Şimdi Ara

Fanusta balık beslenir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
51.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar akvaryumum birkaç ay önce kirildi. Ben de tekrar balık beslemek istiyorum ama bu sefer fanus olması gerek(beslersem) çünkü akvaryumu koyacak yerim yok. Fanusta balık beslemek sağlıklı mi? Hangi balık türleri fanusta rahat eder? Yardımcı olursanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fanusta Balık Beslenir Mi?

Balık beslemek, evcil hayvan bakımında popüler bir hobidir. Bununla birlikte, fanusta balık beslemek uygun mudur? Bu soru, balık sağlığı ve refahı açısından önemlidir.

Fanustadaki Yaşam Koşulları:

Fanuslar, genellikle uygun su filtrasyonu, oksijenasyonu ve yüzme alanı sağlamayan sınırlı hacimlere sahiptir. Bu koşullar balıkların sağlığı ve gelişimi için ideal değildir.

Melek Balığı, Beta Balığı ve Japon Balığı:

Melek balığı, beta balığı ve japon balığı gibi popüler balık türleri, sağlıklı bir yaşam için geniş ve iyi havalandırılmış akvaryumlara ihtiyaç duyar. Fanuslar bu tür balıklar için uygun yaşam alanları değildir.

Balık Sağlığı Riskleri:

Fanusta balık beslemek, balıkların fiziksel ve ruhsal sağlığı için çeşitli riskler taşır:

• Yüzdürme Kesesi Sorunları: Sınırlı alan, balıkların yüzme keselerinde sorunlara neden olabilir ve dengede durmalarını zorlaştırabilir.
    • Oksijen Yetersizliği: Fanuslar genellikle yetersiz oksijenasyona sahiptir, bu da balıkların solunum problemlerine yol açabilir.
    • Su Kirliliği: Fanuslardaki küçük su hacmi, atıkları hızla biriktirir ve su kalitesini düşürür.
    • Hareket Kısıtlılığı: Fanusların sınırlı hacmi, balıkların doğal yüzme ve keşfetme davranışlarını kısıtlar.

Sonuç:

Fanuslar, balık sağlığı ve refahı için uygun yaşam alanları değildir. Fanusta balık beslemekten kaçınmak, evcil hayvanınızın sağlığını ve mutluluğunu en üst düzeyde tutmak için çok önemlidir. Balık beslemeyi düşünüyorsanız, yeterli alan, filtrasyon ve havalandırma sağlayan uygun bir akvaryum tercih edin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Beslenebilir fakat temizliği oval oluşundan biraz daha zordur. Ayrıca akvaryumlarda hava motoru takılıyor bunu fanusta yapman mümkün değil.
  • Teşekkür ederim ama hangi turu beslesem bilemiyorum. Yani fanusta yasayabilecek bir balık olsun istiyorum. Mutlu olsun eziyet cektirmeyeyim hayvana.
  • 7 sene fanusta besledim , türünü bilmiyorum. Ince, altından 2 tane bişey uzamis falan bi tür. Ilk aldigimda küçücüktü sonra kocaman oldu elim kadar
  • Çok teşekkür ederim ama keşke turunu bilseydiniz. Böyle bir tarifle bulmam zor gibi biraz.
  • Bunun beyaziydi
  • Çok teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Syntas

Bunun beyaziydi

Lepistes sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: lepistesbaligi

Merhabalar akvaryumum birkaç ay önce kirildi. Ben de tekrar balık beslemek istiyorum ama bu sefer fanus olması gerek(beslersem) çünkü akvaryumu koyacak yerim yok. Fanusta balık beslemek sağlıklı mi? Hangi balık türleri fanusta rahat eder? Yardımcı olursanız sevinirim.

fanusta kesinlikle balık beslenmez ! aklınızdan çıkartın çok sağlam hiçbişey olmuo heryerde büyüyo kocaman oluyo denilen japon balığı bile balık başına 5 cm e kadar en az 25 lt su olması gerekiyor. her balık için farklıdır. kendinizi düşünün bir evde rahatça yaşamak istediğini yapmak mı daha iyi daha ferah sağlık açısından daha sağlıklı yoksa sadece apartman boşluğu kadar olan bir alandamı yaşamak daha iyi bunun cevabını siz verin ne demek istediğimi anlarsınız. akvaryum koyacak yeriniz yoksa kesinlikle fanusta balıklara işkence çektirmeyin yazık günah. eğer çok bakmak istiyorum diyorsanız sadece 1 adet beta balığı alın ve onu besleyin o balık için bile işkence olacaktır ancak en azından solunum ve yalnız yaşama nedeniyle fanusta yaşam gösterebilir ama tavsiye etmiyorum. fanusta her hafta su değiştireceksiniz hatta her 2 günde bir çünkü filtre yok ısıtıcı yok bu yüzden su sürekli yenilecenek her değişimde balık adapte olmaya calışacak işkence çekecek su sürkilasyonu yok kendi çabaları dısında yüzme yeteneklerini zorlayıcı etken yok. su sürekli kimyasal olacak çözüm yok bakteriler üreyemeyecek herşey bitecek lütfen bu işkenceyi balıklara yaşatmayın sizden rica ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mesut372

quote:

Bunun beyaziydi

Lepistes sanırım

resimdeki balık Melek balığı (Pterophyllum scalare) dır. çiklitgiller (Cichlidae) familyasındandır ve çok büyük akvaryumlarda yaşamaya adapte olmuştur genellikle yatay olarak değil dikine uzunluğu olan akvaryumlarda yaşarlar ve su özelliklerinden etkilenirler. lütfen yanlış yorumlar ve teşvikler vermeyiniz

