Şimdi Ara

Akü destek cihazı alacağım, Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 2000 motor dizel, araçta bulunan akü:

VARTA, E11, 12V 74 Ah 680 A (EN) (Aküyü şuradan görebilirsiniz:https://www.amazon.de/Varta-Blue-Dynamic-Autobatterie-3132/dp/B002FIDQU6)

Bazen aracın aküsü bitiyor, ileride belki komple aküyü değiştirebilirim, ama öncelik olarak bu gibi durumlarda aracı çalıştırması için mobil akü destek cihazı satın almak istiyorum. aşağıdaki iki ürün arasında kaldım:
    https://www.amazon.de/gp/product/B075QC4KBQ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=AZQD6ZWL5NKUN&psc=1https://www.amazon.de/gp/product/B075FJZDVX/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3NP4655OVEXX4&psc=1

İkisi de 12V fakat, 400A diyor. Oysa benim akü 680 A.

Sorum şu: Akümün üzerinde yazan 74Ah nedir, 680 A nedir? Bu ürünlerde 400 A yazıyor, alsam benim aküyü çalıştırırlar mı?

• O tarz cihazlardan verim alamazsınız, işinize yaracak takviye cihazlarıda yeni akü almaktan oldukça pahalıya mal olacaktır ve o tarz cihazlar servisler ve otoparklar içindir.

Yapacağınız en doğru hareket iyi bir oto elektrikcisine gidip aracınızın alternatörünün şarjını ölçtürmektir. Eğer şarjda bir soruna rastlanmazsa, aracınıza kaçak ölçümü yapılması gerekir. Eğer aracınızda elektrik kaçağıda yoksa akünüzü ölçtürün ve gerekiyorsa şarja bağlattırın. Tüm bunların sonunda sorun devam ediyorsa akünüzü değiştireceksiniz.

Varta E11 Blue Dynamic 74 Ah 680A akü oldukça kalitelidir. Eğer akü aracınıza takılalı 5 yılı geçtüyse yüksek ihtimalle yeni akü almanın zamanı gelmiştir ancak yukarıda yazdığım testleri yaptırmadan sakın akünüzü değiştirmeyin. Bazı oto elektrikciler yada akü satan yerler doğrudan ilk olarak aküyü cihazla yük altında test eder ve yetersiz şarj nedeniyle zayıf olan akü kendinde sorun yoksa bile bu yük testinde zayıf çıkar ve size gereksiz yere akünüzü değiştirtirler.

Döviz kurlarındaki oynamadan dolayı ithal aküler oldukça pahalandı. Eğer yerli bir alternatif düşünürseniz Varta kadar kaliteli İnci akü alabilirsiniz. İnci akü gerçekten çok kalitelidir. Mutlu yada onun markası olan Çelik akü almanızı ise tavsiye etmem İnci'den pahaldır ama onun kadar kaliteli değildir, hele Yiğit akü yada onun alt markaları olan Helden, Probat, Tunç gibi markalardan hemen uzaklaşın bunlar biraz ucuzdur ancak iki yılı ya zor çıkarır yada iki yıl olmadan ömrünü tamamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

O tarz cihazlardan verim alamazsınız, işinize yaracak takviye cihazlarıda yeni akü almaktan oldukça pahalıya mal olacaktır ve o tarz cihazlar servisler ve otoparklar içindir.

Yapacağınız en doğru hareket iyi bir oto elektrikcisine gidip aracınızın alternatörünün şarjını ölçtürmektir. Eğer şarjda bir soruna rastlanmazsa, aracınıza kaçak ölçümü yapılması gerekir. Eğer aracınızda elektrik kaçağıda yoksa akünüzü ölçtürün ve gerekiyorsa şarja bağlattırın. Tüm bunların sonunda sorun devam ediyorsa akünüzü değiştireceksiniz.

Varta E11 Blue Dynamic 74 Ah 680A akü oldukça kalitelidir. Eğer akü aracınıza takılalı 5 yılı geçtüyse yüksek ihtimalle yeni akü almanın zamanı gelmiştir ancak yukarıda yazdığım testleri yaptırmadan sakın akünüzü değiştirmeyin. Bazı oto elektrikciler yada akü satan yerler doğrudan ilk olarak aküyü cihazla yük altında test eder ve yetersiz şarj nedeniyle zayıf olan akü kendinde sorun yoksa bile bu yük testinde zayıf çıkar ve size gereksiz yere akünüzü değiştirtirler.

