Şimdi Ara

Akvaryum Kurarken dikkat edilecek hususlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar forumda incelediğim kadarıyla birçok akvarist sağlıklı bir akvaryum için en önemli aşama olan kurulum aşamasında birçok sorun yaşıyor ve elimden geldiğince arkadaşlara yardımcı olabileceğini düşündüğüm bilgileri sizlerle paylaşacağım.ben bitkili akvaryum sahibiyim ama iilk akvaryumu olanlara şimdilik önermiyorum bitkiliyi.

Öncelikle daha önceden hiç akvaryum kurmamış arkadaşların yaptığı en büyük hata petshopa gidip akvaryumu malzemeleri ve CANLILARI aynı gün almaktır. kesinlikle canlıları hemen almayın.
    Öncelikle orta boy bir akvaryum edinin. bunu forum sittelerinden cuzi miktarlara bulabilirsiniz. Daha sonra ısıtıcı filtre ve tabana kum edinin. kumları ve akvaryumu tuzlu su ile iyice yıkayıp duruladıktan sonra kumu akvaryumun zeminine yayın. kumun üzerine su eklmeden önce akvaryumun boyu ve enine uygun ölçüde aliminyum folyo kesin ve kumun üzerini bunla kapatın. suyu folyonun üzerine doğru yavaşca akıtın. Folyo basıncı yayacak ve suyla birlikte yukarı çıkacağından fazla bulanık bir su olmayacaktır. Daha sonra ısıtıcı ve filtrenizi çalıştırın. Böylece akvaryum 2 3 gün çalışsın. daha sonra akvaryuma biraz yem atıp suda yararlı bakteri oluşumuna hız kazandırın. Bu esnada sera nitrivec marma bakteri kültürü de kullanabilirsiniz şart değil bu. suyun hazır olma süresi yaklaşık olarak 28 gündür. ama bunu yemle ve bakteri kültürüyle hızlandırabilirsiniz. Daha sonra size tavsiyem bir iki liraya bulabileceğiniz elma salyangozlarından akvaryuma atın.elma salyangozları çok dayanıklıdır ve sudaki döngüyü başlatacaktır. Daha sonra şehrinizin şebeke suyuna alışkın tercihen başka bir akvaristten alabileceğiniz ucuz dayanıklı balıkları tercih edin. bunlar canlı doğuranlar olabilir.balıklar akvaryum hacminin taşıyacağı kadar olmalıdır.fazla balık fazla dışkı fazla dışkı da amonyak artışı demek ki bu da ölümcüldür.

Aklına takılan sorusu olanlara yardım edebilirim elimden geldiğince

• Suyun hazır olması 28gün demişsin beklemek sıkıcı olabilir forumlarda 7 günde akvaryum kurulumu yapıldığında balık beslene bilir deniyor. Peki bu bekleme süresince suyun 4/1 degisimi yapılacakmı.yada dıger islemler ben discus yada betta beslemeyi dusunuyorum. Yada ikisini birden besleyebilirmiyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eb sağlıklı sure 28 gün olarak alınıyor.. Ben iki ay baliksiz çalıştırdım tankimi. Dediğin gibi çok skıcı oldu. Su degisomini yapmanız sağlıklı olur. İlk akvaryumsa discus işine girme hiç çok zahmetli. Bana gore discus ustaların işi. Cesaret edemedim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dıscus beslemek zor deildir.Zor olan Dıscus'u üretmektir.Akvaryumda suyun oturması için 28 gün beklemeye gerek yok.Boyle birseyide daha once hiç duymadım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.