Şimdi Ara

Yavru kedi ısırığından kuduz falan olunur mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
43.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eve sokaktan bulduğumuz çok şirin yavru bir kedi aldık (2-3 aylık) ama kendisi devamlı ısırıyor.Yavru olduğu için diyeceğim ama böyle sinsi sinsi geri çekilip zıplıyor,öyle ısırıyor Şimdi bu kedinin ısırığı bugün kolumdaki küçük bir yaranın üzerine geldi ancak ben nedense kuduz olur muyum diye korkuyorum.Belki de uzun zamandır kedilerle pek ilgilenmediğim için bu kadar büyütüyorumdur.Yavru kedi kuduz virüsünü taşır mı? Gerçi kediye kuduz bulaşması için bir başka hayvanın onu ısırmış olması lazım diye biliyorum da zaten küçücük kediyi bir köpek ısırsa kedi ölürdü diye düşünüyorum,kafam karıştı şimdi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yavru Kedi Isırığından Kuduz Bulaşır mı?

Kuduz, virüs kaynaklı, ölümcül bir hastalıktır ve virüs taşıyan hayvanların ısırmasıyla bulaşır. Yavru kediler de dahil olmak üzere kediler de kuduz virüsünü taşıyabilirler.

Yavru Kedilerde Kuduz

Diğer memeliler gibi yavru kediler de kuduza yakalanabilirler. Bununla birlikte, yavru kedilerde kuduz daha nadir görülür. Bunun nedeni, yavru kedilerin genellikle kuduz virüsü taşıyan hayvanlarla temas etme ihtimallerinin daha düşük olmasıdır.

Kedi Isırığı ve Kuduz

Herhangi bir kedi ısırığı, ister yavru ister yetişkin isterse de aşılanmış olsun, potansiyel olarak kuduz bulaştırabilir. Kuduz virüsü, enfekte bir hayvanın tükürüğünde bulunur ve ısırık yoluyla vücuda girebilir.

Yavru Kedi Isırığı Sonrası Yapılması Gerekenler

Yavru bir kedi tarafından ısırıldıktan sonra aşağıdaki adımları atmalısın:

• Isırık bölgesini sabun ve suyla iyice temizle.
    • En kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvur ve ısırığı bildir.
    • Sağlık kuruluşu, ısırığın ciddiyetini değerlendirecek ve gerekirse kuduz aşısı önerecektir.

Önemli Hatırlatmalar

• Aşılanmamış bir kedi tarafından ısırılmak, ciddi bir sağlık sorununa yol açabilir.
    • Kuduz, tedavi edilmezse ölümcül bir hastalıktır.
    • Kuduz aşısı, ısırıldıktan sonra kuduzun gelişmesini önlemek için kullanılan etkili bir yöntemdir.
    • Herhangi bir kedi ısırığı sonrası, derhal tıbbi yardım almak ve kuduz riski hakkında bilgi almak önemlidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şansa bırakma işini belli mi olur bi doktora git kuduz olursan tedavisi yok ölürsün
  • birşey olmaz, ısırmasının nedeni de dişleri çıkıyor ondan dolayı öyle yapıyor, ona dişleyebileceği birşeyler ver, mesela kağıttan tenis topu kadar bir top yap iyice sıkılaştırıp iple de ucundan bağla, ipin ucundan tut yakalayıp ısırmak için uğraşır durur o, ayrıca parmağını falan da ağzına götür bir süre hafif ısırıyor sonra alışıp bırakıyor ısırmayı, ben öyle yapınca kesilmişti ısırması
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

birşey olmaz, ısırmasının nedeni de dişleri çıkıyor ondan dolayı öyle yapıyor, ona dişleyebileceği birşeyler ver, mesela kağıttan tenis topu kadar bir top yap iyice sıkılaştırıp iple de ucundan bağla, ipin ucundan tut yakalayıp ısırmak için uğraşır durur o, ayrıca parmağını falan da ağzına götür bir süre hafif ısırıyor sonra alışıp bırakıyor ısırmayı, ben öyle yapınca kesilmişti ısırması

Zaten daha o hayvanın kuduz aşısı zamanı bile gelmemiştir muhtemelen. Batuhan Kılıç'ın dediği gidi kağıttan top yap ver ve onu ısırsın, kaşınıyordur süt dişleri

• bişey olmaz ya nolacak doberman gelip kapmadıya sonuçta kolunu
  • O kedinin daha önce kuduz bir hayvan tarafından ısırılmadığının garantisi yok. İlla köpek ısıracak diye de bir şey yok; kedi, fare veya yarasa bile olabilir.