Döviz kurlarındaki oynamadan dolayı ithal aküler oldukça pahalandı. Eğer yerli bir alternatif düşünürseniz Varta kadar kaliteli İnci akü alabilirsiniz. İnci akü gerçekten çok kalitelidir. Mutlu yada onun markası olan Çelik akü almanızı ise tavsiye etmem İnci'den pahaldır ama onun kadar kaliteli değildir, hele Yiğit akü yada onun alt markaları olan Helden, Probat, Tunç gibi markalardan hemen uzaklaşın bunlar biraz ucuzdur ancak iki yılı ya zor çıkarır yada iki yıl olmadan ömrünü tamamlar.
    Hocam uzun ve detaylı açıklama için teşekkürler. Aracımda çok fazla enerjiye ihtiyaç duyan şey var. Araç buzdolabı, navigasyon, led farlar vs. O nedenle bazen farkında olmadan açık kaldıklarında hızlıca tükeniyor akü. Bu kış akü soğukta boşaldı. Bunun için bu tip bir akü şarj cihazı olan birinden yardım aldık. Birkaç gün önce aynısı başıma geldi. Bir arazide arka kapıyı açmış takılırken farketmedim, ama bir şeyler elektriği çekmiş ve akü bitti. Ben de dağ başında kaldım. Mecburen yine aynı kişiyi ta oralara kadar yorduk, buna benzer bir cihazla par diye çalıştırdık aracı. Yani iki kere denendi ve çalıştı. O nedenle, benzer bir durumla karşı karşıya kalmamak için böyle bir alet almam lazım. Yeni bir akü alsam da bu tip bir aleti aracımda bulundurmak istiyroum.

Sorun şu; bu linkini verdiğim ürünlerde 400A yazıyor. Sanırım bu ilk anda oto marşı için verilen amper sayısı imiş. Benim aküde ise 680A yazıyor. Yani muhtemelen benim akü için 680 Amper gerekiyor. Birkaç kişiye sordum, işini görür dedi, ama emin olamadım. Anlayan birinden görüş almam lazım. Bu şarj cihazları 400A lık marş gücü sağlıyorlar, ama aküde 680A yazıyor. Bu cihazla benim araç marşı çalışır mı?

Yolda kaldığımda çağığrdığım kişi ile şahsi bir yakınlığım olmadığı için arayıp soramıyorum ona, ve onunki biraz büyükçe bir cihazdı. Bu linklerde paylaştıklarım ise, küçük, yer kaplamayan cihazlar. Özetle, sorum bu cihazları alsam, yokda kaldığımda aküye marş gücü sağlar mı?

• Akü birkaç kez tamamen boşaldıysa ömrü tükenmiştir. Yenisini almanız lazım. Akü destek cihazı ile falan olacak şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

Akü birkaç kez tamamen boşaldıysa ömrü tükenmiştir. Yenisini almanız lazım. Akü destek cihazı ile falan olacak şey değil.
    Konuyu lütfen akünün bitip bitmediği konusu dışında tartışalım. Akü bitmiş olsa da böyle bir cihaz alacağım.
  • Bukowski JR B kullanıcısına yanıt
    Sizin sorduğunuz o 400A cihaz işinizi görmez. Sizin aracınıza takviye yapan cihazda ve piyasada servisler ve otoparklar için satılan cihazların çoğunun içinde en küçük olarak 9Ah 12 Volt akü vardır. Daha kalitesi yüksek cihazlarda 15 - 20 Ah arası akü bulunur. Bu akü normalde aracınızı çalıştırmaz, ancak bu akünün arkasına bağlanan kondansatörler ile kısa süreli yüksek bir güç çıkışı elde edilir ve araç çalıştırılır.

Sizin sorduğunuz cihaz cep telefonlarının powerbank denen harici batarya sistemi olup 5 Voltluk ve 0.2 Ah altyapıya sahiptir. Çok düşük kapasiteli olan bu batarlayalar ile arkasına ne devre eklenirse eklensin dizel aracın yaklaşık 1.5 hp gücündeki marş motorunu çevirecek akımı elde edemezsiniz. Zaten cihazın üzerindeki aşırı ince kablolar ve zayıf maşaların size bir fikir vermesi gerekir.

Aracınızda şu anda takılı olan Varta E11 74 Ah 680A akü geleneksel kurşun asit tipi aküdür. Bu aküler batarya gibi akım çekmeye ve boşaltmaya uygun değildir. Starter akü olarak adlandırılan bu aküler araca marş bastırmak için yani kısa süreli yüksek akım vermek için üretilmişlerdir. Uzun süreli akım çekilmesi daha da kötüsü yarısına kadar bile boşaltılması halinde sülfatlaşır ve kullanılmaz hale gelirler.
    Eğer aracınızda bahsettiğiniz donanımları araç çalışmıyorken kullanacaksanız mutlaka AGM tipi akü almanız gerekir.
    Mutlaka takviye cihazı alacaksanız şunun gibi bir tanesini almanız gerekir.

