Şimdi Ara

AKUT MEYOLOİD LÖSEMİ M1 M2 M3 M4 M5 M6 M7 HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ÖNCELİKLE ÇOK BÜYÜK GECMİŞ OLSUN vede ALLAH BU HASTALIKLA UGRASAN HERKESE SABIR VE SAĞLIK VERSİN.DAHA COK YENİ GECEN HAFTA 9 AYLIK EŞİMİ BU HASTALIK YÜZÜNDEN VERDİM.BU HASTALIK HAKKINDA COK FAZLA BİLGİYE SAHİB OLDUGUMU DÜŞÜNÜYORUM.BU HASTALIK HAKKINDA COK YAKINDAN İLGİLENDİĞİNİZ HASTANIZ VAR İSE ELİMDEN GELDİĞİNCE HATA VE YANLIŞ YAPILMAMASI İÇİN YARDIMCI OLMAK İSTİYORUM.UMARIM BUYAZDIKLARIMI OKUYANLARIN ARASINDA BU SİNSİ KAN HASTALIĞINA YAKALANMIŞ BİR YAKININIZ YADA ÇEVRENİZDE BİRİ YOKTUR.GENELDE BU HASTALIĞA YAKALANANLAR NETTEN ARAŞTIRIYOR ANCAK DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BAZI KONULARI KESİNLİKLE BELİRTMEK İSTİYORUM.BEN EŞİME HASTANE ODASINDA TAM 6,5 AY BAKTIM.SAVAŞTIM DİDİNDİM NSABRIM TÜKENDİ AMA EŞİMDE TÜKENDİ VE EŞİMİ MALESEF KAYBETTİM.DAHA TEMMUZ SONUNDA EVLENMİŞTİK.NİSAN BAŞINDA KAYBETTİM.LÜTFEN GERÇEKTEN BU HASTALIĞA YAKALANAN CEVRENİZDE DOSTLARINIZ ARKADAŞLARINIZ AİLENİZDEN BİRİ VARSA ONA MORAL VERİN.BİZ BU HASTALIGI YENEMEDİK AMA BU HASTALIGI YENMEK MÜMKÜN OLMALI.HERŞEYİ BULAN BİZ TÜRKLER.BİZLERİN COCUKLARI BİZLERİN YAKINLARINDAKİ DOKTOR ADAYLARI.AYRICA STAJER DOKTORLAR BÖLÜM SECERKEN SADECE KENDİNİZİ DEĞİL ALACAGINIZ MAAŞI DEĞİL İYİLEŞTİRECEĞİNİZ HASTALARI YAKINLARINI DÜŞÜNÜN.TÜRKİYEDEKİ UZMAN HEMOTOLOG SAYISI 136 GİBİ KOMİK BİR RAKAM.COCUK HEMOTOLOJİDE İSE 80 TÜM TÜRKİYEDE DOKTOR OLARAK CALISANLARA SORUYORUM.KOSKOCA TÜRKİYEYE BU SAYI YAKISIRMI.HERBİRİNİZ DAHİLİYE HEMOTOLOJİ SERVİSLERİNDE GECİCİ GÖREV YAPIYORSUNUZ HİÇ Mİ BİR İÇİNİZ ACIMIYOR BU İNSANLARA BİR YARDIM EDEYİM BENDE UZMAN BİR HEMOTOLOG OLAYIM DEMİYORSUNUZ.TABİ COGUNUZ ORADAKİ YOGUNLUKTAN DOLAYI O BÖLÜMÜ İSTEMİYORSUNUZ.HİÇ BİRİNİZ AKŞAM NÖBETLERİNİZDE ODANIZDAN DISARI CIKMAYAN DOKTORLAR VARKEN BEN NİYE CIKAYIM DİYORSUNUZ.NE DİYEYİM KONU BAŞLIGINDAN COK DISARI CIKTIM FARKINDAYIM AMA HIRSIMI ALAMIYORUM.

