Şimdi Ara

Yavru kedi ısırdı kuduz olabilir miyim ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
9.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yavru kedi ısırdı fakat kan falan akmadı elimden hafif derecede bir ısırmaydı eve geldim sabunlu suyla elimi yıkadıktan sonra kolonya sürdüm acaba kuduz olur muyum ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yavru Kedi Isırdı: Kuduz Riski ve Alınması Gereken Önlemler

Bir yavru kedi tarafından ısırılmak rahatsız edici bir deneyim olabilir ve kuduz riski konusunda endişelenmenize neden olabilir. İşte ısırık sonrası almanız gereken adımlar:

• Yarayı Temizleyin: Isırık bölgesini derhal sabun ve suyla iyice temizleyin.
    • Kedi Isırığına Kolonya Uygulamayın: Geleneksel inanışın aksine, kedi ısırığına kolonya uygulamak yararlı değildir ve hatta enfeksiyon riskini artırabilir.
    • Doktora Görünün: Isırık derin veya kanamayı durdurmakta güçlük çekiyorsa bir doktora görünmelisiniz. Doktor, yaranın enfekte olup olmadığını kontrol edecek ve gerekirse antibiyotik reçete edecektir.
    • Kuduz Aşısı Hakkında Bilgi Alın: Yavru kedi kuduz aşısı olmamışsa, kuduz aşısı olma olasılığınızı doktorunuzla görüşmeniz gerekir. Kuduz öldürücü bir hastalıktır ve erken tedavi hayat kurtarıcıdır.
    • Kediyi Gözlemleyin: Mümkünse kediyi 10 gün boyunca gözlemleyin. Kedi kuduz belirtileri gösteriyorsa (örneğin, saldırganlık, yutma güçlüğü), derhal veterinerinize başvurun.

Kuduz riski, ısırığın ciddiyetine, kedinin aşı olup olmadığına ve ısırığın meydana geldiği yere bağlı olarak değişir. Herhangi bir endişeniz varsa, ısırıldıktan sonra bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bundan yıllar önce küçükken aynı şey ama birebir aynı şey başıma geldi Bende küçük çocuk kafası yusuf yusuf olmuştum sonunda hiçbir şey olmadı tabii Beni ısıran kedide yavruydu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 18 Ağustos 2013; 22:59:39 >
  • Bence hicbisey olmaz yine de endiseliysen bi hast. git istersen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SU

KORKTUN MU HEHH KORKTUN MU HEEHHHHHHHHHHHHHH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prochnow -- 18 Ağustos 2013; 23:05:12 >
  • bencede olmaz ama insan korkmuyor değil :D
  • Sokak kedisiyse her ihtimale karsi doktora görün derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kediyi 7 gün boyunca izle ölmezse orun yoktur.
    Tabi o zamana kadar aşı falan olmaya üşenirsen diye soruyorum. en azından emin olursun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalcann

Yavru kedi ısırdı fakat kan falan akmadı elimden hafif derecede bir ısırmaydı eve geldim sabunlu suyla elimi yıkadıktan sonra kolonya sürdüm acaba kuduz olur muyum ?

1 haftaya kalmaz gidersin kudurduysan

• dün gece doktora gittim sadece tetanos aşısı yaptılar ve deride bir kanama vb. deformeler olmadığı için kuduz aşısı yapmadılar ama hala bir korku var içimde :)
  • olmazsın. beni şimdiye kadar kaç kere yavru kedi ısırdı hiçbi şey olm
  • ulan ne kadar evhamlısınız haa ula 3 tane kedim var elimi çoğu zaman ısırma - çizme - kanatır hiçte birşey olmadı .

Ufacık şeyleri büyütmeniz yokmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: PLinux

ulan ne kadar evhamlısınız haa ula 3 tane kedim var elimi çoğu zaman ısırma - çizme - kanatır hiçte birşey olmadı .

Ufacık şeyleri büyütmeniz yokmu

Kene de küçük ama kaç kişi kene yüzünden nalları dikti
  • kedi kıçını görmüş yara sanmış

• küçükken benim de başıma gelmişti. bişey olmaz merak etme. en fazla büyüyünce kedilerden nefret edersin.
  • Kardeşim yorumlara bakma kedi kuduz mikrobu taşıyorsa(kimse taşımıyor diyemez) 3 ile 7 gün arasında mikrop beyne ulaşır ve tedavisi yoktur acılı bir ölüm bekler kapıda, derhal ihmal etmeden hastaneye git.
  • Vakti zamanında (2 yıl önce) beni bir sokak kedisini severken cırmaladıydı tam kolumdan. Ortalama kuluçka süresi 3-4 ay. Tamda o zamanlarda kuduz hastalığı felan merakım vardı müthiş korkmuştum. 2 gün boyunca kendimi halsiz hissettim başım sürekli dönüyordu. Sonrasında doktora gittim birkaç tenkit yaptı birşey yok dedi, baş dönmesi halsizlik ne dedim, korkudan olmuştur eğer çok korktuysan normal dedi. Şimdi hiç birşey yok. Zira kuduz hayvan her hali belli olur mesela kudur kedi hemen hemen hiç ışığa çıkmazlar sürekli tuhaf tuhaf bağırırlar , şaşı bakarlar, hemen anında vahşice saldırırlar, sürekli hırlar, tuhaf tuhaf hareket eder vs vs. Ama o kedi sanırsam beni onu fazla rahatsız ettiğimden oldu. Zaten antalyanın kedileri bi hırçın oluyomuş
  • kediyi bulamıyorum ya çok tatlı sapsarı bir kediydi herhalde biri aldı götürdü beslemek için bayadır arıyorum sonuç yok o da rahatsız ediyor artık aşı dönemini de geçtim, işin kötüsü gripte oldum o da belirtilerde var ama ondan önce başka belirtilerin olması gerekiyordu olmadığı için rahatım şu anda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.