Şimdi Ara

Kafeste kuş beslemek doğru mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önceden beslemiş biri olarak son zamanlarda fikrimi değiştirdim.Örneğin muhabbet kuşu,hayvanı doğasından alıp buraya getirip kafeslere tıkıyoruz ve yanlış buluyorum.Kanatları olan özgür bir hayvanı hapse mahkum ediyormuşuz gibi geliyor.Önceden severdim fakat son zamanlarda düşüncem bu yöne kaydı.Sizin bu konu hakkındaki yorumlarınız neler?

• öyle zaten hocam. yapılmaması gereken bir şey
  • BEnim bir süredir muhabbet kuşum var. Tam olarakta benim sayılmaz gerçi. Dayımların kuşu ama yaz için köye gittiler ve kuşu evde bıraktılar haftada bir yemini suyunu koyup hayvana bakıyoruz sanıyordular (daha önce de 1 betta ve 2 japon balığına da böyle işkence etmişlerdi kavanoz içinde). Dedim bari bize verin biz bakalım. En başta nası yabani nasıl yabani psikopat alışmaz size filan diyorlardı. Şimdi sabahları yüzüme konup uyandırıyor beni . Sadece akşam kafesine girdiğinde kapatıyorum sabah 11 gibi kardeşim açıyor kapağını hep dışarıda. Biraz dışkılıyor etrafı temizliyorum onuda sürekli kafeste kalması doğru birşey değil. Dışarı salsak en fazla birkaç gün dayanabilir zaten.
  • kuş beslemek istiyordum, sırf bu sebepden dolayı vazgeçtim
    ne kadar mutlu edersen et kendi rızası dışında evde/kafeste tıkalı kalması etik değil
  • Bence de yanlış. Ancak sen o kuşu almasan da dükkanda kafeste duracak. Zavallı kuşların hiçbir kurtuluşu yok, dört demir parçası arasında ölümü beklemekten başka.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısmen haklısın hocam ama her hayvan her iklime uyum sağlayamıyor sizinde dediğiniz gibi muhabbet kuşları asıl bölgeleri avusturalya mesela
    ,insanlar ticaret vs başka amaçlı her yere yolluyor sonra hayvanlar uyum sorunu çekıyor. Böyle oluncada bunları evcil gibi görüp evlerimizde şartları sağlayabildimiz kadar bakıp beslıyoruz.
  • Kesinlikle yanlış, beslemek de bu sektöre para kazandırmak da çok haince ve bencilce şeyler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Balkonda uçamayan kuş var.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende muhabbet kuşu vardı elimden geldiğince kafese tıkmıyodum , sadece yemek için , uyku için ve yaz aylarında evi havalandırmak için camları açarken içeri koyardık ondan başka hiç koymazdık eve bırakır takılırdı yanımıza uçardı hangi işi yapsam omzumda dururdu izlerdi öyle yani hapsetmemek gerek
  • Hocam benim kuşum kafeste olunca ötmüyordu ama salınca ötüyordu. Demek ki bir bildikleri var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Julimezar kullanıcısına yanıt
    Hocam sorum dışında herşeyi cevaplamışsınız

• Kuşlar uçmak zorunda olduğu için büyük yaşam alanlarına ihtiyaç duyarlar, bu nedenle çok yanlıştır kafeste beslemek.

Ne yalan söyleyeyim, ben de birkaç sene öncesine kadar birkaç kuş almıştım ancak içim hiç rahat etmediği için hep kapısını açık koyardım, hep oynardım onunla, ilgilenirdim. Yine de rahat etmedi içim hiçbir zaman. 4 kuşum oldu: biri kaçtı, biri öldü (zaten tüy hastalığı vardı, bir gün kendini çok hırpalandı ve intihar etti -ciddiyim-), diğerini köyden bir akraba istedi ama orada kaçmış, diğerini de sattım (çok şerefsizdi ama ).