BU HASTALIKLA UGRASAN HERKESE ALLAH SABIR VERSİN.SAKARYADAN VEDE İZMİTTEN A+ POZİTİF TROMBOSİT İHTİYACI OLAN OLURSA HİÇ CEKİNMEDEN BENİ 24 SAAT ARAYABİLİR PROFİLİMDE TELEFON NUMARALARIM MEVCUTTUR.TESEKKÜRLER

Ayrıca Kanser Hastalığı ile önemli gelişmeleri aşağıdaki linkten takip edebiliriniz.
    Kanser Tedavisinde Son Gelişmeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamepark -- 16 Eylül 2016; 21:52:40 >

• Allah sabır versin,ama hematoloji ile ilgili yorumlarına katılmıyorum.Hematoloji tıbbın en zor alanlarından biri.Dahiliye stajlarında insana saçını başını yolduracak kadar zor aynı zamanda bünyesinde barındırdığı hastalıklar bakımından da iç açıcı değil.Lösemiler maalesef yetişkinlerde ölümcül seyrediyor.Bende dahil olmak üzere çoğu sınıf arkadaşım hem bu kadar ağır ders yükünün altına girmekten kaçınıyoruz hemde tanı koyduğumuz hastaların gözlerimizin önünde eriyip gitmesini izlememek için hematolojiyi seçmiyoruz.Üstelik tanı koymak tedavi etmekten daha zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oblomòv -- 11 Nisan 2010; 11:42:19 >
  • Başınız Sağolsun.Kendim de Lenfoma geçirdim 3 yıl önce.Allah'a şükür şuan iyiyim.Çapa Tıp Fakültesinde hematoloji bölümünde bir müddet yattım.Sonra ayaktan tedavi gördüm.Tedavim biteli 3 yıl oldu.Herhangi bir nüks olmadı inşallah ta olmaz.Şuan kanser üzerine kendimde bizzat deneysel çalışma yapıyorum.İnanın ki dünyada da çok araştırma yapılıyor.Ama uğraşılan hastalık kolay bir hastalık değil.Bu kanserin her tipi için geçerli.Sadece daha çok çalışılıp daha yeni ilaçların bulunması daha etkili etken maddelerin keşfedilmesi gerekiyor.Kimse umudunu kaybetmesin.Bu hastalıkla şuan uğraşanlar için söylüyorum.Hergün yeni birşeyler bulunuyor.Umarım çok daha hızlı olur.Sadece sabır diyorum.

Hastanede iki kişilik odada kalıyordum.Yanımda ALL(Akut Lenfoblastik Lösemi) son evre 18 yaşında bir arkadaş yatıyordu.Çok ağır tedaviler gördü.Hatta çektiği acılar yüzünden zaman zaman ölmek istiyordu.Aldığı kırmızı ve beyaz kanın haddi hesabı yoktu.Ama Allah'a çok şükür ilik naklinden sonra kurtuldu.Tam 1 yıl hastanede yattı.Şuan da problemsiz olarak hayatını sürdürüyor.Hatta bir işe girmiş çalışıyordu en son görüştüğümde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hokagé

Allah sabır versin,ama hematoloji ile ilgili yorumlarına katılmıyorum.Hematoloji tıbbın en zor alanlarından biri.Dahiliye stajlarında insana saçını başını yolduracak kadar zor aynı zamanda bünyesinde barındırdığı hastalıklar bakımından da iç açıcı değil.Lösemiler maalesef yetişkinlerde ölümcül seyrediyor.Bende dahil olmak üzere çoğu sınıf arkadaşım hem bu kadar ağır ders yükünün altına girmekten kaçınıyoruz hemde tanı koyduğumuz hastaların gözlerimizin önünde eriyip gitmesini izlememek için hematolojiyi seçmiyoruz.Üstelik tanı koymak tedavi etmekten daha zor.

