

Bende android kullaniyorum sürekli şuan galaxy note dan yaziyorum sana;
    Bence aşırı android taraftarı olmuşsun sen, jailbreak li bir iphone ile neler yapabileceğini bilmiyorsun veya görmedin? Şahsen iphone ile yapabildiklerimi henüz hiçbir androidde yapamıyorum ama androidden memnunum basit ve sade geliyor bana, iphone ise oldukça karışık ama herşey mükemmel seviyede, iphone da ki temalari ve arayüzü özelleştirebilme olanaklarını henüz bir androidde görmedim biraz miui anımsatıyor olsa da iphone u.He bu arada iphone u kullanmayı bilen biri her cihaza gerek bluetooth ile gerekse wifi ile ifilede yayın yaparak bağlanır kendine has bir kart okuyucu aparat ile flash bellek hafiza karti vs bağlar, en üst düzeyde oyunları( nova3 gibi) 3gs ile bile oynayacak kadar rahat bir sistemdir ve infinity blade gibi mükemmel bir oyun serisi vardır ki androide henüz bu kalitede oyun gelmedi.Stabilitesini anlatmama gerek duymuşsundur zaten, atrix güzel telefon bisey dedigim yok ama atrixe cözünürlük haricinde her türlü kafa tutar 3gs (4 ile 4s i saymıyorum bile rakipsiz telefonlar onlar)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Şanssız Adam

android serbest ios ise kısıtlı bir sistem bende sgs 2 ve ipod touch var buna dayanarak söylüyorum en basitindne ipod touchta bir swf veya flash destekli bir video izlenmiyor sgs 2 de ise gayet rahat bir şekilde izleniyor. Şu stabilite yok androidde diyenleri anlamıyorum stabiliteden kastınız nedir ? ipod touchta 20 gb müzik var ve donmalar yaşıyorum safari arada kendi kendine kapanıyor gördüğünüz gibi stabilite sorunu iostada var... Ben androidi felan desteklemiyoum ben bir kullanıcıyım hangisi iyise onu kullanırım bende iki işletim sistemi sahip alette var bu yorumu ona göre yaptım

dostum ios kısıtlı gayet normal jailbreak yaparsınız ortada kalkıyor android iste bende biraz kullandım bıktım bıraktım bakarsınız sgs2 fiyatlar çok düşüyor iphone fiyatları hiç düşümyor fark ettınız mı demekkı en kaliteli iphondur

• çakma android

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiXoN -- 28 Haziran 2012; 8:56:24 >
  • bu haberi neden apple bölümünde görüyoruz ki onu anlamadım ben
  • dün gece discovery science kanalında androit ile ios karşılaştırması vardı

androit kullanan birkaç kişiye ios yüklü bir cihaz (iphone)

ios kullanan bir kişiyede androit yüklü bir cihaz verdiler.

ve 1 hafta kullanmalarını istediler.... sonuç androit kullanan ioscu oldu :))
  • Android ve symbian kullanmak işkencedir.

• Etkinlik videosunu izleyebilecegimiz bir yer var mi Android ile olan kismi?
  • Hesap makinalarina bile Android kurup verecekler artik, birakinda olsun 400 milyon.

• Ios stabil diyenlere lafim var adamin 3-4 tane telefonu stabil hale getirmesi nekadar zor adam her guncellemede zaten 3-4 cihazi guncelliyor
    android fani degilim ama androidin en handikapli yani burada binlerce cesit cihaz var adam gidiyor sacma sapan android cihaz aliyor gerekli islemleri yapmiyor bu kasiyor donuyor reset atiyor markalarin telefonlara adam gibi destegi yoksa android ne yapsin tek sorun bu ios 4 cihaza cikiyor zaten gerekli ayarlari stabil calismasi icin yapilmis oluyor apple zaten kurtaranda bu oluyor apple farkli teknik ozelliklerde cihaz uretseydi yok olur giderdi gelipte ios demeyin
    Biraz mantikli dusunun 4 adami giysirmekmi daha kolar yoksa binlercesinimi google androidi verirken android cihazin coklugundan haric gerekli teknik destegi vermeyen markalara tepki gosterse suan herkes mutlu olur

• quote:

Bu arada şunu da eklemek lazım söylediklerinize ortalama olarak katılıyorum ama son 2-3 aydır ios'da bir çok uygulama izinsiz olarak kullanıcıların bazı bilgilerini serverlarında depoluyorlar...

Yakın zamanda bu şekilde kaç tane uygulama tespit edildi ios'da...
  • quote:

Orijinalden alıntı: red01

Ios stabil diyenlere lafim var adamin 3-4 tane telefonu stabil hale getirmesi nekadar zor adam her guncellemede zaten 3-4 cihazi guncelliyor
    android fani degilim ama androidin en handikapli yani burada binlerce cesit cihaz var adam gidiyor sacma sapan android cihaz aliyor gerekli islemleri yapmiyor bu kasiyor donuyor reset atiyor markalarin telefonlara adam gibi destegi yoksa android ne yapsin tek sorun bu ios 4 cihaza cikiyor zaten gerekli ayarlari stabil calismasi icin yapilmis oluyor apple zaten kurtaranda bu oluyor apple farkli teknik ozelliklerde cihaz uretseydi yok olur giderdi gelipte ios demeyin
    Biraz mantikli dusunun 4 adami giysirmekmi daha kolar yoksa binlercesinimi google androidi verirken android cihazin coklugundan haric gerekli teknik destegi vermeyen markalara tepki gosterse suan herkes mutlu olur

Bu iOS un stabil oldugu gercegini degistirir mi ki?
    Acıyalım mı yani Android e, bi sürü cihaza yukleniyor diye maruz mu gorelim nedir?

• Hemen fandroidler basmış konuyu, iOS'a jailbreak yapın, görün kısıtlamayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sam0

quote:

Orijinalden alıntı: red01

Ios stabil diyenlere lafim var adamin 3-4 tane telefonu stabil hale getirmesi nekadar zor adam her guncellemede zaten 3-4 cihazi guncelliyor

Bu iOS un stabil oldugu gercegini degistirir mi ki?
    Acıyalım mı yani Android e, bi sürü cihaza yukleniyor diye maruz mu gorelim nedir?

Sorunlumusun? Ne yazdigimi dikkatli oku ios un stabil olmasi 4-5 cihaz uzerinde calismasindan kaynaklaniyor koskoca apple ios'u 4-5 cihazda calistirdigi icin stabil farkli donanim farkli islemciler olmadigindan kaynaklaniyor 4 cihazi apple stabil hale 100 saatte getirebiliyorsa donanimin pek farkli olmadigindandir sadece ekran yapisi buyuklugu bile etkiliyor app store da bulunan uygulamalar iphone 5 le ekran buyudugu taktirde kac uygulama desteklenmeyecek.

Android sadece google markasi altindaki telefonlara ciksaydi. Ve bu telrfonlar 4-5 tane olsaydi ios androidin yanindan bile gecemezdi ama suanki populerliginide kazanmasi zor olurdu.

Burada zor olani soyluyoruz hersene ayni arabaya aksesuar yapmakla hersene her arabaya aksesuar yapmak arasindaki farki anlatmaya calisiyoruz apple at arabasini yavas yavas mercedes yapti camlarini klimasini yeni takti googleda her arabaya klina takmaya calisiyor ama farkli cesit olunca her arabada ayni performansi alamiyorsun

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.