Fanusa koyduğumuz japon balıklarının bir tanesi bile aslında minimum 40 litre suya ihtiyaç duyar mutlu sayılabilecek bir şekilde yaşaması için ki kuşlardan bahsediyoruz, baya baya baya uçmaları gereken hayvanlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu an satılan kuşları gidip Avustralya'dan tutup getirmiyorlar. Türkiye'de kafes ortamında üretilen kuşlar bunlar. Ama tabi ki zamanında Türkiye'ye getirilip üretildiği gerçeğini değiştirmiyor. Benim de bir tane muhabbet kuşum var. Alalı bayağı oldu(7-8 sene). Ama bir süre sonra ben de senin gibi düşünüp pişman oldum. Yani bir daha evde bir canlı besleyeceğimi düşünmüyorum.
  • Smaug kullanıcısına yanıt
    Ne demek intihar etti hocam

• Empati yap besleyeceğin hayvanın yerine koy kendini sürekli hapis hayatı, ara sıra odanın içinde uçursan gene hapis hayatı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gülücükten sonra biraz değindim hocam .
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebnemFerahHayranı

Yumuşak çubuklar vardı elimde kafese yerleştirebileceğim, ben de köşe tarafa platform gibi yaptım oraya yiyecek felan koyarım diye. Orayı seviyordu, hep orada felan takılıyordu.

Sonra bir şeyler yapmaya başladı bir süre sonra orada, ne yapıyor diye izleyeyim dedim (babam da vardı yanımda), birkaç dakika sonra ayaklarıyla çubukların arasını açtı ve kendini o boşluğa bıraktı ama çubuklar geri kapandı ve boynu sıkıştı hemen kafesine elimi sokup oradan çıkardım. Bir şey olmamıştı. Birkaç dakika sonra yine aynısını yaptı, ben başka bir odadaydım ve babam koştu ama geç farketmiş babam.

Kuşu elime aldığımda can çekişiyordu. Çok feci kötü oldum o an, ağladım resmen; çünkü günümün %80'ini onunla geçiriyordum, dışarı çıkarıyordum. Diğer kuşları görünce yerde tüyleri kopana kadar kanat çırpıyordu.

Belki de onun için en iyisi buydu çünkü kanatlarının uzun tüyleri çıkmıyordu, kanlanıp dökülüyordu, çok acı çekiyordu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smaug -- 30 Temmuz 2017; 15:25:6 >

• Ne yapalım kafeste aç mı bırakalım, tabiki beseleyeceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Smaug

quote:

Orijinalden alıntı: SebnemFerahHayranı

Yumuşak çubuklar vardı elimde kafese yerleştirebileceğim, ben de köşe tarafa platform gibi yaptım oraya yiyecek felan koyarım diye. Orayı seviyordu, hep orada felan takılıyordu.

Sonra bir şeyler yapmaya başladı bir süre sonra orada, ne yapıyor diye izleyeyim dedim (babam da vardı yanımda), birkaç dakika sonra ayaklarıyla çubukların arasını açtı ve kendini o boşluğa bıraktı ama çubuklar geri kapandı ve boynu sıkıştı hemen kafesine elimi sokup oradan çıkardım. Bir şey olmamıştı. Birkaç dakika sonra yine aynısını yaptı, ben başka bir odadaydım ve babam koştu ama geç farketmiş babam.

Kuşu elime aldığımda can çekişiyordu. Çok feci kötü oldum o an, ağladım resmen; çünkü günümün %80'ini onunla geçiriyordum, dışarı çıkarıyordum. Diğer kuşları görünce yerde tüyleri kopana kadar kanat çırpıyordu.

Belki de onun için en iyisi buydu çünkü kanatlarının uzun tüyleri çıkmıyordu, kanlanıp dökülüyordu, çok acı çekiyordu...

Vay be ilk defa böyle birşey duydum.Bazı hayvanların intihar eğilimi oluyor fakat kafesteki kuşun böyle birşey yapacağını düşünmedim

• Hocam, çok mutsuzdu muhabbet kuşum uçamadığı için. Ben de onun gibi acı çekiyordum onu gördükçe. Satmak veya atmak istemedim, onunla hep ilgilenmeye çalıştım ancak doğası gereği uçmanın verdiği mutluluğu veremezdim.

Her canlı için geçerli olabilen bir durum bu intihar. Görmesem belki ben de inanmazdım açıkçası. Ancak beyinsiz dediğimiz balıklar da bile bile akvaryumdan zıplayıp ölüme gitmeye çalışabiliyor.

Her neyse, konu ile ilgili söylenecek bir şey varsa: evet, doğru değil kuşların kafese konması ancak eğer elimize geçerse bir şekilde bir kuş, en büyük kafesler alınmalı diye düşünüyorum.

Eve alıştıktan sonra da kafes kapısı açık olmalı hep ki kendini aileden hissetsin (abimin muhabbet kuşları vardı, abimi kıskanırdı bizden).

• Aradaki milyonlarca farkı bulunuz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.