Öncelikle tesekkür ederim.pekala size su sormak istiyorum.sizin gibi düşünen her doktor ve stajyer doktor adayı için.gözünüzün önünde eriyen hastaları izlmekmi yoksa onları kaderlerine terketmekmi sizin rahat etmenizi sağlıyor.suan türkiyede onlarca belki yüzlerce sıra bekleyen hasta var bir cogu belki tek kemotoropide kurtulacak ama yeterli doktor olmamasından bir cok hastanede hemotoloji ve onkoloji bölümü yok niye onları tedavi edecek doktor yok.bu nedenle olan hastanelerin cogunda odalar 2 kişilik.yeterli doktor olsa daha fazla hastanede bölüm acılmazmı.acıldıkca hasta odaları tek kişilik streil odalar olusturulmazmı.sonuc olarak kemotoropinin yapılısı hastanın seyri kitaba uygun ve prosedürlerle yapılıyor.aksini zaten istesenizde yapamıyorsunuz.bence savunmanız canice.bugun cocuklara sordugunuzda ne olmak istersin diye DOKTOR der.nedenini sorunca onları iyileştirmek yaşatmak için der.bunu bir cocuk söyleyebiliyor ancak siz ve sizin gibiler söyleyemiyor.sadece doktor sıfatını ve ünvanını almak içinmi okuyorsunuz.illa hayatınızdaki insanlardan biri ölmelide sonramı hemotolog olmayı sececeksiniz.bir cok hemotogu arastırdıgınızda ya ailesindn birini bu hastalıklardan kaybettiği için durumun farkına varıp hemotog olmayı kabul etmişler.yada gerçekten içlerinde insan sevgisi oldugu için.kusura bakmayın ama sizin YORUMUNUZU ŞİDDETLE KINIYORUM.

son olarak eğer bu forumda doktor adayı stajerlere sesleniyorum.dahiliye hemotoloji bölümünü seçin insanlar yaşasın cocuklar genç yaşta lösemiden ölmesin.illa bu bölümü seçmeniz için tanıdığınız birini kaybetmeye fırsat vermeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kloroform

Başınız Sağolsun.Kendim de Lenfoma geçirdim 3 yıl önce.Allah'a şükür şuan iyiyim.Çapa Tıp Fakültesinde hematoloji bölümünde bir müddet yattım.Sonra ayaktan tedavi gördüm.Tedavim biteli 3 yıl oldu.Herhangi bir nüks olmadı inşallah ta olmaz.Şuan kanser üzerine kendimde bizzat deneysel çalışma yapıyorum.İnanın ki dünyada da çok araştırma yapılıyor.Ama uğraşılan hastalık kolay bir hastalık değil.Bu kanserin her tipi için geçerli.Sadece daha çok çalışılıp daha yeni ilaçların bulunması daha etkili etken maddelerin keşfedilmesi gerekiyor.Kimse umudunu kaybetmesin.Bu hastalıkla şuan uğraşanlar için söylüyorum.Hergün yeni birşeyler bulunuyor.Umarım çok daha hızlı olur.Sadece sabır diyorum.

Hastanede iki kişilik odada kalıyordum.Yanımda ALL(Akut Lenfoblastik Lösemi) son evre 18 yaşında bir arkadaş yatıyordu.Çok ağır tedaviler gördü.Hatta çektiği acılar yüzünden zaman zaman ölmek istiyordu.Aldığı kırmızı ve beyaz kanın haddi hesabı yoktu.Ama Allah'a çok şükür ilik naklinden sonra kurtuldu.Tam 1 yıl hastanede yattı.Şuan da problemsiz olarak hayatını sürdürüyor.Hatta bir işe girmiş çalışıyordu en son görüştüğümde.

ALLAH acil şifalar verir inşallah 5 yıldan sonra nüks etmesi zor olarak görülüyor tabiki ama ne zaman ne olacağıda belli değil anladıgım kadarıyla sizde bilinçli bir hastasınız size pm attım umarım cevabını verirsiniz işe yarayan testleriniz varsa diğer kişilerede sunmak eminimki istersiniz.saygılar tekrar ALLAH size ve bu hastalıkla ugrasanlara sabır ve kolaylık versin.umarım bu hastalıgın sebebi vede kesin çözümleri insanların DNA ları daha kısa sürelerde çözülür.ama sanırım bizim ancak torunlarımız görür.BİZİM insanımız kolay iş peşinde koştukça insanlar bu tarz hastalıklardan çok cekecek sanırım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.