Şimdi Ara

Akvaryum Kasa Soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce konusu açılmıştı sanırsam. Orada dostlar işe yaramadığından bahsetmişlerdi. Bunu youm olarak değilde bilimsel olarak kanıtlayanınız var mı?

Bu sistemi tasarlamayı düşünüyorum. Önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
    Şöyle bir program var mı? Şu an stabil çalışan bir pc nin CPU/Power suply vb. aygıtlarının çalışma ve ısınma grafiklerini gösteren bir program bulursam sistemi tasarladıktan sonra tekrar test ederek bilimsel sonuca ulaşmış olurum.
    Bu sistemlerde HDD nin kasa dışında olması manyetik alan esasına göre çalışıyor olması mı? Bu hdd yi pleksi case yaparak sistemin içine dahil etmeyi düşünüyorum. Ayrıca sıvı olarak akü suyu düşünüyorum.
    Tüm görüş ve yardımlarınızı bekliyorum a dostlar.

• Saf su kullanmak nerden geldi aklınıza onu anlamadım
  • İlginçmiş takip :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cana-cana

İlginçmiş takip :)
    Saf su az da iyonlaşabildiği için kısa devre tehlikesi var.Hdd'nin kasa dışında olması havadan çok daha yoğun olan- ve tabi ki sıvı olan:)- mineral yağının hdd'ye zarar vermemesi içindir. Ssd olsa belki farklı olabilir ama hdd waterproof case tarzı birşeyle korunmazsa çöpe atmaktan farkı yok.Bu sistemlerde mineral yağını boşuna kullanmıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamura Ootsutsuki

Saf su az da iyonlaşabildiği için kısa devre tehlikesi var.Hdd'nin kasa dışında olması havadan çok daha yoğun olan- ve tabi ki sıvı olan:)- mineral yağının hdd'ye zarar vermemesi içindir. Ssd olsa belki farklı olabilir ama hdd waterproof case tarzı birşeyle korunmazsa çöpe atmaktan farkı yok.Bu sistemlerde mineral yağını boşuna kullanmıyorlar.

Alıntıları Göster
    ben mineral yağ değil de akü suyu saf su kullanacağım. hdd yi de plexi glass ile kaplamayı düşünüyorum
  • Hamura Ootsutsuki H kullanıcısına yanıt
    biz boşa konuşuyoruz dostum hala saf su diyor :) saf su kısa devre yapma riski yüksek kısa süreli temaslarda sıkıntı olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BadCatShero -- 9 Kasım 2014; 22:33:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BadCatShero

biz boşa konuşuyoruz dostum hala saf su diyor :) saf su kısa devre yapma riski yüksek kısa süreli temaslarda sıkıntı olmuyor
    araştırmalar devam ediyor:)
    madeni yağ olacak. 30 lt şeffaf madeni yağ nasıl temin edebilirim. ayrıca bebek yağının da yalıtkan olduğunu duydum tabi baya pahalıya gelir. en iyisi madeni yağ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olepsinark -- 11 Kasım 2014; 11:48:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıvı Soğutmada Oto Radyatör
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cikrikli

madeni yağ olacak. 30 lt şeffaf madeni yağ nasıl temin edebilirim. ayrıca bebek yağının da yalıtkan olduğunu duydum tabi baya pahalıya gelir. en iyisi madeni yağ.

Otogardan 10 Numara yağ alabilirsin. Klima varsa kasanın yan kapağını açıp klimaya dondurup klimayıda 18 derecede açarsan işe yarayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: doblocuk

quote:

Otogardan 10 Numara yağ alabilirsin. Klima varsa kasanın yan kapağını açıp klimaya dondurup klimayıda 18 derecede açarsan işe yarayabilir.

çok sağol dostum dikkate alacağım dediklerini bir ara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olepsinark

quote:

quote:

çok sağol dostum dikkate alacağım dediklerini bir ara.

Alıntıları Göster
    Tamam hocam

Akvaryum projesi başarılı olursa içinede iki balıkla vatoz balığıda attıkmı suda temiz kalır, balıkta beslemiş oluruz

• quote:

Tamam hocam

Akvaryum projesi başarılı olursa içinede iki balıkla vatoz balığıda attıkmı suda temiz kalır, balıkta beslemiş oluruz

çok sağol dostum dediklerini dikkate alacağım en kısa zamanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olepsinark

quote:

Tamam hocam

çok sağol dostum dediklerini dikkate alacağım en kısa zamanda.

Alıntıları Göster
    Mineral yağı ile o akvaryumu doldurmak, çok masraflı olur. Gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

Mineral yağı ile o akvaryumu doldurmak, çok masraflı olur. Gerek yok.

shell trafo yağı litresi 9 tl takribi 30 litre lazım. 2 metrekare plexiglass ve akvaryum silikonu nu da eklersek toplam 400 tl civarı para gidecek. Tabi burada arkadaşlar gereksiz saçma diyecek o paraya çok daha performanslı profesyonel sistemler tasarlanabilir diyecekler ama ben kafamdaki bu sistemi yapmaya inat ettim. Olursa ne mutlu, olmazsa umutlu olacağım başak projeler için.
  • Hocam, maksadım hevesini kırmak değil. Maddi durumun el veriyorsa, zaten gerisi teferruat. Olurda maliyeti düşünmeden bu işe kalkışmaya çalışan arkadaşlar olursa diye söyledim. Yapacak olursan da konudan zevkle takip ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MantarTheGreat

Hocam, maksadım hevesini kırmak değil. Maddi durumun el veriyorsa, zaten gerisi teferruat. Olurda maliyeti düşünmeden bu işe kalkışmaya çalışan arkadaşlar olursa diye söyledim. Yapacak olursan da konudan zevkle takip ederim.
    takipteyiz, varmı gelişme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eric _Theodore_Cartman

takipteyiz, varmı gelişme

Alıntıları Göster
    Takipteyim cok hos
  • risk var bu işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

risk var bu işte
    Son durum nedir
  • Herşeyi geçtim ağırlıktan patlamasın da :)

• bilgisayarın konulduğu sıvı zamanla ısınacak , sonra ne yapacaksın onu bir açıkla bakalım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.