Black&Decker BDJS450

Bu cihazın içinde 17 Ah 12 Volt akü vardır ve bu şekilde bile çıkış gücü anlık olarak en fazla 480 Amperdir. Fiyatı şu aralar 500 TL civarında.
    https://www.hepsiburada.com/black-decker-bdjs450-450-amper-aku-takviye-cihazi-led-lamba-pm-otkalbdjs450

Amazon linki:https://www.amazon.de/Black-Decker-BDJS450-QW-Sofort-Starthilfe-Verpolungsschutz/dp/B001TUYTMA/

Bu Black&Decker cihaz kişisel kullanım için amatör bir cihazdır. Profesyonel bir cihaz isterseniz şu olabilir:

https://www.amazon.de/gp/product/B0047ZHBTW/ref=s9_acsd_simh_hd_bw_b5aGn1_c_x_w?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=merchandised-search-3&pf_rd_r=MW44W7RJKBKTXD0J3EH6&pf_rd_t=101&pf_rd_p=7d010ce2-f2c2-512a-9f42-613582442117&pf_rd_i=82526031

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 30 Mayıs 2018; 17:23:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

Sizin sorduğunuz o 400A cihaz işinizi görmez. Sizin aracınıza takviye yapan cihazda ve piyasada servisler ve otoparklar için satılan cihazların çoğunun içinde en küçük olarak 9Ah 12 Volt akü vardır. Daha kalitesi yüksek cihazlarda 15 - 20 Ah arası akü bulunur. Bu akü normalde aracınızı çalıştırmaz, ancak bu akünün arkasına bağlanan kondansatörler ile kısa süreli yüksek bir güç çıkışı elde edilir ve araç çalıştırılır.

Sizin sorduğunuz cihaz cep telefonlarının powerbank denen harici batarya sistemi olup 5 Voltluk ve 0.2 Ah altyapıya sahiptir. Çok düşük kapasiteli olan bu batarlayalar ile arkasına ne devre eklenirse eklensin dizel aracın yaklaşık 1.5 hp gücündeki marş motorunu çevirecek akımı elde edemezsiniz. Zaten cihazın üzerindeki aşırı ince kablolar ve zayıf maşaların size bir fikir vermesi gerekir.

Aracınızda şu anda takılı olan Varta E11 74 Ah 680A akü geleneksel kurşun asit tipi aküdür. Bu aküler batarya gibi akım çekmeye ve boşaltmaya uygun değildir. Starter akü olarak adlandırılan bu aküler araca marş bastırmak için yani kısa süreli yüksek akım vermek için üretilmişlerdir. Uzun süreli akım çekilmesi daha da kötüsü yarısına kadar bile boşaltılması halinde sülfatlaşır ve kullanılmaz hale gelirler.
    Eğer aracınızda bahsettiğiniz donanımları araç çalışmıyorken kullanacaksanız mutlaka AGM tipi akü almanız gerekir.
    Mutlaka takviye cihazı alacaksanız şunun gibi bir tanesini almanız gerekir.

Black&Decker BDJS450
    https://www.blackanddecker.co.uk/products/car-care/car-jump-starters/450a-jump-starter/bdjs450

Bu cihazın içinde 17 Ah 12 Volt akü vardır ve bu şekilde bile çıkış gücü anlık olarak en fazla 480 Amperdir. Fiyatı şu aralar 500 TL civarında.
    https://www.hepsiburada.com/black-decker-bdjs450-450-amper-aku-takviye-cihazi-led-lamba-pm-otkalbdjs450

Amazon linki:https://www.amazon.de/Black-Decker-BDJS450-QW-Sofort-Starthilfe-Verpolungsschutz/dp/B001TUYTMA/

Bu Black&Decker cihaz kişisel kullanım için amatör bir cihazdır. Profesyonel bir cihaz isterseniz şu olabilir:

https://www.amazon.de/gp/product/B0047ZHBTW/ref=s9_acsd_simh_hd_bw_b5aGn1_c_x_w?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=merchandised-search-3&pf_rd_r=MW44W7RJKBKTXD0J3EH6&pf_rd_t=101&pf_rd_p=7d010ce2-f2c2-512a-9f42-613582442117&pf_rd_i=82526031
    Hocam, bana sadece marş basıp, arabayı tekrar çalıştırmak için gerekiyor. Yani bu cihazı takıp, araç kapalı konumdayklen müzik dinleyeyim vs. derdim yok. Derdim, dağ başında akü biterse, aküye takviye yapıp, aracı tekrar çalıştırmak.

Ben şu ürünü sipariş verdim:https://www.amazon.de/gp/product/B071YPQQF2/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Umarım çalışır. 600A destekli imiş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SIFIR AKÜ ALICAM YARDIM
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yalnız şimdi dikkat ettim ki, bu ürün 15V, 17V ve 19V için destek sağlıyormuş. Benim akü 12V, sıkıntı olur mu acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.