Şimdi Ara

Gitarla saz arasında benzerlik var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaş saz çalıyor eline gitarımı aldı saz da çaldığı hangi türkü varsa gitarda da çaldı.Benzerlik mi var bu iki enstruman arasında yoksa tamamen nota bilgisi mi? Bilen var mı arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok mu bilen?

• eğer gitardaki perdelerdeki notaları bilmiyorsa nota ile değil büüyk ihtimalle ölçü ve ritim ile çaldı
  • Nota bakimindan perdeleri birnirinden alakasiz . Ama calan arkadasin kulagi iyiyse ve notalari caldigi gibi anliyorsa cikartabilir.

• Kulaktan çalmıştır, zor bir iş değil, her perde arası yarım ses farkı olduğunu bilen bir kişi başka herhangi bir enstrümanda kulaktan çalabildiği bir parçayı gitarda da çalabilir, he tabi ritmi tutturamayabilir, notaların vuruşunu tutturamayabilir, yani parçayı akıcı bir şekilde çalamaz muhtemelen çünkü pena vuruşu diye bir olay var ama bağlama çalan bir kişinin pek yabancı olmadığı bir şey zaten bu pena vuruşları, tel geçişleri vs.
  • Tek telde mi çaldı ? Ben de bugün ilk defa elime saz alıp haydar haydarı çaldım.Perdelerin üstünde notalar vardı notaya göre çalmadım ama sesin incelip kalınlaşacağı yerlerde oradaki notaların olduğu yerlere basarak çaldım yavaş da olsa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ortak yönü az ama kulağın iyise çalıyosun ben bağlama aldım elime ilk defa tek telden çaldım gitarda solo atar gibi ama nota aralıkları felan çok alakasız bi yarım saat keşfettim bağlamayı önce
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ortak noktaları tabii ki var,mesela ikisi de telli ve saplı çalgı.
    Fakat ayrıştıkları önemli nokta kullandıkları perde sistemi,bağlama türk müziği kullanır yani perdeler arası komalar vardır bemol2 koma gibi.
    Gitar ise,fretleri sökülmediği sürece,tampere sistem yani batı müziği akort sistemini kullanır,çalan kişinin müzik kulağına göre her şey değişir.
  • Saz çok kolay knk, gitar nispeten daha zorladı beni. Çalar tabi çalmasına da acemi oldupunu hemen belli eder eğer önce hiç eline gitarı almadıysa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.