• quote:

7 sene fanusta besledim , türünü bilmiyorum. Ince, altından 2 tane bişey uzamis falan bi tür. Ilk aldigimda küçücüktü sonra kocaman oldu elim kadar

resimdede gösterdiğiniz balık melek balığıdır ve eliniz kadar olması imkansızdır çünkü max 10 12 cm kadar büyüyebilir. ve fanusta yaşayamaz bol bitkili ve derin akvaryumlarda yaşarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertba

quote:

7 sene fanusta besledim , türünü bilmiyorum. Ince, altından 2 tane bişey uzamis falan bi tür. Ilk aldigimda küçücüktü sonra kocaman oldu elim kadar

resimdede gösterdiğiniz balık melek balığıdır ve eliniz kadar olması imkansızdır çünkü max 10 12 cm kadar büyüyebilir. ve fanusta yaşayamaz bol bitkili ve derin akvaryumlarda yaşarlar.

Alıntıları Göster
    Hocam fanus ta melek balığı beslenmez en az 100 litrelikfalan olacakki balık rahat etsin . Fanus ta sadece yavru balıkları adapte etmek için kullanabilirsiniz onun dışında hiç bir işe yaramaz fanus .

• Kesinlikle fanusta balık beslenmez!!Şöyle düşünün sizi hücre gibi bir odaya kapatsalar arada yemek verseler gözünüze büyük numara gözlük taksalar etrafı bulanık görseniz rahat eder misiniz?Eğer rahat ederseniz rahatça fanusta balık besleyebilirsiniz!!!
  • mesut372 kullanıcısına yanıt
    Bunun ismi MELEK BALIĞI'dır
  • quote:

quote:

Ben yanlış bilgi vermiyorum , fanusa 2 tane aldım, biri 2. Gün öldü , diğeri 6-7 sene yaşadı , ölürken de karni simsiyah oldu öyle öldü. Kimseye yalan borcum yok adam sordu söyledim . Biz profesyonel balıkçı değiliz.

• quote:

quote:

quote:

Ben yanlış bilgi vermiyorum , fanusa 2 tane aldım, biri 2. Gün öldü , diğeri 6-7 sene yaşadı , ölürken de karni simsiyah oldu öyle öldü. Kimseye yalan borcum yok adam sordu söyledim . Biz profesyonel balıkçı değiliz.

Ben sana yanlia bilgi vermeyin derken fanusta balik besleme konusunda soyledm. Sizin besledigini balikta melek baligi degildir avcum kadar oldu diosunuz melek baliklari 10 cm max boya ulasir oda en iyi akvaryumlarda ulasir sizin beslediginiz balik baska bir balik

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben sana yanlia bilgi vermeyin derken fanusta balik besleme konusunda soyledm. Sizin besledigini balikta melek baligi degildir avcum kadar oldu diosunuz melek baliklari 10 cm max boya ulasir oda en iyi akvaryumlarda ulasir sizin beslediginiz balik baska bir balik

Adim gibi eminim melek balığı , ayrica o bilgileri gidin pet shopculara verin. O adam bize fanus için melek balığıni verdi. Petsgopcularda küçücük akvaryumda 20-30 tane balik yasiyor, bilgilendirmelerinizi onlara yapın ki bizi onlar uyarsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Adim gibi eminim melek balığı , ayrica o bilgileri gidin pet shopculara verin. O adam bize fanus için melek balığıni verdi. Petsgopcularda küçücük akvaryumda 20-30 tane balik yasiyor, bilgilendirmelerinizi onlara yapın ki bizi onlar uyarsin

bu konuda haklısın sana hak veriyorum suçuda sana atmıyorum kesinlikle çünkü dediğin gibi o balığı sana onlar vermiş ne yazıkki ülkemizde su ürünleri sektörüne gerçekten verilen önem ortada hiç birşey bilmeyen tamamen kulaktan dolma bilgilerle param var deyip akvaryumcu açarak insanları sırf para tuzağına düşürme amacıyla bu işle uğraşan o kadar çok akvaryumcu varki gerçekten yazık. size o balığı veren fanusta besle diyen akvaryumcunun kücücük çocuklar kaçırıp dilendiricilik yaptırmasıyla hiç bir farkı yok biraz ağır oldu ama inanınki bu hafif bile onlarda bir canlı ve onlarında bir yaşam ortamı var suç kesinlikle sende değil ama malesefki akvaryumculara inanarak alınan herşey bizim suça ortak olmamıza neden oluyor bu alanda ciddi çalışmalar yürütülüyor umarım yakın zamanda akvaryumculuk sektörü ve su ürünleri sektörü hakettiği yere gelecektir

• Fanusta balik beslemek fanusun oval olması nedeniyle son derece yanlistir. Resimdeki balik melektir ve kesinlikle fanusta yaşamaz. Arkadasin bahsettiği adini hatirlayamadigi balik kuvvetle muhtemel beta baligidir.

Konuyu açan arkadaşa ufaklarindan kare dikdörtgen bir akvaryum alip beta beslemesini tavsiye ederim.
  • Melek balığı iyi bakılırsa yüksekliği 30 CMYK geçebilir boyunda 15-20 cm arasında değişir tabi bu değerler fanusta pek mümkün değil tavsiyem akvaryum.com foruma girin ve azıcık bilgilenin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.