Şimdi Ara

Akustik gitar ile Klasik gitar arasındaki fark nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gitar alma arifesindeyim fakat her kafadan farklı ses çıkıyor.Kafam karıştı iyice , dinlediğim müzik pop müzik.Aralarında ses olarak fark nedir?Çalmada zorluk öğrenmede zorluk açısından farkı nedir?Klasik alır isem Yamaha c70 , akustik alırsam Takamine G320 alıcam.İkiside fiyat olarak aynı düzeyde.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Akustik ve Klasik Gitar Farkı

Akustik ve klasik gitarlar arasındaki fark, tasarımlarından çalınma biçimlerine kadar çeşitli yönlerde kendini gösterir.

Gövde

En belirgin fark gövde şeklidir. Klasik gitarların daha geniş ve yuvarlak bir gövdesi bulunurken, akustik gitarlar daha dar ve bellekli bir gövdeye sahiptir. Bu şekil farkı, ses kalitesini ve akustik gitarların daha yüksek projeksiyonunu etkiler.

Tell

Klasik gitarlar naylon tellerle donatılırken, akustik gitarlar çelik teller kullanır. Naylon teller daha yumuşaktır ve daha sıcak bir tınıya sahiptir, çelik teller ise daha parlak ve daha yüksek seslidir.

Boyun

Klasik gitarların boyunları daha geniştir ve genellikle perdelerin yüksekliği daha düşüktür. Bu, parmakların perde üzerinde daha kolay hareket etmesini sağlar ve klasik gitarların flamenko ve diğer parmak stili teknikleri için daha uygun olmasını sağlar. Akustik gitarların boyunları daha dardır ve perdeler daha yüksektir, bu da akor çalmayı ve şarkı eşlik etmeyi kolaylaştırır.

Çalma Tekniği

Klasik gitarlar genellikle parmaklarla çalınır, ancak pena ile de çalınabilir. Akustik gitarlar ise hem parmaklarla hem de pena ile çalınabilir ve genellikle ritim çalmak için kullanılır.

Kullanım Alanları

Klasik gitarlar klasik müzik, flamenko ve diğer parmak stili tekniklerinde yaygındır. Akustik gitarlar ise folk, rock, country ve pop müzik gibi çok çeşitli türlerde kullanılır.

Özet

Akustik ve klasik gitarlar, gövde şekli, teller, boyun, çalma tekniği ve kullanım alanları açısından farklılık gösterir. Klasik gitarlar genellikle parmak stili teknikler için daha uygundurken, akustik gitarlar çok çeşitli müzik türlerinde hem akor çalmak hem de ritim için kullanılabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • klasik gitarda son iç tel misina 'dır. akustik te ise son 2 tel çeliktir akustik gitar biraz daha zor ama ellerin daha çok zorlanır klasik gitara göre daha çok acıtır ama daha hoş bir sesi vardır. sonradan ellerinin acısı kalmıyor zaten . İlerde elektro felan çalmak istiyorsan akustik al .
  • Elektro gitar almıycam , nedir bu herkesde elektro gitar hastalığı
  • Kimsenin tarzına kimse karışamaz adam Metal , Rock dinliyorsa elektro alır . Rock dinleyip klasik gitar mı çalsın ?!?
    Sende klasik gitar alırsın ozaman
  • Metal , rock dinlemiyorum , herkes electro al diyor anlamyyorum.Metal dinlesem gidip klasik almam tabiki.
  • Ozaman yanlış onlarda sana gereken klasik gitar
  • 250-300 tl arasi acuistic gitar onerirmisiniz en fazla 350 ye cikabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    başlangıç olarak elektro gitar
    13 yıl önce açıldı
    Bu akustik gitar nasıl?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunday1993

250-300 tl arasi acuistic gitar onerirmisiniz en fazla 350 ye cikabilirim

akustik yazsan yine iyiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diclonius

quote:

• tr.wikipedia.org
    Gitar - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Gitar

------------------------------------------------------------------------------------------------------

ekşi sözlük
    akustik gitar ile klasik gitar arasındaki farklar
    http://eksisozluk.com/akustik-gitar-ile-klasik-gitar-arasindaki-farklar--914831

------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.uzmantv.com/klasik-gitar-ile-akustik-gitar-arasindaki-farklar-nelerdir

• quote:

Orijinalden alıntı: Diclonius

quote:

Aynen la acuistic nedir

• Akustik ile klasik arasındaki en önemli fark biri misina(klasik) akustik (çelik) telli olmaları. Eğer yeni başlıyorsan ki yazına göre öyle heralde Çalmaya başladığında elin alışmadığı için çok sıkıntı çeker bırakırsın. Akustiğin sesi hoş ama bana göre akustik alınıyorsa elektro akustik alınmalı. Ama sana klasik daha iyi olacaktır bence.
  • pop müzikleri akustik şarkıları akustik gitarla elde edebilirsin ama klasik gitarla sadece yaklasabilirsin bunun sebebi de işte zaten ses farkı bu sese farkını da bence kelimelerle anlatmak zor youtube dan dinlemeni tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utkusen

pop müzikleri akustik şarkıları akustik gitarla elde edebilirsin ama klasik gitarla sadece yaklasabilirsin bunun sebebi de işte zaten ses farkı bu sese farkını da bence kelimelerle anlatmak zor youtube dan dinlemeni tavsiye ederim

Arkadaşlar link verirmisiniz bana.Akustik ile klasik farkını anlatan.Hatta elektro klasik ve elektro akustik seside duymak istiyorum.Bu sesleri duyarsam kafamda daha iyi canlanır.
  • Lan o kadar link paylastim

• Arkadaşım akustikle de başlasan klasikle de başlasan sen gene gelirsin elektroya :) Müzik tarzında çok gelişim , değişim geçirirsin zaten 6 - 12 ayda. Sonra türkiye de müziğin yapılmadığını yavaş yavaş anlarsın :D Malum popda gitar pek kullanılmıyor genelde hep aynı hızlı ritim . Sonra gitarla çalabileceğin şeyler dinlersin ve yavaş yavaş elektro kayarsın , kaç kişide aynı şekle rastladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cereal Killer

Lan o kadar link paylastim

Okudum fakat aradaki ses farkı olarak bir link istemiştim aslında.Pop müzik için akustik mi klasik mi daha uygun olur.Akustik jazz , rock müzik için öneriliyor.Klasik alıcam herhalde.
  • Ses olarak ikisini karşılaştıran bir video:

http://www.youtube.com/watch?v=MGpsrgHCPTk
  • Gitarı yeni öğrenmeye başlayacaksan bir tane ucuzundan(120-150 tl kadar) klasik gitar almanı öneririm. Klasik gitarım da var ama ben akustik gitar kullanıyorum. Akustik gitarın telleri çeliktir ve bu yüzden elleri-parmakları çok zorlar. Ama klasik gitarın telleri çelik olmamakla birlikte nispeten daha yumuşaktır. Yani ilk aşamada akustik seni çok zorlar.
    Dediğim gibi sen ucuz yollu klasik gitar almalısın ve temeli bu gitar üzerinde öğrenmelisin. Kendini biraz geliştirdiğin zaman gitarda daha iyilerine yönelirsin ve kendi tarzına göre gitar seçimi yaparsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.