Ayrıca bahsettiğimiz tedavisi olmayan bir hastalık! Virüs bulaşırsa kısa sürede ölürsün! Tabi bu arada çevrendekilere de bulaştırıp onları da ölüme sürükleyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AbesLang

O kedinin daha önce kuduz bir hayvan tarafından ısırılmadığının garantisi yok. İlla köpek ısıracak diye de bir şey yok; kedi, fare veya yarasa bile olabilir.

Ayrıca bahsettiğimiz tedavisi olmayan bir hastalık! Virüs bulaşırsa kısa sürede ölürsün! Tabi bu arada çevrendekilere de bulaştırıp onları da ölüme sürükleyebilirsin.

İstersen evi karantinaya alıp siyanür verelim içeri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cingozzz
    İstersen evi karantinaya alıp siyanür verelim içeri.

Ben direkt öldüren bir hastalık için gerçek riski söyledim, bundan sonra ne yapıp ne yapmayacağı o kişiye kalmıştır!
  • Geçen sene uzun uzun anlatmıştım
    donanımhaber forum
    ... Kuduz meselesi ... +18 » Sayfa 1 - 3
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=37870098
  • bişi olmaz üstad.
  • Bende gecen sene bu yuzden travma gecirmistim gece yatakta agliyordum.Sonunda anneme deyip 5 kere asi olmustum belli gunlerde ve asi omuzdan yapiliyor.Asi kartida vermislerdi.Bana sordu ne oldu diye bende kedi tirmaladi ama kan akmadi. dedim ve kedininde 10 gun icerisinde olu gordugumu dedim oda ne olur olmaz dedi doktor ve asiya basladik.Korkacak bisi yok bence gidip olmalisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty_

quote:

birşey olmaz, ısırmasının nedeni de dişleri çıkıyor ondan dolayı öyle yapıyor, ona dişleyebileceği birşeyler ver, mesela kağıttan tenis topu kadar bir top yap iyice sıkılaştırıp iple de ucundan bağla, ipin ucundan tut yakalayıp ısırmak için uğraşır durur o, ayrıca parmağını falan da ağzına götür bir süre hafif ısırıyor sonra alışıp bırakıyor ısırmayı, ben öyle yapınca kesilmişti ısırması

Zaten daha o hayvanın kuduz aşısı zamanı bile gelmemiştir muhtemelen. Batuhan Kılıç'ın dediği gidi kağıttan top yap ver ve onu ısırsın, kaşınıyordur süt dişleri

Size sormadan edemiyeceğim veterinerlikmi okuyorsunuz kedilerle sürekli ilgileniyorsunuz.
    Kedi için diyebilecegim size virüs kaptırmayın ben kendi kedime bir şekilde kaptırdıkdan sonra 3-4 günde öldü.Ölümcül olan kedi gençlik adlı bir virüs var yavru kedilerde yüzde 70-80 oranında ölümle sonuçlanıyor.Strese gelmiyor,uygun beslenme,hijenik olması önemli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedi-bedr -- 16 Ağustos 2011; 21:12:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bedi-bedr

quote:

Orijinalden alıntı: dusty_

quote:

Size sormadan edemiyeceğim veterinerlikmi okuyorsunuz kedilerle sürekli ilgileniyorsunuz.
    Kedi için diyebilecegim size virüs kaptırmayın ben kendi kedime bir şekilde kaptırdıkdan sonra 3-4 günde öldü.Ölümcül olan kedi gençlik adlı bir virüs var yavru kedilerde yüzde 70-80 oranında ölümle sonuçlanıyor.Strese gelmiyor,uygun beslenme,hijenik olması önemli...

Veteriner hekim değilim ama barınak gönüllüsüyüm ve kuzenin çok iyi bir veteriner hekim, fırsat buldukça onun muayenehanesine gider sokak hayvanlarıyla ilgilenirim. Alaylıyım yani. Sadece kedilerle değil aslında, hayvanlarla ilgilenmeye çalışıyorum elimden geldiğince.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.